Araba sorunu

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Merhaba kızlar.. benim sorunum araba. ehliyetim var, şu an ikinci sınıftayım üçüncü sınıfta artık arabayla gideceğim. araba istiyorum para biriktiriyorum. ilk arabam olduğu için sıfır istemiyorum. aklımda birkaç seçenek var ama benim sorunum şu eğer şimdi üretilmeyen bir araba alırsam sorun olur mu? chrysler pt cruiser hayalimin arabası ama artık yok:43: ikinci ellerine bakıyorum var birkaç tane, istediğim gibi bulursam alırız ama araba şimdi üretilmediği için ileride yedek parçada falan sorun olur mu diye düşünüyorum. babam pek istemiyor açıkçası...
bir de şunu soracağım alacağım arabayı mesela annem iki sene önce yeni aldı ama hiç denemedi yani dışını beğendi o bakmaya gittiler sonra da hemen aldılar. yani hiç alıp tur falan atmadı, benim şimdi ilk arabam olacağı için düşünüyorum yani ya alışamazsam diye alıp sürmem gerekir mi vs :/

Acemiliğin geçene kadar kullanabileceğin bir araba olacağı için kolaylıkla alıcı bulan markalardan birini seçmelisin.ford vs gibi...Tabiki içine oturup test sürüşü yapmalısın.

teşekkürler cevaplarınız için. satma sorun olmaz onu düşünmüyorum ama yedek parça işte tek sıkıntı. diğer seçeneklere yöneleceğim zaten bir türlü istediğim gibi bir tane pt cruiser bulamadım:43:

sanırım istedigin araba 30.000 tl civarı =) nasıl biriktirceksin o kadar ? neyse soruna gelirsek canım yedek parçası gercekten zor olur zaten zor bulunan bi marka üretimde bie olsa parçaları çok pahalı çünkü yaygın degil.bide ben asıl ilk arabanın sıfır olması yanlısıyım çünkü 2.el araba freni gevşek olur tekeri eski olur sorun çıkarır güvenlikli olmaz ama 0 bi ford fiesta vs daha iyi olur.bide okulun uzaksa bence az yakmasıda önemli.

Merhaba kızlar.. benim sorunum araba. ehliyetim var, şu an ikinci sınıftayım üçüncü sınıfta artık arabayla gideceğim. araba istiyorum para biriktiriyorum. ilk arabam olduğu için sıfır istemiyorum. aklımda birkaç seçenek var ama benim sorunum şu eğer şimdi üretilmeyen bir araba alırsam sorun olur mu? chrysler pt cruiser hayalimin arabası ama artık yok:43: ikinci ellerine bakıyorum var birkaç tane, istediğim gibi bulursam alırız ama araba şimdi üretilmediği için ileride yedek parçada falan sorun olur mu diye düşünüyorum. babam pek istemiyor açıkçası...
bir de şunu soracağım alacağım arabayı mesela annem iki sene önce yeni aldı ama hiç denemedi yani dışını beğendi o bakmaya gittiler sonra da hemen aldılar. yani hiç alıp tur falan atmadı, benim şimdi ilk arabam olacağı için düşünüyorum yani ya alışamazsam diye alıp sürmem gerekir mi vs :/

Araba isi biraz sans biraz da bilgi gerektiren birsey.
Oncelikle arabadan iyi anlayan biri ile gitmek lazim araba almaya, umarim tanidik birisi vardir bu konuda.
Onun haricinde eger ilk araban olacaksa 2. el araba almalisin.
Hangi sehirdesin veya hangi SIKLIKLA araba kullanacaksin bilmiyorum ama, yakit cimrisi araclar var, onlardan almani tavsiye ederim.
Her anlamda aracin ne kadar yaktigini dusunmeden istedigin sekilde gezebilmen acisindan.
Eger yakit konusunu simdi dusunmezsen, ilerde keske diyebilirsin...

Bir diger konu ise yedek parca anlaminda parcalari kolay bulunabilen ve cok masraf gerektirmeyecek bir araba alman daha iyi olur.
Senin simdi ilk araban oldugu icin olasi masraflari dusunmelisin. Ilerde durumu iyice kavradiktan sonra ve maddi durumunun el verdigince istedigin gibi birsey zaten alirsin. Ama simdi o kadar masraf yapma derim, etrafimdan aldigim izlenimlere gore cok isteyerek aldiklari arabalari zararina satanlar biliyorum. Hele ki bayan surucusun, tam olarak ne kadarlik arac tecruben var bilmiyorum ama trafikte bayanlar zor durumlarda kalabiliyor. Tam hakimiyet saglayana kadar en azindan, keseni yakmayacak birsey almani tavsiye ederim...

Araci deneme surusune elbetteki cikart. Kendi rahatin icin.
Cunku kullanacak olan sensin ve sen denemelisin gormelisin, arac hakimiyetine bakmalisin.
Ama mutlaka ve mutlaka yaninda arabadan cok iyi anlayan biri olsun...
simdiden hayirli olsun ve insallah gonlune gore birsey alirsin... :34:

sanırım istedigin araba 30.000 tl civarı =) nasıl biriktirceksin o kadar ? neyse soruna gelirsek canım yedek parçası gercekten zor olur zaten zor bulunan bi marka üretimde bie olsa parçaları çok pahalı çünkü yaygın degil.bide ben asıl ilk arabanın sıfır olması yanlısıyım çünkü 2.el araba freni gevşek olur tekeri eski olur sorun çıkarır güvenlikli olmaz ama 0 bi ford fiesta vs daha iyi olur.bide okulun uzaksa bence az yakmasıda önemli.

evet 30-40 bin arası değişiyor eski ve km'si fazla olmasına rağmen. yok zaten hepsini biriktiremem ama şöyle bir 5 bin euro falan hedefliyorum biriktirmeyi yarı yolu geçtim zaten hani bir katkı olsun bari diye, çok yüklenmek istemiyorum :) benim babam da sıfır istiyor, 1.16 alalım diyor.. ama ben her şekilde 2. el istiyorum sonuçta ilk arabam olacak yani iyi bir tane bulursam sorun olmaz diye düşünüyorum. yok okulum çok yakın rahatım o konuda sabah 10 dk sürmez akşam yarım saat sürer.

Araba isi biraz sans biraz da bilgi gerektiren birsey.
Oncelikle arabadan iyi anlayan biri ile gitmek lazim araba almaya, umarim tanidik birisi vardir bu konuda.
Onun haricinde eger ilk araban olacaksa 2. el araba almalisin.
Hangi sehirdesin veya hangi SIKLIKLA araba kullanacaksin bilmiyorum ama, yakit cimrisi araclar var, onlardan almani tavsiye ederim.
Her anlamda aracin ne kadar yaktigini dusunmeden istedigin sekilde gezebilmen acisindan.
Eger yakit konusunu simdi dusunmezsen, ilerde keske diyebilirsin...

Bir diger konu ise yedek parca anlaminda parcalari kolay bulunabilen ve cok masraf gerektirmeyecek bir araba alman daha iyi olur.
Senin simdi ilk araban oldugu icin olasi masraflari dusunmelisin. Ilerde durumu iyice kavradiktan sonra ve maddi durumunun el verdigince istedigin gibi birsey zaten alirsin. Ama simdi o kadar masraf yapma derim, etrafimdan aldigim izlenimlere gore cok isteyerek aldiklari arabalari zararina satanlar biliyorum. Hele ki bayan surucusun, tam olarak ne kadarlik arac tecruben var bilmiyorum ama trafikte bayanlar zor durumlarda kalabiliyor. Tam hakimiyet saglayana kadar en azindan, keseni yakmayacak birsey almani tavsiye ederim...

Araci deneme surusune elbetteki cikart. Kendi rahatin icin.
Cunku kullanacak olan sensin ve sen denemelisin gormelisin, arac hakimiyetine bakmalisin.
Ama mutlaka ve mutlaka yaninda arabadan cok iyi anlayan biri olsun...
simdiden hayirli olsun ve insallah gonlune gore birsey alirsin... :34:

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ve ilgilenip uzun cevap yazdığınız için:)
şimdi öncelikle, eniştem ve babam iyi anlıyorlar arabadan, eniştemin galerici arkadaşı var alacağım zaman oradan bakarız diye düşünüyorum çevresi geniş istediğim gibi bir tane buluruz inşallah.
ikinci olarak, istanbuldayım ve en en en çok trafik olan bir yerdeyim ama okulum çok yakın o yüzden yolum kısa sürüyor. haftasonları da çıkarsam arabayla gideceğim çok uzak yol gerektirmeyen yerler. benzine sürekli zam geliyor bakalım ne yapacağım.. ama dizel veya benzinli fark etmez.
ilk defa kendi arabamla çıkacağım trafiğe çok tecrübeli değilim tabii:27:

sonuç olarak karar verdim sanırım hayallerimin arabasından vazgeçeceğim, eğer chrysler batmasaydı ve türkiyede hala pt cruiser olsaydı kesinlikle ondan alırdım ama şimdilik bu hayallerimi rafa kaldırıyorum

canım birincisi acemimisin?..daha önce araba kullandınmı?.eğer trafıkte acemıysen bence çok yanlş bır araç seçimi yapıyorsun..sen bu arabayla trafikte atak olamazsın..çok hantal bir araba.park etmesi 1 dert böyle araçlar,.satsan zor satılır..anladığım kadarıyla maddi imkanlarınızda var..babanda kısıtlamıorsa eğer 30 bın o arabaya vereceğne mini cooper almanı tavsıye ederım..ben geçen yıl 2007 yaris aldım çok memnunum..ama sanırım sen bıraz farklı gösterişli sevıyorsun ..o yuzden mini cooper,,audi a3,bmw 1 serisi imkanın ıyıyse bunlar...orta hallı bışe istıyorsan kesinlıkle sıfır polo yu tercıh etmelısın geçen test sürüşü yaptım süper atak seri guzel bır araç üstelik 1.2 motor seçeneğinide alırsan fazla yakmaz cnm..dahada detaylı bilgi istiyorsan araba forum siteleri var oralara üye olursan sana yardımcı olsunlar...ama şahsen ben olsam o düşündüğün arabayı aslaaa almazdım çok hantal itici bir yapısı var,,içinde bır bayan kaybolur bence yakışmaz..onu alacağıma corsaya binerim daha iyi:=)))))

canım, ilk araba 2. el olacak diye birşey yok. 30,000 TL. ikinci ele vereceğine makul bir aracı sıfır al. 10-15 saat ders alır çıkarsın trafiğe. Hele de otomatik vites düşünürsen o araba kullanmak bile olmaz.

Bence sıfır al.

30 bin verip 2. el mi alacaksın?

Evet :/ sıfır araba almak ayrı bir sorumluluk getiriyor gibi düşünüyorum. Yani bana öyle geliyor. Bu arada chrysler den vazgeçtim, ikinci el land rover veya jeep cherokee alacagim. En iyisi buyuk araba, hem de yuksek, sağlam. Sifir istemiyorum, ikincide sıfır alırım :)

Öncelıkle hayrlı olsun ama ne alırsan al içine sinen olsun :)
Aylardır araba dıye araştırmadıgım model kalmamıstı benımde ılk arabam olucaktı , ve sonunda hıc aklımda olmayan peugeot 206 otomatık 5 dk.içinde almış oldum.
Bende ılk senın gb yedek parçası ucuz olsun ıkıncı el alalım acemıyım dıye konustum ama sonradan içine sınmıyorsa araba kullanmak trafıge gırmek ıskence oluyor ..
Bahsettıgın pt cruiser Turkıye ıcın fazla olan arabalardan :) ama ımkanım varsa ve basıma gelıcek sorunlarıda kaldırabılırım dıyorsan begendıgını al..
Onun haricinde ben sana Daihatsu Materia öneririm ( toyotanın kendı yan urunu ) , yada Sirion otomatık tavsıye edebılırım .

$Inden-Daihatsu-Materia-1.webp

Son düzenleme:
bence sıfır ya da sıfıra yakın al 1-2 yaşında en fazla, çünkü sadece okula gitmekle kalmayacaksın emin ol, o rahata alışınca her yere arabayla gideceksin, bu durumda arabanın arıza yapma ihtimalini minimuma indirmen gerekli, şahsen ben yolda kalsam önce kocamı ararım anlamam tamir işinden :27::27:

Back
X