Şuna bi artı bir diyeyim ki yazarak diyorum, o kadar katılıyorum.
Şimdi ailemi şey etmeyin de benim dayanılmaz kafa yıpratan ısrarlarım ve hayır'dan anlamayan hallerim sebebiyle babam, tenha ve trafiğe kapalı, düz bir alanda (Kucağında kullanmaya çalıştıklarımı saymıyorum, kontrolü tam bırakmaktan bahsediyorum) 12-13 yaş civarı beni sürücü koltuğuna oturtmak zorunda kaldı. Kim bilir belki içimde bir formula pilotu vardı ama ehh klasik Türk ailesiyiz, olmadı. :)
Lise zamanlarımı ise geceleri babamlar en derin uykularındayken, arabayı kaçırarak Allah'a emanet sürüşler yaparak geçirdim. Sabah ezanıyla namaza uyanmalarından hemen önce eve döndüğüm ve babam km-benzin olayını takip etmeyen raad bir adam olduğu için uzun bir süre de yakalanmadım, kendi kendime piştim (Verilmiş sadakam varmış

)
Cesurdum, girişkendim. Toydum ama gözü karaydım, ilgi alanımdı, bayılıyordum vites arttırma hissine bile.
Şimdi arkadaşlar, çoğu erkek de böyle; trafikte girişken, araba kullanmak onlar için karakteristik bir şey ve ilgi alanı. Ya çok klişe olacak şimdi "Ayy erkek çocuu bebekle de oynar kiğğ" demeyin evet oynar ama gözümün önünde bir oğlan çocuğu büyüyor; masasının üzerine arabalarını koleksiyoner gibi itina ile dizmiş ve orada minik Hotwheels arabalarından en az 60 tane olmalı. Naturel biraz, öyle bi yatkınlıkları var işte.
Trafikte aynı şekilde arkasından gördüğümde aracı "Aha kadın şoför" dediğim kim varsa ciddiyim ki kadın şoför çıkıyor.
Kararsız, çekingen, hız olayı tutarsız (Çok fren kullanıyor, yavaşlanmayacak yerde çekinip yavaşlıyor vb)
Tutarsızlık = karşı tarafı da şaşırtmak = kazadır trafikte.
Çok örnek verebilirim; başımdan geçen en berbat trafik kazasının müsebbibi bir kadındı. Ve en son araçtan inerken "O aynalar makyaj yapmak için değil!!!" diye bağırıyordum, anlatabiliyor muyum? Aynaları kullanmayı bilmiyordu kadın kendisini sollarken önüme şerit değiştireceği tuttu. "Ama ben sinyal verdim kiii" dedi sadece, sinyali verip önüme fırlamış aynadan bakmadan ve o sinyalin yeterli olduğunu sanıyor. :) Bu ani, aynasız hareketlerin çoğunu kadınlarda gördüm ben maalesef, inanın genellemek istemiyorum ama sinyali verip çat şeride girmeye çalışanlar kadınlardı kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Hatalı park olayında yarıdan fazla kadın görüyorum, kaldırıma yeteri kadar yaklaşamamış, burnu içeride kıçı dışarıda arabalar, trafiği zora sokmuş sağ şeridi tıkamış, dörtlüye basmış yolun ortasında vb.
Bak ayna yok :) Aynaları kullana kullana parka gir işte. I-ıh.
Daha çok yazabilirim.
Ben kadın şoförlerden çektiğim kadar çekmedim trafikte, hemcinsim adına bunu söylediğim için de üzgünüm.
Konu sahibi, bol bol çalışın, pratik ile pekişir, cesareti elden bırakmayın ve aynaları kullanmayı iyi bilin-çözün, yapabilirsiniz.