• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldımm

Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

madem sağlam ayakkabı değildi ne diye birlikte olmuş:44:

ayrıca ne rahat bir kız ki nişanlının yanında en özelini açabiliyor:26:

madem sağlam ayakkabı değildi ne diye birlikte olmuş:44:

ayrıca ne rahat bir kız ki nişanlının yanında en özelini açabiliyor:26:

Aşkın gözü kör, onu yargılamak hiçbirimize düşmüyor, nişanlım da dahil. Kiminle birlikte olacağı onun bileceği iş. Çok üzüldüm, o da çok üzgün. Düşünecek de bişe yok aslında. Elimden gelen yapıcam.. Dostum için değilse de o bebek için. Doğacağı dünya zaten rezil bi yer, insanlar acımasız.. Hiçbir zaman güzel bi aile ortamı göremeyecek, ki ben de babasız büyüdüm sayılır.. Aynını o yaşasın istemiyorum.. onun yerinde olsam ben de nişanlımın yanına konuyu açabilirdim, bu tepkiyi beklemiyorduk.

Çok yakın kız arkadaşım hamile olduğunu öğrendi. Kendisi bekar ve bebeğini aldırmak zorunda çünkü sevgili olduğu adam hiç sağlam ayakkabı değil.. Arkadaşı en son hırpaladı, sonra da ayrıldılar.. Böyle bi hatayı nasıl yaptığını anlayamıyorum, bebeğini aldırması için yardım istiyor maddi olarak. Bu konuyu nişanlım da varken açtı bize.. Ben yardım etmeyi çok istiyorum ama nişanlım arkadaşıma yardım ettiğim taktirde bana hakkını helal etmeyeceğini söylüyor.
Aramız fena bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Arkadaşıma yardım etmeli miyim? Siz ne yapardınız?

ben olsam cinayete yardımcı olmazdım:47::47::47::47: sağlam ayakkabı olmayan biriyle neden özel şeyler yaşıyorki hadi yaşadı korunma yöntemlerinden haberdar değil sanırım arkadaşınz yazık ya minicik masum bir cana kıymaktan bahsediyorsunuz bence günahına ortak olmayın derim

biz yatıp kalkıp allaha dua ediyoruz birçocuk sahibi olmak için allahım böyle insanlara evlat veriyor ya rabbim sen herşeyin en iyisini bilirsin diyip susayım en iyisi ben günaha girmeden

Hanımefendi, çocuğu aldirdiktan sonra da sevgilisiyle devam edecek mi? Yoksa cocukla beraber onu da aldiracak mi? Siz bi buna cevap verin bence. Eğer devam ederse yaziklar olsun diyeceğim çünkü size ihanet etmiş olacak......

Aşkın gözü kör, onu yargılamak hiçbirimize düşmüyor, nişanlım da dahil. Kiminle birlikte olacağı onun bileceği iş. Çok üzüldüm, o da çok üzgün. Düşünecek de bişe yok aslında. Elimden gelen yapıcam.. Dostum için değilse de o bebek için. Doğacağı dünya zaten rezil bi yer, insanlar acımasız.. Hiçbir zaman güzel bi aile ortamı göremeyecek, ki ben de babasız büyüdüm sayılır.. Aynını o yaşasın istemiyorum.. onun yerinde olsam ben de nişanlımın yanına konuyu açabilirdim, bu tepkiyi beklemiyorduk.
sen niye kendini bir yerlerden atmadin babasizim diye. cunku bir insanin babasiz yasamasindansa bic yasamamasinin daha iyi olduguna karar vermissin. bebegi dusunuyorum diye kendini kandirma. arkadasinizin keyfinden baska dusundugunuz birsey yok.

evlatlik bolumumune girin, terkedilmis cocugunu hevesle bekleyen ne cok anne var. yasama sansini elinden almasaydiniz belki mutlu olma sansi olabilirdi.

bende nişamlıyım tabiki nişanlımım dedikleri ve kararlarım ben,im için çok önemli ve degerli ama böyle bir durumda mutlaka onu ikna eder ve arkadasima yardım elini uzatırdım çünkü herkez hata yapabilir evet basit olmayacak bir hata ama artık olan olmus önemli olan bundan sonrası...arkadasını yalnız bırakma ona destek ol

Ya çocuğun adam gibi bir ailesi olmayacaksa,rol model alacağı biri olmayacaksa,aile sıcaklığı yaşamayacaksa doğsa ne olur doğmasa ne olur?
Yapmayın böyle konuşmak çok kolay,ailesi ufakken boşanmış bir çocuğun psikolojik sıkıntılarına yakından şahit olmuş biri olarak lanet ediyorum o anaya babaya.Topluma bir tane daha sorunlu birey kazandırdılar.
Hiç bir psikolog düzeltemez ailesi olmayan çocuğun psikolojisini.
Eğer sağlıklı bir aile ortamı sağlanamayacaksa yardım et arkadaşım,ama bu ilk ve son olsun o da alışmasın.
Nişanlın çok yanlış düşünüyor.

LG-P710 Tapatalk

arkadaş konuyu bitirmiş gibi ama yorum yapmadan duramıyacağım...

hangi yüzyılda yaşıyoruz. bebeğin olmaması için gereken önlemleri alamıyacak kadar cahil var mı ya... cinselliyi yaşamayı bilecek kadar büyükse yaşı korunma yöntemlerinide bilmeliydi....

Çok zor bir durum..
Ders alınası..
İnsan dostunu sıkıntılarla nasıl başbaşa bırakabilir ki...

Çoğu arkasını döner.En ufak birşeyde arkasını dönüyorlar ki,kaldıki böyle bir durum..
Yardım edince de kötü ama,yardım etmyince herşey iyi de olmayacak..

Umutsuz ev kadınlarındaki Nermin gibi ölümüne dostsunuz vallaha.
Böyle bir arakdaşım olsun isterdim..
Kendimi daha güçlü hissederdim ozaman.(konumuzdan ayrı ama:)

Ders vermeye mi açtın konuyu akıl almaya mı?

Nasiiill!?! Buna sen mi karar veriyosun. Dogacagi ortam zaten rezilse sende hic bir zaman cocuk dogurma, hamile kaldikca aldir. Hatta hepimiz ölelim......

Kızlar bu işin düşünecek bi yanı kalmadı, ben de babasız büyüdüm ve zorluklarını biliyorum. Bi yanda dostum var, yargılamak hiçbirimize düşmüyor.
Bi kaç eşyasını bana satacak, ben de kürtaj işinden sonra ona 5 10 tlye geri vericem. Öyle ya da böyle bu durumda bizler de olabiliriz, hepimiz kadınız, genciz.. Cahillk edebiliriz, çok üzücü ve hassas bir konu ama duygusal yaklaşmamak lazım. İçim hiç rahat değil ama asıl kürtaj olmazsa o çocuğun yaşayacakları beni asıl korkutan ve vicdanımı rahatsız eden. Arkadaşımın ailesi çok muhafazakar, hayat boyu yalnız ve mutsuz olmalarını istemiyorum. Allah affetsin. Herkese teşekkür ederim.

ne denir bilmiyorum ki böyle durumlarda kesinlikle kınamam.Allahın aynı dertle sınamadan canımı almayacagını bilirim.Sadece neden bu tarz olaylar muhafazakar olan ailelerin başına daha çok geliyor anlamıyorum.Çocugumuzu sıkmamayı sıkmadan terbiye edebilmeyi bir şekilde başarabilmeliyiz...

Yanlış anlamayın her ne kadar muhtaç bir arkadaşım olsa da ben böyle bir şeye ortak olmak istemezdim.Bunun hem maddi hem manevi hem dini boyutu var.Arkadaşınız böyle bir sorumluluk aldıysa bundan sonra olacakları da kendisi düşünmeli.İnşallah kimsenin başıma böyle bir olay gelmez.Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez yargılanmaz da siz de demişsiniz.Bu onun sınavı da olabilir bir yorumda bahsedilen gibi.

Nisanlina neymis ki ya sanki kendi dogurup buyutecek de hakkini helal etmiyomus lafa bak

Kızlar bu işin düşünecek bi yanı kalmadı, ben de babasız büyüdüm ve zorluklarını biliyorum. Bi yanda dostum var, yargılamak hiçbirimize düşmüyor.
Bi kaç eşyasını bana satacak, ben de kürtaj işinden sonra ona 5 10 tlye geri vericem. Öyle ya da böyle bu durumda bizler de olabiliriz, hepimiz kadınız, genciz.. Cahillk edebiliriz, çok üzücü ve hassas bir konu ama duygusal yaklaşmamak lazım. İçim hiç rahat değil ama asıl kürtaj olmazsa o çocuğun yaşayacakları beni asıl korkutan ve vicdanımı rahatsız eden. Arkadaşımın ailesi çok muhafazakar, hayat boyu yalnız ve mutsuz olmalarını istemiyorum. Allah affetsin. Herkese teşekkür ederim.

anne karnında ya da doğmuş farketmez siz bir can almaya ortak olabilecek vicdanı kendinizde görüyorsanız zaten sizi nişanlınız dahil kimse fikrinizden caydıramaz; ki son aldığınız karar da bunu gösteriyor. nişanlınızın tepkisine hak veriyorum çünkü hayatı paylaşacağı insanın böyle bir günaha girmesini kimse istemez. bu günah hayat boyu sizinle birlikte gelecektir. babasız büyümenin zorluklarını biliyorum demişsiniz; ancak o çocuğun kaderini de annesinin kaderini de siz bilemezsiniz ve sizinkiyle aynı olacak diye bir kural yok. elbette ebeveyni olmadan bir çocuk için hayat çok zor olabilir ancak olanların da hepsi çok rahat mükemmel dört dörtlük bir hayat yaşadığını savunabilir misiniz? aynı şekilde ailesi olmadan güzel hayatlar yaşamış insanların varlığını inkar edebilir misiniz? kimse kimsenin kaderini bilemez belki o çocuk babasız büyüyecek ama çektiği bu sıkıntı onun her iki dünyada da mevkisini yükseltecek... ya da annesi onu kucağında aldığında öyle sevecek ki herşeyden koruyup kollayacak... bunu Allah'tan başka kimse bilemez ama bir insanın hayatını alıp almamak hakkında karar vermeden önce bu çocuğun sadece sağlam ayakkabı olmayan babasının değil, arkadaşınız olan annesinin de evladı olduğunu hatırlayın ve hatırlatın. evet bir hata olabilir, kimseyi yargılamak kimseye düşmez bu Allah ve onun arasında bir durum, benim söylemek istediklerim yargılamak ve kınamak dışında, bebek bekleyen bir anne gözüyle, annesiz büyümüş, babası sahip çıkmamış ama yine de Allah'ın yardımıyla hayatını kurmuş ve hayattaki hiçbirşeyin nedensiz olmadığını Allah'ın asla ihmal değil imtihan ettiğini bilen birisinin gözüyle söylenmiştir.

yargılamıyorum ama her ne olursa olsun ana rahmine düştükten sonra o bebeğin yaşama hakkı var ve sizde buna sebep olacaksınız ben herşeyden önce böyle birşeye ortak olamazdım sanırım çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun arkaşadasının çok üzüldüm inan

Nasiiill!?! Buna sen mi karar veriyosun. Dogacagi ortam zaten rezilse sende hic bir zaman cocuk dogurma, hamile kaldikca aldir. Hatta hepimiz ölelim......

evet ne yazikki bir insanin ölümüne bu kadar kolay karar verilebiliyor, nedeni ise sadece o bebek cok kücük ve
kendini savunacak gücü yok ölüm kararini baskalari verebilir, belki cok mutlu olucak belki cogu annesi babasi
olandan daha mutlu kim bilebilirki, sanki her annesi babasi olan cok mutluda.. neyse
konu sahibi yani annen seni bu düsüncelerle dünyaya getirmeme karari alsaydi ona tesekkür ederdin ama
edemezdin senin yasama hakkini almis olurdu

Back
X