• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı öğrenemiyorum

razuat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
136
0
296
Kahramanmaraş
açılan bazı konulara göz attım da çok şükür dedim halime...benim sıkıntıma gelince araba kullanmayı öğrenmemi istiyor eşim...mutlaka öğrenmelisin diyor...neyse başlayalı çalışmalara bi kere ağaca çarptım 2000 tl kadar masrafı vardı arabanın (Allah tan kasko var )neyse o olaydan sonra soğumuştum ama son 1 haftadır bi cesaret işime arabayla gidip geliyodum (yakın mesafe 3 km)herşey yolundaydı ama bugün el firenini indirmeyi unuttum ve o şekilde geri gitmeye çalışırken araba patinaj yaptı önden taşa çarptı ..çıkamadım..birinden yardım istedim arabayı çıkarması için neyse çıkardı ..bu durum beni çok üzüyo..acaba ben mi beceriksizim öğrenemiyorum ..neden böyle oluyo ...

beceriksiz değil de dikkatsiz olabilirsin.
heyecanlı bir yapın olabilir.
biraz dikkat,biraz sakinlik ve kendine güven ile çözülür diye düşünüyorum...

Herkes arabayı kullanmayı bilerek doğmuyor.
Siz panikledikçe daha çok hata yapacaksınız. Sakin olmaya çalışın ve profesyonel birinden yardım alın

Bu da dert mi :27::10::37:
Bak şimdik,sen kötü bir deneyimle başlamışsın araba kullanmaya.Kaza bu,adı üstünde.Bir şanssızlıktır olmuş.Önce bu anını silmen lazım.
İçinde bir ses sürekli "ben araba kullanamıyorum" diyor.Onu sustur.Ben çok iyi araba kullanıyorum de.
Galiba biraz telaşlı ve evhamlı bir yapın var.Rahat olmaya çalış,kendini kasma.
Bir de haftasonları eşinle farklı yollarda araba kullan,tecrübe edin.

canım kendine özel bir hoca tutabilirsin.gerçekten çok güzel öğretiyorlar.
çok da sabırlılar :1:
kimse anasının karnında öğrenmedi ya...
panik yapma yeter.

kendine güven panik yapma ve sık sık kullan arabayı zaten belli bir süre sora herşey rayına oturur.

açılan bazı konulara göz attım da çok şükür dedim halime...benim sıkıntıma gelince araba kullanmayı öğrenmemi istiyor eşim...mutlaka öğrenmelisin diyor...neyse başlayalı çalışmalara bi kere ağaca çarptım 2000 tl kadar masrafı vardı arabanın (Allah tan kasko var )neyse o olaydan sonra soğumuştum ama son 1 haftadır bi cesaret işime arabayla gidip geliyodum (yakın mesafe 3 km)herşey yolundaydı ama bugün el firenini indirmeyi unuttum ve o şekilde geri gitmeye çalışırken araba patinaj yaptı önden taşa çarptı ..çıkamadım..birinden yardım istedim arabayı çıkarması için neyse çıkardı ..bu durum beni çok üzüyo..acaba ben mi beceriksizim öğrenemiyorum ..neden böyle oluyo ...

Eşin baya anlayışlıymış ben böyle kazalar yapsam eşim söylemediğini bırakmaz. Zamanla alışırsın vakit buldukça az trafik olan yerlerde kullan.

cnm ehliyet kurslarında direksiyon dersleri verileyior geçen yılı saati 40 tl falandı o tarz bir yere git onların araçlarındada gaz firen var sana müdahale ediyorlar yani çarpm gibi bişey kolay kolay olmazve sende kendini güvende hissedersin. keşke kendi arabanı kullanmadan önce böyle bir ders olayına girseydin.1-2 haftada çözerdin olayı.sonuçta bu allah vergisi doğuştan gelen bişey değil pratik yapmak lazım.

Eşin baya anlayışlıymış ben böyle kazalar yapsam eşim söylemediğini bırakmaz. Zamanla alışırsın vakit buldukça az trafik olan yerlerde kullan.[/QU

çoluk çocuk bile kullanıyo cnm ya evt eşim anlayışlıdır ama çevredekiler gene vurmuş araayı dedikoduarı kal geldi artık yaaa...hele servisçinin şöföründen yardım isterken servisteki çocukların he he hocam siz kullanamıyosanız biz geçelim biz kullanırız demeleri...ne zaman trafiğe çıkcam ne zaman böyle hatalar yapmıcem şey bu arada ilk defa bu yıl araba kullanıyorum o da son 1 aydır...şimdiye kadar öğrenmem gerekir mydi zamanla mı oluyo..offf offff

cnm ehliyet kurslarında direksiyon dersleri veriliyor geçen yıl saati 40 tl falandı o tarz bir yere git onların araçlarındada gaz firen var sana müdahale ediyorlar yani çarpm gibi bişey kolay kolay olmazve sende kendini güvende hissedersin. keşke kendi arabanı kullanmadan önce böyle bir ders olayına girseydin.1-2 haftada çözerdin olayı.sonuçta bu allah vergisi doğuştan gelen bişey değil pratik yapmak lazım.

Eşin baya anlayışlıymış ben böyle kazalar yapsam eşim söylemediğini bırakmaz. Zamanla alışırsın vakit buldukça az trafik olan yerlerde kullan.[/QU

çoluk çocuk bile kullanıyo cnm ya evt eşim anlayışlıdır ama çevredekiler gene vurmuş araayı dedikoduarı kal geldi artık yaaa...hele servisçinin şöföründen yardım isterken servisteki çocukların he he hocam siz kullanamıyosanız biz geçelim biz kullanırız demeleri...ne zaman trafiğe çıkcam ne zaman böyle hatalar yapmıcem şey bu arada ilk defa bu yıl araba kullanıyorum o da son 1 aydır...şimdiye kadar öğrenmem gerekir mydi zamanla mı oluyo..offf offff

genelde kullananda erkek çocuklarıdır. hiç bir baba benim babamda dahil gel kızım sana bir araba sürmeyi öğretiyim demedi . 25 yaşından sonra gittim kursa orda öğrendim benim abimden ne farkım vardı bu zihniyet değişmeli artık.:20:

beceriksiz olmakla alakası yok.sadece sakin olmalısın ögrennilicek bişey sonuçta doguştan bilinmio ya

ben cok seviyorum araba kullanmayı ehliyetimi alırsam da inmem hiç arabadan sanırm hobim oldu araba kullanmak :82:

sana katılıyorum:46::46::46::46::46:

kendine birazcik güven, sürdükce alisiyorsun, bir de en iyisi yanliz kullanman, cünkü yanliz olunca daha cok güveniyorsun kendine (en azindan bende öyleydi)..Ama pratik yapmak cok önemli, insan sürmeye sürmeye bazi seylerde acemilesebiliyor..

şehir içi kursları oluyormuş sevgilim gitmiş zamanında dar alanlardan geçmeler park etmeler gibi çalıştırıyorlarmış ben de ehliyetimi aldım ama yoğun trafikli yerlere çıkmaya korkarım araba aldığımda ilk işim o kursa yazılmak olucak tavsiye ederim. hem pratik ipuçları öneriyorlarmış.

Back
X