Araba kullanmayı öğrenmek

nursesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
330
2
96
İstanbul
ah ahh 5 yıldır ehliyetim var,18 yaşına girince almıştım ama halen kullanamıyorum.ilk düz viteste öğrendim uzunca kullandım.ama şimdi otomatik vites araba aldım ve 12 gün içinde tam istanbul trafiğine alışmam gerekiyor.çünkü işe başlıyorum ve evimle işyerim arasında gelecek bir vesait yok:( eşime göre 1 haftada pilot olurmuşum ama cok tedirginim bacaklarım titiriyor:(:69:

canım senı cok ıyı anlıyorum
kullanırsın arkadasım hıc uzulme ve dert etme esın dogru soylemıs vallahhh :9:
bende kullanıyorum yenı ogrendım sayılır vallah 2-3 kez trafıge cık alısırsın
ama dıkkat etmen gerekenler
1- dolmus ve mınıbusler
2- taksıcılerrr
3- tır ve kamyon soferlerıııı
tabı hepsı yapmıyor ama arabada kadın oldugunu gorduklerınde NEDENSE! sıkıstırıyorlarrrr
hadı kolay gelsın arkadsımmm :9:

Düz vites kullanan otomatik vitesle çooook daha rahat kullanır canım.
Merak etme gerçekten de 1 hafta da halledersin.
Sık sık pratik yap işe başlayana kadar.
Böylelikle sorun yaşama olasılığını düşürürsün

ah ahh 5 yıldır ehliyetim var,18 yaşına girince almıştım ama halen kullanamıyorum.ilk düz viteste öğrendim uzunca kullandım.ama şimdi otomatik vites araba aldım ve 12 gün içinde tam istanbul trafiğine alışmam gerekiyor.çünkü işe başlıyorum ve evimle işyerim arasında gelecek bir vesait yok:( eşime göre 1 haftada pilot olurmuşum ama cok tedirginim bacaklarım titiriyor:(:69:

Korkarsan eşinin dediğine göre 1 haftada değil 1 yılda ancak pilot olursun gayet sakin ol. Benim ehliyetim yok ama alıcam en kısa sürede. Eşime bazen diyorum trafikte ver ben kullanıyım diyorum sende bu istek varken beni bile geçersin dio :D kendine güven panik yapma otomatik vitesmiş bide çoook rahat kullanırsın bizimkide öylede ordn biliorum :D Kolaylıklar diliyorum genede sana:D

Korkarsan üstüne gelirler. Taksi dolmuş vs. Sakin ol, kendinden emin olmasan gibi öyleymiş gibi davran :)

Ben ışıklarda stop ettirirdim. Arkamdan kornalarrrr, bağrışmalar, içimden fırtınalar kıpardı ama sakin sakin tekrar calıstırırdım :)

Bi de seninnki otomatik vites cok sanslısın D:

ben de daha ehliyet almadım ama bu aralar almayı dusunuyorum. tabi istanbula göre izmir çok çok iyi ama bakalım yaparız canım yaa kullananlardan neyimiz eksik:9::9::9:

Mrb çok şanslısın en büyük destekçin eşin.Bende çok istiyorum ama eşim hevesimi her defasında, eminim başarırısın ...

Bende 3 yıldır ehliyet aldım.atabayıda geçem yıl aldık, saolsun k.biraderim arabayı çarptı.Bende de arabayı sürmeyi geçtim kullanmak adına bi heves kalmadı ! Eşimle zaten ayrı şehirlerdeyiz arabada onda, öğrenemiyorum.Korkarım bu gidişle hiç öğrenemeyeceğim, en aptallar bile sürebiliyo ama bazen o aptallar kadar bile olamıyosun.Dilerim kullanabilirsin, bol şanslar sana...

Hiç merak etme,istedikten sonra 1 haftada bitirirsin bu işi.
Önce boş bir yolda başla,sonra sakin sokaklar derken caddeye çıkarsın.
En önemlisi sakin ol ve yavaş git.İsteyen korna çalsın,umursama.
Arabayı kontrol altına aldığını hissettikten sonra biraz daha hızlı ve atak kullanmaya başlarsın.
Bir yerden başlamak lazım,hepimiz böyle başladık.

18 yaşıma girer girmez sürücü belgemi aldım. 18 yaşımdan önce de köyde toros kullanıyordum. Tabi büyük şehir trafiği başka şimdi 27 yaşımdayım Ankara trafiğinde 180 yapıyorum:27: yıllar geçtikçe alışıyorsun. İlk trafiğe çıktığım günler çok komikti. Arabayı park edemezdim yoldan kim geçerse yardım isterdim. Hele bir gün trafikte gidiyorum önümde çöp kamyonu arabalar yanımdan vızır vızır geçiyor çıkamadım çöp kamyonu duruyor çöp topluyor ben sürekli çöp kamyonu ile birlikte dur kalk yapmıştım. Otomatik vites kullanıyorsun yokuşlarda kayma derdi yok şanslısın otomatik vites araba kullanmak bisiklet kullanmak gibi bir şey

emin ol otomatik vitesle çok daha rahat ve kolay trafiğe çıkarsın.düz vitesten sonra otomatik çocuk oyuncağı olacak.ben de aynı sıkıntıyı yaşamıştım daha önce ama zamanla boşuna stres yaptığımı farkettim.cesur ol.

18 yaşıma girer girmez sürücü belgemi aldım. 18 yaşımdan önce de köyde toros kullanıyordum. Tabi büyük şehir trafiği başka şimdi 27 yaşımdayım Ankara trafiğinde 180 yapıyorum:27: yıllar geçtikçe alışıyorsun. İlk trafiğe çıktığım günler çok komikti. Arabayı park edemezdim yoldan kim geçerse yardım isterdim. Hele bir gün trafikte gidiyorum önümde çöp kamyonu arabalar yanımdan vızır vızır geçiyor çıkamadım çöp kamyonu duruyor çöp topluyor ben sürekli çöp kamyonu ile birlikte dur kalk yapmıştım. Otomatik vites kullanıyorsun yokuşlarda kayma derdi yok şanslısın otomatik vites araba kullanmak bisiklet kullanmak gibi bir şey

Köyde toros mu kullanıyordun:60: Behzat.Ç gibi oldu ben araba kullanmayı devletin bana verdiği torosla öğrendim diyor ya çok güldüm ya:1:

canım insan istedikten sonra yapamıyacağı şey yok gibi,ben de yazdan beri kullanıyorum,ilk zamanlar heyecan yapıyosun,panik yapıyosun bunlar çok normal,ama benim nacizane tavsiyem her çıktığın gün mesafeyi uzat,mesela evinin yakınlarında bir market var diyelim önce oraya kadar kullan,ertesi çıktığın gün marketten daha uzağa git,mümkün olduğunca pratik yap,Hadi bakalım kolay gelsin.Kendine güven....:71:

sıkıntı yapmana gerek yok canım. otomatik vites almışsınız, lunaparktaki çarpışan arabalar gibi düşün. en iyi yanı da stop istesen de ettiremezsin :) sadece yola bakman yeterli. bir defa trafiğe çık ne demek istediğimi anlarsın.

Ben de otomatik vites araba kullanıyorum cidden Tan'ın dediği gibi bisiklet kullanmak gibi bir şey sen sadece heyecanını at ben hiç heyecanlanmazdım.

harikasın yaaaa ..çok güldüm sen çok yaşa emi::52::52::52:

düz vitesi kullanıyosan otomatıkte harbi pilot olursun yani dert etme 2 kez cıkman yeterlı birde trafıkte acemı oldugunu belleı etmıceksın yayıla yayıla kullancaksın arabayı il trafıge cıktıgımda arkama bıle yaslanmaya korkuyodum yandan gecen zibidilerde ya guluyolardı ya sıkıstırıyolardı biraz kullanmayı öğrendım artık alıstım derken 5 sene gectı şimdi bi kol camdan dısarda biri direksıyonda yayıla yayıla kullanıyorum sıkıstıranda olmuyo :D:D

canım ya çok güldüm gerçekten:) Ben kızılcahamamda oturuyorum.Haftasonları ankaraya giderken eşim bana veriyor arabayı.İstanbul yolunu bilenler bilir düz bir yol .iyi gidiyorum ama şehir içine girince elim ayağım dolaşıyor.şimdi eşimı sıkıştırıyorum şimdi otomaütik alsın diye,hiç kullanmadım ama düz vitesten daha iyi kullanacağım kesin :) Biraz daha sıkıştırınca heralde satar arabayı.Ankara bekle beni Funda şöför geliyor :D

canım ya çok güldüm gerçekten:) Ben kızılcahamamda oturuyorum.Haftasonları ankaraya giderken eşim bana veriyor arabayı.İstanbul yolunu bilenler bilir düz bir yol .iyi gidiyorum ama şehir içine girince elim ayağım dolaşıyor.şimdi eşimı sıkıştırıyorum şimdi otomaütik alsın diye,hiç kullanmadım ama düz vitesten daha iyi kullanacağım kesin :) Biraz daha sıkıştırınca heralde satar arabayı.Ankara bekle beni Funda şöför geliyor :D

Ben de kaç yıldır araba kullanıyorum şehirler arasında beceremiyorum. Bir kere erkek arkadaşımla Eskişehir'e gidiyoruz arabayı ben kullanıyorum uzun yolda hızı bir türlü sabitliyemiyorum ya 200 hızla gidiyorum erkek arkadaşım ne yapıyorsun radara gireceğiz diyor bu seferde 60 ile gidiyorum. Hız sabitliyeciyi kullanıyorum o zaman frenler tutmayacakmış glbi bir hisse kapılıyorum. En güzel karışık şehir trafiği

bu arada otobanda kullanmak cok daha kolay hele ankara yolu akıyo gidiyo cankurtaranı gectınmı tamam radar falan yok :D
en son 200 de gördüm ibreyi kuş gibi hissediyo insan kendni:D:D

Son düzenleme:
Back
X