Aracıyla tanışılan kişiyle ne konuşulur?

serrader

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2008
31
5
96
Merhaba arkadaşlar. Desteğinize ihtiyacım var. Annemin arkadaşı birinden bahsetti ben de önce bi tanışalım dedim hemen eve gelmesinler. Önümüzdeki hafta biryerde buluşacağız ama ilk görüşmede neler konuşulur neler sorulur bilmiyorum. İçinizde tecrübeli olanlar varsa paylaşsın lütfen. Hangi soruları sormalıyım neleri kesinlikle sormamalıyım gibi.. Nelere dikkat etmeliyim? Nasıl giyinmeliyim? Önümüzdeki haftaya kadar aklınıza geldikçe destek çıkın bana nolur???

bi insanda ne arıyorsan onalr sorulur

seni mutlu edecek etmeytecek şeyler konusulur

yani bunun cevabı sende şunu mutlaka sor bu mutlaka olsun dıyemez dısardan hcı kımse

sen kendıne ben nasıl birisini istiyorum diye sor verecegın cevapalr karsısında da ona soracagın soruları ayarla :)

eğer aykırı bazı düşüncelerin-huyların varsa ilk olarak onları söyle,ben buyum de
böylece ilerdeki kavgalarda 'daha ilk günden söylemiştim' diyebilirsin :)))

bi dee iyi mi kötü mü kazandığı neyse de sakın tam olarak ne kadar aldığını sorma.eğer seni tatmin etmeyecek bi rakam olduğunu düşünüyosa kasılır iyice ,rahatsız olur

hadi bakalım,bol şans :))

eğer aykırı bazı düşüncelerin-huyların varsa ilk olarak onları söyle,ben buyum de
böylece ilerdeki kavgalarda 'daha ilk günden söylemiştim' diyebilirsin :)))

bi dee iyi mi kötü mü kazandığı neyse de sakın tam olarak ne kadar aldığını sorma.eğer seni tatmin etmeyecek bi rakam olduğunu düşünüyosa kasılır iyice ,rahatsız olur

hadi bakalım,bol şans :))

Çok teşekkürlerr.. evet vazgeçemeyeceğim huylarımı söyleyebilirim.. pekii evi vs. olup olmadığını kazancını nasıl öğrenebilirim. direkt sormak da ayıp ama önemli bunlar da sonuçta :26:

mesela kitap okumayı sevdiğini söyle, sizde sever misiniz? hangi tür kitap seversiniz gibi onu tanımaya çalış.

hangi takımı tutuyor, fanatik mi, nerede çalışıyor, çalıştığı işi seviyor mu? gibi konular olabilir.

eğer elektrik alıyorsanız karşı taraftan biraz görüştükten sonra maddi konular konuşulabilir.

hayırlısı olsun, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

dikkat etmen gereken noktalar;

konuşurken senin gözünün içine mi bakıyor yoksa çevreye mi?
buluştunuz senin oturmana yardımcı oluyor mu? senin geçmen için kapıyı tutuyor mu?
sipariş verirken önce sana sorup senin siparişini verip sonra kendi siparişini mi veriyor?
ödeme yaparken parayı gözüne sokarak mı yoksa çaktırmadan mı vermeye çalışıyor?
buluştunuz dönüyorsunuz seni evine bırakmayı mı teklif ediyor yoksa minibüs durağına mı bırakıyor?

mesela kitap okumayı sevdiğini söyle, sizde sever misiniz? hangi tür kitap seversiniz gibi onu tanımaya çalış.

hangi takımı tutuyor, fanatik mi, nerede çalışıyor, çalıştığı işi seviyor mu? gibi konular olabilir.

eğer elektrik alıyorsanız karşı taraftan biraz görüştükten sonra maddi konular konuşulabilir.

hayırlısı olsun, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

dikkat etmen gereken noktalar;

konuşurken senin gözünün içine mi bakıyor yoksa çevreye mi?
buluştunuz senin oturmana yardımcı oluyor mu? senin geçmen için kapıyı tutuyor mu?
sipariş verirken önce sana sorup senin siparişini verip sonra kendi siparişini mi veriyor?
ödeme yaparken parayı gözüne sokarak mı yoksa çaktırmadan mı vermeye çalışıyor?
buluştunuz dönüyorsunuz seni evine bırakmayı mı teklif ediyor yoksa minibüs durağına mı bırakıyor?

Bu konuyu açmama sebep olan kişi olmadı, ısınamadım ben. Ama bundan sonrası için çok güzel fikirler çok teşekkür ederim :34:

Neden isinamadin peki? sende bize alat bakalim.
Tipinimi begenmedin yoksa cokmu kültürsüzdü? Merak ettim...
Nerde bulustunuz, ne konustunuz, nasil begenmedigini söyledin ona?

Neden isinamadin peki? sende bize alat bakalim.
Tipinimi begenmedin yoksa cokmu kültürsüzdü? Merak ettim...
Nerde bulustunuz, ne konustunuz, nasil begenmedigini söyledin ona?

Bikere giyim tarzını beğenmedim, tipinden de hoşlandığımı söyleyemem... özsüt'te buluştuk, beni karşılama şekli hoşuma gitmedi. elimde tlf la yukarı çıktım ne taraftasınız diye, tlf la tarif etti ama ben masanın dibine gelene kadar ayağa kalkma zahmetini göstermedi. üstelik geleceğim yöne arkası dönük oturuyordu bu da hoşuma gitmedi. genel zevklerimizden konuştuk, mesleğinden bahsetti. buradaki arkadaşın tavsiye ettiği gibi mesleğini sevip sevmediğini sordum. ben sormadan kendisi yeni ev aldığını ve kredi borcu ödediğini söyledi. son olarak da benimle tekrar görüşmek istediğini söyledi ben de düşünelim ikimiz de dedim. sonra aracı kişiye hoşlanmadığımı anlattım, sorarsa yaşı bahane edeceğimi söyledim. sanırım bana gerek kalmadan o söylemiş ki bidaha aramadı..

Son düzenleme:
Bence bu konu gündemde kalmalı :) Hadi bakalım tecrübelerinizden, geriye dönüp keşke dediklerinizden, mutlaka konuşmalıyım&sormalıyım dediğiniz şeylerden aklımızdakileri paylaşalım arkadaşlar :28: :34:

canım öncelıkle şık giyin parfümün hafıf olsun:)makyajınıda hafıf yap ağır makyajdan kaçın.
gelelim adayla konuşma aşamasına:elektrik alamadım deyıp ılk görüşmede kestırp atma sakın benden tavsıye.:) karşındakını kişiyi gözlemle konuşma davranış uslup nasıl? samımı yoksa soğukmu? bunları analız et derim.onunla açık ve samımı bır sohbet yapacağını söyleyerek konuya girebılırsın.Ben öyle yapmıştım.:) edebınle her konuda konuşabılırsın dikkat et üslup çok önemli.Mesela bır şeyi anlatmanın 10 çeşit yolu vardır sen uygun olanını seçerekten konuşmaya başla.Kıbar, açıksözlü, kendıne güvenen bayanları erkekler severler.
önce kendınden bahset hoşlandıkların ve hoşlanmadıklarından yanı sınırlarını belırleki sana ona göre davransın.Asla acelecı olma.Ailenlendeki kişilerden bahsedıp heyecanını yenmeye çalış.sonra oda kendınden bahsetsın.sıkmadan cevap alabılırsın.Mesela erkekler fazla sorulardan hoşlanmazlar, onun yerıne konuştuğun mevzuya dışardan örnekler verıp kendısıın fıkrını öğrenebılırsın.İlk buluşma çok önemlidir ama bazen ınsan sonradanda elektırk alabılıyor.

iletişimde % 10 kelımeler,

%30 ses
%60 beden dili etkılıdır unutmayın.eğer ondan hoşlandıysan ılk ızlenımınde açıkca söyle bırşey kaybetmezsın.Bakışlaınla bellı et.Esprılı ol ama cıddıyetınıde koru.Dediğim gibi her konuda konuşabılırsın.Ama ince çizgılere dıkkat et :)

canım öncelıkle şık giyin parfümün hafıf olsun:)makyajınıda hafıf yap ağır makyajdan kaçın.
gelelim adayla konuşma aşamasına:elektrik alamadım deyıp ılk görüşmede kestırp atma sakın benden tavsıye.:) karşındakını kişiyi gözlemle konuşma davranış uslup nasıl? samımı yoksa soğukmu? bunları analız et derim.onunla açık ve samımı bır sohbet yapacağını söyleyerek konuya girebılırsın.Ben öyle yapmıştım.:) edebınle her konuda konuşabılırsın dikkat et üslup çok önemli.Mesela bır şeyi anlatmanın 10 çeşit yolu vardır sen uygun olanını seçerekten konuşmaya başla.Kıbar, açıksözlü, kendıne güvenen bayanları erkekler severler.
önce kendınden bahset hoşlandıkların ve hoşlanmadıklarından yanı sınırlarını belırleki sana ona göre davransın.Asla acelecı olma.Ailenlendeki kişilerden bahsedıp heyecanını yenmeye çalış.sonra oda kendınden bahsetsın.sıkmadan cevap alabılırsın.Mesela erkekler fazla sorulardan hoşlanmazlar, onun yerıne konuştuğun mevzuya dışardan örnekler verıp kendısıın fıkrını öğrenebılırsın.İlk buluşma çok önemlidir ama bazen ınsan sonradanda elektırk alabılıyor.

iletişimde % 10 kelımeler,

%30 ses
%60 beden dili etkılıdır unutmayın.eğer ondan hoşlandıysan ılk ızlenımınde açıkca söyle bırşey kaybetmezsın.Bakışlaınla bellı et.Esprılı ol ama cıddıyetınıde koru.Dediğim gibi her konuda konuşabılırsın.Ama ince çizgılere dıkkat et :)

Çok teşekkürler Eda :) bu dengeleri korumak zor ama hepsi de önemli :34:

Back
X