• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba almak:( lütfen fikir verin:(

ay bende bir palio aşığıyım. böcek paliomuzu seviyoruz. 1.2 kullanıyoruz kliması yok ama çok az yakıyor. kasko vs. yaptırmadık. çok çizdirdik, bir iki kere hafif hasar verdik. ama yaptırmak çok fazla tutmadı... motoru küçük olduğu için vergisi düşük. alırken kmsine mutlaka bakın. kmsi yüksek araçların motorları sorunlu oluyormuş.

satarken bakımlı bir palio hemen gider. kmde düşükse elinizde kalmaz... bizin palioyu sokakta görüp sat diyen çok oldu...

Halam kullandi yillarca hatta sifir almisti cok yakardi.
Birde piyasadaparcasi az.
Tup taktirsan tupunde surekli bakimi arizasi var
depo hacmine göre değişir palio da ama yedek parça konusunda fiattan bol ne var Türkiye' de ;)
1,4 alır ortalama bir depo rahat kullanır
ne 1,2 kadar az ve sık harcama yapar ne de 1,6 kadar fazla kuvvet uygular ;)

Halam kullandi yillarca hatta sifir almisti cok yakardi.
Birde piyasadaparcasi az.
Tup taktirsan tupunde surekli bakimi arizasi var

yok biz benzinli 1.2 kullanıyoruz. gayet uygun... 50 tlye 80 km yoldaki bir ile gidip, şehir içi gezip geri dönebiliyoruz.

depo hacmine göre değişir palio da ama yedek parça konusunda fiattan bol ne var Türkiye' de :KK66:
1,4 alır ortalama bir depo rahat kullanır
ne 1,2 kadar az ve sık harcama yapar ne de 1,6 kadar fazla kuvvet uygular :KK66:
Evet soylediklerin dogru benim arabamda 1,4dizel bakimlari yuksek oluyor ama
Araba alirken 1,2cok aradik benzinli sonra bu kismetmiş

kızlar eşimle en büyük hayalimiz
bir ev bir arabaydı...ev almamız
çok çok zor şuan yıllar sonra
belki..ama bende diyorum madem
ev hayalimiz olmuyor bari araba
alalım eşim de istiyo ama cesaret
edemio.biz kirada otuyoruz orta
düzeyde geçimimiz var kimseye
muhtac degiliz allaha şükür .eşim
çalışıo ben bebegim oldugundan
evdeyim eşim1500maaş alıyo..
Alaacamız araba taş çatlasa 12bine kadar olucak..peşin alıcaz
ama korkuyoruz sürekli masrafı
olurda geçimimizi engeller diye
ama yakıt sorunumuz olmucak
enazından babam sayesinde..zaten
eşim işe arabayla gitmez garaj
parası vermemk için..evin önünde durcak haftasonları yazın falan gezmk için...ya eşimde buara ikna
oldu ama.cesareti yok sizce napmalıyız..bildigimiz kullanışlı ucuz araba markalarını benimle
paylaşıtmıısnız getçekten çooook istiyorum yaaa bıktım artık minübüslerden:KK43:

Araba= masraf
Eski araba= daha çok masraf

10 yaşında bir araba almıştık 5 sene önce. 15 yaşındayken sattım. Arabaya verdiğim para kadarını harcadım bu 5 sene içinde arızalarına.

Ayrıca şöyle de bir durum var. Haftada bir iki kullanılan araba daha çok arıza yapar.
1500 lira araba sahibi olmak için çok az bir gelir bence. Yeri gelecek o araba 1500 liralık arıza çıkaracak çünkü.

Karar verdik alıcaz diyorsanız Karbüratörlü araba almayın. Onu benzinden lpgye çevirirseniz hem çok sıkıntı çıkarır hem de 2 katı yakıt harcar.

Palio düşünmüşsünüz hiç tavsiye etmem. Çok çok sorunlu bir arabadır kendisi. Size renault clio veya ford ka öneririm. Çok büyük bir arabaya ihtiyacın yoksa ka çok güzel bir seçenek. Hem fiyatı uygun hem çok sorun çıkarmaz. Renault twingo da iyidir. Tavsiyem yerli arabalardanuzak durun. Palio falan aklınızdan geçirmeyin.

eğer araba almazsan ilerde hem ev hem araba alabilrisn bu şartlarda ama araba alırsan ev çok zor kullanmasan bile masraf

Araba= masraf
Eski araba= daha çok masraf

10 yaşında bir araba almıştık 5 sene önce. 15 yaşındayken sattım. Arabaya verdiğim para kadarını harcadım bu 5 sene içinde arızalarına.

Ayrıca şöyle de bir durum var. Haftada bir iki kullanılan araba daha çok arıza yapar.
1500 lira araba sahibi olmak için çok az bir gelir bence. Yeri gelecek o araba 1500 liralık arıza çıkaracak çünkü.

Karar verdik alıcaz diyorsanız Karbüratörlü araba almayın. Onu benzinden lpgye çevirirseniz hem çok sıkıntı çıkarır hem de 2 katı yakıt harcar.

Palio düşünmüşsünüz hiç tavsiye etmem. Çok çok sorunlu bir arabadır kendisi. Size renault clio veya ford ka öneririm. Çok büyük bir arabaya ihtiyacın yoksa ka çok güzel bir seçenek. Hem fiyatı uygun hem çok sorun çıkarmaz. Renault twingo da iyidir. Tavsiyem yerli arabalardanuzak durun. Palio falan aklınızdan geçirmeyin.

vereceği paraya Renault clio yada ford ka alırsa bile modelsiz kmside 100.000 üstünde araç bulur, eski araç, çok km çok masraf demek...

vereceği paraya Renault clio yada ford ka alırsa bile modelsiz kmside 100.000 üstünde araç bulur, eski araç, çok km çok masraf demek...
O uyarıları zaten başta yaptım canım.
Eski araba kullanmış biri olarak alma diyorum arkadaşa.
Ama illa alcam derse bari palio gibi bir araba almasın dedim.

O uyarıları zaten başta yaptım canım.
Eski araba kullanmış biri olarak alma diyorum arkadaşa.
Ama illa alcam derse bari palio gibi bir araba almasın dedim.

benimde anlatmak istediğim de bahsettiğiniz arabalarda işini görmez...

bu ara neden palio değil kullandınız mı?

Kafamı taşlara vurasım geldi.
İnsanlar 1500e 3 kişilik aile olarak geçinebilip bir de üzerine araba alabiliyorlar, vallahi helal.
Arabalar için acele etmeyin ama en masrafsız arabanın bile bir miktar gideri oluyor.

Kafamı taşlara vurasım geldi.
İnsanlar 1500e 3 kişilik aile olarak geçinebilip bir de üzerine araba alabiliyorlar, vallahi helal.
Arabalar için acele etmeyin ama en masrafsız arabanın bile bir miktar gideri oluyor.

orası gerçek ya... ama tarla tokat olmazsa bence zor geçinilir. yeni evlilerse düğün takıları iş görür. başka türlü zor...

Araba varken birikim asla yapılmıyor. Siz çalışıyor olsaydınız ve bebeğiniz olmasaydı alın derdim ama arabanın derdi asla bitmiyor. Sürekli bişeyleri çıkıyor. Hem kira verip hemde yalnızca 1500 maaşla zorlanabilirsiniz belki. Ama bebek olunca araba olması da büyük kolaylık tabi o_O

Valla eşiniz işe arabayla girmeyecekse ona bu konuda yarar sağlamayacaksa sadece hafta sonları gezmek için alacaksınız hiç almayın. Daha yeni iş yerinde arkadaş aldı kendisi çalışıyor eşi çalışıyor 2. el 13.000 liraya aldılar. Yani 2. el alacaksınız o yüzden de daha ilk seneden vergisi var olacak kaskosu olacak mutlaka bir arazı vardır bakımı olacak hiç yoksa senelik bakımı olacak vs. Eh ayda bir depo da benzin doldurmanız lazım. Bence değmez çünkü eşinizin maaşı çok iyi değil kira var artı bebek var ve ileride çocuğun masrafları da artacak siz bilirsiniz ama şu an lükse giriyor gibi. Tabii ki araba çok rahatlık bir yere giderken ama eşinizle gidiyorsanız toplu taşıma araçları sorun olmaz çocukla. Yine de siz bilirsiniz.

1500 lira ile geçinen çok kişi var Allah bereketiini versin paranızın.. fakat araba aldığınızda inanın o para yetmeyecek size.. biz yeni evlenir evlenmez aldık.. cebimizdeki bütün parayı alıyordu.. ay sonunu zor getiriyorduk resmen.. bizim arabamız küçüktü ve az yaktığı halde sürekli masraf çıkıyordu..eski araba nolursa olsun masraf..aylık 300 lirayı gözden çıkarın derim.. amacım sizi üzmek değil ama bence biraz daha bekleyip iyi bişey alın yoksa çok pişman olursunuz.. bizde şimdi sattık eşim tövbe etti eski arabaya.. en fazla 5 yıllık alırım diyor.. onlarda 25 binden aşağı değil..

Konu sahibi sakin almayin. Arabanın ne masrafı biter, ne derdi. Çocuğun büyüsün, ise başla önce. Yerinde olsam elimdeki nakiti tutar önce ev alırım. Araba evin 4. Bir Ferdi gibi olur sizin için. Boşa masraf.

kızlar çok üzüldüm yazdıklarınıza
gerçekler bunlar of of arabadanda
mı vazgeçim şimdi :KK43: dogru masrafı çoktur ama bıktım artık kayınoederden arabayı istemekten vermeyinceki
o yaşadımız ezikliktrn keşke
daha ii şarrtlarımız olsaydı :KK43:
düşük marka arabanın vergisi de düşük oluyor sigortasıda
araba her eve şart heleki çocugunuz varsa birded
alın arabanızı kimseye muhtaç olmayın

bizde evden önce araba aldık
ama bizimki ev için birikim oldugundan sıfır aldık
yüksek modelin algısı vergisi çok zor oluyo inanın

ikinci el araçlarda clio öneririm küçük ve az yakıyor

Back
X