• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba konusu

Takılan altınlar ortaktır,önce kadın erkek eşittir diyorlar sonrada altınlar kadınındır diye kadına paha biçiyorlar,neden kadının olsunki altınlar,kadın verilen alınan birşeymiki benim benim diye coşuyor ben bu konularda bu ülkeyi bu zihniyeti evlenirken istenilen takıları tokaları anlayamıyorum,ben borçlarını ödemesi için ki içinde eski sevgilisine aldığı telefon,takı toka vs de vardı al yarısı senin hakkın dedim verdim diğer yarısıylada babamında desteğiyle kendime araba aldım bu durumda ne hak iddia edebildi kimse nede söz söyleyebildi,bir iş yapacaksanız hakkıyla yapınki ilerisinde kimse bir söz söyleyemesin,hep bana hep bana olmaz hepsi sanada olmaz herşey eşit olmalı.
Bence de ortak olmalı..eskiden altın böyle uçuk değildi..gr altın 6 bine dayanmış,düğüne giderken bütçemizin kısıp alıyoruz,gelin alıp şahsi malı yapsın diye değil,yeni kurulmuş bir yuvaya katkımız olsun diye takıyoruz. Araba alınacaksa da gelinin adına alınabilir,herşey erkeğin üzerine olmak zorunda değil..

Arabayı da babasının üstüne mi yapacakmış?
Eşi ailesinden önce araba alma istediğini arkadaşınızla konuşacak, ortak bir karar alacaklar. Karısını ailesinin karşısında da zor duruma düşürüyor böyle.
Onlar aralarında halletmeden ailesinin karışması doğru değil.
Araba babanın üstüne olacaksa zaten tek kuruş vermesin ne münasebet.
Valla o kadarını yapmazdı heralde ama sen bana destek olmuyorsun ailem oluyor muhabbetine dönmüş.

Bence de ortak olmalı..eskiden altın böyle uçuk değildi..gr altın 6 bine dayanmış,düğüne giderken bütçemizin kısıp alıyoruz,gelin alıp şahsi malı yapsın diye değil,yeni kurulmuş bir yuvaya katkımız olsun diye takıyoruz. Araba alınacaksa da gelinin adına alınabilir,herşey erkeğin üzerine olmak zorunda değil..
İyi de takılanları bilezikler hariç oğlanın ailesi almış zaten kız da o yüzden kendi tarafının taktığı altınları almamış ailesine vermiş ama bir şey olursa ihtiyaç olursa veririm diyordu diğer taraf bunu yapmaz

Eşi çoğu şey kendi yaptı eşyaları da kızla ortak aldılar kayınpederi düğündeki yemek parasını vermiş sadece diğer kısımları damat yapmış. Ortak kullanılır büyük ihtimal ama bu sefer de kıza yükleniyorlar.

Yüklensinler. Onun altınlarına mı guvenmisler? Babam araba alacak ona vereceğim desin. Altınları da evden çıkarsın.

İyi de takılanları bilezikler hariç oğlanın ailesi almış zaten kız da o yüzden kendi tarafının taktığı altınları almamış ailesine vermiş ama bir şey olursa ihtiyaç olursa veririm diyordu diğer taraf bunu yapmaz
İşte bak,kadınların gözü bu konuda açık olacak..Bu altınlar karı kocaya ait,sizi ilgilendiren birşey değil,biz muhafaza ederiz diyip asla vermeyecekti,hemen bankaya koyacaktı..Birşey alırsak bu bizim kararımız diyecekti...

İşte bak,kadınların gözü bu konuda açık olacak..Bu altınlar karı kocaya ait,sizi ilgilendiren birşey değil,biz muhafaza ederiz diyip asla vermeyecekti,hemen bankaya koyacaktı..Birşey alırsak bu bizim kararımız diyecekti...
Oğlan tarafının taktıklarını ailesi almış zaten kimseye sormamışlarki anneye bilezik yapılmış onunla.

Back
X