• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba almak??

Evlilik içinde edinilen mallar ortaktır. Tabi mal ayrılığı için ayrı bir sözleşme yapmadıysanız. Yani boşa birbirinizi kırmayın ister sizin üstünüze olsun ister eşinizin üstüne kanunen yüzde elli elli pay sahibisiniz

benim derdim bambaşka yoksa çok şükür 20bin 30bine ihtiyacım yok. bekarken ablasına araba alınırken bişey demeyen adam bana gelince gözünü açıyor. madem bu kadar önemliydi ablası araba alacam dediğinde bende salak değilim eve para vermem araba alırım demeliydi.

benim derdim bambaşka yoksa çok şükür 20bin 30bine ihtiyacım yok. bekarken ablasına araba alınırken bişey demeyen adam bana gelince gözünü açıyor. madem bu kadar önemliydi ablası araba alacam dediğinde bende salak değilim eve para vermem araba alırım demeliydi.
Sakin ol şampiyon ben 20 bine 30 bine ihtiyacınız var demedim hukuki bi ayrıntıdan bahsettim sadece

Sakin ol şampiyon ben 20 bine 30 bine ihtiyacınız var demedim hukuki bi ayrıntıdan bahsettim sadece

:)) yok yok sakinim tabi ki senin öyle dediğini de düşünmedim kusura bakma. sadece dediğim gibi benim için sorun para değil bugüne kadar bişey yapmayıp şimdi gözünü diken kocama sinir oluyorum

Ev alın önce. Biraz para biriktirip altinlarla peşinat yaparsınız. 30 da az değil bizim altınlar o kadar bile etmiyordu

ben eşimin boynunu bükmüyorum ama ailesi bükmüş bükeceği kadar. bi arkadaşa daha yazdım ablasına araba alınacağına eşime araba alınabilirdi erkek için daha önemli. düğün deseniz öyle dişe dokunur bi yardımları olmadı. paraya ihtiyaç olur benim ailem verir. şimdi bi araba bulduk altınları satınca 22 binimiz oluyo araba 23 bin ve adam düşmüyo fiyatı alamıyoruz arabayı. annesi daha yeni bi arsa sattı ordan oğluna 500 vereceğine daha fazla verebilirdi. ha tabi ki kimseye göre plan yapmıyoruz ama bu hayatta çocuklarımız için ailemiz için var olmalıyız
Boynunu bükme derken birinden bişey istemek zordur o yüzden dedim . Abi komşu arkadaş farketmez .
Eğer 1000 lira için arabayı alamıyorsanız almayın zaten vazgeçin araba işinden
İkinci el araç mutlaka servise girer eksiği gediği çıkar. Sigortasını falan söylemiyorum bile. Birdaha düşünün siz bu araba işini.
Aile meselesine gelince çok benzerini bende yaşadım. Sorsan burda çoğunun başına gelmiştir. Zamanla hiiiç umrunda olmuyo alışcaksın

biz de bu ikilemi çok yaşadık. altın ve bir miktar birikmişimiz vardı sizinkinden biraz daha fazla bir meblağdı. ama istabulda ev almanın altından kalkamayacağımıza karar verdik ve oturduğumuz yer sebebiyle arabaya çok ihtiyacımız olduğu için 2.el temiz bir araba aldık. ailelere çok fazla danışmak iyi olmuyor bu konularda. bizim aileler de arabaya ne gerek var ev alın diyorlardı ama ev için gereken peşinat ve aylık krediyi karşılamamız zordu. kendimizi sıkıntıya sokmadık, gezip tozuyoruz şu an :D ihtiyaçlarınızı en iyi siz bilirsiniz.

Araba da yatırımdır bakın euro nr kadar yükseldi satarken de yüksek olursa kar bile edersiniz hem de ilerisi için pesinattir. Altın kazandirmaz risksiz yatırım aracidir. Yetişkin paralarını kazanmış insanların herşeyi ailelerine sormayı uygun bulmuyorum benim esim ilk zaman maalesef anneme soralım anneme soralim dedi. Dedim ki annen bir gunden bir gune 1 kurus para kazanip da kenara koymus mu para kazanmak ne kadar zor bilir mi bir de nasil harcayacagimi o'na soracağım? Neyse sesi çıkmadı:)

Back
X