ara mesleklerde çalışan insanların, diğer insanları kazıklama sorunu

medet

Kış bitecek,bahar gelecek
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
357
4
46
Nevşehir
arkadaşlar başlık tuhaf oldu da canım sıkıldı bugün, üst üste 2 olay yaşayınca. Bugün termosifonu taktırmamız gerekti öyle borusu yeri falan var, sucu beyden randevu aldık arabayla eve getirdik geri götürdük 20 tl aldı. Sonra akşama doğru dışarı çıktık kapının anahtarı içerde kalmış çilingir beyi aradık evinden aldık geldi bi çubuk soktu açıldı, yaptığı bi masraf yok aldı 20 tl, eşim beyefendiyi bırakmaya gitti. Küçümsediğimden değil sakın yanlış anlaşılmasın ama piyasada nitelikli ara eleman yetişmediği sürece hep böyle kazıklanmaya mahkumuz sanırım.. Adamlardaki hava kimsede yok. Kim 1 dakikada 20 tl kazanıyor arkadaşlar?

:) ama onlarda işlerini yapıyorlar bence..:37:
o kadar kolaysa herkes açardı kendi kapısını:)
yüksek lisans yaparken bir ara arka arkaya 3 4 gün unutmuştum anahtarı:)çilingirciyle ahbap oluyorduk nerdeysee:)
ne para verdim onlara ben yaa:):57:

Şoför hanım araba kullanmayı öğrendin di mi, konun uzadığı için senin yorumları takip edemedim. Konum hakkında da, benim canımı asıl sıkan, nitelikli ara eleman yetiştirilmiyor olması.. Mesleki eğitimi olmayan birçok insan da, bu işleri yapıp bizi kazıklamaya devam ediyor. En güzeli her türlü işini kendin yapmayı öğreneceksin.

veya her şeyden anlayan bi eşin olacak :) benim eniştem öyle duşakabin takmaya, davlumbaz takmaya para vermemek için kendi taktı ve her şeyden anlıyo:)

Şoför hanım araba kullanmayı öğrendin di mi, konun uzadığı için senin yorumları takip edemedim. Konum hakkında da, benim canımı asıl sıkan, nitelikli ara eleman yetiştirilmiyor olması.. Mesleki eğitimi olmayan birçok insan da, bu işleri yapıp bizi kazıklamaya devam ediyor. En güzeli her türlü işini kendin yapmayı öğreneceksin.

öğrendim canım öğrendim:)park olayım dert bazı yerlerde o kadar:)
dediğin mevzu doğru bak canım...okuyamayan çocuğu zorla okutmaya çalışan bir sisteme sahibiz..aslında yeteneklerini bir şekil belirlesek o alanda yetiştirilse..hem o çocuk kayıp olmaz hem kendi alanında iş yapar...
ama maalesef ki..maalesef...

arkadaşlar başlık tuhaf oldu da canım sıkıldı bugün, üst üste 2 olay yaşayınca. Bugün termosifonu taktırmamız gerekti öyle borusu yeri falan var, sucu beyden randevu aldık arabayla eve getirdik geri götürdük 20 tl aldı. Sonra akşama doğru dışarı çıktık kapının anahtarı içerde kalmış çilingir beyi aradık evinden aldık geldi bi çubuk soktu açıldı, yaptığı bi masraf yok aldı 20 tl, eşim beyefendiyi bırakmaya gitti. Küçümsediğimden değil sakın yanlış anlaşılmasın ama piyasada nitelikli ara eleman yetişmediği sürece hep böyle kazıklanmaya mahkumuz sanırım.. Adamlardaki hava kimsede yok. Kim 1 dakikada 20 tl kazanıyor arkadaşlar?

Çok ayıp bence söyledikleriniz.
O adamlar da evlerine ekmek götürüyor?
Bu durum hoşunuza gitmediyse işin piyasasını öğrendiniz, bir daha anahtarınızı unutunca yan komşunun balkonundan evinize girersiniz.

Aynı şeyi biz de yaşadık...
Eşim de ben de anahtarları evde unuttuk...
Çilingir çağırdık, kart gibi birşeyi soktu açtı ve 20 tl...
Ama kendimiz bu işleri yapamayacağımıza göre mecburuz...

20 tl cok degil bence, sadece kapi acmiyorki sizin eve kadar gelip geri gidiyo yol parasini da düsünürsek, bide vergisi filan (ins veriyordur vergi)

yurtdisinda coook daha fazla 100 eurodan(200tl) basliyo:53:

20 tl cok degil bence, sadece kapi acmiyorki sizin eve kadar gelip geri gidiyo yol parasini da düsünürsek, bide vergisi filan (ins veriyordur vergi)

yurtdisinda coook daha fazla 100 eurodan(200tl) basliyo:53:

canım okumadın sanırım, adamı biz arabayla getirip götürdük toplam 10 dakikasını almadı:)

Çok ayıp bence söyledikleriniz.
O adamlar da evlerine ekmek götürüyor?
Bu durum hoşunuza gitmediyse işin piyasasını öğrendiniz, bir daha anahtarınızı unutunca yan komşunun balkonundan evinize girersiniz.

Siz unutunca öyle yaparsınız. Ben burda Türkiyenin bir sorununa dikkat çektim, nitelikli ara eleman yetiştirilmemesi. Bu kişilerin mesleki eğitim almaması. Vasıfsız 3-5 kişinin piyasayı elinde tutması vs.. Tüm tesisat işlerinde aynı durum söz konusu. Sizin üslubunuz daha ayıp, anlamadan dinlemeden savunmaya geçmişsiniz. Herkes evine ekmek götürüyor. Zaten yanlış anlaşılmasın şundan muzdaribim yazmıştım. Lütfen iyice okumadan, saldırıya geçmeyin.

niteliksiz,vasıfsız diye küçümsediğiniz insanlara en az 'nitelikliler' kadar işimiz düşüyor hanfendi..o adamlar olmadan işinizi halledemediğinizze göre demekki baya nitelikliler..20 tl de çok para değil ayrıca..ne kadar alsaydı 5tl mi? bayramda kapıya gelen çocuğa harçlık vermiyosunuz işini yapan birine ücretini ödüyosunuz...nasıl yetiştirilecek bu vasıflı eleman? üniversitelerde uzman çilingirlik ya da termosifon taktırma bilişim uzmanları falan mı yetiştirilecek? o zaman bu fiyat en az 3katına çıkar..çünkü adam 'vasıflı ve nitelikli!'olacak o paraya günahını vermez...konu açmadan önce bir piyasa araştrması yapsaydnz...gören de kazıklandınız falan sanır....

Her emeğin bir bedeli vardır. Eğer o işi yapmak elinizden gelmiyorsa, emeğin bedelini vereceksiniz. Bu para size fazla geldiyse gidip daha ucuza yapanını arayacaktınız. Kaldı ki söylediğiniz miktarlar piyasanın üstünde değil.
Ayrıca okul olayınıda anlamış değilim yani. Çilinğirliği veya tesisatçılığı öğretecek bir okul bana komik geldi. Bazı meslekler vardır ki bu ancak usta çırak ilişkileriyle öğrenilebilir. Uygulanarak öğrenir.

Siz unutunca öyle yaparsınız. Ben burda Türkiyenin bir sorununa dikkat çektim, nitelikli ara eleman yetiştirilmemesi. Bu kişilerin mesleki eğitim almaması. Vasıfsız 3-5 kişinin piyasayı elinde tutması vs.. Tüm tesisat işlerinde aynı durum söz konusu. Sizin üslubunuz daha ayıp, anlamadan dinlemeden savunmaya geçmişsiniz. Herkes evine ekmek götürüyor. Zaten yanlış anlaşılmasın şundan muzdaribim yazmıştım. Lütfen iyice okumadan, saldırıya geçmeyin.

Ne saldırısından bahsediyorsunuz Allah aşkına?:53:
Duyan da okuyan da hakaret,küfür ettiğimi düşünecek!
Bahsettiğiniz işler eğitimle olsaydı daha fazla para alınırdı sizden bunu biliyorsunuz di mi?
Pekii eğitim görmedikleri halde bu işi layıkıyla yapıyorlarsa bunda sizi rahatsız eden nedir?:40:
Bu arada ben anahtarımı unutunca çilingire koşarım merak etmeyin,herkes emeğinin karşılığını almalı,eğitimli ya da eğitimsiz.:56:

Ne saldırısından bahsediyorsunuz Allah aşkına?:53:
Duyan da okuyan da hakaret,küfür ettiğimi düşünecek!
Bahsettiğiniz işler eğitimle olsaydı daha fazla para alınırdı sizden bunu biliyorsunuz di mi?
Pekii eğitim görmedikleri halde bu işi layıkıyla yapıyorlarsa bunda sizi rahatsız eden nedir?:40:
Bu arada ben anahtarımı unutunca çilingire koşarım merak etmeyin,herkes emeğinin karşılığını almalı,eğitimli ya da eğitimsiz.:56:

Tamam Laalecim, basit birşeyi dert etmişim. Bugün okuyunca fark ettim. Tabi ki herkes emeğinin karşılığını alacak. Alıp verelim, ekonomiye can verelim:1:

aslında alım gücümüz azaldığı için herkes birbirinin maaşına takar oldu.
bence hakkıdır o para, ama o parayı vermek size koyuyor çünkü sizin daha fazla kazanmanız gerek anlatabildim mi?
yani ben az alıyorum herkes az alsın değil ben de çok alayım mantığı olmalı ki herkes birbirine sahip çıksın,
sonra bu iş uzuyor ohoo özel hocaya çocuğun dersi için 200 verdim çok, doktora muayene oldum 200 verdim çok, ev taşıdım 500 verdim çok vs vs.

Back
X