Arabaya binemiyorum((

Benim duyduğum formül de tek bir tane çiğ kuru fasulye yutmak. Ve iyi etki edene de şahit oldum, çocuklara da veriyorlardı. Tir şoförü birinden duymustuk

Çekilin, ben kusmukgilim. Şu anda azaldı araçlara bine bine ama şehir dışına asla ilaçsız gidemem. Metpamid vs tırt. İhtiyacınız olan şey antiemetikler. Biri reçeteli satılıyor, diğeri ise reçetesiz. Uyku yapıyor, sonra kaçırıyor ama ağız göz vs kupkuru oluyor. Aklınıza mide bulantısını da getirmemek için dağ, bayır, ot, deniz vs düşünün. Özel araca binince 15 dklık yolda bile fena olabiliyorum. Toplu taşıma 1 saati aşınca başım dönüyor bazen. Midem bulanıyor. Hele ki biriyle yolculuk ediyorsam... Alışık olmasam oracıkta :kusmuk:

Haftada birkaç gün de olsa araçlara binin. Mide rahatsızlığınız varsa o da hemen tetikler.
Benim genelde sabah yolculuklarım işkencedir çünkü karnım tok değildir. Açken yola çıkmayın, öğlene doğru iyidir.
Demir eksikliğim varken midem kolay bulanır çünkü havasızlıktan nefes almakta zorlanırım, midem bulanır.
Çok virajlı yollar varsa o kısmı uyuyarak geçirin. Ninemi memlekete sakinleştirici verip de götürmüşlerdi bir kere. Uyuya uyuya gitmişti 😅
En önde oturmak her zaman avantajdır. Otobüsle yolculuk edecekseniz o koltukları seçin.
Biletleri erkenden alırsanız yol uzun ise uçak da rahatlatır. Sabah yolculuğunda yine çıkarmıştım 🤣
Stresliyken daha uzanır uyanmaz midem bulanıyor. Siz kusacağım diye beklerseniz daha otobüsü görmeden öğürmeye başlarsınız. Kafada bitiyor biraz da.
Yolda kulaklarım tıkanınca hemen açmaya çalışıyorum yoksa midem bulanıyor.

Sanırım taktiklerim bu kadar.

Back