• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldım:(

missknowitall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
4
0
36
İstanbul
1,5 senelik iyi anlaştığım bir erkek arkadaşım var. Uzak şehirlerde yaşıyoruz ve evlendiğimizde kendi işini yaptığı için yanına gitmem gerekiyor. Annem hem mezhep farkından hemde başka şehirde yaşayacağımdan dolayı istemiyor. ikna etmek için elimden geleni yaptım ancak çok kararlı bir süredir benimle konuşmuyor. Artık çaresiz kaldığımı hissediyorum siz olsanız ne yaparsınız kızlar:(

Eger sen ne istediginden eminsen kararli durusunu bozma. Eger tek sorun gercekten baska sehir ve farkli mezhepse, baska hicbir dayanagi yoksa annenin izin vermemek icin, bundan baska her sey yolundaysa evlenmekten asla vazgecmeyecegini net sekilde soylemeli ve bundan sonra taviz vermemelisin.

Baska bir sorun varsa bilemem. Ama mezhep farki ve baska bir sehre gidecek olman bir insani sevdigi kisiden ayirmak icin asla hakli sebepler olamaz.

annen çocuğu tanıyor mu?

sadece şehir uzak ve mezhep farkı diye mi istemedi yoksa tanıyıp da beğenmediği yönleri de var mı?
eğer öyleyse annenin iç sesine kulak vermeni tavsiye ederim..

1,5 senelik iyi anlaştığım bir erkek arkadaşım var. Uzak şehirlerde yaşıyoruz ve evlendiğimizde kendi işini yaptığı için yanına gitmem gerekiyor. Annem hem mezhep farkından hemde başka şehirde yaşayacağımdan dolayı istemiyor. ikna etmek için elimden geleni yaptım ancak çok kararlı bir süredir benimle konuşmuyor. Artık çaresiz kaldığımı hissediyorum siz olsanız ne yaparsınız kızlar:KK43:
Annenin sözünü dinle.

Annenin bi bildiği vardır. Diğer taraftan evliliğin ne getireceğini bilemeyiz, hayat şartları farklı şehirlerde yaşamamızı gerektirebiliyor.. Annenin kaygılarını gözardı etme bence, iyi düşün ve istişare etmeden karar alma...

Tek sebep mezhep farkı ve ayrı şehirde yaşayacak olmanızsa bu durum bana çok saçma ve mantıksız geliyor..

Hı ama belli başlı sebepler vardır,sorunlar vardır , bunları görüp seni uyarmak amaçlı konuşmuşsa tabi ki de anneni dinle derim..

Ha ama sevdiğin adamın , sana ve ailene karşı yanlış bir davranışı yokken böyle bir ön yargıyla hareket etmek , anlamsız geliyor bana..

1,5 senelik iyi anlaştığım bir erkek arkadaşım var. Uzak şehirlerde yaşıyoruz ve evlendiğimizde kendi işini yaptığı için yanına gitmem gerekiyor. Annem hem mezhep farkından hemde başka şehirde yaşayacağımdan dolayı istemiyor. ikna etmek için elimden geleni yaptım ancak çok kararlı bir süredir benimle konuşmuyor. Artık çaresiz kaldığımı hissediyorum siz olsanız ne yaparsınız kızlar:KK43:

Annenin sözünü dinleciler gelmiş. Bazen annelerin de yanılabileceğini kabul etmemiz lazım.

Söylediğine göre annen erkek arkadaşını tanımadan yorum yapmış. Evet bu önyargıdır. Tanıştırmayı dene. Hala aynı kanıda olacak mı bakalım o zaman.

Anneniz etrafinda mezhep farki sebebiyle yurumeyen evliliklere sahit olmussa, tedirgin olmus olabilir.
Esinizin bulundugu yerde sahipsiz kalacaginizdan, size goz kulak olamayacagindan endise duyuyor olabilir. Hele universite falan icin hic yanindan ayrilmadiysaniz korkuyor olabilir.
Ama bunu cozumu elbette size tavir almak degil.
Annenizle konusmaya calissaniz?
Elbette tecruben benden kat kat fazla ancak, anlamakta gucluk cekiyorum. Bana mantikli sebepler sunarsan, cekincelerini anlatirsan ben de saglikli bir karara varabilirim deseniz?

Annenin sözünü dinlecilerden biri olarak diyorum ki ;
annem hiç yanılmadı, annem hep haklıydı.
Anneniz sizi düşünüyor, dinleyin lütfen.
Ayrıca mezhep farklılığı evlilik hayatında sıkıntıya yol açabilir.
Ben ki asla din,dil ırk ayrımı yapmam, insan olmayı becerebilen herkesle arkadaşlık yapabilirim ama evlilik bambaşka bir şey.
Daha bir kaç ay önce eşimin iş arkadaşı mezhep farklılığından dolayı sevgilisinden ayrıldı, her iki tarafta yürümeyeceğinin farkındaydı.
Bana göre; mezhep farklılığı = kültür farklılığı

Son düzenleme:
Bende ailemden uzak bir yere gitmek istemezdim. Başka şehir hiç düşünmedim. Nitekimde öyle oldu. Evlilikte aile çok büyük destek oluyor. Hemde mezhep farklılığı varmış. Aslında mesele mezhep değilde, kültür farklılığı olunca sorunlar çıkabiliyor. Kırılmayın ancak anneniz bence doğru söylemiş.

yaşlarınız, şartlarınız, işleriniz uygun mu?
yani bunlarda sorun varsa tası tarağı toplayıp evlenmek toplu katliam gibi olur.
mezhep çatışmasına sıra bile gelmez.

Kesinlikle anneni dinle...ben dinlemeyip pişman olanlardanım..çok seviyorsa o değştirsin işini derim ben ama anneler bişey diyorsa ona inan

önce bir karşılaştır tanışstır
belki fikirleri değişir
zor bir karar
sonuç ise muamma
yaşamadan görülemez denilenlerden
umARIM DOĞRU KARARI VERİRSİN

Back
X