• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı öğrenemiyorum

dur bakayım ağaca tosladın 2000tl masraf yaptın hala

eşin sana arabasını verıyorsaaa ,sırf bu adamı mutlu etmek için

bende sana öğrenmelısın dıyorum:1:

Ben çukura gırınce adam megafon volümünde bagırırdı kulamın dibinde ne yapıyon dıyee !

ehhh gercı bunu sağa çeken bir direksıyonla arabasının içine ederek ödeştiydım ama:1:

genelde kullananda erkek çocuklarıdır. hiç bir baba benim babamda dahil gel kızım sana bir araba sürmeyi öğretiyim demedi . 25 yaşından sonra gittim kursa orda öğrendim benim abimden ne farkım vardı bu zihniyet değişmeli artık.:20:

benim kızım 15 yaşında babası erkenden öğretti araba kullanmayı hatta benden bile daha iyi kullanıyo laf aramızda tabiki trafik olmayan boş arazide
araba kullanmak çok da zor değil kendine güven rahat ol stres yapma
kullandıkça pratiğin artacak tabiki hataların olabilir ufak tefek bende vurdum arabamı hem de kaç kere
korkmadan devam et kullanmaya biraz daha zaman geçince daha da iyi olacaksın
tecrüben arttıkça ilk zamanlar yaptığın hatalara güleceksin ne kadar da acemiyim diye
kazasız belasız kullanmanı diliyorum

Sevgili razuat.nerde araba kullanma ile ilgili bir konu görsem yazma gereği duyuyorum.bende araba kullanma konusunda kendimce problemi olan bir insandım.hayatta en çok isteidğim şeylerden biriydi araba kullanmak.ama ne sürücü kursunda ne de sonrasında gerçek anlamda öğreten olmadı.eşim zaten volüm yüksek,kıymetli arabasına bir şey olacak diye ödü kopardı.böyle böyle yaş geldi 38 .en son 4 yıl önce okulun önünde olmadık bir kaza yaptım.arabayı kaldırıp,1 metre sonra dar bir sokağa dönüp ,orda bir arkadaşın arabasını görüp ona vurmamak için duvara çarpmak suretiyle tampon indirmişliğim oldu.bu uzun zaman bende trafik korkusuna yol açtı.psikolojik olarak yetersizlik duygusunu hiç saymıyorum.
Bakıyorum çevreme ,araba kullanan bir bayan görsem içim cız ediyordu.ben beceremiyorum yapamıyorum diye üzülüyordum.bir yandan da eşimde olsa birilerine beni suraya bırak,beni al demekte ağırıma gidiyordu.
Bu dertten muzdarip görümcem gitti özel direksiyon dersi aldı hocadan.sonra bana başladı “abla sende git ,gerçekten çok faydalı” o ısrar ediyor ama ben hafiften sallama durumundayım tabi.şimdi işim var.çocuklar evde.baktı olmuyor aldı beni direksiyon hocasının yanında götürdü.benimde bir huyum var bir şeye başlayayım yeter ,gerisi gelir.
Hocadan 20 saati onun arabasında ,8 saati benim arabada 28 saat ders aldım.eğer sertifikalı bir hoca ise öncelikle trafiğin az olduğu yerden başlayıp,kademe kademe trafiğe çıkarıyor.dönüşleri ,kavşakları ,trafik ışıklarını ,kavşakta nerde duracağını,yokuşta nasıl kalkılır.park ederken hangi manevralar yapılır,direk sağa yanaşırken park edeceğin yere uygun mesafede yanaştığını gösteren ölçüleri,dar ve direk dönüşleri,geri geri gidip sağa sola manevraları hepsini çalşıtırdı.en işlek caddede hem yağmur hem de karlı havada çalşıtık.daracık sokaklarda arabaların silme geçtiği sokak caddelere girdik.
Artık yaklaşık 3 haftadır 2 gün akşamları koroya gidip geliyorum kendim.en işlek caddeden..çok yavaş kullanıyorum ama her geçen gün daha iyiyim bende fakındayım.
Ben özel dersten sonra şunu fark ettim.Karambole öğrenmişim ben.Deneme yanılma yöntemi ile.Zannetmiyorum ki kimse bir hocanın öğrettiği gibi programlı öğretsin.
Çok iyi olmasam da en azından ben bir adım attım ve yavaş ilerliyorum.
Darısı başınız ve asla vazgeçmeyin.

bende çok kasıyorum ya direksiyon başına geçince :27: bunun nedeni tamponu vurmustum fren yerine gaza basınca :27: deneye deneye öğrenirsin canım bi sürü insan annelerinin karnında öğrenmiyolar ki

dur bakayım ağaca tosladın 2000tl masraf yaptın hala

eşin sana arabasını verıyorsaaa ,sırf bu adamı mutlu etmek için

bende sana öğrenmelısın dıyorum:1:

Ben çukura gırınce adam megafon volümünde bagırırdı kulamın dibinde ne yapıyon dıyee !

ehhh gercı bunu sağa çeken bir direksıyonla arabasının içine ederek ödeştiydım ama:1:
:60::60::60::60::60:

Eşin arabayı kullanma konusunda seni destekliyorsa oh ne güzel panik yapma içini ferah tut Dikkatini topla ben de kursa kendim yazıldım işten çıktım kursa gittim neyse aldım ama şimdi evden hemen o inip direksiyona oturuyor beni oturtmuyor yıldırma çabaları ama ben de pes edecek gibi görünmüyorum

rahat ol araba kullanırken
biraz da reflekslerine ve soğukkanlılığına bağlı, beceriksizlik değil yani :71::71:

açılan bazı konulara göz attım da çok şükür dedim halime...benim sıkıntıma gelince araba kullanmayı öğrenmemi istiyor eşim...mutlaka öğrenmelisin diyor...neyse başlayalı çalışmalara bi kere ağaca çarptım 2000 tl kadar masrafı vardı arabanın (Allah tan kasko var )neyse o olaydan sonra soğumuştum ama son 1 haftadır bi cesaret işime arabayla gidip geliyodum (yakın mesafe 3 km)herşey yolundaydı ama bugün el firenini indirmeyi unuttum ve o şekilde geri gitmeye çalışırken araba patinaj yaptı önden taşa çarptı ..çıkamadım..birinden yardım istedim arabayı çıkarması için neyse çıkardı ..bu durum beni çok üzüyo..acaba ben mi beceriksizim öğrenemiyorum ..neden böyle oluyo ...

cnm önce tam anlam anlamıyla özel ders alsana arabaa hakimiyetini tam sağla bence heyecan yapıyosun kendine demen lazım ben bunu yapıcam sana bişi olmadıktan sonra boşver araba çarpa çarpa öğreniliyor zatenn:60::60::60::60::60:

canım once bı tecrube kazan sen her kötü seyde araya 1 ay koyup kullanmazsan korkulu ruyan olur

bende araba kullanmaya ilk başladığımda önce eşimin arabasıyla küçük bir kaza yaptım, sağa yanaşayım derken sağdaki arabaya girdim, neyseki sadece aynalar değmişti ama inaılmaz bir gürültü olmuştu diğer arabada çocuklar vardı ve korkudan ağlamışlardı.
sonra kendi arabamı aldım ve özel bir hoca tuttum,ders aldım. trafiğe çıkmaya başladım ama an caddelere girmedim hiç,işe gidip geldim. ama bi gün kavşakta önüme kıran bir arabaya yandan çarptım,adam daha iki gün önce almıştı arabasını ve kaskosu yoktu,benim arabada arkadaşlarım ve bebek vardı.
onuda ucuz atlattık korktum ama yılmadım, kullanmaya devam ettim, 4 bir tarafı çizikti arabanın. sonra arbayı değiştirdik, önce yanını kaldırıma çarptım,bir kaç ay sonra duvara:1:
herşeye rağmen kullanıyorumikorkmuyorum.olur böyle ufak tefek kazalr napalım, anamızın karnından şöför doğmuyoruz.tecrübeyle öğrenilir herşey. sende kötü bir şöförüm diye düşünme sadece tecrübesizsin. cana bişey gelmesin yeterki,yavaş kullan yeter.

12 senedir uzun yol da dahil araba kullanan bir arkadaş olarak şunu diyebilirim:arabayla bütün olacaksın.yani koltuğa oturdun mu sen sanki araba olacaksın.biraz saçma bir laf, benzetme oldu ama anla işte.bir müddet sonra nefes almak gibi doğal bir reflekse dönüşüyor olay.gözünü aç dikkatini topla.ilk zamanlarda herkesin bir iki ufak tefek vuruğu sıyrığı olur.olmazsa tecrübe nasıl kazanıcan.Allah büyük kazadan beladan herkesi esirgesin.:71:

o iş kocayla olmaz adam akıllı bi hocadan ders almalısın kiii yaparsında erkekler genelde eşlerine bu konularda odun gibi davranabılıyo takmadan öğren :D

argo olacak özür dilerim ama azimle sıçan duvarı deler :D:D bol şans

Sabır ve soğukkanlılıkla yapılmayacak şey değil bence.Bende yeni yeni pratik yapan biri olarak söyliyim,kullanmadan önce içimden sayıyorum burda bu yapılcak burda böyle diye,teorikte tamam ama pratiğide bi halletimmi hayırlısıyla olurum,o ışık var:)oda yavaş yavaş zamanla ve sabırla...

ben hala düz vites kullanamam.kafayı yerim,kaç kez ağladım direksiyon başında,yok yani olmuyo yapamadım..

ama otomatik viteste erkeklere taş çıkartırım.evet otomatik vites kolay diyeceksiniz,ama park etmek olsun,makas olsun,durma yavaşlama olsun her konuda çok iyiyim,hatta arabamın düz vites(triptonik) halini de kullanıyorum,ama gazın yanında debriyaj pedallı olan düz vitesler çok zor.

canım ilk öğrenirken bunlar çok doğal bir de yeni öğreniyorsan eşinel öğrenme. Bir kursa yazıl ve hoca eşliğinde öğren çünkü öyle hemen yollara çıkılmaz kademe kademe öğrenilir. Hatta kurslarda da fazla zaman harcamıyorlar biraz ek para ver hocayla daha çok çalış. Bende aldım ehliyetimi ama hocam çok iyiydi çok ilgilendi aceleye getirmedi şanslıydım o konuda. Önce bomboş arsada sadece araba çalıştırma ve direksiyon kullanma yaptık. Sonra yine boş bir yerde ama yolda vites çalıştık. Daha sonra sinyal vermeler kaç kere dönüp kaç kere sinyal verdim hatırlamam. Sonra biraz daha trafik olan bir yerde vitesleri bakmadna değiştirmeyi ve hıza göre azaltıp, arttırmayı öğrendim, daha sonra rampa kalkışı. Bunlar öyle bir günde değil her birinebir günde 2 saat ayırarak bazılarına 4 saat ayırarak çalıştık. Bir keresinde dönerken kaldırıma çıktım. Bir keresinde hoca düz git derken ibre 60 larda aniden döndüm o hızda az daha yandaki çukra yuvarlıanıyorduk neyse ki hocanın tarafında da pedallar var müdahale ediyor. Bir kere kafam dalgındı sınav yerinde sürüş yapıyoruz bariyerlere doğru gidiyordum ve hız kesmeden ne yaptığımı ben bile bilmiyordum hoca basıt kendi frenine. Yani olağan şeyler ama ilk sınavımda geçtim rahat bir sınav geçirdim komisyoncular çok beğendi. Heyecan oluyor ilk başta ama sonra acayip zevklli.

zamanla çok iyi kullanacaksın.. hem bence tam öğrenmeden tel başına kullanma derim ben.ani bişeyde heyecan yaparsın.

açılan bazı konulara göz attım da çok şükür dedim halime...benim sıkıntıma gelince araba kullanmayı öğrenmemi istiyor eşim...mutlaka öğrenmelisin diyor...neyse başlayalı çalışmalara bi kere ağaca çarptım 2000 tl kadar masrafı vardı arabanın (Allah tan kasko var )neyse o olaydan sonra soğumuştum ama son 1 haftadır bi cesaret işime arabayla gidip geliyodum (yakın mesafe 3 km)herşey yolundaydı ama bugün el firenini indirmeyi unuttum ve o şekilde geri gitmeye çalışırken araba patinaj yaptı önden taşa çarptı ..çıkamadım..birinden yardım istedim arabayı çıkarması için neyse çıkardı ..bu durum beni çok üzüyo..acaba ben mi beceriksizim öğrenemiyorum ..neden böyle oluyo ...

ilk defa ise çok normal ama senelerce denemiş olman bu haldeyse bence vazgeç..cesareti veya bu gibi şeyleri yapanlarda ben tehlikeli görüyorum şahsen..araba kullanmak o bu şu istedi diye değil içinden geldiği için kullanmalısı birde..istek yoksa kazada olur,dalgınlıktan bir sürü şey.hakim olamazsın çünkü..ben bir başlıkta anlatmıştım bir kısmını tabi tarlaya dalış vb. hikayemi:)yani tabi ilkti bnm..yani tehlikeye atma sakın kendini..Allah korusun kaza hiç anlaşılmıyor gözünü kapatıp açmak arasında bir gelgit işte..dikkat et..heves ve cesaretin için otur o koltuğa..ehliyetsizsende sakın almadan tek çıkma yola..ama başarırsın..özel ders al birde..

Ben araba kullanmaya başlayacağım zaman çevremdeki maganda ve iki lafı bir araya getiremeyen beceriksizleri düşünmüştüm.Onlar yapıyorsa ben illa ki yaparım demiştim.Sen de böyle düşün kendine güven arkadaşım.

Son düzenleme:
lütfen yazima darilmayin kirilmayin

ama ne yazik ki suc sizde degil size araba sürmeyi ögretmeden o ehliyeti verenlerde

bu ne bicim bir sistemdir ki isteyen kolaylikla ehliyetini alabiliyor Türkiyede

sonrada en cok kaza yapan ve ölüme sebebiyet veren ülkelerin basinda yer aliyoruz

insallah TÜV sistemi Türkiyede ele alinirda kimse araba sürmesini bilmeden ehliyet alamaz!

Back
X