• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba almak??

muzdaripgelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
710
382
103
arkadaşlar 1 yıllık evliyim ne evimiz var nede arabamız. düğünde takılan altınları da ev alırsak diye harcamıyoruz toplasak 30 bin eder. araba büyük ihtiyaç oluyo bi yere gidecez arabamız yok abimden istiyoruz her ne kadar onlar benim ailemde olsa bi yerden sonra onlarında gönlü olmaz diye düşünüyorum.

sizce altınları satıp araba alınır mı?

alınır. biz ilk evlendiğimizde 35 bine aldık. güzel kullandık arabayı . 3 yıl sonra falan aynı paraya satıp arsa aldık. daha sonra daha fazla paraya aldık araba. yani bir nevi de birikim oldu. hem de ihtiyacımız var bizim arabaya

alınır. biz ilk evlendiğimizde 35 bine aldık. güzel kullandık arabayı . 3 yıl sonra falan aynı paraya satıp arsa aldık. daha sonra daha fazla paraya aldık araba. yani bir nevi de birikim oldu. hem de ihtiyacımız var bizim arabaya

biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç

Ailene ne oluyor pardon? Kocanın ailesi karışsa zoruna gitmez mi? Ailene sorma, koca yetişkin insanlarsınız neye ihtiyacınız varsa onu alın. Başkalarına da halt düşer.

kesinlikle katılıyorum. haklısınız asla istemem eşimin ailesinin karışmasını. sadece eğer olurda arabayı alırsak ve elimizdeki tek paramızda giderse biz demiştik diyecekler

geliriniz nedir eger borcunuz yoksa ve ödemede zorlanmıcaksanız kredi çekip alın altınlarınız kalmış olur borcunuz bıtınce hem arabanız hemde altınlarınız cepte kalır

Valla çocuk doğana kadar almadık.Ama işe felan yürüyerek gittiğimiz için almamıştık.Ne zaman hamile kaldım o zaman araba için takılarımı verdim.İhtiyaç oldu çünkü.Gerçi biz ilk araba aldığımızda 15-16 binlik araba almıştık bayada idare etti bizi.Sonra zarar etmeden sattık birikim yapıp değiştirdik.
Haa masrafı oluyor mu oluyor tabiki bakımları,vergisi,sigortası,kaskosu.Ben kuma diyorum kendisine.Benden çok harcıyor.Gerçi evdeki beyaz eşyalarımın da ismi var bulaşık mak.Ayşe hanım,çamaşır mak fatma hanım derim.:))

valla bız evlendık borçlara gıttı altın snra kredi çekip araba aldık çalıştık ödedik onu sattık arsa aldık şimdi yine kredi çekip araba aldık seneye bitiyor oda sizde çalışıyrsanız alın çalışmıyorsanız çocuk yoksa eşinizde izin verirse çalışın derim yoksa mal mülk sahıbı olmak çok zor bu devırde

biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç

bence artık sizin aileniz 2 kişilik. yani her evin kararı kendinindir. ha hayat bu belli olmaz. Allah vermesin bir sel olur gider araba para da gider. bunun için de vicdan yapmayın. zira rızk da yoksa o altında gider.

2. El düşük kilometre kazasız araba alın
Bu sene 30 bine alsan piyasada giden bir model
Seneye 32 ye satarsın bir yılda da 3-5 bin biriktirip üstüne koyar biraz daha iyisini alırsın
Bu süreçte hem ihtiyacın giderilmiş olur hem paran değer kaybetmez

Birkaç yıl önce ev alırken arabamızı satmıştık. Araba kesinlikle lüks değil ihtiyaç. Birkaç ay önce araba aldık. Masrafı çok doğru ama yaşattığı konfora değiyor.

30 bin ev için çok küçük bir rakam
Sürekli başkalarından isteyeceğinize alın bi araba . Elin varsa başını kaşı . Abin de olsa ailen de olsa isteyipte eşinin de boynunu bükme .
Kenarda altın dursa nolur

Back
X