• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmayı öğrenmek

kolay kolay ,herkese aynı kolay gelmiyor kızlar...kimi zamnla alışıyor ...yapamayanda hiç yapamıyor..bazı kadınların sol şeritte 30 la gitmesindense dolmuşa binip müsayit yerde inecek var demesi bence daha makul ..en azından trafıktekı diğer insanlara illahlah ettırmezler...:1:

size diyeceğim bol bol pratik ama boş yolda değil ,trafiğin fazla olmayan yerlerde ,boş yolda sürerek trafiğe alışılmaz.. umarım başarırsınız.

arkadaşlar mesaj sayım yeterli olmadığı için özel mesaj yollamıyorum.o yüzden beniminikelam'a burda cevap vermek isiyorum.
merhaba arkadaşım.benim ehliyet aldığım yıl 1992 .düşün aradan nerdeyse 20 yıl geçti.geçen zamanda aralıklı olarak ayda 1,6 ayda bir araba kullandım.ama hiç bir zaman akıcı trafiğe giremedim.bana kalsa hala hem araba kullannanlara bakıp imrenecekim,hem de yeterince bu konuda ilgilenmediği için eşime kırılacakım..önce görümcem gitti özel derse.sonra aldı beni hadi gidyoruz abla diye ısrarla götürdü..
günde 2 saatten toplamda 28 saat ders aldım.yani 15 gün.ders pazaresi bitti.tabi şu anda yapmam gereken hergün trafiğe çıkmak.ama şu anda (çorumda )yoğun trafiğe girmeye bile cesaretim var.hoca çalşıtırırken önce önce trafik olmayan yerden ,kademe kademe az tarfik,yoğun trafik,yayaların yayıla yayıla yürüdüğü tek arabalık sokaklarda gezdirdi.yokuş korkum vardı ilk derste mantığını öğrendim.şimdi yokuşlardan rahatlıkla kalkıyorum.araba bana kalsa şu an giderim istediğim yere,şşimdi bir tek parktan tedirginim.
hiç ihmal etme,hemen başla.ben sadece araba kaldırmayı ve düz yürütmeyi biliyormuşum meğerse.çok faydası oldu.

uff son zamanlardaki benim de derdim bu . ehliyet kursuna yazıldım ama şimdiye kadar hiç sürücü koltuğuna dahi oturmadım.çok korkuyorum. pratik yapabileceğim arabamız da yok. kursta sınavdan geçebilecek kadar öğrenebilir miyim kızlar? sınavdan sonra özel ders alacağım zaten. ama ya geçemezsem diye dert ediyorum.

sevindirici gelişme gecen hafta cumartesi yani 2 nisan itibariyle yalnız başıma kullanmaya başladık.işe gidip gelirken kullanıyorum cok mutluyum:)arkadaşlar korkmayın azmin elinden bişey kaçmaz...

melehat kardesm uzulme:)) sende benim durumumdasin:) merak etme ogreneceksin.. en bide pisirikimda:))) aldim ehliyeti:)

sevindirici gelişme gecen hafta cumartesi yani 2 nisan itibariyle yalnız başıma kullanmaya başladık.işe gidip gelirken kullanıyorum cok mutluyum:)arkadaşlar korkmayın azmin elinden bişey kaçmaz...

haydi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah.
Benim en büyük tavsiyem kesinlikle diğer araçlara acemi olduğunu belli etme.
Şerit kaçırmazsan, dikiz ve yan aynaları mütemadiyen kontrol edersen ve karşındaki her aracı potansiyel suç makinesi gibi düşünürsen inan hiç zorluk çekmezsin.

Tabii deli cesaretine sahip olma. Sonuçta altındaki kul yapısı. Aracı hızlı kullanmak önemli değil.Önemli olan tehlike anında o arabayı durdurabilmek. (arabanın neye nasıl tepki verdiğini boş bir alanda yüksek hızda ani fren yaparak test et bence. çünkü her aracın duruş mesafesi farklıdır. sen otomatik araba kullandığın için etkileme şansın yok motor freni ile. o yüzden arabanın kapasitesini bilmelisin)

Direksiyon başına geçtiğimde hep babamın sözü gelir kulaklarıma: Hayatının 70 senesinde başına gelmeyen direksiyonda 70 salisede gelebilir.

Farın da yolun da açık olsun...
:71:

Son düzenleme:
iyi araba kullanmanın yolu her gün trafiğe çıkmaktan geçer.öyle haftada 1 kullanmayala olmaz.ben başlarda haftada 1 falan kullanıyordum 6 7 ay öyle geçti.ama 1 arpa boyu bi gelişme olmadı.evet ara sıra kullanıyordum ama bi dahaki kullanışıma kadar unutuyordum herşeyi.taki iş başa düştü okul çocuklar derken her gün çıka çıka öğrendim.tabi ki otomatik vites avantajım vardı.otomatik vites çok kolay.düz viteste debriyaj gaz fren derken başka şeyleri kaçırıyorsun düz vitesi tam anlamıyla kullanmak daha uzun bi vade gerektiriyor.şimdi istediğim her yere çok rahatlıkla gidiyorum.....bol bol araba kullanın korkmadan kimse arabaya ilk oturduğunda profesyonelce kullanamaz.bütün profesyoneller bu yollardan geçmiştir...herkese bol şans arkadaşlar.........

herkese teşekkür ederim tam 15 gündür hergün kullanıyorum işe gidiyoru geliyorum:)kimse benim acemi olduğumu anlayamaz cünkü cesaretim full yerinde:69: 4-5 yıldır gelmeyen cesaret birden geliverdi:1:

hadi hayrlı olsun bak ne güzel olmuş

bide şu dolmuş minibüs taksi kamyon vs şoförleriyle uğrasmasak çok güzel olucak.

Herkese selam.
Ben de 2 ay önce otomatik vites araba aldım. Nişanlım öğretti ama ne öğretme en ufak yanlışımd sinir yaptı. Strese girip bağırdı vs... Neyse zaten toplamda 10-12 saat araba kullanbildim onunla birlikte. Geçen cesaret geldi onsuz trafiğe çıktım. Okul yoluna girdim yanlışlıkla ve çocuklar dağılmıştı. Yavaş gitmeme ve korna çalmama rağmen çocuklar malum yoldan çekilmedi. Hepten stres oldum gittim duran arabaya sürttüm. Çok moralim bozuldu. :( Bir de park yerinden çıkamadım otoparkta , karşı caddeye geçerken durdum. Sağa sola bakmak için ki tali yoldan anayola geçicem bu sefer arkamdaki araba korno çaldı sinir yapıp beni solladı. Bi başıma trafiğe çıkmakla bunlar oldu . Şimdi kendime güvenim sarsıldı bu işi beceremeyecek miyim ben ? :(

Canımcım...bende arabayı çok zor öğrenenlerdenim.hep hata yapardım.of derdim ayaklar bir yandan çalışacak,eller,gözler hep dikizlerde olacak....korku üstüne korku yarattım kendime.eşim bana araba öğretirken azarlardı,çocukmuşum gibi.bende çareyi onsuz yola çıkmakta buldum.gizli gizli çıktım yollara.daha ilk eşime söylemeden arabayla yola çıktığım birgün aniden arabayı stop ettirdim.hemen arkadan korna çalmaya başladı.işte benim fobim buydu.normalde bu olunca eşime yalvarır verirdim direksiyonu.ama bu kez yanımda eşim yoktu...çözüm benden olmalıydı.sonra dedim ki içimden 'ne oluyoruz?tek acemi ben miyim?herkesin bu dönemleri oldu mutlaka.eee,kornadan mı korkucam...yapacak birşey yok.arkadakiler paşa paşa bekliycekler.ben ne zaman bu arabayı yeniden yürütürsem o zaman geçecekler' sonra gevşedim,bir baktım ki arabayı kaldırdım,yol verdim.normalde olsa o panikle arabayı en az birkaç kez daha stop ettirmiştim.anladım ki,problem cesarette...kendine güven yeter canım.o gün bugündür yollar benimmmm....:64::64::64:

uff son zamanlardaki benim de derdim bu . ehliyet kursuna yazıldım ama şimdiye kadar hiç sürücü koltuğuna dahi oturmadım.çok korkuyorum. pratik yapabileceğim arabamız da yok. kursta sınavdan geçebilecek kadar öğrenebilir miyim kızlar? sınavdan sonra özel ders alacağım zaten. ama ya geçemezsem diye dert ediyorum.

kızlar ben de buraya yazdıktan sonra kursta ilk defa koltuğa oturdum ve 3.dersim bitti. ben çok sevdim aaba kullanmayı.tabi şimdilik kullanmak denilemez.yanımda hoca oturuyor.ben ondan aldığım cesaretle ve talimatlarla kullanıyorum.ama 3 derste çok yol katetti. e-5 e bile çıktık:)) benim için çook ama çok güzel.kurs bitince hemen özel ders alacağım. bir dahaki ay da araba alacağız.otomatik vites almayı düşünüyoruz. umarım hemen trafiğe çıkabiecek dereceye gelebilirim.

Bende evlenmeden almıstım ehlıyetımi ama buraya gelınce yenılemem gerekti maalesef.
Tr biraz streslı oluyor araba kullanmak hele ki bayan oldugunuzu gorunce daha cok zorlastıryorlar.
Burda hıc oyle degıl herkes o kadar dıkkatli ki stres korku hıc bısey yok :):)

ah ahh 5 yıldır ehliyetim var,18 yaşına girince almıştım ama halen kullanamıyorum.ilk düz viteste öğrendim uzunca kullandım.ama şimdi otomatik vites araba aldım ve 12 gün içinde tam istanbul trafiğine alışmam gerekiyor.çünkü işe başlıyorum ve evimle işyerim arasında gelecek bir vesait yok:( eşime göre 1 haftada pilot olurmuşum ama cok tedirginim bacaklarım titiriyor:(:69:

ben de 18 imde ehliyet aldım ama 7 yıldır elim direksiyona bile değmemişti taki evlenene kadar. eşime dedim ki babamın arabasını alalım da bana araba sürmeyi öğret. tez canlı kocam bana sürekli panik yaptırıyordu. beni sinir etti. dayanamadım yolda arabayı durdurdum indim aşağıya gel de kendin sür dedim ve oturup ağladım. gönlümü aldı biraz daha sürdüm ama araba sürmeye artık hiç hevesim yok :43: halbuki araba kullanmayı çok istiyordum. arabayı alıcam ama direksiyon hocam gıcık kocam olmıycak :63: bilen birinden rica edicem ve öğrenicem. sonra da asfaltları ağlatıcam :52:

otomatik vitesin neyinden korkuyosun süper işte. çok basit hemen alışırsın merak etme hiç kaygın olmasın çok pratik yaparsan çabucak alışırsın

otomatik vites arabayı kullanmak sorun değil elbet.düz viteside.sorun olan trafige alışmak.sağa sola rahat geçmek.yoksa altındaki makina yani sonuçta sana baglı nasıl çalıştıgı.kendinizi psikolojik olarak rahatlatın önemli olan bu.en çok sorun şerit değiştirmek.bunlara alışın.kolay gelsin

Herkese selam.
Ben de 2 ay önce otomatik vites araba aldım. Nişanlım öğretti ama ne öğretme en ufak yanlışımd sinir yaptı. Strese girip bağırdı vs... Neyse zaten toplamda 10-12 saat araba kullanbildim onunla birlikte. Geçen cesaret geldi onsuz trafiğe çıktım. Okul yoluna girdim yanlışlıkla ve çocuklar dağılmıştı. Yavaş gitmeme ve korna çalmama rağmen çocuklar malum yoldan çekilmedi. Hepten stres oldum gittim duran arabaya sürttüm. Çok moralim bozuldu. :( Bir de park yerinden çıkamadım otoparkta , karşı caddeye geçerken durdum. Sağa sola bakmak için ki tali yoldan anayola geçicem bu sefer arkamdaki araba korno çaldı sinir yapıp beni solladı. Bi başıma trafiğe çıkmakla bunlar oldu . Şimdi kendime güvenim sarsıldı bu işi beceremeyecek miyim ben ? :(

:) selam, esiniz ,nizanliniz, sevgiliniz olmayan birinden ogrenmeyi deneyin, hatta bu is icin ozel dersler veren egitmenler var ,denemenizi tavsiye ederim, bu konuyu uzmani olan birinin ogretmesi lazim, malum her erkek yeteri kadar sabir gosteremiyor,kolay gelsin:80: gelismeleri bizimle paylasin lutfen .

:) selam, esiniz ,nizanliniz, sevgiliniz olmayan birinden ogrenmeyi deneyin, hatta bu is icin ozel dersler veren egitmenler var ,denemenizi tavsiye ederim, bu konuyu uzmani olan birinin ogretmesi lazim, malum her erkek yeteri kadar sabir gosteremiyor,kolay gelsin:80: gelismeleri bizimle paylasin lutfen .

kesinlikle hocadan ders almayı öneririm ben de, çok kısa zamanda çok büyük adımlar atıyor insan:64:

Back
X