Arabuluculuk(Para)

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.841
4.468
123
32
Babamı 2 sene önce akrabası dolandirmisti.Daha doğrusu 2017'den beri o adamda babamın parası var.1 yıl hapse girdi çıktı.
Şimdi Pazartesi günü arabuluculuk olacakmış.Cumhuriyet Savcılığında ve uzlaşma olacakmış.Babam 1 lira eksik almayi kabul etmeyeceğini hatta ahirete kalacağını soyledi.Yani şöyle babam 50 bin lira kaptırdı diyelim.Belki 40 45 bin lira kurtarabilecek.Eksik almak istemiyor.
Mahkemeye bende gitmek istiyorum.Ama babam gelmemi istemiyor.Hem merak ediyorum.Hemde tekrardan babamı kandirabileceklerini düşünüyorum.Daha önce babamı ikna edip senin borcunu öderiz.Sen davani geri çek dedi ailesi.200 kişi davalı ve 2 suçlu var.

İki sene öncenin 50 bini ile şimdinin 5 bini bile birbirine eşit değilken bide eksik öi verecekler? Anlamam bu işlerden ancak babanz 50 bini nile kabl etse karşı tarafın öpüp başına koyması gerek, gayet makul çünkü. Ha faizi, o zaman ki altın ya da dolar değeri kabul edilerek hesaplanabilir bile bence. Yok mu öyle bir seçenek?

50 bin rastgele bir rakam söyledim rakam daha çok aslinda.Arabuluculuk davalarında böyle oluyormuş.

Evet haram zıkkım olsun50 binden fazla ben ornek yazdım onu

Avukatı yok mu ki babanın?
Yoksa gidin tabi .tekrar dolandırmasınlar bir de .
Karşı tarafın var galiba.Olmak zorunda çünkü 200 kişi tarafından şikayet edilmişler.Ailesi herkesi arayıp şikayetini geri çekmesini talep etti.200 kişiden fazla da olabilir.Mahkemeye gitmemiş kişiler olabilir.

Anlamadım siz ta kaç sene önce x tl verdiyseniz onu x tl olarak mı geri istiyorsunuz? Aradaki değer kaybini almayacak misiniz?

Anladığım kadarıyla arabuluculuk değil ceza hukukunda uzlaştırmacılık. Bu durumda uzlaşma sağlanamazsa karşı taraf ceza alsa bile babanızın parasını tahsil edebilmesi için yine alacak davası açması/icra takibi başlatması gerekir.

Arabuluculuk ise borç-alacak, kira ilişkileri gibi özel hukuk uyuşmazlıklarında başvurulan bir kurum. Ve arabuluculukta alacağından daha azını alması gerekiyor diye bir kural yok. Taraflar anlaşma sağladıktan sonra fazlasını bile alabilir.

İsterseniz babanız hak kaybına uğramamak için bir avukattan hukuki destek alsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…