arabada nereye oturmalı?

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.137
598
İtiraf edeyim eskiden böyle mevzuları hiç takmazdım ama kk daki konuları okudukça paranoyak oldum :olamaz:
özet geçeceğim, yöneticiniz konumundaki bir adam sizi bir süre ofise götürüp getirecek, başka bir arkadaşınız daha var ama o sizden çok sonra biniyor, yolculuğun büyük bölümünde sadece adam ve siz varsınız. adam da siz de evli çocuklu olgun insanlarsınz.
arabanın ön koltuğuna mı oturursunuz arka koltuğuna mı?
şimdi benim bildiğim ön koltuk boşken arka koltuğa oturmak görgü kurallarına uygun değil, adama özel söförünüz muamelesi yapmış oluyorsunuz.
ama bazen de kıskançlık konusu oluyormuş onu da burda gördüm. fikirlerinizi alabilir miyim?

Arka koltuğa oturunca da adama özel şoförün muamelesi yapıyor gibi oluyor insan.
Ama karısı aşırı kıskanç bir tipse başına bela da olur.
Ama yine de bence doğrusu öne oturmak gibi geldi. Adamın tavrı rahatsa problem edeceğe benzemiyorsa öne binmek daha doğru sanki.

Yani sanki adamdan korkuyormuşum da bana bişe yapacakmış izlenimi vermek gibi oluyor
Adam bu ne ya demez mi ben arabamla götürüyorum yaptığına bak
ve hakkaten şoförünüz gibi oluyor hoş değil
ben arazi görevlerime çıkarken bile şoföre ayıp olmasın aklına bişe gelmesin kendini aşağılanmış hissetmesin diye öne otururum

İtiraf edeyim eskiden böyle mevzuları hiç takmazdım ama kk daki konuları okudukça paranoyak oldum :olamaz:
özet geçeceğim, yöneticiniz konumundaki bir adam sizi bir süre ofise götürüp getirecek, başka bir arkadaşınız daha var ama o sizden çok sonra biniyor, yolculuğun büyük bölümünde sadece adam ve siz varsınız. adam da siz de evli çocuklu olgun insanlarsınz.
arabanın ön koltuğuna mı oturursunuz arka koltuğuna mı?
şimdi benim bildiğim ön koltuk boşken arka koltuğa oturmak görgü kurallarına uygun değil, adama özel söförünüz muamelesi yapmış oluyorsunuz.
ama bazen de kıskançlık konusu oluyormuş onu da burda gördüm. fikirlerinizi alabilir miyim?

evet görgü kuralları gereği arkaya oturulmaz. öne oturmak makbuldür. zaten adamın hırt olup olmadığını bu zamana kadar anlamışsındır. öyle ise zaten ne öne ne arkaya arabasına dahi binilmez.
eşinle kıskançlık mevzusu olacaksa da bunu eşine danışmalısın.

çok sağolun arkadaşlar, adamla ilgili en ufak tereddütüm yok, eşimden ya da benden yana da bir sorun yok, sadece dışardan nasıl göründüğünü merak ettim, daha önce de iş arkadaşlarımla birbirimizi bırakacaksak ön koltuk boş bırakılmazdı, ama burda bazı konularda kadın eşimin arabasına binmiş bi de utanmadan öne oturmuş diye gömüldüğünü görünce yanlış mı yapıyorum diye düşünmedim değil.

benim eskiden mübüdürüm vardı adam 28 yasında falan bekardı.
şirket arabasıyla bizi evlerimize bırakırdı ben her zaman arkaya otururdm ve bana hep laf sokardı ben senin şoforunmuyum neden arka koltuga oturuyosun diye bende estagfurullah arka koltukda oturmayı seviyorum kusura bakmayın derdim..

Arka koltuk tabi ki. Adama şoför muamelesi yapmak istemezdim.Görgü kuralı bunu gerektirir. Dedikodu olacaksa siz arka koltukta otursanız da olur.

eşim, her gün işyerindeki 2 kız arkadaşını alıp işe gidiyor gelirken de bırakıyor ama hiç sormadım nereye oturuyorlar diye :)

çok sağolun arkadaşlar, adamla ilgili en ufak tereddütüm yok, eşimden ya da benden yana da bir sorun yok, sadece dışardan nasıl göründüğünü merak ettim, daha önce de iş arkadaşlarımla birbirimizi bırakacaksak ön koltuk boş bırakılmazdı, ama burda bazı konularda kadın eşimin arabasına binmiş bi de utanmadan öne oturmuş diye gömüldüğünü görünce yanlış mı yapıyorum diye düşünmedim değil.

Adamın karısı sorunlu ise bu bizlerin görgü ve protokol kurallarına aykırı davranmamızı gerektirmez ki.

Aaaa iş bulmuşssun ! Çok sevindim :KK200: aynı zamanda bulucaz demiştik :)) Ve ben de öne otururum arkada olmak saygısızlık bence.

o tarz kadınların nasıl bir kişiliğe sahip olduklarını buradaki konulardan görmüşsünüzdür zaten
onlar koltuğa dişi sinek konsa kocalarını ayartacağını düşünür
o yüzden siz bildiğiniz görgüden şaşmayın

Back
X