- 13 Ağustos 2022
- 8.841
- 4.468
- 123
- 32
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
İki sene öncenin 50 bini ile şimdinin 5 bini bile birbirine eşit değilken bide eksik öi verecekler? Anlamam bu işlerden ancak babanz 50 bini nile kabl etse karşı tarafın öpüp başına koyması gerek, gayet makul çünkü. Ha faizi, o zaman ki altın ya da dolar değeri kabul edilerek hesaplanabilir bile bence. Yok mu öyle bir seçenek?Babamı 2 sene önce akrabası dolandirmisti.Daha doğrusu 2017'den beri o adamda babamın parası var.1 yıl hapse girdi çıktı.
Şimdi Pazartesi günü arabuluculuk olacakmış.Cumhuriyet Savcılığında ve uzlaşma olacakmış.Babam 1 lira eksik almayi kabul etmeyeceğini hatta ahirete kalacağını soyledi.Yani şöyle babam 50 bin lira kaptırdı diyelim.Belki 40 45 bin lira kurtarabilecek.Eksik almak istemiyor.
Mahkemeye bende gitmek istiyorum.Ama babam gelmemi istemiyor.Hem merak ediyorum.Hemde tekrardan babamı kandirabileceklerini düşünüyorum.Daha önce babamı ikna edip senin borcunu öderiz.Sen davani geri çek dedi ailesi.200 kişi davalı ve 2 suçlu var.
50 bin rastgele bir rakam söyledim rakam daha çok aslinda.Arabuluculuk davalarında böyle oluyormuş.İki sene öncenin 50 bini ile şimdinin 5 bini bile birbirine eşit değilken bide eksik öi verecekler? Anlamam bu işlerden ancak babanz 50 bini nile kabl etse karşı tarafın öpüp başına koyması gerek, gayet makul çünkü. Ha faizi, o zaman ki altın ya da dolar değeri kabul edilerek hesaplanabilir bile bence. Yok mu öyle bir seçenek?
Anapara yi istiyoruz biz faizi ile değil.Yasal faiz işlemeli
Evet haram zıkkım olsun50 binden fazla ben ornek yazdım onuYazık valla o zaman 50 bine sıfır araç alınıyordu. Şimdi de lastikleri alınır aracın gerçekten haram zıkkım olsun. Anladığım kadarıyla ihtiyaç sahibi ödeyememiş biri değil direkt dolandırıcı çeksin cezasını
Yani tutar ne kadarsa artık bem de örnek üstünden gittim.. birebir ödemesi bile zararınızı karşılamaz onu demek istiyorum. Bunu gözününde bulundurun50 bin rastgele bir rakam söyledim rakam daha çok aslinda.Arabuluculuk davalarında böyle oluyormuş.
Babam zaten anlaşmak istemiyor.Eksik almak istemiyor.Yani tutar ne kadarsa artık bem de örnek üstünden gittim.. birebir ödemesi bile zararınızı karşılamaz onu demek istiyorum. Bunu gözününde bulundurun
Karşı tarafın var galiba.Olmak zorunda çünkü 200 kişi tarafından şikayet edilmişler.Ailesi herkesi arayıp şikayetini geri çekmesini talep etti.200 kişiden fazla da olabilir.Mahkemeye gitmemiş kişiler olabilir.Avukatı yok mu ki babanın?
Yoksa gidin tabi .tekrar dolandırmasınlar bir de .
Geliyim dedim olmaz dedi.Sen de git bence.
Tamam ama.cok hak kaybı olur verdiği tarihin 50 bini ile şimdinin 50 bini aynı şey mi ? Dolar kuruna bakın misal o tarihinAnapara yi istiyoruz biz faizi ile değil.
Aslında altın olarak borcuTamam ama.cok hak kaybı olur verdiği tarihin 50 bini ile şimdinin 50 bini aynı şey mi ? Dolar kuruna bakın misal o tarihin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?