Ara sıra gelen bosanma istegi

Cok teşekkür ederim. Is bulsam ayrı dert o kadar dedikoducu cahili bol bi yerde yaşıyoruz ki. Bazen o kadar guclu hissediyorum ki kendimi. Ama ciddi anlamda bu düşünce aklıma gelince acabalarim oluyor. Çekiniyor gibiyim. Ama insanin gözü döndüğü an kimseyi dusunmeyecegini de cok iyi biliyorum.

Hislerimiz o kadar benzer ki. Insanlik namına seviyor gibi hissediyorum. Esim hep mesafeliydi degisir mi hic bilmiyorum sanki ben alisirim. Vazgecmekten korkmadigimi nasil hissettiricem?
Ona odaklanmayarak. Korkmayarak. Espiri yaparken onun dusuncesi ne olur diye dusunmeyerek. Etten puften seyler yuzunden tartisma cikacakken konuyu kesip atmak. Aslinda onu 'bosvermek' belkide yapman gereken sey. Ama gercekten bosvermek. Kafani onunla olan sorunlarla doldurma, zihnini devamla onunla mesgul etme. Zaten bunlari yapabilirsen otomatik olarak onu bosvermis olacaksin, oda bi saskinliga ugrayip 'noluya yaa'lara bindirecek.

Ona odaklanmayarak. Korkmayarak. Espiri yaparken onun dusuncesi ne olur diye dusunmeyerek. Etten puften seyler yuzunden tartisma cikacakken konuyu kesip atmak. Aslinda onu 'bosvermek' belkide yapman gereken sey. Ama gercekten bosvermek. Kafani onunla olan sorunlarla doldurma, zihnini devamla onunla mesgul etme. Zaten bunlari yapabilirsen otomatik olarak onu bosvermis olacaksin, oda bi saskinliga ugrayip 'noluya yaa'lara bindirecek.
Ama o benim esim. Ayni evde yuzyuze bakip ayni yatakta yatarken nasil bosvericem ki? Eski esiniz bosanma kararı aldığınızda caba sarfetti mi hic duzelmek icin?

Ama o benim esim. Ayni evde yuzyuze bakip ayni yatakta yatarken nasil bosvericem ki? Eski esiniz bosanma kararı aldığınızda caba sarfetti mi hic duzelmek icin?
ben karari okadar ani aldim ki, ona anlatmaya zaman bulamadan bi bakmisim ki annemlerdeyim:)))
sonrasindada hic bir cabasi olmadi.
her insan farklidir, her iliski cok farkli. herkesin dusuncesi, istegi arzusu farklidir. umutsuzluga kapilma. ama yinede aranizdaki sorunlardan kendini biraz arindirmaya calis.

Yaşadıklarının aynısı eşim..Hatta fazlası...Bu hale getiren benim...Böyle olmasını sağlayan benim..Çünkü çok sinirlendim bağırdım..Gerek yoktu..Karışmamaya başladı bana..küstü..Sonra onu açmaya başladım kendimde değiştim ve artık alıştım çok da iyi anlaşıyoruz çünkü onunla sevgiliyken nasıl sınırımı bilip karışmıyorsam yine karışmıyorum.Öncesinde fırtınalar esti boşanmadan döndük çünkü deli gibi seviyorduk..Ama fazla sahiplenme ve hayat yormuştu bizi..Herşeye tahammülsüzleşti.Herşeye.İyi kötü günahı olan olmayan herşeye.Konuşmamaya peki demeye başladım kasım ayından bu yana.Şimdi mi?.Hayatında tek uysal,iyi kalpli onu düşünen ve güzel olan şeyin ben olduğumu düşünüyor ki öyle.İçimdeki boşanma arzusunu bastırdım çünkü seviyorum pişman olcam.
Senin gibi alınırdım kapı orda derdi beğenmiyorsan git derdi.alınmamaya başladım ama yüzsüz de olmadım ses çıkarmadım.Şaşırıyordu.Kaldım hep direndim.Sevdiğimi evimin burası olduğunu belirttim.Yanına yaklaştırmıyordu.İçime ata ata kendimi değiştirdm sinirlenmemeyi bağırmamayı öğrendim.Kızsa da sustum.şimdi alınınca kendi mahcup oluyor gönlümü alıyor. çünkü hayatını olumlu yönde etkileyen tek şey benim.Hiç bir zararım yok.Az ve öz sinirleniyorum.Hep kızınca bıkıyor.Durum bu sana da örnek olur diye yazdım bende artık böyle daha mutluyum birbirimizi mutlu görmek iyi geliyor.Ona inancım sonsuz.8 senedir tanıyorum 3 yıldır evliyiz.Sabır ve duayla herşeyi yeneceğimi düşünüyorum.
utopikuye utopikuye

Boşanma isteği varsa vardır arada gelen boşanma isteğimi olur ayrıca bazı şeyleri büyütüyor gibisiniz eşinizin yapısı bu siz öyle yatmaya gittiğinde gidip ilgi gösterin mesela.Adam size yardım ediyor mutfakta ama ofluyor diyorsunuz.

Çocuk yapmak bile istemediğiniz bir adamla evli kalmayın zaten ve yok dedikoducu teyzeler var laf derler diye boşanmamak ayrı bir saçma yani ilk boşanan siz değilsiniz ya yaparlarsa yapsınlar hem boşanmayı göze alamayıp hem sürekli şikayet konuları açmak da ayrı saçma

Herkeste bir boşanıp alıp başını gitme isteği vardır diye düşünüyorum. Çünkü evlilik, herkesin kaldırabileceği birşey değil. Sıkılıp bunalıp artık yeter dediğim çok olmuştur. Hatta insan adliyede dilekçe verirken hayal ediyor kendini! Ama ciddi ciddi boşanmak güven, özveri, tecrübe ister ne diyim :ıslık:

Daha önce sizin bir kaç konunuzu okudum kafanız çok karışık. Bu karışıklıkla evlilik belki ite kalka yürür de siz hep böyle huzursuz şikayetçi mutsuz bir profil çizmeye devam edersiniz. İçinize sinmiyor olmuyorsa vakit kaybetmeden çaresine bakın derim. Kimseyi değiştirmeye uğraşıp yormayın kendinizi çünkü değişmeyecektir.

Size de oluyor mu?

Esimle tartışmaları minimuma indirdik. Iletişimimiz kuvvetlendi cunku günlerce kusmeleri bıraktık. Ama bana tahammülsüz olabiliyor bazen. Örnek veriyorum; yemek yapacak ben de tezgahı bosaltayim da rahat yapsın derdindeyim makineye bulaşık diziyorum off poff diyor simdi bunun sırası mi diyor surat asiyor. Istemedigi bir sey yapayim surekli sikayetlenme somurtma. Kendimi bi sey yaparken hep bi diken ustunde, baski altinda hissediyorum ve bu durumdan inanilmaz rahatsizim. Kısacası ciddi anlamda tahammülsüz. Kendi de söylüyor zaten bunu.

Bir de diger sorunum bazen aramizda kopukluk oluyor. Tartışma yok bir sey yok negatif elektrik alıyorum ondan. Ilgisiz oluyor iyi geceler diyip suratima bakmadan yatmaya gidiyor. Burayı tam izah edemedim umarım anlamışsınızdır. Esime saka yapacakken iki kere düşünürüm mesela tersler hosuna gitmezse. Aramizda bi duvar var sanki onu tam anlamiyla benimseyemiyorum. Böyle bana soğuk yapınca sormuyorum da çünkü ortada bir sey yok. Boyle zamanlarda sevilmedigimi hissediyorum. Insanın her hissettigi dogru mudur? Bana öyle geliyor da :/ kaybetmekten korkmuyor gibi. Küssem mesela hic takmazdı beni. Sevse benimle konuşmaya çalışır gönlümü almaya calisirdi diye düşünüyorum.

Eşim değişmedikçe ondan cocuk yapmayı ve onunla yaşlanmayı istemiyorum. Bizden olmadigini dusunuyorum. Bazen boşanmayı düşünüyorum. Sonra bakıyorum burası küçük bi sehir cahil insan dolu. Herkes herkesi tanir. Her köşe başında dedikoducu teyzeler var. Bana vah vah yapacaklar gibi geliyor. Annem de cekingen bi kadındır onlar vah dese annem de ah vah eder bi sey diyemez. Diplomam var ama burada ozel sektör yok is imkani yok. Sayet dananin kuyrugu kopar da bi gun ciddi anlamda boşanmaya karar verirsem nasil olacak bilmiyorum. Bi yandan bosanmak isteyen hic durmaz bahane etmez bi seyleri biliyorum. Bosanirsam kendi duzenimi, evimi ozlerim gibi geliyor falan. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hayır bizde olmuyor
Boşanma isteği bir kere geldi bnm aklıma onda da bosandım zaten

Boşanma isteği varsa vardır arada gelen boşanma isteğimi olur ayrıca bazı şeyleri büyütüyor gibisiniz eşinizin yapısı bu siz öyle yatmaya gittiğinde gidip ilgi gösterin mesela.Adam size yardım ediyor mutfakta ama ofluyor diyorsunuz.

Çocuk yapmak bile istemediğiniz bir adamla evli kalmayın zaten ve yok dedikoducu teyzeler var laf derler diye boşanmamak ayrı bir saçma yani ilk boşanan siz değilsiniz ya yaparlarsa yapsınlar hem boşanmayı göze alamayıp hem sürekli şikayet konuları açmak da ayrı saçma
Yazmayin o zaman hanfendi sacmaysa göz ardi edin. Sacmaysa sacma ne yapayim yani. Ben buraya yazip rahatliyorum. Napayim gidip aileme mi anlatayim? Limit yoksa sayet derdim olduğunda yazmaya da devam edicem. Tavsiye icin teşekkür ederim.

Daha önce sizin bir kaç konunuzu okudum kafanız çok karışık. Bu karışıklıkla evlilik belki ite kalka yürür de siz hep böyle huzursuz şikayetçi mutsuz bir profil çizmeye devam edersiniz. İçinize sinmiyor olmuyorsa vakit kaybetmeden çaresine bakın derim. Kimseyi değiştirmeye uğraşıp yormayın kendinizi çünkü değişmeyecektir.

Daha çok yeniyiz. Onun da bende hoşlanmadığı şeyler var. Ben degisirsem o da degisecekmis dün konuştuk.

Ben beni koşulsuz sevmediğini düşünüyorum artik. Şartlı seviyor.

Bir sey söylemem gerekirse, ki en önemlisi
Ülkecek ruh hastasıyız.
Ciddiyim.

Bu yazdiklariniz bir çok evlilikte mutlaka oluyor. İnsanlarin tahammül sınırları zayıfladı.
Hoşgörü azaldı.
Empati sınırlarımızın kıyısından bile geçmiyor.
İş stresi, maddi yükümlülük..

Bunların hepsi evlilikte eşlerin omzuna biniyor.
Bunlar gercekten psikolojik sorunlar.

Su lanet devlet hastanesinde ki psikologlar zoraki okumuş olmayıp düzgünce görev yapsalar hepimiz gitsek.
Özele para yetismiyor malum.

Bir çok tavsiye gelecektir ama hiçbir zaman kalıcı çözüm olmayacaktır.

Ülkede huzur yokken insan evinde huzurlu olamıyor. Neyi ne kadar takip takmadığın önemli bile değil.

Chapman beş sevgi dilini önereyim belki ise yarar.

+1

Ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi.

Size de oluyor mu?

Esimle tartışmaları minimuma indirdik. Iletişimimiz kuvvetlendi cunku günlerce kusmeleri bıraktık. Ama bana tahammülsüz olabiliyor bazen. Örnek veriyorum; yemek yapacak ben de tezgahı bosaltayim da rahat yapsın derdindeyim makineye bulaşık diziyorum off poff diyor simdi bunun sırası mi diyor surat asiyor. Istemedigi bir sey yapayim surekli sikayetlenme somurtma. Kendimi bi sey yaparken hep bi diken ustunde, baski altinda hissediyorum ve bu durumdan inanilmaz rahatsizim. Kısacası ciddi anlamda tahammülsüz. Kendi de söylüyor zaten bunu.

Bir de diger sorunum bazen aramizda kopukluk oluyor. Tartışma yok bir sey yok negatif elektrik alıyorum ondan. Ilgisiz oluyor iyi geceler diyip suratima bakmadan yatmaya gidiyor. Burayı tam izah edemedim umarım anlamışsınızdır. Esime saka yapacakken iki kere düşünürüm mesela tersler hosuna gitmezse. Aramizda bi duvar var sanki onu tam anlamiyla benimseyemiyorum. Böyle bana soğuk yapınca sormuyorum da çünkü ortada bir sey yok. Boyle zamanlarda sevilmedigimi hissediyorum. Insanın her hissettigi dogru mudur? Bana öyle geliyor da :/ kaybetmekten korkmuyor gibi. Küssem mesela hic takmazdı beni. Sevse benimle konuşmaya çalışır gönlümü almaya calisirdi diye düşünüyorum.

Eşim değişmedikçe ondan cocuk yapmayı ve onunla yaşlanmayı istemiyorum. Bizden olmadigini dusunuyorum. Bazen boşanmayı düşünüyorum. Sonra bakıyorum burası küçük bi sehir cahil insan dolu. Herkes herkesi tanir. Her köşe başında dedikoducu teyzeler var. Bana vah vah yapacaklar gibi geliyor. Annem de cekingen bi kadındır onlar vah dese annem de ah vah eder bi sey diyemez. Diplomam var ama burada ozel sektör yok is imkani yok. Sayet dananin kuyrugu kopar da bi gun ciddi anlamda boşanmaya karar verirsem nasil olacak bilmiyorum. Bi yandan bosanmak isteyen hic durmaz bahane etmez bi seyleri biliyorum. Bosanirsam kendi duzenimi, evimi ozlerim gibi geliyor falan. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ne kadarlık evlisiniz...?
bi çok evlilikte bu sıkıntılar yaşanıyor,ama boşanmak istemeniz yada onun da labul edeceğini düşünmeniz daha büyük bir sıkıntı geldi bana...karşınıza alıp sakin sakin konuşun...incitmeden kırılmadan...hiçbir sorun sebepsiz değildir bence...

Back
X