• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba ve eşim

Ya bu araba sizin değil mi? Pratik yapmak istediğinizde yedek anahtarınızla alıp çıkacaksınız o kadar. Hayatı kendinize kolaylaştırın eşinize de kurulmayın.

Tabi pratik yaparken çok dikkatli olun kuralları mutlaka uygulayın!
Değil kayınla ortak alınmış,yedek anahtar büyük ihtimalle ondadır.

Ehliyeti almak demek bi anda trafiğe çıkmak demek değil bence. Pratik yapmalısınız. Eşinizle gece de olsa bir şekilde çıkın pratik yapın, özgüven kazanırsınız, tecrübe edinirsiniz. Ondan sonra sürün bence. Eşinize kızmayın, benim eşim iyi sürebildiğim halde bazen ayar ediyor beni :D
Evim ve kaynanamın evi arası çok sakin bir yer hatta bi iki defa eşine burda araba öğretenleri gördüm öyle söyliyim vızır vızır olsa ve bunu bahane etse zaten bu kadar kırılmazdım sanırım. Belki de aceleci davrandım ya da arkadaşların dediği gibi kaynımla ortak olduğu için çok rahat davranması bilemiyorum yine de daha güzelce anlatsaydı diyorum. Hani derler ya söz ola kese savaşı söz ola kestire başı

Ya bu araba sizin değil mi? Pratik yapmak istediğinizde yedek anahtarınızla alıp çıkacaksınız o kadar. Hayatı kendinize kolaylaştırın eşinize de kurulmayın.

Tabi pratik yaparken çok dikkatli olun kuralları mutlaka uygulayın!
Yok aşkım benim olsa lafım üstüne laf edemezdi zaten jdjdjd

Sakın geri çekilip pes etmeyin.
Erkekler araba sadece onlara ait olsun istiyorlar.
Siz diretmezseniz zaten öğrenemezsiniz.
Sıkışık olabilirsiniz anlıyorum ama napın edin özel ders alın bir şekilde derim.
Öğrenmenin en iyi yöntemi bu.

Sakın geri çekilip pes etmeyin.
Erkekler araba sadece onlara ait olsun istiyorlar.
Siz diretmezseniz zaten öğrenemezsiniz.
Sıkışık olabilirsiniz anlıyorum ama napın edin özel ders alın bir şekilde derim.
Öğrenmenin en iyi yöntemi bu.
En son çözemezsek öyle yapıcam çünkü arabayı öğrenmek isteme sebebim acil bir şey olursa iş görsündü. Trafikte sürmeyi bilmedikten sonra ne anladım o işten. Araba konusunda emin değilse hocanın arabasıyla pratik yaparım

Her gün arabayla gidip geliyor. Yoksa yapardım öyle bir çılgınlık. Ya yine çirkefleşip öyle böyle alırım arabayı ama kavgasız güzelce hevesim kırılmadan istiyorum. Bir araba sürmek için de kavga etmeyelim bir zahmet ya.
Yıllardır kullanırım.Çok şükür bir kaza geçmişim vs yok ama yanımda her şeye karışan,acemiyim gibi davranan biri olursa çok gerilirim.İlk öğrendiğimde bekardım hem annemin hem babamın aracı vardı,bir gün olsun yanımda gelin bende öğreneyim vs demedim alışamazsın çünkü.Kendin çıkacağın zaman asla yanına çağırma tek çık zaten hevesin yokmuş iyice körelir.Kavga vs etmezsin akşam gelince ben biraz pratik yapacağım de al anahtarı çık bundan kavga çıkarırsa zaten sürmeni istemiyordur.Araç kullanmak bir insanın kendine yapacağı iyiliklerden birisi bence.Hevesinin kaçmasına izin verme.

Yıllardır kullanırım.Çok şükür bir kaza geçmişim vs yok ama yanımda her şeye karışan,acemiyim gibi davranan biri olursa çok gerilirim.İlk öğrendiğimde bekardım hem annemin hem babamın aracı vardı,bir gün olsun yanımda gelin bende öğreneyim vs demedim alışamazsın çünkü.Kendin çıkacağın zaman asla yanına çağırma tek çık zaten hevesin yokmuş iyice körelir.Kavga vs etmezsin akşam gelince ben biraz pratik yapacağım de al anahtarı çık bundan kavga çıkarırsa zaten sürmeni istemiyordur.Araç kullanmak bir insanın kendine yapacağı iyiliklerden birisi bence.Hevesinin kaçmasına izin verme.
Bir süre isteyeceğini sanmıyorum sonra bahsi açarım dediğin gibi istemiyorsa zorlamayacağım kurs aldığım yerden özel ders alacağım

Evet haklı olabilirsin araba 3-4 dk ya bakmıyor ama benim de sürmeyi öğrenmem için biraz pratik yapmam gerekiyor. Bir de düğün yerine kadar sürmeyecektim zaten kaynanamı alana kadar kısa sakin bir yol var oraya kadar sürmek istedim ama yine sürmemekten çok tavrı kızdırdı beni çünkü pratik yapmadan hiçbir yere süremezsin diyor nasıl pratik yapıcam diyorum susuyor bu kızdırıyor beni. Bir orta yol bulmaya uğraşmıyor yani dolaylı yoldan araba süremezsin diyor. Ehliyet almadan önce böyle konuşmamıştık bilsem boş yere çocuğumu kime bırakıcam stresi yaşamazdım derse gitmek için buna kızıyorum.
Diğer yorumları da okudum şimdi. Ben de eşinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece klasik erkek tavrı işte açıklama yapmak istememiş. O kısmı eşinizle aranızda halledebilirsiniz. Ama araba ortak arabaymış. Tedirgin oluyor olabilir. Erkekler için araba kıymetli diye küçümsemeyin. Bazı erkekler tabi ki çok abartıyor ama yüklü bir masraf çıkması inanın kadın erkek herkesin korkusu. Ben de lisedeyken ehliyet almıştım ama 10 yıl sonra sürmeyi öğrenebildim. 10 yılda 1 kere direksiyon başına geçmedim. Babamın arabasını bile sürmek istemedim. Kendi paramı kazanınca, evlenip yuva kurunca araba ihtiyaç oldu. En ucuz arabayı aldık eşimle. O da Tofaş bu arada. Otomatik vites fln değil. Bir hocadan da 5-6 ders aldık. Gerisi bizim cesaretimize kaldı. Sürmesi hiç zor gelmiyor artık. Atıyorum çocukları arabaya doğru gezmeye tozmaya. Altınları bozacaksanız sizin ayağınızı yerden kesecek, masraf çıkarıp eşinizi üzmeyecek bir araba alın anahtarı da sizde olsun.

Bir süre isteyeceğini sanmıyorum sonra bahsi açarım dediğin gibi istemiyorsa zorlamayacağım kurs aldığım yerden özel ders alacağım
Bence eşinize o şansı vermeyin yani istemeyin dediğim gibi ortak mülk evlisiniz onun hakkı olduğu kadar sizin de hakkınız.İsterseniz kendisi de böyle düşünmez benim inisiyatifim gibi düşünür.Ha az önce okudum araba ortakmış bu araç için yapmayın tabi ki ezkaza bir şey olursa zor durumda kalırsınız.Kendinize ait bir aracınız olduğu zaman değerlendirin bu dediğimi.

Eşiniz çok haklı sonuç olarak tek size ait değil. Ödemelerde yanında olsanız da ortaklı sonuçta. Bir an önce o aracı satıp sadece ailenize ait bir araba alın ve istediğiniz gibi sürün. Ben olsam ve acemi olsam ortaklı arabayı hiç kullanmak istemem. Sattırıp üzerine birikim ne varsa koyup bize ait araba aldırırım

Diğer yorumları da okudum şimdi. Ben de eşinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece klasik erkek tavrı işte açıklama yapmak istememiş. O kısmı eşinizle aranızda halledebilirsiniz. Ama araba ortak arabaymış. Tedirgin oluyor olabilir. Erkekler için araba kıymetli diye küçümsemeyin. Bazı erkekler tabi ki çok abartıyor ama yüklü bir masraf çıkması inanın kadın erkek herkesin korkusu. Ben de lisedeyken ehliyet almıştım ama 10 yıl sonra sürmeyi öğrenebildim. 10 yılda 1 kere direksiyon başına geçmedim. Babamın arabasını bile sürmek istemedim. Kendi paramı kazanınca, evlenip yuva kurunca araba ihtiyaç oldu. En ucuz arabayı aldık eşimle. O da Tofaş bu arada. Otomatik vites fln değil. Bir hocadan da 5-6 ders aldık. Gerisi bizim cesaretimize kaldı. Sürmesi hiç zor gelmiyor artık. Atıyorum çocukları arabaya doğru gezmeye tozmaya. Altınları bozacaksanız sizin ayağınızı yerden kesecek, masraf çıkarıp eşinizi üzmeyecek bir araba alın anahtarı da sizde olsun.
Ben de bunu düşündüm kendi arabasını alınca başta düşük model almasını rica edeceğim. Sonra yine satıp model yükseltebilir

Valla yanlış anlamayın ama ben bu hemen kırılan hevesi anlamıyorum ya. Tamam eşiniz çok yanlış bi hareket yapmıs ama hiç mi inadınız yok, hemen tamam ben bi daha kullanmamlara ne gerek var? Zaten sorun istememesi, neden böyle ekmeğe yağ sürüyosunuz ki? Hiç mi sen kimsin be demiyorsunuz içinizden?
Bana ters geliyo hemen küstüm oynamıyorumlar. Madem geç kalacağız taksiyle gidebilirsin der devam ederdim.

Valla yanlış anlamayın ama ben bu hemen kırılan hevesi anlamıyorum ya. Tamam eşiniz çok yanlış bi hareket yapmıs ama hiç mi inadınız yok, hemen tamam ben bi daha kullanmamlara ne gerek var? Zaten sorun istememesi, neden böyle ekmeğe yağ sürüyosunuz ki? Hiç mi sen kimsin be demiyorsunuz içinizden?
Bana ters geliyo hemen küstüm oynamıyorumlar. Madem geç kalacağız taksiyle gidebilirsin der devam ederdim.
Ben inadımla tanınan biriyim ama iş eşime gelince onu sevdiğim için beraber mutlu olalım istiyorum. Dediğim gibi ben istesem her türlü o arabayı sürerdim ama benim heveslendiğim şey araba sürmekten ziyade eşimle mutluca o arabaya binmek sürmek. Ki eşimle mutluyum normalde ufak tefek anlaşmazlıklar olur ben de orta yolu bulmak istiyorum. Dün çok kırgındım bu sabahtan beri de kızgınım şimdi eşim işten gelince davarlık yapmazsa barışırım muhtemelen sonra bu arabayla sürmemi istemiyorsa satması için konuşurum. Eşim her konuda hırt olsa evet dediğin gibi yapar zıttına gider keyfime bakardım. Önceliğim kavga etmeden ters düşmeden bir şeyler yapmak. Yoksa ben Mersin'e o tersine huzur mu kalır evde. Ben büyük şeylerden ziyade ufak şeylere takılırım eşim de alıştı bu halime bi şekilde anlaşıyoruz günün sonunda. Sadece sizden de fikir almak istedim başka bir bakış açısında nasıl duruyor olay diye. Yine de verdiğiniz gaz için teşekkür ederim bazen böyle gaza gelmeyi ihtiyacı oluyor insanın 🌼

Ortak arabayı kullanmayı ben kendim çekinirdim sanırım en başta.
Eşiniz bunu güzel uslupla dile getirebilirdi, sizi değersiz hissettirmek yerine.
Direkt size ait bir araba olursa da öyle küsüp, kızıp arabadan uzak durmayın. Bazı erkekler aeaba konusunda bencil olabiliyor, sizin uzak durmanız onun işine gelir sadece.

Back
X