• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı Tek Basina Kullanmak

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.250
8.957
358
Kötü bir mahallede oturuyorum, geçen gün yaya eve gelirken motosikletli ergenler az daha ezecekti. Ehliyetimi aldım, 25 yaşımdan büyüğüm fakat babam arabayı hızlı kaldıramıyorum diye kullanmama izin vermiyor. Yanımda kullan diyor ama alıştırma yapalım dediğimde hep bir bahane buluyor. Kendim arabayı alıp kullansam siz yaptınız mı? Ben başka türlü nasıl araba kullanmayı iyi derecede öğreneceğim, şimdi internette baktim; aileleri 10 yaşında çocuklara arabayı veriyormuş. Ben evlenecek yaşa geldim, saat 6'da otobüsü kaçırırsam yandım, otobüs bulamıyorum eve kadar yürüyemez bu mahallede.

Ben alalı 5 ay falan oldu , ilk başta bildiğim yollara ve yakın çevrelere çıktım sonra daha uzak derken artık hep tek çıkıyorum.Bir kere çıkarsan öz güvenin yerine gelir.Kesinlikle tek çık baba , eş , abi hep strese sokuyor insanı.

Ben alalı 5 ay falan oldu , ilk başta bildiğim yollara ve yakın çevrelere çıktım sonra daha uzak derken artık hep tek çıkıyorum.Bir kere çıkarsan öz güvenin yerine gelir.Kesinlikle tek çık baba , eş , abi hep strese sokuyor insanı.
Panik yapıyorsun, kesinlikle bensiz çıkma diyor yavaş kullandığım için. Işıklarda yavaş kalkıyorum ama acemiyim, bir anda nasıl hızlanayım? Bir de araba Tofaş. Hızlı debriyajdan ayağını kaldırınca stop ediyor.

Babanla kullanamazsin, benim yillardan beri ehliyetim var, her gun araba kullaniyorum, babamla kullaninca cok panik yapiyor. Kirmizi isikta yavasliyorum, onumdeki aracla aramda 20 metre var, dursana carpcak gibi oldun diyor 😅😅😅alabiliyirsan otomatik araba al , tek kullan

Panik yapıyorsun, kesinlikle bensiz çıkma diyor yavaş kullandığım için. Işıklarda yavaş kalkıyorum ama acemiyim, bir anda nasıl hızlanayım? Bir de araba Tofaş. Hızlı debriyajdan ayağını kaldırınca stop ediyor.
Tofasi tek alma bence, yamacta kaldirmak zor gelebilir.

Babanla kullanamazsin, benim yillardan beri ehliyetim var, her gun araba kullaniyorum, babamla kullaninca cok panik yapiyor. Kirmizi isikta yavasliyorum, onumdeki aracla aramda 20 metre var, dursana carpcak gibi oldun diyor 😅😅😅alabiliyirsan otomatik araba al , tek kullan
Şu an çalışmıyorum, o yüzden babamın arabasını kullanmam gerekiyor. Bir de onun olduğu için kafama göre almayayım diyorum ama babam hafta sonu başka yere gidiyor, hafta içi yorgunum diyor. Ben bu arabada nasıl uzmanlasacağım?

Gidip parasiyla egitim alabilirsiniz araba kacirmak filan ne alaka. Şöyle konulara hep yaziyorum ve yazmaya devam edecegim cadde egitim yeri değil. Bilmiyorsan egitim alirsin

Gidip parasiyla egitim alabilirsiniz araba kacirmak filan ne alaka. Şöyle konulara hep yaziyorum ve yazmaya devam edecegim cadde egitim yeri değil. Bilmiyorsan egitim alirsin
Yeni ehliyet aldım, biliyorum fakat hızlı kullanmıyorum. Tofaş araba bahsettiğim, diğer manuel araçlar gibi değil.

Yani babanizda korkusuna arabanin basina bisey gelir acemisiniz vurursunuz diye mi yoksa yakit pahali bosa yakmayalim dusuncesinden midir bilemedim biraz cimrilik bencillik sezdim. Zannimca 2. alternatif daha baskin olabilir 1. de olabilir🤭 velhasılı kelam trafiğe çikmadan pişemezsiniz. Tek basiniza da cikmalisiniz. Baslarda az islek caddelerde sonraları biraz yogun islek caddelerde gerekirse e-5 yolu cikmaniz sart yoksa alisamazsiniz.

Yani babanizda korkusuna arabanin basina bisey gelir acemisiniz vurursunuz diye mi yoksa yakit pahali bosa yakmayalim dusuncesinden midir bilemedim biraz cimrilik bencillik sezdim. Zannimca 2. alternatif daha baskin olabilir 1. de olabilir🤭 velhasılı kelam trafiğe çikmadan pişemezsiniz. Tek basiniza da cikmalisiniz. Baslarda az islek caddelerde sonraları biraz yogun islek caddelerde gerekirse e-5 yolu cikmaniz sart yoksa alisamazsiniz.
E 5 yok fakat ışıklardan geçmem gerekiyor, bir de buranın sürücüsü sabırsız; ışıklarda yavaş kalkıyorum diye korna çaldılar. 1. Sebep bence. Ya da arabayla istediğim saatte gelirim diye bilerek kullandırmak istemiyor bilmiyorum. Otobüsle 6'da evde oluyorum.

Araba maalesef pratikle oluyor.Ama soyle bir kac saat ozel ders alabilirseniz iyi olur.Gercekten iyi ogretiyorlar.babayla.kocayla .kardesle olmazIs.Hicbir sekilde begenmiyorlar. Zaten.Yal da her gun sadece 15 dakiak yakin yerlere gide gide ogreneceksiniz.Toplam 50 saat kullaninca zaten asagi yukari ogreniyorsunuz.Biraz cesaret.

E 5 yok fakat ışıklardan geçmem gerekiyor, bir de buranın sürücüsü sabırsız; ışıklarda yavaş kalkıyorum diye korna çaldılar.
Anladim panik mi oluyorsunuz. Valla hiiic panik yapmayin yavas kalkin hicbisey olmaz kornaya basadursunlar oncelikle siz rahat olmalisiniz. Sosyalmedyada gecen bir video gördüm yeni ehliyet almis bayan arabanin arkasina ehliyetimi yeni aldim acemiyim lütfen kornaya basmazsaniz sevinirim panik yapiyorum diye yazi koymus insanlarda anlayisla karşılamislar ben bunu çok sevimli buldum bence sizde deneyin😊

Birde sunu demek istiyorum tofasla surmeyi ogrenirseniz herturlu arabayi kullanirsiniz. Ben ilk 16,17 yaslarimda surmeyi ogrendim. Babam tamirci ozamanlar tabi ben 36 yasindayim simdi 20 sene öncesinden bahsediyorum. Subaru arabamiz vardi eski model hatchback kucuk bir arabaydi beyaz rengi otomatik vites fakat babam duz vitese cevirmis arabayi bana dediki bu arabayi sur herturlu arabayi kullanirsin. Tabii oyle bir arabaki subaru debriyaj kavrama diye bisey yok ayagimi debriyajdan minicik kaldirsam stop ediyor🤣 bende ayagimi debriyajdan kaldirmadan gaz vere vere debriyajdan cekerek kaldirmaya başladım arabayi oyle oyle kaldirdim suruyorum derken gelmisim bu yasima otomatikmis duzmus komyonmus cekiciymis demem herturlu arabayi kullanirim aynen babamin dedigi gibi oldu🤓

Back
X