Araba hevesim

ama iste sizin kadar deneyimli olmayinca, kirk yilda bir arac surerek de o yetenek gelismiyor.
3 yildir arac kullanmiyorum bazi sebeplerden,
simdi yeniden alismaya calisiyorum, tedirginim.
Konu sahibi de ehliyetini yeni almis, bence kucuk bir aracla ustalasana kadar pratik yapmali,
oyle nisanlisinin keyfi olup da surmesine izin verdigi yarim saatle sikinti yasar bence.

o konuda bişey demedim zaten. Yani ikinci araba almaktansa ben eşimi tek araba kullanmaya ikna ederdim. Ama ben eşimi ikna edebilirim, konu sahibi belli ki ikna edemeyecek. O yüzden alsın bence de az masraflı ufak bir şey.
Bir de araba faydalı bir şey değil ya. Hem bedene zarar hem doğaya zarar hem bütçeye zarar. Tek başıma olduğum sürece arabayı almıyorum ben artık, ya tabana kuvvet ya toplu taşıma.

Bence asıl önemsemen gereken arabadadan önce seçtiğin yol arkadaşı. Çok da küçük yaşta değilsiniz ikiniz de. Evlenmeden önce al ya da evlendikten sonra al hiç önemi yok. Daha yolun başında kendi başına karar verme durumun kalmamış. "Ömür boyu bu şekilde yaşayabilir miyim? " sorusu daha anlamlı olacaktır, tabi "yürütemezsem ayrılırım" kafasında değilseniz. Hayat mutsuz olmak ve savaşmak için çok kısa. Ortak noktalarda iki tarafinda içine sinerek eller birleşemiyorsa bence evlenmek saçma olur. Bu şekilde bisürü evlilik yürütülmeye çalışılıyor. Evlilikler böyle olmak zorunda değil çünkü çoğunluğu böyle olsa da doğrusu bu şekilde değil...

Ben geçen yıl ehliyet aldım. Geçen yıldan beri bir araba alma hevesim var. Belki diyeceksiniz işte durumun ne ki araba istiyorsunuz.Şuan nişanlıyım. Nişanlımın arabası sıfır ve büyük. Arabayı birkaç kez uzun yolda verdi bana. Evlenince de tek başına al şuraya git diye vermeyecegini zaten söylüyor. Bende 1 senedir para biriktiriyorum. Geçen ailesi bana ilerde destek olur size ev alırız dedi.Sende özel araba alma hevesinden vazgeç dedi. Annesi de onayladı ve ilerde verir arabayı dedi. Ben vardiyeli çalışıyorum. Evi ailesine uzak tutacagım.Forumdan ve etrafımda gördügüm kadarıyla evi uzak tutmakla iyi yapıyorum. Ben kendi paramı biriktiriyorum.Kimseden bir lira istemıyorum ama almak ıcın bırılerının onayına ıhtıyacım var. Ben yazın ek işte yapmak istıyorum.Sadece merak ettıgım çok şey mi istıyorum. Nısanlım ıkısının vergısı ve sıgortasının bızı zorlayacagını söyluyor. Ama bende o da calısıyor. Ki ben ek iş bıle dusunuyorum. Sadece sizden tavsiye istıyorum. Ben ehliyet aldım. Nısanlım zaten vermıyor. 3bın lıra verıp ehlıyet aldım o zaman neden aldım ben.

Ee hem arabayı vermeyeceğini söylüyor hem de kendine araba almanı istemiyor.
Bence almalısın. İlerde vergisi vs zorlarsa en kötü ihtimal satarsınız.

Valla ben arkadaşa katılıyorum, pek de matah bir şey değil. 10 yıldan fazla araba kullanınca ilk hevesler geçiyor, angarya kalıyor geriye. Ki ben üzerime şoför tanımam, iyi kullanırım, severim de. Ama kullanacak biri varsa hiç uğraşmam geçer yanda ya da arkada yayılırım.

20 senedir araba kullanırım, hiç ilk heves olarak görmedim. Tamamen ihtiyaç bence.
Bazen eziyet oluyor evet, özelikle acil biryere yetişmem gerekiyor ama hemen park yeri bulamıyorsam ama onun dışında biri kullansada otursam hiç düşünmem halen.

Ben kımseden para da beklemıyorum. Onun arabası masraf asıl. Kaskosu yıllık en az 2bın lira
Ortak kullansak böyle kavgalar olmayacak.30 40bınlık bırsey ıstıyorum

30/40 bine küçük araba bile yok.
sanayiden çıkamazsın kim bilir kaç km lik araç olur o.

Ben geçen yıl ehliyet aldım. Geçen yıldan beri bir araba alma hevesim var. Belki diyeceksiniz işte durumun ne ki araba istiyorsunuz.Şuan nişanlıyım. Nişanlımın arabası sıfır ve büyük. Arabayı birkaç kez uzun yolda verdi bana. Evlenince de tek başına al şuraya git diye vermeyecegini zaten söylüyor. Bende 1 senedir para biriktiriyorum. Geçen ailesi bana ilerde destek olur size ev alırız dedi.Sende özel araba alma hevesinden vazgeç dedi. Annesi de onayladı ve ilerde verir arabayı dedi. Ben vardiyeli çalışıyorum. Evi ailesine uzak tutacagım.Forumdan ve etrafımda gördügüm kadarıyla evi uzak tutmakla iyi yapıyorum. Ben kendi paramı biriktiriyorum.Kimseden bir lira istemıyorum ama almak ıcın bırılerının onayına ıhtıyacım var. Ben yazın ek işte yapmak istıyorum.Sadece merak ettıgım çok şey mi istıyorum. Nısanlım ıkısının vergısı ve sıgortasının bızı zorlayacagını söyluyor. Ama bende o da calısıyor. Ki ben ek iş bıle dusunuyorum. Sadece sizden tavsiye istıyorum. Ben ehliyet aldım. Nısanlım zaten vermıyor. 3bın lıra verıp ehlıyet aldım o zaman neden aldım ben.
sen çalışıp kazanmışsın ama neden onaya ihtiyaç duyuyorsun?bir de nişanlınla annesi oh maşallah her şeye karar veriyorlar senin adına.
vergi ve sigorta konusu doğru, bizde de 2 tane vardı birini sattık.zaten istanbulda araba eziyet.vergisi muayenesi bilmemkaç bin bakımı arızası benzini cidden masraf.vardiyalı çalışıyorum ek iş bakmak istiyorum diyorsun ama bir yerden sonra hem evlilik hem o iş temposu yorar ona güvenme.
ama sen o kaynanayla nişanlıyla evliliği gözden geçir.

Bence asıl önemsemen gereken arabadadan önce seçtiğin yol arkadaşı. Çok da küçük yaşta değilsiniz ikiniz de. Evlenmeden önce al ya da evlendikten sonra al hiç önemi yok. Daha yolun başında kendi başına karar verme durumun kalmamış. "Ömür boyu bu şekilde yaşayabilir miyim? " sorusu daha anlamlı olacaktır, tabi "yürütemezsem ayrılırım" kafasında değilseniz. Hayat mutsuz olmak ve savaşmak için çok kısa. Ortak noktalarda iki tarafinda içine sinerek eller birleşemiyorsa bence evlenmek saçma olur. Bu şekilde bisürü evlilik yürütülmeye çalışılıyor. Evlilikler böyle olmak zorunda değil çünkü çoğunluğu böyle olsa da doğrusu bu şekilde değil...
Aynen öyle. Bende oraya çok takildim mesela. Yani bi arabayı bile benden sakınıyorsa ne diye evlenicem bu adamla arabayı benden çok seviyor der düşünürdüm. Bende bir eve 2 arabanın fazla olduğunu düşünüyorum. Biz görev gereği küçük ilçede yaşıyoruz bu yıl eşim kullanıyor seneye bana daha çok lazim olacağı için ben kullanıcam ağırlıklı. Ilk kullandığımda biri arabanın kaputuna sürttü. Eşimin bana ilk sorduğu soru sana bisey oldu mu sorusuydu. Ki kaputa zarar gelmesi demek arabanın değerini ne kadar düşürüyor herkes bilir ama umrunda bile olmadı. Siz ikinci araba, ek iş, vs gibi şeyler yerine doğru insan mi diye düşünün

Eşim her fırsatta söyler, akıllı bir erkek eşinin araba kullanmasını teşvik etmeli diye. Bunun çocuk ayağı var,gece gezmesi var. Toplu taşımalar kadınlara daha zor bence. Eskiden 2 arabamız vardı şimdi teke düştük. Arabayı ben kullanıyorum,eşim otobüse biniyor. Ve bu konuda eşim ısrar ediyor sağolsun. Nişanlıyken kendi paranızla alacağınız arabaya karışması çok abes geldi. Hele de kayınvalideye ne oluyor! Bu kafadaki insanlar evlendikten sonra para yok deyip aldırmazlar,siz nişanlıyken almaya bakın.

Aynen öyle. Bende oraya çok takildim mesela. Yani bi arabayı bile benden sakınıyorsa ne diye evlenicem bu adamla arabayı benden çok seviyor der düşünürdüm. Bende bir eve 2 arabanın fazla olduğunu düşünüyorum. Biz görev gereği küçük ilçede yaşıyoruz bu yıl eşim kullanıyor seneye bana daha çok lazim olacağı için ben kullanıcam ağırlıklı. Ilk kullandığımda biri arabanın kaputuna sürttü. Eşimin bana ilk sorduğu soru sana bisey oldu mu sorusuydu. Ki kaputa zarar gelmesi demek arabanın değerini ne kadar düşürüyor herkes bilir ama umrunda bile olmadı. Siz ikinci araba, ek iş, vs gibi şeyler yerine doğru insan mi diye düşünün
:halay:ne hatırladım bak. İlk araba kullanma deneyimimde park halindeki bi arabaya vurmuştum da eşim hemen içecek bişeyler almaya koştu markete. Durumu gören bi kadın,siz yeni mi evlisiniz demişti 🤣

Nısanlım topla paranı bakarız uygın birsey dıyor. Ama anne babası almamam gerektıgınj söyluyor

Eşim her fırsatta söyler, akıllı bir erkek eşinin araba kullanmasını teşvik etmeli diye. Bunun çocuk ayağı var,gece gezmesi var. Toplu taşımalar kadınlara daha zor bence. Eskiden 2 arabamız vardı şimdi teke düştük. Arabayı ben kullanıyorum,eşim otobüse biniyor. Ve bu konuda eşim ısrar ediyor sağolsun. Nişanlıyken kendi paranızla alacağınız arabaya karışması çok abes geldi. Hele de kayınvalideye ne oluyor! Bu kafadaki insanlar evlendikten sonra para yok deyip aldırmazlar,siz nişanlıyken almaya bakın.
Şuan alamam ama 2 seneye falan o parayı toplamıs olurum.nısanlım paranı topla bakarız dıyor. Ee tabı alırken aılesıne danısacak mı bılmıyorum.bu zamana kadar herseyı kendı basıma aldım, kendım okudum. Ondan onayda ıstemıyorum. Alma dese de alcam zaten. Sukur kı calısıyorum. Ama bu sekılde yaptıkca ondan uzaklasıyorum

Arabanın masrafı çok. İki arabanın masrafı daha da çok. İki kasko, iki muayene, iki vergi, iki benzin parası, iki bakım ve arıza gideri demek.
Bizim eve 10bin giriyor ev kendimizin ona rağmen tek araba yetiyor ikinci arabanın masrafını düşünemiyorum bile.
Tek araba olunca da ayrıca yine kullanıyorsunuz. Biz de kimin işi varsa anahtar ona kalır.

Dogru dıyorsunuz ama bende ona dedım. Ben esek gıbı calıscam kendime ait bısı alamıycam o zaman otururum evde ne gerek var calısmama
2 Yil sonra yazarsınız inşallah aldım kızlar arabayı diye

Ya da kızlar ben birikimimi eve ekledim böylesi daha iyi oldu hem 2 araba gereksizdi diye

Back
X