• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldımm

O zaman herkes faturasini gunahsiz bebeklere kessin yapip yapip aldirsinlar oh ne ala ya cana kiymanin bu kadar fiseklenmesine saskin kaldim..

سبحان
cana kiymaya fisikleme oldugunu nerden cikardiniz acaba.istemiyosa zorla dogurtamayiz heralde dimi.evet gunah orasi ayri ama dogrulamayacak sartlarda olan bi bebek var ortada.secim ona kalmis gunahta onun gunahi.

Son düzenleme:
Kusura bakmayin da ben nisanliniza katılıyorum Allah bunun hesabini hem arkadadinizdan hem de sizden sorar.
En önemli seyse eger çocuğu aldirdiktan sonra da iliskisine aynen kaldigi yerden devam edip tekrar cocuk sahibi olmak istemedigi adamla yatip kalkacaksa bence hicbir insan evladi yardim etmemeli. Kendi rahatlığı için aldiriyor demek olur. Bi cana kiyilmaz. Ben büyük konusmuyorum ama Allah böyle seyler kimseye gostermesin. .. kesinlikle nisanliniz hakli. Helal olsun...

Ben olsam yardım etmeZdim çünkü kürtajın hünahına ortak olmak istemezdim. Arkadaşınız ewet ama ben olsam nişanlımı dinlerdim

KFkeds'nden sevgilerle...

kesınlıkle dostunun yanında olmak zorundasın, kımlerın basına neler geliyor, yargılamamak lazım
herseyı de nisanlılar bılmek zorunda degıl ayrıca

arkadasima yardim etmedigimden cok bir insanin ölümüne maddi yada manevi bi yardimda bulunsam vicdan azabi cekerdim,
arkadasiniz bir hata yapmis olabilir ama yaptigi hatanin bedeli bir insanin cani olmamali

günahsız bi yavrunun günahına girmek ortak olmak istiyorsan yardım ett bence uzak durrr küçük yavrunun ahını alma öbür dünyada sende yardımcı oldugun için yakana yapışmasınn ama yinede sen bilirsin nişanlın haklııı güvenini sarsma

yahu banane ya gitmiş sevgilisyle birlikte olmuş sonra kurtaj için benden para istiyo ne alaka kimle yaptıysa o çocugu ondan alsın parayı.. kürtaj günhmış falan beni alakadar etmez kimle yaptıysa çocugu o versin parasınıda... nişanlımla da aramı bozamazdım bu sebeb için bide..

Son düzenleme:
ben bulaşma derim, bebek kaç haftalık bilmem ama cinayete ortak olma sonra vicdanın sızlar

keşke nişanlınzın haberi olmasaydı. bu arkadaşınızın özeli, neden sevgilinizin karşısında rencide olsun ki? bence nişanlınızın tepkisi de çok ama çok saçma. kürtaj fikrini desteklemiyor olabilir ama burda karar arkadaşınızın kararı doğru da olsa yanlış da olsa. sanki arkadaşınızın kendisini çok destekleyen, çocuğuna sahip çıkan bir sevgilisi veya başka bir çaresi var. sonuçta siz yardım etmezseniz belli ki arkadaşınız zor durumda kalacak. ayrıca yaparken bize mi sordu tabiri de çok ama çok kaba ve çirkin. bence siz arkadaşınıza madid manevi destek olun, nişanlınız ille de bilmek zorunda değil.

Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

Bence nişanliniz durumun vicdani sorumluluğunu almak istemiyor olabilir.sonuçta Allahin verdiği bir can.Arkadaşınız büyük bir hata etmiş.Hem evli değil hemde güvenmediği bir insanın çocuğunu taşıyor.İş sizde bitiyor bence.Yardim etmezseniz arkadasiniz ve karnindaki bebeği zor zamanlar geçirecek eğer ederseniz de Allahin verdiği canı aldırmasına yardım etmiş olacaksınız.İyi düsünün derim.Zor bir karar.Allah yardimciniz olsun

eğer yardım edersen

1) günaha ortak olacaksın
2) eşinle aran bozulacak

bir anlık zevkin vebalini çekmeye hazır mısın?

Her ne olursa olsun yakın arkadaşın zor durumda.

Ben kesinlikle maddi manevi elimden geldiğince yanında olurdum.

Nişanlının karışması anlamsız olmuş.

O senin dostun sonuçta.

Allah korusun senin başına kötü bir şey gelse ( herhangi olumsuz bir durum) o senin yanında olurdu.

Zevk faturası ya da değil bilemem ama sonuçta arkadaşın böyle bir şey yaşamak istemezdi.

Bir hata yapmış. Ne kadar eleştiri yorum da yapılsa durum ortada. Buna sırt çevirmek de bir hatadır bana göre.

Sana düşen ona destek olmak sadece.

Tabi istersen.

Bence de arkadasina yardim etmeliisn, zor durumda.

Nisanlinin senin paran veya vicdanin ustunde ne hakki var ki helal etmesin? Sacmalamis bence.

Ben olsam yardım ederdim,çünkü bebeği doğurmaya kalksa daha büyük felaketler olacak belli ki.Ya da daha kötüsü bebeği başka yollarla düşürmeye çalışıp kendine zarar verebilir.Bir hata etti diye yüz üstü bırakılmayı mı hakediyor yani?Nişanlın senin ve arkadaşının kararlarına burnunu sokmayı biliyorsa bebeğin sorumluluğunu da üstlensin o zaman yapabiliyor mu?Bu onu ilgilendiren bir mevzu değil kesinlikle,arkadaşın bu konuyu onun yanında açarak hata etmiş.Sonuçta senin paran,senin kararın nişanlının bir hakkı yok ki helal etsin.Neyse dediğim gibi ben arkadaşımı ortada bırakmazdım böyle bir durumda,elimden geleni yapmaya çalışırdım.

Yakın arkadaşım olduğu için elbette yardım ederdim ama bir daha böyle bir hatayı tekrarlamamasını isterdim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben olsam yardım edebilecek durumum varsa yardım ederdim. Buradaki kürtajın günahına ortak olma diyen arkadaşlar bu kızın hamile kaldığını ailesi öğrense, kızı reddetse, o bebek doğsa neler olacak farkında değiller herhalde. Sanki şartlar uygunmuş gibi konuşuyorlar da. Ha hata etmiş bence, yapıyorsa korunsaymış keşke, hem de çok güvenmiyormuş falan ama yargılamak bize düşmez, herkes ne hatalar yapıyor. Ayrıca arkadaşınız parayı bulamazsa "Aaaa hadi bebeği doğurayım" diyecek değil, muhtemelen kendince yollarla bebeği düşürmeye çalışıp sağlığını riske atacak. Bu yüzden yardım edin, nişanlınıza ne oluyor ki? Sizin annenizi düşünmek ona mı kaldı anlamadım, para sizin yani:19: Keşke o sırada haddini bildirseydiniz, bu derece en özel şeylerinize bile karışmasına neden müsaade ediyorsunuz? Üstelik müsaade edilme durumunu da geçmiş, izin alma raddesine gelmiş bence. Size kalsa çoktan yardım edecektiniz ama bekliyorsunuz ne yapsam diye. Arkadaşınızın en yakını sizsiniz belli ki, aynı durumdaki siz de olabilirdiniz, kararınızı buna göre verin derim. Ha bir de nişanlınız bebeğe o kadar üzülüyorsa arkadaşınız ve bebeği için gerekli maddi imkanları sağlasın bari söyleyin de, herhalde o kız kadar üzülmüyordur karnındaki bebeğe, merak etmesin o da biliyordur bebeği doğurmak istemeyi. Keşke şartları uygun olsaymış, gerçekten arkadaşınıza çok üzüldüm.

Arkadaşın zaten zor durumda birde nişanlının yanında yardım isteyerek seni zor durumda bırakmış bak sen yardımcı olmak istiyorsun ama arada kaldın. Bu arada yanlış anlama ama nişanlına ne oluyor onu anlamadım ben hakkımı helal etmem demekte ne kadar ağır bir cümle her yaptırmak istemediğine böyle ağır laf ederse işin var güzelim. Asıl sorununa gelince benim arkadaşım olsaydı ne o günahsız yavruya kıymasını isterdim ne de babasız büyümesini iki taraflı akıl vermek çok ağır bir sorumluluk.

Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

Adam saglam ayakkabi degil diye cocuk mu aldirilir?! Neden insanlar yaptiklari hatanin bedelini hep su günahsiz yavrucaklara ödetirler anlamam. Bence hic karisma sen, arkadasinin günahina ortak olma...

Sevgilin kim ki o parada hakkı varmış gibi hellallik vermiyor?! Para senin/annenin parası ona ne oluyor? Arkadaşına kesinlikle yardım etmelisin, bir hata veya kaza yoluyla olan olmuş artık...Arkadaşının yanında olmalısın, o senin dostun. Hatasını idrak etmesine de yardımcı ol tabi, umarım aklı başına gelir veya da gelmiştir çok zor bir durum.

Bazı yorumlar çok sert gerçekten, dostuna sırt çevir diyenler olmuş sakın bunu yapma eğer gerçekten dostsan iyi günden çok kötü günde destek olmak gerek.

Arkadasina yardim et, nisanlinda boyle konularda bu kadar one atilmasin, o senin arkadasin senin alanin yardim etmek istiyorsan et, bence etmelisin de...
Evet hata yapmis ama herkes hata yapar ve iste dostlar bu zamanlarda belli olur...

Ben böyle bir günaha ortak olmak istemezdim...Arkadaşımın başka zor anında yardım ederim,ama bu konular kendini bağlar...Ve bence bu arkadaşının sınavı...Yarın bir gün sen bu olayı unutamayacaksın...Senin vicdanın huzursuz olacak...

Back
X