• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı öğrenemiyorum

sayet ehliyetin yoksa arkadasim önce kursa yazilip iyice bir para bayip iyi bir hoca tutmani tavsiye ederim

yoksa kursun verdikleriyle bisey ögrenemezsin

bir ehliyet kursu sana birinci vitesten tutunda besinci vitese (varsa 6)kadar trafik olan yerlerde egitim vermelidir

yani bizde bu böyledir 30luk ara yoldan tutun 130luk otobana dahi cikmaniz gereklidir ,her vitesi kullanilmasi gerektigi yerlerden gecerek kullanmaniz gereklidir

Son düzenleme:
lütfen yazima darilmayin kirilmayin

ama ne yazik ki suc sizde degil size araba sürmeyi ögretmeden o ehliyeti verenlerde

bu ne bicim bir sistemdir ki isteyen kolaylikla ehliyetini alabiliyor Türkiyede

sonrada en cok kaza yapan ve ölüme sebebiyet veren ülkelerin basinda yer aliyoruz

insallah TÜV sistemi Türkiyede ele alinirda kimse araba sürmesini bilmeden ehliyet alamaz!

arkadaşım buna kimsenin kızmasına hakkı yok..haklısın çünkü..bu konu için ben yetkililerle bile kavga ettim..yani sen kimseye laf etmiyorsunki yanlış anlaşılasın..ben çok haksızlığa uğradım..para için hakkım yendi benim..neler yaşadım ama şükür pes etmedim onlar yüzünden ve almıştım ehliyetimi..bağırmıştım hatta kurs yeri sahibine bile;;hakkımı yediniz siz?ortada birşey yok neden geçemiyorum?kaldırıma sınavda çıkan geçiyorken ben niye kalıyorum(tanıdığım kaldırıma çıktıda:))))'demiştim yani...millet neden kaldın yapamıyormusun dedikçede sinir geliyordu nasıl..çünkü sorun yoktu..sonra şikayet etçem ben bırakmam bunun arkasını deyince paçaları tutuştu geçtim..birde direksiyon hocasıyla anlaşamadım bi ara yalan söledi o ondan bi defalık orada çalışan birini verdiler derste baksın diye adam demişki;tek başına bile çıkarmış neden geçmediki demiş sonra ağzımı açmadan diğer sınavda geçtim..bu olayı anlatmak istedim..benzerini yaşayan varsa sessiz kalmasın kimse sakın...ilk başlarda yeni öğrendiğimde kmik şeyler ,hatalar yaşadımda bu haksızlık kötü olmuştu..yani tandıklarını torpillemidir ne geçirsinler benim gibi sessiz görünenlere büyük haksızlık yapsınlar yok böle birşey..

sana katılıyorum yani;ehliyetsiz kullanılmamalı..kimse ne kendini ne karşısındaki canı tehlikeye atmamalı..hayat ucuz değil o kadar..

Son düzenleme:
bende yenı yazıldım ehlıyete sınavdan gecerım kendıme guvenıyorumda araba suremezmısım gıbı gelıyor.aksamları babam ogretecek banada.ıkı kelımeyı yanyana koyup konusamayan ınsanlar bıle alırken ben neden alamayım dıyorum kendıme guvenımde sonsuz alıcam ve kullanıcam.

bende yenı yazıldım ehlıyete sınavdan gecerım kendıme guvenıyorumda araba suremezmısım gıbı gelıyor.aksamları babam ogretecek banada.ıkı kelımeyı yanyana koyup konusamayan ınsanlar bıle alırken ben neden alamayım dıyorum kendıme guvenımde sonsuz alıcam ve kullanıcam.

arkadaşım çoğu insan aynı görüşte yani onlar alırsa bende alırım gibi işte..ama şu da varki yazılı sınavda zaten ezberle bile geçersin..testlerde yada kitaptaki şeylerin aynısı yani..motordan bile 90 üstüyle geçtim mesela..herşey ezber olabiliyor ondan kıyaslama hiç kendini başkasıyla..zeki olmak gerekmiyor öyle..olurda yapamazsan kendini strese aha çok sokarsın ondan dedim..
hiç panikleme bak şanslısınki baban yardım edecek deneyeceksin ben hayatımda ilk kez şoför koltuğuna kurste oturmuştum mesela..ondan kazanırsın hırslısında..

başarılar sana şimdiden:) ((bu arada hocalar genelde kabul etmiyr yani önermiyor önceden yardım almanıızı istemiyor ildiklerin hafızana yerleşecek ya yeni öğrendiğin bazı şeylerele çakışabilir ve paniklersin ondan))

Son düzenleme:
Daha dün akşam konuştuk eşime. Benim vites geçişlerinde ve debriyaj kavramada sorunum var. Acemiyken öyle alışmışım, şimdi de atamıyorum onu üzerimden.E haliyle arabayı da perişan ediyorum. Sırf bu yüzden sıfır araba alamıyorum :) Eşim yazık olur harcarsın arabayı diyor :))) Neyse şuna gelicem; konuşurken ne kadar saat direksiyon dersi aldın dedi şöyle bi düşündüm. 3 kez aldım, 3 saatten 9 saat. Son derste de sınav yerinde çalıştık. Hoca bizlere öğreteceği yerde, şurda ikiye atın vitesi, sağa sinyal verin diye komisyonun dikkat edeceği şeyleri anlatmıştı. Sınavı geçtikten sonra birer canavar olarak yollara çıkmıştık. Ne kadar sağlıklı değil mi(?) 10 saat ders ver sal yollara.

Çoook tehlikeli. Kendi canımızı düşünmüyor olabiliriz ama ya diğer arabadaki insanlar. Kesinlikle profesyonel birinden özel ders alınması gerekiyor. Yokuşu var, ışıkları var, otobanı var, uzun yolu var varoğlu var :)))

Yaa gerçekten ehliyet sınavları hakkıyla yapılmıyor ülkemizde. Daha doğrusu direksiyon dersleri. Benim kardeşim sınava girdi vitesi 3 e bile attırmamışlar, anayola hiç çıkmamış, rampa kalkışı felan hiç yok öyle ehliyet mi verilir nasıl çıkacak bu insan trafiğe. Ben şanslıydım evlendiğim şehirde 20 saat ders aldım hocam süperdi herşeyi öğretti ki direksiyon tutmuş değilken. Ama kursumla çok sorun yaşadım. Ben evlenmeden önce eşim dedi ki ehliyet kursuna git hem başka şehire geleceğim için bana da meşguliyet olur diye. Neyse dedi ki evlendikten sonra kayıt zamanı geçiyor bir daha ki dönemi beklersin gönder evrakları kaydın olsun evlenince de derslar başlar dedi tama dedim işte ne evrak gerekiyorsa gönderdim ama kurs sahibine sormuş olur mu diye olur demiş. Sağlık raporu felan hep istanbuldan gönderdim. Neyse kursa gittim direksiyona gittim. Hepsini tek girişte çok güzel notlarla verdim vs.. Evraklarımı verdiler gittim şoförler odasına hiç unutmam kurban bayramı arifesiydi. Adamlar baktı evraklara veremeyiz ehliyeti dedi neden çünkü sağlık raporu İstanbul'dan.. :53: meğer sınava girilen yerden alınmalıymış sağlık rapıru ama ne enteresan ki bunu kurs sahibi bilmiyor ve meb ten de bana sınava giriş kağıdım herşey uygun diye gelmiş girmişim sınava. Çok uğraltk iptal olacak belli ama sırada çok kişi varmış. Gittik geldik öne aldırdık iptal oldu herşeyim. Ama ben tabii kurs sahibine gittim bağırdım çağırdım emeğimi çaldınız diyee.. İkinci kez girdim tabii tüm masraflar kursa ait olmak üzere. Sonra kalp krizi geçirmiş kurs sahibi başkasına devretmiş bana diyo ki kadın sen zaten sürmeyi biliyorsundur derse gerek yok. Hayır dedim tüm haklarım var aynen aynı dersleri aynı saat olarak istiyorum dedim mebten karar var. Aldım tüm derslerimi yine ve aldım ehliyetimi ama çok sinirim bozulmuştu.

panikledikçe hata ve kaza yaparsın...

ben ehliyeti alalı bu sene 6 yıl oluyor...ilk zamanlar o kadar telaşsız ve sakin kullanıyordum ki,ilk koltuğa oturduğumda bile sanki yıllardır araba kullanıyor gibiydim ama şimdi uzun zamandır araba kullanmadım ve otursam panikliycem gibi hissediyorum...kendine güvenmelisin,en önemli şey bu...her konuda böyle...ben biliyorum nasıl kullanacağımı,ben iyi araba kullanıyorum de içinden kendini bu şekilde rahatlat,bak o zaman nasıl kullanıyorsun:34:

haa bu arada araba kullanırken yanında olan kişi,yani çalıştıran kişi çok önemli....seni körelten,strese sokan biri varsa yanında sittin sene kullanamazsın bunu da unutma....

Back
X