• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldımm

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

Kızlar bu işin düşünecek bi yanı kalmadı, ben de babasız büyüdüm ve zorluklarını biliyorum. Bi yanda dostum var, yargılamak hiçbirimize düşmüyor.
Bi kaç eşyasını bana satacak, ben de kürtaj işinden sonra ona 5 10 tlye geri vericem. Öyle ya da böyle bu durumda bizler de olabiliriz, hepimiz kadınız, genciz.. Cahillk edebiliriz, çok üzücü ve hassas bir konu ama duygusal yaklaşmamak lazım. İçim hiç rahat değil ama asıl kürtaj olmazsa o çocuğun yaşayacakları beni asıl korkutan ve vicdanımı rahatsız eden. Arkadaşımın ailesi çok muhafazakar, hayat boyu yalnız ve mutsuz olmalarını istemiyorum. Allah affetsin. Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

Gerçekten zor bir konu. Arkadaşın çok ama çok büyük bir hata yapmış keşke önlemini alsaydı Allah onu affetsin.

Benim arkadaşımın başına gelseydi ben de önce çok kızar sonra ona yardım etmek için elimden geleni yapardım. Nişanlık varken konuştuğında nişanlın ne tepki verdi? Ben arkadaşımla tekrar konuştururdum ama sen nişanlını ikna etmeye bak eğer gerçekten değer verdiğin ve üzülmesini istemediğin bir arkadaşınsa.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Maddi durumun musaitse nisanlini buna karistirma sonucta senin arkadasin calisip kendi parani kazaniyorsan bunu nasil ve nereye harcaman gerektigine sen karar verirsin hakkini helal etmemesi neden arkadasiniza gicikligimi var?

17/11/2009➰11/05/2014 💏👰 yeni hayata merhaba

neden karşı çıkıyor nişanlınız? kürtaj mı sorunu para vermeniz mi ya da başka birşey..?

sizin arkadaşınız sizin ilişkiniz sizin hayatınız yardım etmek istiyorsanız gücünüz varsa buna nişanlının iznine gerek yok..

"hakkımı helal etmem" büyük laf.. size birşey yaptırmak istediğinde sürekli kullanmaz umarım..

Gerçekten zor bir konu. Arkadaşın çok ama çok büyük bir hata yapmış keşke önlemini alsaydı Allah onu affetsin.

Benim arkadaşımın başına gelseydi ben de önce çok kızar sonra ona yardım etmek için elimden geleni yapardım. Nişanlık varken konuştuğında nişanlın ne tepki verdi? Ben arkadaşımla tekrar konuştururdum ama sen nişanlını ikna etmeye bak eğer gerçekten değer verdiğin ve üzülmesini istemediğin bir arkadaşınsa.

Arkadaşın yanında bir şey demedi tabi, arkasından bi sürü konuştu. Çok kavga ettik bu konu yüzünden.
Yaparken bize mi sordu falan diyor, daha bisürü şey. Bu kadar katı davranacağını düşünmezdim, arkadaş da düşünmezdi herhalde.
İçimi rahatlatmak için parayı verip değerli bi eşyasını satın almayı düşünüyorum, sonra ucuz maliyetle ona geri vermeyi.. Duyarsa aramızda büyük güven problemi yaşancak ama dostum var bi yerde.

Maddi durumun musaitse nisanlini buna karistirma sonucta senin arkadasin calisip kendi parani kazaniyorsan bunu nasil ve nereye harcaman gerektigine sen karar verirsin hakkini helal etmemesi neden arkadasiniza gicikligimi var?

17/11/2009➰11/05/2014 💏👰 yeni hayata merhaba

Gıcıklık değil de hakkı olmadan bisürü yorum yapıyor. Annem gelir sağlıyor bana şuan için ama benim param sonuçta.

Ben olsam etmezdim. Onun düşüncesiz bir hareketi yüzünden nişanlımla sorun yaşamazdım.

Dostum sonuçta.. Bu durumda kalan ben de olabilirdim. Kimseyi yargılama hakkımız yok değil mi?

neden karşı çıkıyor nişanlınız? kürtaj mı sorunu para vermeniz mi ya da başka birşey..?

sizin arkadaşınız sizin ilişkiniz sizin hayatınız yardım etmek istiyorsanız gücünüz varsa buna nişanlının iznine gerek yok..

"hakkımı helal etmem" büyük laf.. size birşey yaptırmak istediğinde sürekli kullanmaz umarım..

1. annem sağlıyor gelirimi, annemi sever, ona üzülüyor olabilir..
2. bebeğe üzülüyor olabilir..
3. arkadaşıma hiç de hakkı olmadan kızıyor olabilir.. Ama dediği tek şey onun zevkinin faturasını sen ödeyemezsin.

Arkadaşın yanında bir şey demedi tabi, arkasından bi sürü konuştu. Çok kavga ettik bu konu yüzünden.
Yaparken bize mi sordu falan diyor, daha bisürü şey. Bu kadar katı davranacağını düşünmezdim, arkadaş da düşünmezdi herhalde.
İçimi rahatlatmak için parayı verip değerli bi eşyasını satın almayı düşünüyorum, sonra ucuz maliyetle ona geri vermeyi.. Duyarsa aramızda büyük güven problemi yaşancak ama dostum var bi yerde.

Gıcıklık değil de hakkı olmadan bisürü yorum yapıyor. Annem gelir sağlıyor bana şuan için ama benim param sonuçta.

Dostum sonuçta.. Bu durumda kalan ben de olabilirdim. Kimseyi yargılama hakkımız yok değil mi?

Gerçekten çok zor bir durum. Ama keşke nişanlın biraz daha anlayışlı davransaydı sonuçta evet size sormadı ama kız zaten zor durumda aynı şey seninde başına gelebilirdi yapmış bir hata ve bedelini çok fena ödüyor şu anda. Bence nişanlınla iyice bir konuş. Ama ne olursa olsun yalan söyleme bu sefer senin ilişkin zarar görür.

1. annem sağlıyor gelirimi, annemi sever, ona üzülüyor olabilir..
2. bebeğe üzülüyor olabilir..
3. arkadaşıma hiç de hakkı olmadan kızıyor olabilir.. Ama dediği tek şey onun zevkinin faturasını sen ödeyemezsin.

canım "olabilir" diyorsun sormadın mı niye bu kadar karşısın diye?
"zevk faturası" mı onu bilemem ama arkadaşın bir karar vermiş doğru ya da değil ve senin yardımına ihtiyaç duymuş..
bebeğe üzülüyor olabilir diyorsun.. doğsa o bebek, inşallah, arkadaşın bebek için senden yardım istese yine "zevk faturası" mı der acaba???
sen yardım etmeyi doğru bulmuyorsan o ayrı ama başkası niye karışsın? nişanlın bile olsa..
annenin parası madem o zaman annen ve senin vereceğiniz bir karar.. bana göre..

Her ne olursa olsun yakın arkadaşın zor durumda.

Ben kesinlikle maddi manevi elimden geldiğince yanında olurdum.

Nişanlının karışması anlamsız olmuş.

O senin dostun sonuçta.

Allah korusun senin başına kötü bir şey gelse ( herhangi olumsuz bir durum) o senin yanında olurdu.

Zevk faturası ya da değil bilemem ama sonuçta arkadaşın böyle bir şey yaşamak istemezdi.

Bir hata yapmış. Ne kadar eleştiri yorum da yapılsa durum ortada. Buna sırt çevirmek de bir hatadır bana göre.

Sana düşen ona destek olmak sadece.

Tabi istersen.

ona maddi olarak yardım edersen bir günaha ortaklık yapmış olacaksın. bence bebeği doğurmasını söyle sevgilisiyle de bir nikah kıyıversinler. belli olmaz belki mutlu olurlar.

herkesin basina gelebilcek bisey bu.niye bu kadar kati davraniyo anlamak zor.o zevki herkes yasiyo.evli yada bekar elbet yasancak ve fatura olarak onunda zor bi durumda basina gelebilir..arkadasina yardim etmelisin ama nisanlinida cignememen gerek.ortaya cikarsa buyuk bi sorun olur sizin icin.bencede arkadasina danisarak bu konuyu annene acsan.o yardim eder belki.

Nisanlini herseye dahil etmek zorunda degilsin.Soyledikleri bir emir degil yapilmayacak yada izin verirse yapilacak gibi.O senin arkadasin ve caresiz durumda.Arkadasina yardim etmen kendi kararin.Yapmis bir hata ve cok buyuk bir hata.Aldirmasin,evlensinler belki duzelir isin pembe tablosu hikayesi.
Kendini koysana yerine.Sahsen ben koyunca simdi bile cok kotu hissettim.Nisanlim falan dinlemez yardim ederdim.Hak helal etmemek bu kadar basit mi ? Bu sozu de aliskanlik haline getirmez umarim yoksa isin zor.

beşer şaşar demişler o kısım bizi ilgilendirmez.
ama ben senin yerinde olsam nişanlıma duyurmadan ne yapar ne eder arkadaşıma yardım ederdim, tabii yardım etmek içimden geliyorsa.
sonuçta bunu gizlemeye nişanlınız itti sizi bir de böyle bir durum var.

sonuna kadar bendee bu arkadasa katılıyorum canım.para senin paransa bence yardım et belli ki zor durumda baskasından değil senden yardım istemiş demekki baska yardım edecek biri yok atrafında.bi hata yapmış olabilir.aldırmaya da sonuna kadar karsıyım ama bu kız şimdi aldırmasın da ne yapsın.bence yardım etmelisin ona ve bi daha böyle bişey oldugu taktirde yanında olmayacagını da belirtmelisin

Soyle o nisanlina,madem cok biliyor bebek dogunca ihtiyaclarini karsilamaya gonullu olsun, annenin dikkatsizligi veya hatasi adina ne derse de, faturayi gunahsiz bebege cektirmeye de hevesli olmaz herhalde. Buyuk konusuyor engel oluyorsa sorumluluk almayi da bilsin.

Bunlarin disinda duygucum alinma ama konularini okuyorum bu nisanli hic normal gelmiyor artik bana, ustelik sen catir catir konusup hakkini arayabilen biri olmana ragmen ona karsi bu kadar sessiz kalman da ayri bir celiski. Nisanli evli hic farketmez, birey olarak senin dusuncelerinr ve kararlarina saygi duymasi gerrkliligi ve sinirlarini bilmesi hususunda konusmayi cok gecmeden yapip net bir tavir sergilemen gerektigini dusunuyorum.. yoksa ilerde cok sıkıntı yasarsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bi arkadas demiş para verip gunahina ortak olma diye bende katiliyorum.gunahsiz yavruya sende kiymis olcaksin.o bu dünyaya gönderilmişse yasayacak..hadi aldirdiniz diyelim vicdaniniz rahatmi olacak????arkadasina destek olcam diye ahiretini yakma güzel arkadasim.

سبحان

herkesin basina gelebilcek bisey bu.niye bu kadar kati davraniyo anlamak zor.o zevki herkes yasiyo.evli yada bekar elbet yasancak ve fatura olarak onunda zor bi durumda basina gelebilir..arkadasina yardim etmelisin ama nisanlinida cignememen gerek.ortaya cikarsa buyuk bi sorun olur sizin icin.bencede arkadasina danisarak bu konuyu annene acsan.o yardim eder belki.

O zaman herkes faturasini gunahsiz bebeklere kessin yapip yapip aldirsinlar oh ne ala ya cana kiymanin bu kadar fiseklenmesine saskin kaldim..

سبحان

Ben de bu konuda arada kalirdım ama nişanlim yuzund3n d3gil
konu kürtaj olduģu için...

bu ćok tartışmali bi konu.
ama kurtaj olunca o bebegin aci cekmediģi o an daha bi ruhu olmadıği kanitlanana kadar kurtaja karsiyim
o çocuğu anne karnindan ciktıģında öldurmekle
ana rahmine düstüğü zaman öldürmek arasında bi fark göremiyorum

Bu yaptiğınin faturası 3n cok o yavruyu e5kileyecek
ya ölecek ya da doģunva çok zor bi hayati olavak

benc3 arkadasından önce o beb3ğin yardıma ihtiyaci va4

not; kurtaj ćok hassas ni konu.kimseyi rencide etmek istemem.bu düşunduklerim sadece beni bagla4r

Son düzenleme:
Back
X