• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak?

Konu acsam mi diyordum birak basligi icerigine kadar ayni durumdayim.
Düz vites aracimiz var.ehliyeti 2012 de aldim trafige cikmaya baslamistim ama bi dolmusun beni sikistirip arabayi surtmeme neden olmasi ve akabinde gelen hamilelik surecinde esimin 'sen?bu sehre hakim degilsin kasislerde vs sarsilmani istemiyorum' demesiyle uzun bir ara verdim.
Simdi tekrar baslamak istiyorum.surmeye suruyorum ama vites geçişleri beni geriyor ve trafige cikmaktan korkuyorum.
Esim cok anlayışlı guzel de anlatiyor ama nasil desem yanimdayken bi ego tatmini yaşıyor herif.gecenin köründe araba?kullaniyoruz ve dag bayir yolda sinyal vermedim diye nutuk atiyor.yok bu dönüş cok da iyi degildi demeler falan...haspam :110:
Gururuma dokunan.araba aldigimizda esimde bende bilmiyorduk kullanmayi ama suan o aldi yürüdü bense daha gece vakti evinin onunu bos arsaları dolanmaktan oteye gecemedim...
2 yil kadar araba degistirme durumumu yok yani mecbur alismam lazim duz vitese zira 2 yıl daha beklemek istemiyorum.
Bi yandan da esim 2 yil sonra otomatik alalim diyor.sen o kadar alış manuele sonra tam oturmusken otomatige gec...bi de bu dusunce var.aslinda ogrenmek icin guzel bir firsatim var.kizimin kresi eve cok yakın ve sakim bir guzergah...onu ben götürüp getirebilirim.
Takipteyim konuyu...kendime guvenimin gelmesi lazim cok acil

Ne yap et kesinlikle bu korkunu yen derim sürekli birine bağlı kalma istersen yaparsın önce yapabileceğine inanman lazım.

Insallah arkadaslar ya kendime hic yakistiramiyorum hu halimi ama dedimki acaba araba kullanmak bazi insanlara göre değil mi kendimimi kasiyorum dedim.ama yok sanırım bu pratikle kazanilacak birsey insallah yani

O korku başta bende de vardı.. Babam ve amcam sert anlatırdı kızar gibi bende heyecan yapardım.. Araba da o zaman manueldi bi de ay ben herkese vuracam sanıyordum. :)
Sonra kaza yaptım ben, baktım ölen yaralanan yok, ondan beri rahatım. Demekki bilinç altımda ölüm korkusu varmış. :)

Herkese merhaba arkadaşlar
Bulunduğum çevrede nerdeyse bayanların yüzde 80 i araba kullanıyor.zamanında sırf istiyorum diye esim arabayı otomatik aldı. Ben ilk deneyimlerim sırasında komşunun tamponunu indirdim korktum .maalesef üstüne komşum kaza yaptı ve iki çocuğunu o kazada kaybetti falan derken benim korkularim çığ gibi büyüdü. Ara ara esim çalıştırmaya devam etti ama benim asıl sorunum trafik.trafikteki reflekslerim.sanki araba sürmek bana göre değil gibi geliyor.ama bazende çok zoruma gidiyor .ogretmenim çalışıyorum egitimliyim anneyim neden böyle beceriksiz ve korkagim diyorum.esim asla kızıp bagirmaz sakin bir şekilde öğretir aslında.şimdi yeni ve büyük bir sehirdeyiz abartısız herkesin altında arabası. Kendime gıcık oluyorum ya.bütün kuzenlerimde kullanıyor annem üzülüyorum sen neden böyle korkaksin diyor .acaba sizce cikmalimiyim trafiğe bu korkunun üstüne gitmelimiyim?yoksa oturduğum yerde oturup kocacim beni buraya götür diye beklemeli miyim

otomatik vites benim için son umuttu onunla da mı olmuyor:KK42: bende çok çabaladım ama manuel vites olduğu için kullanamadım sanıyordum.galiba ben de hiç bir zaman araba kullanamıcam.

Öncelikle eğer kullanmak istiyorsanız mutlaka özel ders alıp kendinizi geliştirip öyle trafiğe çıkmalısınız
İkincisi eğer trafik kurallarına özellikle hız vE iki araç mesafesine dikkat ederseniz kaza ihtimaliniz oldukça aZ

Korkunun üzerine git bence pes etme
Bu kadınların genelinde var zaten.yani tabi ki trafik canavarı olmayı kadın erkek diye asla ayırmam ama biz ne zaman trafiğe çıksak bayanlar hep üzerimize doğru geliyo dönüşlerde sinyal vermiyolar bakmıyolar vs
vs
İşte bu çok üzücü onlarda korkularını yenemeyenler demek ki
Üzerine gitmek lazım

Bulunduğum çevrede nerdeyse bayanların yüzde 80 i araba kullanıyor.zamanında sırf istiyorum diye esim arabayı otomatik aldı. Ben ilk deneyimlerim sırasında komşunun tamponunu indirdim korktum .maalesef üstüne komşum kaza yaptı ve iki çocuğunu o kazada kaybetti falan derken benim korkularim çığ gibi büyüdü. Ara ara esim çalıştırmaya devam etti ama benim asıl sorunum trafik.trafikteki reflekslerim.sanki araba sürmek bana göre değil gibi geliyor.ama bazende çok zoruma gidiyor .ogretmenim çalışıyorum egitimliyim anneyim neden böyle beceriksiz ve korkagim diyorum.esim asla kızıp bagirmaz sakin bir şekilde öğretir aslında.şimdi yeni ve büyük bir sehirdeyiz abartısız herkesin altında arabası. Kendime gıcık oluyorum ya.bütün kuzenlerimde kullanıyor annem üzülüyorum sen neden böyle korkaksin diyor .acaba sizce cikmalimiyim trafiğe bu korkunun üstüne gitmelimiyim?yoksa oturduğum yerde oturup kocacim beni buraya götür diye beklemeli miyim
Herkes araba kullanabilir diye bir durum yok. Mesela herkes müzisyen, herkes şarkıcı, herkes ressam olamaz. Herkes herşey olmaya çalışmasın bence. Sende araba kullanamıyorum ve reflekslerim buna hazır değil gibi düşünüyorsun. E o zaman zorlama, trafiği tehlikeye atma derim. Kocan mülayim anlayışlı biriymiş, seni gezdirsin işte. Kaza konusuna gelince araban olmasa da araba gelir seni bulur çarpar. İlla arabayla kaza yapmana gerek yok. Kaldırımda yürümekle araç içinde bulunmak arasında risk bence aynı.

Biyere gideceğim esimi arıyorum gelebeilecekse işten izin alıp geliyor beni bırakmaya .sinir oluyorum bu beceriksizligime
Aslinda bende cok korkarim bir an stres dikkatsizlik Allah gostermesin cok sye yol acar ama heves et canim heves edip surunce cok rahat ben ehliyeti 18 yasinda aldm suan 22ym gecen sene esiminarabasi vardi trafikte vardi surdum ve direksiyon dersindede jhayatmda hic kullanmadgm halde insana direksiyobasinda bi ozguven geliyo bana gore valla bak cok guzel araba surmek heves yap dene canim
Bu topikte basina talihsiz seyler gelen kizlar rabbim bi daha yasatmasin cumlemizi kazadan beladan korusun

Arabamı kendim almıştım çalışırken ilk hafta şehrin göbeğine sokmuştum
trafik polisinin önünde 10 defa arabayı stop ettirmiştim korna ve kufurler havadaydı aman napıyım böle böle öğrencektim her fırsatta cıktım arabayla kıs amesafe uzun mesafe fark etmedı alışmam için kac defa park için çalıştım jantları surttum falan
Gece yarısı sabah körü kendi işimi kendim arabayla halletmem buyuk nimet
Şimdi kamyon şöförü edasıyla suruyorum iki el direksiyona bile gitmiyo bie l hep viteste manuel kullanıyorum değiştirecem kesinlikle yine manuel alırım o derece zevkli

Canim yuzmek gibi dusun.
Once sudan korkarsin.
Ama ogrenince korktuguna gulersin.
2 metre dalmak bile cocuk oyuncagi gelir.
Ama denemezsen hicbir zaman korkunu yenemezsin.
Once kendi semtinizde surmeye basla. Birkac ay sonra ise gidip gelmeye baslarsin hic acele etme.
Semtte surerken 20-30 km'yi gecme, sagdan ve bildigin uyuz uyuz sur. Kornalara aldirma.
Kimse dolmus soforu gibi araba kullanarak dogmadi anasinin karnindan.

düz vites bizim arabamız en son antalyaya giderken tek şeritte aldım ve bi taraf dağ bi taraf uçurum virajlı iniş o yolu bilen vardır eminim benim sürdüğüm taraf uçurum kamyonlar vızır vızır durma şansımda yok mecburen indirdim arabayı ayağım sürekli frende ama indiğimde omuzlarım tutulmuştu tere batmıştım ha babam eşim vs burda süren heryerde sürer diyor evet sürüyorum ama sadece senin dikkatinle bitmiyor ama otomatik daha kolay minik minik başlayabilirsin bugün 5 dk yarın 10 vs diye :kahve:
öyle bir yerde düşük vites ile ineceksiniz dolayısıyla ayağınız altında fren şişmez daha rahat inersiniz
ufak bir püf noktası

Pert olan aracımdan dimdik çıktım. Çok şükür...

Kazadan 2 gün sonra araba aramaya başladım. Çünkü araç kullanmak, inanılmaz bir rahatlık. Hala arabanın tepesindeyim. Korkum doğumun arabada başlaması :anneadayı:

Benim kadar korkak biri kullanabiliyorsa sen hayli hayli kullanirsin...sekiz senedir ben araba kullanmayi öğrenme için cabaliyorum,arabaya bindigim an beni psikolojik çökerten asiri sinirli bir eşim var,azicik yardimci olsaydi en fazla alti ayda bu isi bitirirdim.şehir dişinda yasiyorum evinden ciktigim an otobana cikiyosun,şehirler arasi olduğu için çoğunluk kocaman tirlar beni inanılmaz korkutuyordu,birde en düşük hiz 110 arabayla bu hizda ucurucak zannediyorum,ama iki uç ayda o kadar gelişme kaydettimki eskisi gibi arabaya binince tir tir titremiyorum gayet sogukkkanliyim hatta eşime nazaran daha dikkatliyim inan sende basaricaksin sadece biraz cesaret,birde kendine güven hepsi bu korkunun üzerine git ve mutlaka imkanin varsa direksiyon dersi al...

Ben de düz kullanırken çok stres yapıyorum. Özellikle şehiriçinde durduktan sonra kalkarken :D

Direksiyon hakimiyetim gayet iyidir, hiçbir şekilde korkmuyorum ama ah o arabayı kaldırmak... Sırf bu yüzden dörtlüleri yakıp "beni durdurmayıııın" diye bağırarak kullanmak istiyorum. Nitekim düz kullanmıyorum.

Çocuğunuz da varsa şart bence öğrenmeniz. Dünyanın bin türlü hali var Allah korusun.

Korkularının üstüne git
Benim ailem ciddi bir kaza geçirmişti
Eşimin ısrarıyla ehliyet aldım ilk aldığı arabayı daha ilk gün ağır hasarlı hale getirdim
Sonra yok yapamıycam deyip bıraktım
Eşim o arabayı satıp başka bir araba aldı
Sonra üstüne gitmeye karar verdim
Trafiğe ilk yine tek çıktım
İstopda ettirdim yokuştada kaldım
Öyle öyle öğrendim bir yıldır arabayla gidip geliyorum her yere
Sende yaparsın

Ya boşversene , ne kekolar kullanıyor araba da sen mi kullanamıyacaksın.
kendine biraz güven.
bir sıkıntı olduğunda (allah korusun tabi de) eşinin çocuğunun bir sıkıntısı olduğunda direksiyonun başına geçebil.
Yavaş yavaş sür. güven toplayana kadar sağdan sağdan git. Birşey olmaz Allahın izniyle. korkma ve geç direksiyonun başına :*

Kendimden örnek vereyim. Kullanamadigim zaman beklerdim ki biri beni gotursun acaba kim yapar işimi diye strese girerdim. Şimdi aldım eşinden arabayi He çok mu mükemmel kullanıyorum Hayır. Ama en azından işimi kendim görüyorum kimseye minnetim yok yarın öbür gün çocuğum büyüyecek okula bilmem ne işlerim olacak. Neden çocuğumu annesi dışında biri gotursun. Kendimi böyle gazladim. 3 defa çizdim arabayi hatta birinde fena deldim kapıyı ama öyle öyle ogreniyorsun

Back
X