Arabayı kendim almıs olmuyormuyum ?

esmerm91

Bal oğlum ♥️
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
10.382
13.852
Öncelikle herkese mrb..biz evlendgmz zaman mevcutta bi arabamz vardi fakat sonra degistirelm diye esim israrci bulunduğundan arabayi sattik ve gel zaman git zamn bi araba bulamadi niyeyse esim..sonra ben artik illa bir araba alalm diye o kadr cok ısrarcı oldum ki adam hala israrla bisey demedigi gibi arabaya felanda bakmiyo.birgün babasiyla konusurken esimn arabalara bakmadigindan yakinirken kayinpederm ben onun araba parasini harcadım ondan bakmiyodr dedi..o anki sinirime inanamazsinz yani.her neyse konuyu uzatmayaym bende aradan biraz zaman gectiktn snra bileziklerimi bozdurup kendme araba alacagm dedm nitekm buldk bi araba aldik.alacagmz zaman esim istersen kendi üstüne alabilrsn dedi saf gibi yok yok ha ben ha sen ne fark eder dedm..kendi üstüne aldi ve braz kullandktan snra daha farkli bi model almak icin arabayi yine sattik simdi diyorm ki bu kez araba aldigimizda ben kendi üstüme alacagm arabayi diyorm surat asiyo bana ee ben kendi bileziklerimi bozdurmusum ve almisz yani bu neyn tribi.?
Bu konuda siz olsaniz naparsnz kizlar ben yanls bir sey mi diyorm yada yanlis birsey mi istiyorm ya ?

*herkes ilk giden parayi soruyorda arkadslar parayi sordm tabiki is icin kullanmslar yerine gelecek denildi üstünden 1 sene gecti hala para yok en son esim babama feda olsn sen o paranin üstüne su ic dedi bnde sinirlenp o zaman bn kendme araba alirm diyip bileziklerimi bozdrdm..
Tepkiler hep ayni yönde olunca bunu ekstradan msji düzenleyp bildrmk istedm :)

Son düzenleme:
Öncelikle herkese mrb..biz evlendgmz zaman mevcutta bi arabamz vardi fakat sonra degistirelm diye esim israrci bulunduğundan arabayi sattik ve gel zaman git zamn bi araba bulamadi niyeyse esim..sonra ben artik illa bir araba alalm diye o kadr cok ısrarcı oldum ki adam hala israrla bisey demedigi gibi arabaya felanda bakmiyo.birgün babasiyla konusurken esimn arabalara bakmadigindan yakinirken kayinpederm ben onun araba parasini harcadım ondan bakmiyodr dedi..o anki sinirime inanamazsinz yani.her neyse konuyu uzatmayaym bende aradan biraz zaman gectiktn snra bileziklerimi bozdurup kendme araba alacagm dedm nitekm buldk bi araba aldik.alacagmz zaman esim istersen kendi üstüne alabilrsn dedi saf gibi yok yok ha ben ha sen ne fark eder dedm..kendi üstüne aldi ve braz kullandktan snra daha farkli bi model almak icin arabayi yine sattik simdi diyorm ki bu kez araba aldigimizda ben kendi üstüme alacagm arabayi diyorm surat asiyo bana ee ben kendi bileziklerimi bozdurmusum ve almisz yani bu neyn tribi.?
Bu konuda siz olsaniz naparsnz kizlar ben yanls bir sey mi diyorm yada yanlis birsey mi istiyorm ya ?
Ben olsam benden habersiz yenilen paranın hesabını sorardım. Yani suanki arabaya gelene kadar cok mevzu var.

Ben olsam benden habersiz yenilen paranın hesabını sorardım. Yani suanki arabaya gelene kadar cok mevzu var.
Canm konuyu cok uzatmamak adina üstten anlattm elbet sordm hesabini sormaz olurmuyum..sirket zor durumdaydi verdm kullandilar kisa zaman sonra gelecek dedi bekle bekle bekle geldigi yok sordm yine hala kendmizi toparlayamadk dedi braz daha bekledm en son sordugumda o parayi unut babama feda olsn dedi tabi ben her sordugumda sonuc kavgayla bttide..
Yani biz o paranin üstüne su icecekmisiz bizm en büyük skintimiz o paranin gitms olmasiydi ya neysee

"saf gibi yok yok ha ben ha sen ne fark eder dedm" senin bunu dedigin kocan is senin ustune yaptirmaya gelince trip mi atiyor ilginc....ayrica bu parayida kaptirmadan yeni bir araba bulun hemen...
Aynen aynen bu parada gitmeden ben yeni araba bulma gayretindeym ama beyfendi de tık yok yine bi agirdan almalar biseyler bi görseniz yani..acaba bu parayida kullandilar da yerine gelsin diye mi bekliyolar ki diye düşünmüyorm desem yalan olur..

Ben olsam bende aynı şeyi söylerdim canım.Sen negüzel ha sen ha ben demişsin.Eşin neden sen diyince surat asmışki.Bizde yazlık almayı düşünmüştük altınlarımı bozdurup eşimde üzerine az biraz para ekleyecekti.Mevzu oldu kimin üstüne olur diye ne fark eder sen uğraşamazsın çalışıyorsun ben üstüme alırım dedi.Üstelik aile bir araya geldiğinde yazlık alıcaz artık her yaz hep beraber ordayız dedi.O gün bu gündür konuyu açmıyorum.Açılırsada sanırım kavga çıkacak.

Aynen aynen bu parada gitmeden ben yeni araba bulma gayretindeym ama beyfendi de tık yok yine bi agirdan almalar biseyler bi görseniz yani..acaba bu parayida kullandilar da yerine gelsin diye mi bekliyolar ki diye düşünmüyorm desem yalan olur..

bence sen bu paranin takipcisi ol... ayrica model belli ise arabaya sende bakabilirsin internetten kolay gelsin...

Canm konuyu cok uzatmamak adina üstten anlattm elbet sordm hesabini sormaz olurmuyum..sirket zor durumdaydi verdm kullandilar kisa zaman sonra gelecek dedi bekle bekle bekle geldigi yok sordm yine hala kendmizi toparlayamadk dedi braz daha bekledm en son sordugumda o parayi unut babama feda olsn dedi tabi ben her sordugumda sonuc kavgayla bttide..
Yani biz o paranin üstüne su icecekmisiz bizm en büyük skintimiz o paranin gitms olmasiydi ya neysee
İster surat assın ister sırtını dönsün senin yerinde olsam o arabayı üstüme alırım.

Boşanınca hersey ikiye bölünür ama burası türkiye bir davanın sonuclanması bile 2 yıl sürer.

Aynen bencede en önemli mevzu bu.

Bu arada ne fark eder ruhsatta kimin ismi yazdığı? Neden ilkinde istemediğiniz bişeyi ikincide istiyorsunuz. Sonuçta evlilik sonrası alınan her mal yasa gereği ortak zaten ruhsatta yada tapuda kimin isminin yazdığının bi önemi yok.

ben olsam bileziklerimi bozdurmak yerine kredi çektirip, kendi üzerime araba aldırırım. Babasına saçacak parası varsa, bir zahmet bana da harcasın.

Bu arada ne fark eder ruhsatta kimin ismi yazdığı? Neden ilkinde istemediğiniz bişeyi ikincide istiyorsunuz. Sonuçta evlilik sonrası alınan her mal yasa gereği ortak zaten ruhsatta yada tapuda kimin isminin yazdığının bi önemi yok.
Öyle de adamda bi güvensizlik var. Arabayı satıp babasına hibe eden bir adamdan bahsediyoruz. Ruhsat kadının üstüne olursa en azından kafasına göre satamaz

Kp de ne geniş insan bira utanır mahçup olur.
O paranın hesabını soracaksınız... Sormalısınız da.Çok sıkışığız vs diye gerekirse ağlan az para mı_?

ayrıca bilezikleri bozdurup yeni araba alıp neden yenilemek istedi eşin?
İşinizi görmüyor muydu?

Dikkat et de o para da gitmesin..
ve tabii ki sen üzerine yaptır. eşin güvenilir imaj çizmiyor.

bence sen bu paranin takipcisi ol... ayrica model belli ise arabaya sende bakabilirsin internetten kolay gelsin...
Bakiyorm tabi bakmaz olurmuyum nitekim sifir araba almadigimz icin ee ikinci ele birde gidip yakindan görmek lazm buluyorm arabayi arayalm da sahibiyle görselm arabayi ne zaman görürmüsz diyorm ha aradm ha arayacagm diyip bi gecistirme baksa bile bi begenmeme anlamadm ki ne yapmaya calisiyo..soruyorm yine is kavgayla bitiyo ay anlatrken bile ruhum skiliyo yeminle :KK14:

o para sızın evınızın ortak butcesı, benım bekarken arabam vardı evlendıkten sonra sattım ama arıza nedenıyle elden cıkardım yoksa sevıyordum ben aracımı ve bende manevı degerı de vardı annemın hedıyesı ıdı cunku, neyse paranın ufak bır kısmı ıle sahsı borcumu odedım, kalanını bankaya yatırdım, ev almak ıstıyoruz o zaman kullanmak ıcın -esım oaraya elını bıle surmedı cunku ortak alınmamıs bırsey ama parayı da har vurup harman savurmadım, ortak alsaydıkda satıldıgında paranın ortak gıderler ıcın harcanmasını ısterdım kı ılerde yenıden bır arac alırsak o yıne benım ustume olur, esımın zaten sırket aracı var bıraz uyanık olacaksınız,erkekler para konusunda sorumsuz genellıkle..
ve sız sonuna kadar haklısınız, benım kp yıyecek parayı pışkın pışkın karsıma geccek bırde hem ona hem esıme agzının payını verırdım valla ...

Parayı neden sen almadın arabayı satınca? Hem senin bileziklerine almışsınız. Yapmayın Allah aşkına, evlilikte herşey ortak vs tamam da, bir kere ailesine kaptırmış parayı, onlar benim bilezik param ver bende dursun demeliydin.

Aslında konunun cevabını vermişsiniz ilk başta taviz verdiniz hiç farketmez gibisinden oda tekrar böyle bişey olunca kendinde o özgüveni hissetti ve paylaşmak istemedi akılınca trip yaptı .Fakat öncelikle gerçekten o ilk satılan arabanın parasını kp mi alıp harcamış veya omu almıştı zamanında eşinize o arabayı ??bunun üstünde hiç durmamışsınız.Veya durumları kötüydü kp yardım olsun diye mi verdi ?

Ha orayida anlataym hemen ben aslinda arabayi satmamz icin braz daha zaman oldugunu az daha beklememz gerektigini söyledm o inatla resmn beni dinlemeyerk satalm ya iste müstrisi cikti dedi ve satti ki bn satarken cok razi degildm artk bnm üstme olsnda istedigi gibi is yapamasn kafasina estigi gibi davranamasn istiyorm yoksa is ego tatmini fln degil

bu konunun devamında
kızlar eşim bu arabanın parasınıda harcamız
diyceksiniz gibi geliyor :KK17: inşallah öyle olmaz

Üstünüze alma isteğinizi haklı buldum. Adam kafasına estikçe arabayı satıyor. En azından iki kez düşünür ya da size sorar bir zahmet.

Araba modeli yükseltilmek için satılıyorsa önce araba bulunur sonra satılıp hemen alınır.

Öyle devamlı birşeyleri satma meraklısı erkeklerle uğraşmak zor.

Güzel bir anınızda konuşun. " İlk başta böyle bir teklifte bulunduğunu, neden şimdi vazgeçtiğini sorun. Samimi değil miydin yoksa deyin ..

Surat asıyorsa da vazgeçmeyin , kavgaya çevirmeden tabi.

X