Arada kaldım yardım :/

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
kızlar yardım edin kararsız kaldım :41: ben şu an başka bir şehirde okuyorum.orayı çok seviyorum zaten yaşadığım şehri sevmiyordum.şimdi şehirleri yazmayayım ama ailemse yanımıza gel burda oku diyor şimdi diyceksiniz peki neden önce burda kalmadın çünkü sıralamayı puana göre düzenlemiştim ve orası geldi herneyse ailem buraya gel burda oku evinde rahat rahat otur diyor evimizin olduğu şehirdeki üni de çok kötü değil ama kararsız kaldım ne yapayım sizce?? :44:

üniv değiştirmek bu kadar kolaymı artık ben mezun olalı 8 sene falan olduda baya bi değişti heralde durumlar.....

yatay geçişte puan önemli canım bildiğim kadarıyla puanı tutturamssan geçemssin

öğrenim kredisi aıyorum ama ailem özlüyoruz falan diyo :59:

bende kesnlkle uzak okunmalı diye düşünüyorum ben öyle yaptım insan kendini bildikten sonra büyük tecrübeler ediniyor yalanı tasvip etmiyorum ama ailene puanının yeterli olmadığını söyleyebilirsn gitmek istemiyorsan uzak okumanın sana bişeyler kattığını düşünüyorsan :34::34::34:

Bence önemli olan senin ne istediğin. Sakin kafayla otur bulunduğun yerin + ve - lerini daha sonrada gitmeyi düşündüğün yerin + ve - lerini düşün. Eğer ailen tercihi sana bırakmış ve üzerinde illaki buraya gel gibi bir baskı uygulamıyorsa nasıl olmasını istiyorsan içinden nasıl geçiyorsa öyle yap.

bilmiyorum sanki ben kendimi düşünüyormuşum gibi hissediyorum sırf orası güzel diye :96: ama annem falan gerçekten özlüyo üzülüyo ben gidince bir de diyorum işte onları üzmiyim geliyim diye ama hala bi karar veremedim :44:

hangi üniversitenin eğitimi daha iyiyse oraya git derim ama ikiside aynı düzeydeyse uzaktaki üniversitede oku derim. bende uzakta okudum ailen özler tabi aile sonuçta ama unutmasınlarki sana çok şey katıcak akıllı uslu dur.birde ailene senin için en iyisinin bunun olucağını belirt..farzedinki askerdeyim de..ama sakın yalan söyleme ortaya çıkarsa sana olan güvenleri azalır.ve kendini bi anda evindede bulabilirsin:)))iki ünivdende olma sonra :37:

bilmiyorum sanki ben kendimi düşünüyormuşum gibi hissediyorum sırf orası güzel diye :96: ama annem falan gerçekten özlüyo üzülüyo ben gidince bir de diyorum işte onları üzmiyim geliyim diye ama hala bi karar veremedim :44:

Kendini düşüneceksin tabi. Doğru olanda bu. Ailen hep senin yanında olmayacak bunu unutma. Hayatın için ilerki yaşamın için senin için neresi daha iyiyse onu uygula. Her aile çocugunun yanında olmasını ister, özler ama üzerinde baskı kurmalarınada izin verme. Sırf özlüyorlar diye yanlarında olmanı istiyorlarsa onlarda kendilerini düşünüyordur. Bencillik bence. Ama yok onların yanında olman daha iyi olacaksa şartlar daha iyiyse geleceğini iyi yönde etkileyecekse git tabiki.

evet haklısınız :40: da maddi açıdanda 4 sene bize fazla gelebilir onuda düşünüyorum buraya gelmeyede şu an soğuk bakmıyorum açıkcası :110:

ay tabiki gerçekten özler anne bu sahtedenmi özlicek.:)))alışır zamanlaaa rutinleşir hatta...hem alışmışın okula şimdi zart diye değiştir ortam arkadaşlar alışma süresi derslerini bile etkiler..ben sana diyim.birde istemiyorsun üstüne istesen hadi neyse..derslerin de iyiymiş daha ne ama gene söylüyorum ogeçiş yapıcağın üniversite daha iyiyse hemen geç derim

Kendini düşüneceksin tabi. Doğru olanda bu. Ailen hep senin yanında olmayacak bunu unutma. Hayatın için ilerki yaşamın için senin için neresi daha iyiyse onu uygula. Her aile çocugunun yanında olmasını ister, özler ama üzerinde baskı kurmalarınada izin verme. Sırf özlüyorlar diye yanlarında olmanı istiyorlarsa onlarda kendilerini düşünüyordur. Bencillik bence. Ama yok onların yanında olman daha iyi olacaksa şartlar daha iyiyse geleceğini iyi yönde etkileyecekse git tabiki.

yok sadece özlüyorlar diye istemiyorlar buradaki üniversitede iyi arada pek fark yok diyorlar o yüzden :40:

ay tabiki gerçekten özler anne bu sahtedenmi özlicek.:)))alışır zamanlaaa rutinleşir hatta...hem alışmışın okula şimdi zart diye değiştir ortam arkadaşlar alışma süresi derslerini bile etkiler..ben sana diyim.birde istemiyorsun üstüne istesen hadi neyse..derslerin de iyiymiş daha ne ama gene söylüyorum ogeçiş yapıcağın üniversite daha iyiyse hemen geç derim

yok daha iyi değil ama nerdeyse aynı seviyede çok farkı yok ikiside adı duyulmuş yerler :40:

yok sadece özlüyorlar diye istemiyorlar buradaki üniversitede iyi arada pek fark yok diyorlar o yüzden :40:

Orasıda bulunduğun yere göre iyiyse + senin şehir dışında olman maddi durumunuzu çok etkiliyorsa + şehir dışında ailenden ayrı olmaya alışamadıysan geç yani ne diyelim :)

Orasıda bulunduğun yere göre iyiyse + senin şehir dışında olman maddi durumunuzu çok etkiliyorsa + şehir dışında ailenden ayrı olmaya alışamadıysan geç yani ne diyelim :)

:)) Zorlama gibi oldu biraz ama :)) Çok teşekkürler ilgilendiğin için daha düşünmeye ihtiyacım var galiba :61:

Aileler tabi ki özler, siz de özlersiniz, ama hayatımız hep onlarla iç içe olamaz. Üniversite hayatı, insana mesleki eğitimden çok fazlasını katan bir dönemdir, eğer aileniz zorlanmayacaksa, bu dönemi lise okur gibi geçirmemenizi öneririm. Ama aslında sizin biraz zorlanmanız da size çok şey katar, o ayrı. Bu kararı verirken sadece duygusal anlamda düşünmeyin bence.

Back
X