• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak?

Bir kadinin hayatinda araba kullanmak milattir, özgürlüğe giden yolu acan anahtardir. Yani basiniza ne gelmis olursa olsun unutun gitsin. Hicbir kadin bu özgürlükten geri kalmamali. Etrafimdaki herkese zorla araba kullanmayi ogretiyorum, ayni sehirde olsak sizin de peşinizi birakmazdim. Hele ki calisan bir annenin hayatina kattığı konforu kacirdiginiz her ana yazik...

Bu korku gözlemlediğime göre zamanında herkese olmuş.zamanla geçecek çıkın yavaş yavaş. Herkes anasının karnında öğrenmiyor ya. Tek çıkmayin başta yaninizda anneniz arkadsiniz Vs olsun. Siz yaparsinizzzz:KK51:

Ehliyeti aldım birkaç yıl öylesine cüzdanımda taşıdım. Evlenince eşim gel çalışalım dedi. Başladı anlatmaya. Ben bekliyorum şöyle yap böyle yap demesini ama o olayın mantığını kavrayayım diye arabanın mekanizmasını motorunu anlatmaya başladı tabi benim kafa :KK53: böyle oldu, bildiklerimi de unuttum. İlk ve son çalışmamız oldu eşimle. Özel ders aldım sonra da eşimden arabayı =) Eşim işe bisikletle ben arabayla :KK49:

Bende yapı olarak heyecanli biriyim. Tez canliyim zaten. Hop oturup hop kalkan tipim o yuzden trafikte nasil olurum cok korkuyom.
Bir trafik canavari da olmak istemem tabi.
Ama bu işin sırrı cesarer galiba.
Sözlüm ilk ehliyeti aldigi 1. Gün şehir içi çıktı. Hiç tecrubede yoktu. Birde kargo sirketinde çalışıyordu. Hic bilmedigim adreslere gitti. 2. Gun uzun yollar yapti. Masallah korkmadin mi dedim. Ne korkcam insan icadı bu korkma diye dalga geçerdi.
Doğru diyor aslında ne korkucaz bayanlar daha dikkatli kurallara uyuyor hem.

Herkese merhaba arkadaşlar
Bulunduğum çevrede nerdeyse bayanların yüzde 80 i araba kullanıyor.zamanında sırf istiyorum diye esim arabayı otomatik aldı. Ben ilk deneyimlerim sırasında komşunun tamponunu indirdim korktum .maalesef üstüne komşum kaza yaptı ve iki çocuğunu o kazada kaybetti falan derken benim korkularim çığ gibi büyüdü. Ara ara esim çalıştırmaya devam etti ama benim asıl sorunum trafik.trafikteki reflekslerim.sanki araba sürmek bana göre değil gibi geliyor.ama bazende çok zoruma gidiyor .ogretmenim çalışıyorum egitimliyim anneyim neden böyle beceriksiz ve korkagim diyorum.esim asla kızıp bagirmaz sakin bir şekilde öğretir aslında.şimdi yeni ve büyük bir sehirdeyiz abartısız herkesin altında arabası. Kendime gıcık oluyorum ya.bütün kuzenlerimde kullanıyor annem üzülüyorum sen neden böyle korkaksin diyor .acaba sizce cikmalimiyim trafiğe bu korkunun üstüne gitmelimiyim?yoksa oturduğum yerde oturup kocacim beni buraya götür diye beklemeli miyim
Beni anlatmissiniz.bende ufak bi kaza yaptım tövbe dedim bir daha çıkmam tövbe ettiğimi hatirlayinca iyice vazgeçiyorum sanırım otomatiğe geçince ben korkumun üstüne gideceğim.

o arabayı süremezsen bana gönder ben sürerim valla :rolleyes::rolleyes:. şaka bir yana da zamanla deneme yaptıkça korkularını yenersin. trafiğin az olduğu zamanlarda alıştırma yap.

Ehliyeti aldım birkaç yıl öylesine cüzdanımda taşıdım. Evlenince eşim gel çalışalım dedi. Başladı anlatmaya. Ben bekliyorum şöyle yap böyle yap demesini ama o olayın mantığını kavrayayım diye arabanın mekanizmasını motorunu anlatmaya başladı tabi benim kafa :KK53: böyle oldu, bildiklerimi de unuttum. İlk ve son çalışmamız oldu eşimle. Özel ders aldım sonra da eşimden arabayı =) Eşim işe bisikletle ben arabayla :KK49:
aynen bızım gıbı olmus
benımde esım bısıkletle gıdıyo araba bende :21:
hatta gecen muayeneye goturecek dıkkat et arabama dıyorum:KK48:

Ehliyetimi aldım, eş dost sağolsun sık sık çıkartırlardı beni araba kullanmak için trafiğin olmadığı yerlere. bu seneler böyle geçti. bir gün kendi arabamı alıp tek başıma çıkınca anladım ki hiç bişey öğrenememişim ben.Yanımda bilen biri ile olmamış yani. O kadar değişik şeylerle karşılaşıp öyle bilinçleniyorsunuz ki tek başınızayken. İlk 1 sene her gün işe araçla gidip geldiğim halde sanki araba beni değil ben arabayı sırtımda taşıyormuş gibiydim.Ter içinde kalıyor, stres içindeydim. ama bugün geldiğim noktada "alırım anahtarını Mayk :P" modundayım. Korkmayın. Kendiniz çıkın ve tabiri caizse trafikte pişin.

Herkes bence ilk başlarken bir korku oluyor zaten ama üstüne gidin eşinizde sakinmiş o yanınızda otursun siz kullanın. Tampon indirmek önemli değilde bence sizi en çok korkutan komşunuzun çocuklarını kaybetmesi olmuş olabilir. Böyle şeyler duyunca insan araba kullanmaktan soğuyor gercekten. Ama büyük rahatlık mutlaka üstüne gidin derim ben

Despotikcm merhaba simdi sana kendi hikayemdeb bahsediyim . Unvtenin son yilinda buyuk bir holdinge bagli yapi marketinde kendime part time is buldum ve para biriktirerek araba almayi hedefledim. 1 yil sonra 1 kurus bile harcamandim az miktarda param vardi babam uzerini tamamladi ve araba aldik haziranda . Hemde spor arabaya cok yakin alti yere yakin egzozu ses yapan seat leon :) herkes bana keske otomatik alsaydin vs dedi ama duz aldim ve pismanda olmadim bunu ogrenmem.lazim dedim kendi kendime . Ilk basta babam cevre yolda alistirmaya calisti 2 den 3 e geciremiyordum vitesi . Sonra tek basima apartmanin otoparkinda ileri geri gittim geldim filan. Birgun otoparkta kaldirima carptim tamponu ama ucuz atlattim pek birsey olmadi sukur :) neyse bizim arka yola cikmaya basladim ardindan 1 km filan gidip geliodum derken simdi trafige giriorum ama hala heryere gidebilmis degilim . Fakat babam istedigin heryere gitme durumun var korkma diyor. Fakat araba yere yakin kasisler bile problem oluyo altini degdiriyorum arada onada uzuluyorum . Cunku hala babama arabanin borcunu oduyorum her ay oda bana harclik veriyor . Demem o ki sende yaparsin biraz tenha yerlerde kullan ben ilk ciktigim zamanlar ellerim uyusuyordu ama yavas yavas gecio seninkide gececek eminim :KK49::KK49::halay:

Herkese merhaba arkadaşlar
Bulunduğum çevrede nerdeyse bayanların yüzde 80 i araba kullanıyor.zamanında sırf istiyorum diye esim arabayı otomatik aldı. Ben ilk deneyimlerim sırasında komşunun tamponunu indirdim korktum .maalesef üstüne komşum kaza yaptı ve iki çocuğunu o kazada kaybetti falan derken benim korkularim çığ gibi büyüdü. Ara ara esim çalıştırmaya devam etti ama benim asıl sorunum trafik.trafikteki reflekslerim.sanki araba sürmek bana göre değil gibi geliyor.ama bazende çok zoruma gidiyor .ogretmenim çalışıyorum egitimliyim anneyim neden böyle beceriksiz ve korkagim diyorum.esim asla kızıp bagirmaz sakin bir şekilde öğretir aslında.şimdi yeni ve büyük bir sehirdeyiz abartısız herkesin altında arabası. Kendime gıcık oluyorum ya.bütün kuzenlerimde kullanıyor annem üzülüyorum sen neden böyle korkaksin diyor .acaba sizce cikmalimiyim trafiğe bu korkunun üstüne gitmelimiyim?yoksa oturduğum yerde oturup kocacim beni buraya götür diye beklemeli miyim
ben araba kullanmayı öğrendiysem ve aktif araç kullandıysam herkes kullanır.benim kadar panikli ve korkak bir insan yoktur zira.
ilk kullandığım hafta dizlerimin bağı çözüldü durmadan titriyordum.

Ben kullanamayacağımı düşünürdüm, gerçekten çok çok korkuyordum.

Zorlansanız da her gün 5 dakika 10 çıkın.
Evin etrafını dolaşın, sonra bir alt sokağa inin.
Mutlaka olacak, merak etmeyin.

Hı bence bu kadar alıştırma yapmadan direkt yoğun olmayan bir saatte çıkın okulunuza gidin.
Zorlanın.
Zorlandıkça kolaylaşacak.

valla annem bizi evlatlıktan red etmekle tehdit edince zaten araba sürüyroduk ama eşler kullanıyor diye yanaşmadık ,
ama şuan hepimiz kullanıyoruz korkma biraz üstüne git , mecbur kalırsan kullanırsın

Özel ders alın derim. Ben ehliyet kursuna yazıldığımda araba kullanmayı biliyordum ama kamyonlardan büyük araçlardan ölesiye korkuyordum,yanımda ,arkamda kamyon varsa panikliyordum,kurstaki hocam farketti,sordu dedim korkuyorum,o dakika itibariyle kendimi kurs aracında kamyonların vızır vızır geçtiği bir güzergahta buldum. Üzerine gitmeden yenemezsin demişti ve cidden bende işe yaradı. Onun yanımda olmasının güveni vardı bende,yoksa bende arabamı alıp tek başıma gidemezdim. Ehliyeti aldım o günden beri İstanbul trafiğinde kullanıyorum. 2 sene öncesine kadar manueldi aracım hatta,son iki senedir otomatik kullanıyorum.
Herkes kullanabilir evet ama panik tehlikeli trafikte. Seri hareket edebilecek,ayna kontrolünü sağlayabilecek durumda olmak için biraz pratik şart zira sadece kendimizi tehlikeye atmıyoruz,diğer sürücüleri yayalarıda tehlikeye atıyoruz panikleyip hata yaptıkça.

Ben de düz kullanırken çok stres yapıyorum. Özellikle şehiriçinde durduktan sonra kalkarken :KK70:

Direksiyon hakimiyetim gayet iyidir, hiçbir şekilde korkmuyorum ama ah o arabayı kaldırmak... Sırf bu yüzden dörtlüleri yakıp "beni durdurmayıııın" diye bağırarak kullanmak istiyorum. Nitekim düz kullanmıyorum.

Çocuğunuz da varsa şart bence öğrenmeniz. Dünyanın bin türlü hali var Allah korusun.
Yazdığınızı okuyunca izlediğim bir video geldi aklıma. Kadın arabanın arkasına A4e kırmızı büyük puntoyla "çok ama çok acemi şöför,yokuşta yaklaşmayın geri kaydırır" diye yazıp yapıştırmıştı. Çok hoşuma gitmişti.

Ben bir arkadasima gaz vere vere usta yaptim sehirler arasi geziyor ve 1 ayda bu hale geldi kisa mesaferle basla duzenli olaraj trafige cik esinle cesaretini topla otomatik te bise yok ki hem sadece direksiyon hakimiyetini gelistir psikolojk olarak boyle olmssn korkunj yenmem icin tekrar esinle cik her gun yenersin

bir korkakta ben eşim babam herkes direksiyon başına oturtmuştur ama dizlerim titreyerek geri indim heves var ama aşırı derecede korkuda var herkes araba kullanıyor etrafımda heves geldi ehliyete yazıldım 17 aralıkta sınavım var sonrası malum direksiyon dersi kabuslar görüyorum resmen nasıl olucak yapabilecekmiyim hoca çok panik in derse falan diye zamanla alışacaksın diyolar da benim pek bi güvenim yok kendime

bir korkakta ben eşim babam herkes direksiyon başına oturtmuştur ama dizlerim titreyerek geri indim heves var ama aşırı derecede korkuda var herkes araba kullanıyor etrafımda heves geldi ehliyete yazıldım 17 aralıkta sınavım var sonrası malum direksiyon dersi kabuslar görüyorum resmen nasıl olucak yapabilecekmiyim hoca çok panik in derse falan diye zamanla alışacaksın diyolar da benim pek bi güvenim yok kendime
Tatlim herkes oyle olmustur eminim. Bide mumkunse babanla falan surme ve kimse sana komuta vermesin herseyi kendin yap yanliz yada yakin arkadasinla sürmeye calis

Tatlim herkes oyle olmustur eminim. Bide mumkunse babanla falan surme ve kimse sana komuta vermesin herseyi kendin yap yanliz yada yakin arkadasinla sürmeye calis

şuan bıraktım kimseden öğrenemiyorum zaten korkuyorum direksiyon hocasından öğrenene kadar.

Back
X