Arac kullanma

ben acemilik dönemimdeyken (uzun sürmüştü) bigün çevreyolunda yoğun trafikte adım adım göbekten dönüyorduk, ışığın ilerisindeydim yani yola burnumu çıkarmışım, önümdeki gidince ben de gittim, anayoldan gelen, gaza basmış, ben çıktım diye aşırı öfkelenmiş, beni sıkıştırdı, durdurdu, bas bas bağırdı, trafiğe çıkmaktan korkunca "beni ve kızımı ihtiyacımiz olduğunda o ş.siz mi götürecek ben ne olursa olsun çıkmak zorundayım" diye telkin ettim hep kendime, işe yarıyor. Aynalara ve yollara da hep bakın.
Cok tesekkur ederim, dikkat etmeye calisiyorum elimden geldigince ufak tefek yerlere gidiyorum ben de inssallah dahabiyi olurum:)

Vallahi araba sürerken soyledigim tek cümle ya saga sola yaklastigimi anlayamiyorum oluyo 😂 aynalardan yere dogru bakiyorm ben yol cizgisini gormek icin. İki tarafinada araba park etmis bi yolda giderken bide karsimdan araba gelip yanimdan gecmeye calisirken o an can veriyorum gercekten gozlerimi kapatasim geliyo cok yakindan gececek diye🙄 henuz alisamadim

Ben kamyonla denk geldiğimde kenarda siner beklerdim ..bazen şoförler bana gülüp el edip geç geç derlerdi cesareti topladiysan geç yoksa bekle herkes gideceği yere gitsin :)
Ben çıkınca da diğer araçlar siniyordu kenara :KK70: bayan sürücü kaç kaç diye :KK70:neyse ki o dönem bitti 😂

Park ederken, dar otoparklardan cikarken vs surtmeyi anlarim da duz yolda arabanin genisligini hesap edememeyi anlayamam kusura bakmayin. Henuz arabayi tanimiyorsaniz hakimiyet kurmaniz da zor. Daha cok pratik gerekiyor. Lutfen gorece bos yerlerde pratik yapin. Yazik insanlarin arabasina da. Surterek ogrenilir diye bir sey yok. Ara sokaklar zaten duz yollardan daha tehliklei ve daha cok tecrube gerektirir. Allah korusun birakin arabalara surtmeyi onunuze cat diye cocuk atlayabilir. Burda usta sofor bile kacamayabilir kaldi ki acemi. Ara sokaklarda gerektiginde karsiya yol verirsin gerektiginde sen gecersin. Yol verirken ara yerlere girersin. Her birinde bir araba cizdiginizi dusunemiyorum. O yuzden bol bol pratik yapmanizi tavsiye ederim sakin alanlarda.

Vallahi araba sürerken soyledigim tek cümle ya saga sola yaklastigimi anlayamiyorum oluyo 😂 aynalardan yere dogru bakiyorm ben yol cizgisini gormek icin. İki tarafinada araba park etmis bi yolda giderken bide karsimdan araba gelip yanimdan gecmeye calisirken o an can veriyorum gercekten gozlerimi kapatasim geliyo cok yakindan gececek diye🙄 henuz alisamadim
Heh benden bir tane daha 😅 aynalardan yere bakma olayi bende de var .. alisiriz insallah

Merhabalar, ben birkac zaman once arac kullanirken baska bir araca biraz surttum. O gunden sonra arac kullanmaya ara verdim. Suan yeniden kullaniyorum. Ama acaba araba sigacak mi, surter miyim ne kadar yanasmaliyim konusunda tedirgin oluyorum. Uzun yollarda vs araci daha rahat kullanıyorum ama ara sokaklarda panik oluyorum. Bu durumu nasil asabilirim?
Direk sınavına girmeden 1 gece öncesi arabanın önünü çok kötü çarpmıştım bi duvara. Sonra başka bi arabanın alt tamponunu kaldırıma çarptım. Başka bi arabanın jantını taşa sürttüm ama korksam da yine de araba süreceğim. Benim tavsiyem henüz çok emin değilseniz bir kaç saatlik Sürüş eğitimi almanız. Kendinizden daha emin hissedersiniz. Sürerek de aşarsınız bu durumu eminim ki

Eskiden bende park ederken tedirgin oluyordum. Zamanla arabanın ne kadar yer kapladığı öğreniyorsun önündeki boşluğu görünce girip giremeyeceği tahmin edebiliyorsun. Geri dönüş kamerası ve sağ sol tarafından belli bir mesafeye yaklaşınca uyaran sensör takabilirsiniz

En azından sürtmeden araç kullanmayı öğrenen yoktur herhalde. Usta şöförlerin bile başına gelebilir. Zamanla tecrübeleneceksiniz, zaten sürtmeden açıyı ayarlamayıda öğrenemezsiniz. Pratik ve teori farkı.
Allah büyük kazalardan korusun. 🙏🏼

Da
Merhabalar, ben birkac zaman once arac kullanirken baska bir araca biraz surttum. O gunden sonra arac kullanmaya ara verdim. Suan yeniden kullaniyorum. Ama acaba araba sigacak mi, surter miyim ne kadar yanasmaliyim konusunda tedirgin oluyorum. Uzun yollarda vs araci daha rahat kullanıyorum ama ara sokaklarda panik oluyorum. Bu durumu nasil asabilirim?
Daha fazla araç kullanarak asabilirsiniz başka çaresi yok. Ara vermek yok sürmeye devam

Direk sınavına girmeden 1 gece öncesi arabanın önünü çok kötü çarpmıştım bi duvara. Sonra başka bi arabanın alt tamponunu kaldırıma çarptım. Başka bi arabanın jantını taşa sürttüm ama korksam da yine de araba süreceğim. Benim tavsiyem henüz çok emin değilseniz bir kaç saatlik Sürüş eğitimi almanız. Kendinizden daha emin hissedersiniz. Sürerek de aşarsınız bu durumu eminim ki
Bir sure bir hocadan aldim. Erkek arkadasimla da kullaniyorum. Yanımda biri varken tamam ama benim telasim yokken başlıyor

Eskiden bende park ederken tedirgin oluyordum. Zamanla arabanın ne kadar yer kapladığı öğreniyorsun önündeki boşluğu görünce girip giremeyeceği tahmin edebiliyorsun. Geri dönüş kamerası ve sağ sol tarafından belli bir mesafeye yaklaşınca uyaran sensör takabilirsiniz
Cok tesekkur ederim park sensörü baya mantikli fikir

En azından sürtmeden araç kullanmayı öğrenen yoktur herhalde. Usta şöförlerin bile başına gelebilir. Zamanla tecrübeleneceksiniz, zaten sürtmeden açıyı ayarlamayıda öğrenemezsiniz. Pratik ve teori farkı.
Allah büyük kazalardan korusun. 🙏🏼
Amin hepimizi insallah cok tesekkurler

Korkup arac kullanmazsan ayni yerde kalirsin önemlin olan her firsatta arac kullanip gelistirmek park ederken de teknigim aracin kici Park eden arabanin kiciyla ayni olacak komple saga cevirip arkadaki aracan ikinci lambasini gorunce dur ve kaldirim tasi sag aynada kaybolana kadar geri düz gel sonra sola kir ver iceri gir park yeri uygunsa carpmazssiniz aracin sensörleri olsa iyi tabi bende o yok cok ama zamanla goz mesafen ayarlaniyor nasilki yemege goz karari tuz atiyoruz park yeri darmi genismi ayni hesaplayabiliyoruz zaman ve emek lazim

Back
X