Araba sürmekten korkan eş

Zor mu neresi zor ben de size onu soruyorum siz denediniz mi nasıl zor olduğuna karar verdiniz kadınların şu manuel zor lafına şaşırıyorum yani altı üstü kavrama noktasını öğrenmek var
Bacim daha benim soruma cevap veremiyon, bence sen once kendini ikna et 😅 Sen de biliyosun otomatik daha kolay, kabullenmek istemedigin icin benim sorumu ust uste kac kere gormezden geliyosun. 2 cumle kuramadin be yahu.

Ikisini karsilastirdigimiz icin birisi digerinden kolay diyoruz, yani zor olan da imkansiz demiyoruz. Isteyen onu da ogrenir yani, atla deve degil. Sadece 60dan 90a cikarken debriyaja basmak, vites degistirmek istemiyorum abi zorla mi 😅 Niye buna enerji harcayayim ki, madalya mi takiyolar. Arabam kendisi anlayip ona gore ayarlasin kendisini, gelmisiz 2025e. Millet surucusuz arac uretmeye baslamis biz hala illa vitesi kendim degistirecem diye atarlaniyoz 🤣 Seviyorum, keyif aliyorum, kontrol bende olsun istiyorum desen valla saygi duycam. Ama daha kolay demeyin be kardesim, komik oluyo yani.

Bacim daha benim soruma cevap veremiyon, bence sen once kendini ikna et 😅 Sen de biliyosun otomatik daha kolay, kabullenmek istemedigin icin benim sorumu ust uste kac kere gormezden geliyosun. 2 cumle kuramadin be yahu.

Ikisini karsilastirdigimiz icin birisi digerinden kolay diyoruz, yani zor olan da imkansiz demiyoruz. Isteyen onu da ogrenir yani, atla deve degil. Sadece 60dan 90a cikarken debriyaja basmak, vites degistirmek istemiyorum abi zorla mi 😅 Niye buna enerji harcayayim ki, madalya mi takiyolar. Arabam kendisi anlayip ona gore ayarlasin kendisini, gelmisiz 2025e. Millet surucusuz arac uretmeye baslamis biz hala illa vitesi kendim degistirecem diye atarlaniyoz 🤣 Seviyorum, keyif aliyorum, kontrol bende olsun istiyorum desen valla saygi duycam. Ama daha kolay demeyin be kardesim, komik oluyo yani.
Ben illa ki manuel kullanın demiyorum ki tabii ki tercih ben kadınların manuel zor da zor diye diretmelerini anlamıyorum evet benim için manuel daha kolay ben otomatik kullanbileceğimi düşünmediğim için arabamı değiştirmiyorum ayrıca zevkli geliyor manuel bana ama diretmeyin yani manuel zor diye öğrenmek için çaba sarfetmeyen kadınlar zor diyor rica ediyorum alıntı yapmayın başka

Ben illa ki manuel kullanın demiyorum ki tabii ki tercih ben kadınların manuel zor da zor diye diretmelerini anlamıyorum evet benim için manuel daha kolay ben otomatik kullanbileceğimi düşünmediğim için arabamı değiştirmiyorum ayrıca zevkli geliyor manuel bana ama diretmeyin yani manuel zor diye öğrenmek için çaba sarfetmeyen kadınlar zor diyor rica ediyorum alıntı yapmayın başka
Otomatik kullamam diye sartlamayin canim kendinizi, neden kullanamicaksiniz ki? Insan cabaladiktan sonra herseyi yapar. Kendinizi sinirlamayin. Peki madem rica ettiniz daha bisey yazmayayim. Iyi aksamlar.

Ben size hak veriyorum. Bu devirde kadın ya da erkek farketmez araba kullanmayı bilmeli. Çünkü araba insanın eli ayağı. Artık bir yerden bir yere gitmek çok meşakkatli. Köy hayatları çoktan bitti. Üstüne bir de çoluk çocuk,hastalık eklenince araba kullanmayı bilmek çok önemli.
Eşin araba kullanmaktan korkuyor. Hem korkuyor hem bilmediği halde bir de seni alaya alıyor. Ya huu önce bir sür de sonra karşı çık. O sürmeyecek ise mutlaka sen öğren. Otomatik ya da manuel farketmez araba hareket etsin seni götürsün tamam.
Eşimle sürekli diyoruz. Araba çok büyük nimet diye. Kimseye minnetin olmuyor. En sıcak en soğuk havalarda bir yere giderken,tatile giderken hiç üşenme olmuyor. Yani haklısın arkadaşım.
Evet. Ben babamın arabasını sürerken eşim çok müdahil olur. Araba sürme konusu geçince de benim sürüşümle dalga geçer. Gördük senin sürüşünü der ama kendisi sürmüyor işte

Evet. Ben babamın arabasını sürerken eşim çok müdahil olur. Araba sürme konusu geçince de benim sürüşümle dalga geçer. Gördük senin sürüşünü der ama kendisi sürmüyor işte
Amanın kendi süremiyor bi de seni mi beğenmiyor. Çok normal bi tavır değil açıkçası. Muhtemelen suremedignin ezikliğini bastırmak için yapıyor.

Eğer ki eşinizin tedirginliği varsa Manuel vites hiç düşünmeyin derim, otomatik vites araç kullanmak çok daha rahat ve konforlu, uygun fiyatlı otomatik araba bakmanızı öneririm, eşiniz kullanmak istemedikten sonra ne anlamı olacak, hep sizin kullanmanız gerekecek, bir de insanları zorlamaya gerek yok zaten. Eğer trafikte tedirgin oluyorsa kesinlikle otomatik araba öneririm.

Otomatik de Manuel de kolay kullanınca alışınca erkeklerin bilinç altına yerleştirdiği zor ya kadınlara göre değil söylemi bu herşeyi en iyi haliyle yapabiliriz 💅
KudrAlobar KudrAlobar a kkatılıyorum kullandığı arabayı da tanımalı insan kadın olsun erkek olsun sürücü eğitmeni olmuş ama arabadan anlamayan biri (yakıt bitmiş )ışıklarda kavşakta kalmıştı
Daha milyon örnek var böyle

Ay bu Manuel muhabbeti bıktırdı artık. Vileda çıkmış eğilip eliyle silmeyi övüyorlar, bulaşık makinesi var elde yıkamayı övüyorlar. Herkes otomatiğe geçmiş, şurada 10 seneye kendi kendine giden arabalar artacak hala manuel de manuel.
Sizi pek muhatap almıyorum ama buna sizin özelinizde genel olarak cevap vereyim.

Örneklerinize tam tersi örnekler de verebilirim. Bazı fotoğrafçılar dijital makineler yerine analog filmli makineler tercih eder. Kalitesi, dokusu daha çok doyum sağlar. Zibil gibi dijital platform olduğu halde bazı insanlar müziği plaklardan, kasetlerden, cd’lerden dinlemeyi daha çok sever. Kolay ulaşılır olmasa da daha çok keyif verir. Akıllı saatler hayatımızı kolaylaştırsa da analog saat tercih edebiliriz, aksesuar olarak daha şık bir kullanıma sahip çünkü. Manuel araç da böyledir. İnsana daha çok sürüş keyfi, daha yüksek bir doyum sağlar. Her şeyin daha kolayı, daha yenisi, daha teknolojiği bulunabilir ancak bazı insanlar o ya da bu sebeple diğerini tercih edebilir. Duyusal ve fiziksel doyum, farkındalık hissi benim sebeplerim mesela. Sizin tercih etmiyor olmanız tü kaka yapmaz bunları. Bazı insanlar her şeyin kolayını, teknolojiğini, hızlısını sevmeyebilir.

Konu sahibini haklı gördüm. Eril erkek çekicidir. Böyle korkak erkekler tabii ki gözümüzde küçülüyor. Bence de erkek araba kullanmayı bilmeli. Kadın da bilmeli tabii ki. ama erkek illa ki bilmeli. araba sürmekten korkan erkek mi olur ya. fazlasıyla itici.

Bence karşılıklı birbirinize saygı gösterin, araba kullanmak biraz sakinlik istiyor ,kabiliyet istiyor, eşinizin kullanmak istememesini anlayabiliyorum, ama onunda sınırını sizin uzerinden çıkarması yanlış. Sizi küçümsemesi yanlış.

Araba kullanmıyor diye erkeğin erilliğine niye zeval geliyor anlamış değilim. Cinsiyetten bağımsız kişi araba kullanmak isteyebilir ya da istemeyebilir bu kişinin tercihidir, müdahale edilmemeli. Sonuçta başta kendi olmak üzere can taşıyacak. Ben 18 yaşımdan beri aktif araç kullanıyorum ancak eşimin ehliyeti olmasına rağmen kullanmıyor. Her zaman derim herkes araç kullanmak zorunda değil, canın isterse ve kendinde o güveni, isteğini hissedersen trafiğe çıkman için destek olurum diye. Tabii ki iki kişinin bilip kullanması aşırı konforlu olur ancak kullanmayan insanı da zorlamam, araç kullanırken başına bişey gelse zorladığım için kendimi affedemem şahsen.
Konu sahibi bence sen de eşini sal kendine odaklan, sonuçta onu bile bile almışsın.

Arabamızı aldık otomatik vites. Aracı aldıktan 3 gün sonra da uzun yola çıktık eşim sürdü tüm yolu, sanki hiç bilmiyor gibi değil de deneyimli şoför gibiydi. Sanırım tüm sorun Manuel vitesteymiş. Ben de otomatiği alınca panik yaptım sürmekte biraz zorlandım ama zamanla düzeleceğine inanıyorum.

Ben de on yıl manuel kullandım, acemi olmayan için hızlanması sürüşü hakimiyeti vs daha kolay
Ama trafikte manuel vites biraz amelelik
Birkaç yıldır otomatik kullanıyorum araba koleksiyonu yapmayacaksam eğer manuel vitese dönüp bakmam bile

Baştan kullanamadığını bilip evlenince şikayet etme hakkınız olmuyor.

Ama araba kullanamayan erkek bana da böyle hissettirir.

Yetmez gibi kendi eksikliğini sizi bahane ederek üstelik yabancılara anlatarak yapması çok acınası.

Arac sürme işi otomatikte de manuelde de bikac pratiğe bakıyor, o yola çıkan bı şekilde sonunu getiriyor. Ben 18imde manuel ehliyet aldım sonra hep otomatik kullandım. eşim de ehliyetini 18inde almış sonra hiç kullanmamış ailesinin de aracı yoktu zaten. İşe girdi ve araç kullanması gerekti kara kara düşünüyodu. Buldum bı direksiyon hocası, 5-6 ders aldı. Sonrasında işinin ilk zamanlarinda da 2-3 hafta yanında gittim navigasyon, yol için falan arabaya alışma sürecinde. Her akşam da çıkar sokak sokak park alıştırması yapardık. bitti gitti. 3 ay içinde canavar gibi kullanmaya basladi İstanbul'un daracık ara sokaklarında. Neden teşvik edip destek olmak yerine soguyalim ki 🥲

Back
X