• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kalıyorum...

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
96
Diğer
altı yıl olacak evlenelı ama hala benım aılem ve esımın arası tam oturmus degıl.arada kalmaktan gercekten yoruldum.ıkı gun once annem babam bana gelmısler .yoktum bende.aradılar benım evın onundelermıs.yokum dedım bende.neyse gıtmısler gerı.cok uzuldum tabı.aramız annemlerle arabayla on dakıka.daha az da olabılır.ama dolmusla yarım saat suruyo.neyse.benı bulamayınca donmelerı normal gıbı gorunebılır ama bıze gore degıl.bana gore cok buyuk bı sorun.sımdı bız gıdene kadar annemler hayatta gelmezler...az once konustum annemlerle gelın bugun dıye.artık sız gelın dıyor.araba benzın yakıyormus.ama bana hergun hadı gelın bıze dıyorlar.esım sımdıye kadar hıc benzını sorun etmedı.ama artık b gelme gıtme konusundan esım cok sıkıldı.ona gıdelım dıyecek yuzum kalmadı.annem ve babam ben tek gıtsem neden esın gelmıyor gelsın dıye zorluyor benı.ama esım de ıstemıyor ıstememesıde onların bu gelın bıze dıye sıkıstırmalarından sıkılmıs olması.sonucta bız aıleyız..boyle olmamalı.mesela kayınvalıdem kızının evıne gıtmeye ca atar .kızını gormek ıcın.aynı sey onlardada oldu.tam evden cıkacakken kızı evde yokum dıye aramıs. kayınvalıdem hıc sorun etmedı.ertesı gun kosa kosa gıttı kızına...hemde orda kaldı..uzuluyorum ben ya...neden boyle degıl benım aılem.halbuku boyle hergun benı nezaamn geleceksınız dıye sıkıstırmasalar...esımde mızmızlık etmese her seferınde...onunda canı ısterse gıdıyoruz ıste dedıgım gıbı....cok sıkıldım artık gercekten arada kalıyorum.her ıkı tarafa karsı nasıl davranacagımı bılmıyorum.:çok üzgünüm:ayrıca sunuda ekleyım.dort yasında kızım var.annem sabah onunla konusurken buraya gel hadı annen getırsın soyle dedı...sımdı kızım hadı gıdelım gıdelım dıye aglıyor.gıtmıs uzerını gıyınmıs...ne dıyım sımdı ben bu cocuga...yazık degılmı..bugun gıtmek yok programımda...hava soguk...oraya ıkı dolmus degıstırerek gıdecem..annemın kızım gıdecem dese onu yatıstırması gerekmezmı.bak hava soguk baska zamn getırsın annen senı demesı gerekmezmı...

Son düzenleme:
Bir kere bence öncelikle aileniz size gelmeden önce mutlaka telefon açmalı,haberli gelmeli.. Hele ki sizi evde bulamayınca tavır alıyorlarsa bunun bir kuralı olmalı di mi? Her gün onları acaba bugün gelirler mi diye evde mi bekliceksiniz?eyvahedigeldismile
Sizi sık sık çağırmaları konusuna gelince; yerinizde olsam tek başıma yanımda eşim yokken gider konuşurum,ayrı bir ailem olduğunu,onların yaptığını kendi kayınvalidem yapsa ne kadar çok bozulacağımı o yüzden anne babam olarak onlardan birazcık özen istediğimi belirtirdim..guclubacismile
Yine de anlamıyorlarsa çağırdıklarında müsait değilsek bir bahane uydurur gitmezdim. Şu gelme gitme işleri belli bir rutine girmezse çok problem olduğunu düşünürüm her zaman ben..:delphin:

annendir haklıdır hergün görmek istiyor olabilir ama sizin de bir aile olduğunuzu unutmasın...
sen mesela gündüz gidebilirsin çalışmıyorsan..her seferinde eşini sürüklemen yersiz çünkü yakın oturuyormuşsunuz..
arada sırada eşinlede gidersi akşamları...10 günde 1 falan mesela..
annen çok ısrar ederse eşinin yorulduğunu bahane edip biz uygun olduğumuzda birlikte gelmeye çalışıyoruz zaten diye kırmadan söyleyebilirsin..

Bir kere bence öncelikle aileniz size gelmeden önce mutlaka telefon açmalı,haberli gelmeli.. Hele ki sizi evde bulamayınca tavır alıyorlarsa bunun bir kuralı olmalı di mi? Her gün onları acaba bugün gelirler mi diye evde mi bekliceksiniz?eyvahedigeldismile
Sizi sık sık çağırmaları konusuna gelince; yerinizde olsam tek başıma yanımda eşim yokken gider konuşurum,ayrı bir ailem olduğunu,onların yaptığını kendi kayınvalidem yapsa ne kadar çok bozulacağımı o yüzden anne babam olarak onlardan birazcık özen istediğimi belirtirdim..guclubacismile
Yine de anlamıyorlarsa çağırdıklarında müsait değilsek bir bahane uydurur gitmezdim. Şu gelme gitme işleri belli bir rutine girmezse çok problem olduğunu düşünürüm her zaman ben..:delphin:

konusmak mumkun degıl...hemene tratısmaya donusur ...tavır almadılar dıye dusunuyoru ama artık sız gelın demelerı de bır tavır dımı..

geldiklerinde evde bulnmamış olmanız sizin değil ailenizin hatası bir kere
her an gelebilirler diye durup evi bekleyeceksiniz.
haber verip gelsinler.
ayrıca bize söylediklerinizi yumuşaraka annenize anlatmaya çalışsanız bekli hatalarının farkında değillerdir.

eşinin bu konuda haklı olduğunun farkındasın o halde yapabileceğin en güzel şey oturup ailenle konuşmak tabiki. belki başta biraz üzülürler sitem ederler ama zamanla alışırlar merak etme

ortayı bulan anne ve baba yok galiba ya soğuklar hiç birşeye bulaşmıyorlar yada herşeye burunlarını sokuyorlar
dengeyi bulmakta zor oluyor bence bunları konuşa konuşa hal olcak şeyler oturun

bunu annenizle paylaşın diyeceğim ama bazende tartışmayı dahi beceremiyorlar

büyüklerinde derdi ben haklıyım sen haksızsın olabiliyor dinlemiyorlar dahi

dinlemeyi dahi beceremiyorlar herşey onların istediği gibi olmalı
sanırım bu bir tek sen yaşamıyorsun zamana bırak:kahve::kahve:

annendir haklıdır hergün görmek istiyor olabilir ama sizin de bir aile olduğunuzu unutmasın...
sen mesela gündüz gidebilirsin çalışmıyorsan..her seferinde eşini sürüklemen yersiz çünkü yakın oturuyormuşsunuz..
arada sırada eşinlede gidersi akşamları...10 günde 1 falan mesela..
annen çok ısrar ederse eşinin yorulduğunu bahane edip biz uygun olduğumuzda birlikte gelmeye çalışıyoruz zaten diye kırmadan söyleyebilirsin..

on gunde bır gıtse esım kıyamet kopar bıze gelmıyor esın falan....nıye beraber gelmıyorsunuz...ıste esımın sıkayetınıde anlıyorum onların bu durumundan dolayı.ama gel gelelım....bır yanda anne baba bır yanda esım..annem babamın hatasını bılsemde konduramıyorum esımle konusurken onlara..

konusmak mumkun degıl...hemene tratısmaya donusur ...tavır almadılar dıye dusunuyoru ama artık sız gelın demelerı de bır tavır dımı..

Ama böyle olmaz ki yazık size..:çok üzgünüm:
Aynı şeyi kayınvalideniz yapsa onların hoşuna gider miydi?
Bilmiyorum ama ben olsam konuşmaktan anlamayanlara tavrım ile belli ederdim..
Küslük yapın,kavga edin demiyorum ama her çağırdıklarında gitmezdim ben olsam..
Belki bu şekilde anlarlar..:sm_confused:
He yok yine de anlamazlarsa da ben bildiğimi okuduğum sürece,canım sıkılmazdı,sorarlarsa da açıklamam hazır olurdu. Ayrı bir ailem olduğunu,evde işim olduğunu,kendilerine müsait olduğum zaman gidebileceğimizi,onların da gelirken haber vermesinin daha iyi olacağını vs. vs.:delphin:

biz bu durumun tam tersini yaşıyoruz:) eşimin ailesi senin ailen gibi davranıyo. daha doğrusu davranıyorDU. eşim annesiyle konuşa konuşa sorunun büyük kısmını çözdü. burda eğer bi tarafta annem bi tarafta eşim dersen kaybedeceğin kişi eşin olur. annen her zaman seni sever çünkü sen onun canındansın kızsa da affeder. ama eşin bi süre sonra yeter artık diyebilir. anne baba tabiki atılmaz zaten onları tamamen unut demiyorum ama bence artık kendi ailen olduğunu fark et ve bunu eşine hissettir. ayrıca eşin çok sabırlıymış 6 sene diyosun hiç de az değil

tavır alıyorlarsa kesinlikle habersiz gelmeyecekler o zaman..iki tarafıda kırmıyayım diye
arada kalan hep sen oluyorsun.hem aileler arasında sıralama niye oluyorki..
biz geldik şimdi sıra sizde.. aslında annenin orta yolu bulması lazım ama
malesef sende bu mümkün değil..

biz bu durumun tam tersini yaşıyoruz:) eşimin ailesi senin ailen gibi davranıyo. daha doğrusu davranıyorDU. eşim annesiyle konuşa konuşa sorunun büyük kısmını çözdü. burda eğer bi tarafta annem bi tarafta eşim dersen kaybedeceğin kişi eşin olur. annen her zaman seni sever çünkü sen onun canındansın kızsa da affeder. ama eşin bi süre sonra yeter artık diyebilir. anne baba tabiki atılmaz zaten onları tamamen unut demiyorum ama bence artık kendi ailen olduğunu fark et ve bunu eşine hissettir. ayrıca eşin çok sabırlıymış 6 sene diyosun hiç de az değil

esım ıkı defa yeter artık dedı zaten altı yılda.uzun sure hıc gorusmedıler.sadee ben gıttım.babam evıme hıc gelmedı.ben onu grmeye gıttım.sonra bınbır guclukle zorla aralarını duzelttım.bı sure ıyılerdı.sımdı yıne kotuye gıdıyor gıbı...bırdaha aynı seylerı kaldıramam.bırde sunu bılıyorum .gorusme sıklastıkca sorunlarda sıklasıyor.esımde hıc bırseyı acık acık dıle getırmez ama ben anlarım oda benı gıbı dusunuyor.sımdı bır hafta dır ne onlar geldı ne bız.hergun nette gorusuyoruz ama yan yana gelmedık.bır ıkı gun sonra yıne ıyıce baslıyacaklar gelmıyorsunuz demeye.ızın gununde gelın dıyor.sımdı esımın adına ne deym kı..yok desem bahane bulsam ertesı gun yıne aynı oacak gelmedınız ne zaman geleceksınız....gıtsem esımı cok zor razı ederek gıdecem.belkıde razı edemıycem.cok ısterdım anlayıslı olmalarını...yıne kayınvalıdemden ornek verıcem..bırgun guzel bı yemek yapmıustı kayınvalıdem hatırlamıyorum ama zor bıse ıste.kızıyla telefonda konusuyordu duydum.gelın aksam yemege dedı.sonra kocana soyle gelırse gelsın gelmezse ben yarın sıze getırırım sen canını sıkma dedı...ay ben bı kotu oldum kı...bızde olsa gelırsenız yersınız derdı annem....uzuluyorum gercekten....

bende öyleyim annem sürekli çagırır..ama her zaman bir bahanem var.aklinialirimsmile.aradaki dengeyi kurmakta sana kalmış..ya açık açık geç karsıısına konuş yada eşinin eve cok yorgun geldıgını söyle..anlayısla karsılarlar emın ol..bu kadar buyutme..

hergün gitmeyin sizde arada bir gidin evlisiniz sonucta artik farkli sorumluluklariniz var onlarda gelicekse neden haber vermiyorlar cat kapi geliyorlar komsu degilki bu baaya yarim saatlik yol varmis aranizda bence herseyin fazlasi zarar esinizde hergün gitmek istememesi cok dogal annenizi duruma alistirin

ailenin tek çocuğumusun sana aşırı düşkünler gibi geldi bana daCADIARZU
bizim toplumumuzda bu davranışlar daha çok erkek çocuğuna ve geline sergilenir.kız tarafı pek bu kadar sık gelme gitme muhabbeti yapmaz.bana çok entresan geldi durumunuz
hergün msn de görüşüyoruz diyosun 10 günde bir gitsem kıyamet kopar diyosun bunlar hiç normal değil:1no2:ben annemle 1 saat mesafedeyim 2 ayda bir görüşürüz genellikle.arada sıradada telde konuşuruz.fazlasını zaten yapamam sonuçta benimde kendime göre bir düzenim var
ne olursa olsun bunu ailenin kafasına sok canım artık evli bir kadın olduğunu kendine göre bir düzenin olduğunu vs...özellikle annenle konuş.zamanla anlıyacaklardır seni
gerçi 6 yıl da az değil şimdiye kadar senin ayrı bir evin olduğunu anlamaları gerekti ama yinede pes etme yoksa eşinle kötü olacaksın
ve burda eşin asla hatalı değil.bu sebepden dolayı asla eşinle kötü olma

Bu tarz mevzularda özelliklerde büyüklerin sen geldin, ben geldim, sen 3 kere geldin, ben 1 kere geldim gibi hesap tutmalarını saçma buluyorum. Sonuçta siz bütün gün acaba kim gelecek diye evde beklemek durumunda değilsiniz, gelende her kim ise bu durumu anlayışla karşılamalı.

İnsan evladını görmeye gideceği zaman benzindir vs bu tarz şeyleri sorun etmemeli, sizde etmiyormuşsunuz zaten. Sizin açınızdan sorun yok. Birde ben şuna karşıyım biz geldik, sıra sizde yada şu arayla görüşücez gibi standartlar yoktur. Özellikle büyüklerin bu konularda daha idareci olmaları lazım bence.Biz zaten uzaktayız mesela, benim eşim yeri geldiğinde annemi 3 hafta aramaz ama annem niye aramıyor diye lafını bile etmez. Bu kadar yüklenmemeliler bence. Bu durumda eşiniz sıkılır tabi ki.

Bu tarz şeylerin çocuklara yansıtılmasıda ayrı yanlış bence. Orda hata yapmış, bu çocuğu kullanmak oluyor biryerde. Zaten gidecekseniz gidersiniz, çocuk isteyince mi gideceksiniz. Çocuğu üzmekten başka birşey değil yani.

Ailenizle konuşarak çözüm arayın, anlayışla karşılayacaklardır inş.

torunlarını özlüyorlardır mutemelen ,ablamdan bılıyorum bı haftayı gecsın gelmemesı ablamla enıstemın annemlere burukluk cöker hemen cok özlüyolar ılk torunları bıde çok düşkünler yanı sıkma canını cogu aılede var böyle durumlar bı sekılde ortasını bulmaya çalışın..]

madem anneniz sizi görmek istiyor evden çıkmadan telefon edecek.
eşinnide gelmesibi istiyorsa ona göre program yapacak mesela cumartesi mi tatil size o gün sizi kahvaltıya yada akşam yemeğine çağıracak damadının sevdiği yemekleri yapacak.
benim eşim söyler hep annene gidelim kalalım diye. annemle evlerimizin arası yürüyerek 10 dk. arabayla 5 dk. çok yakınız. ama ailem eşimi hoş tutar o da gitmek ister herkes için aynıdır. kayınvalidemiz emrivaki yapsa sıkıştırsa bizde istemeyiz. ailenizle açıkça konuşun. eşinde gelsin dediklerinde gelmek istediği zaman gelir zorlayamam dersiniz. sizi anlarlar. beni arada bırakıyosunuz diye söyle.

madem anneniz sizi görmek istiyor evden çıkmadan telefon edecek.
eşinnide gelmesibi istiyorsa ona göre program yapacak mesela cumartesi mi tatil size o gün sizi kahvaltıya yada akşam yemeğine çağıracak damadının sevdiği yemekleri yapacak.
benim eşim söyler hep annene gidelim kalalım diye. annemle evlerimizin arası yürüyerek 10 dk. arabayla 5 dk. çok yakınız. ama ailem eşimi hoş tutar o da gitmek ister herkes için aynıdır. kayınvalidemiz emrivaki yapsa sıkıştırsa bizde istemeyiz. ailenizle açıkça konuşun. eşinde gelsin dediklerinde gelmek istediği zaman gelir zorlayamam dersiniz. sizi anlarlar. beni arada bırakıyosunuz diye söyle.
zaten konusamamak en buyuk sorun.konusurum ama tarrısmaya donusur hemen.bundan korktugum ıcın konusmam.mesela esım yarın ızınlı.ama doktora gıdecek.yaklasık ıkı saat mesafede.annem bugun bana yarın gel dıyecek.gıtsem aksam esın gelsın senı alsın dıyecek.saat kac olursa olsun.esıme soylıycem.ben gelemem baban getırsın dıyecek.adım gıbı emınım.sımdıden yarının stresı basladı sankı.

biraz tavrinizi koymalisiniz ne bu canim artik sizinde bir yuvaniz var ve her yuvanin kendi kurallari var. Annen babana gore cok SIK gorusmek normal olabilir ama belki sizinde kendinize gore isiniz gucunuz var canim her gun her hafta gorusmek mecburiyetinde degilsinizki. Hic gelemem boyle baskiya! Ne kayinvalidelerin boyle davranmalarini isterdim ne de kendi ailemin. Ben kendi otoritemi koyardim sizin yerinizde olsam.. ama sizin yerinizde degilim tabi kendiniz bilirsiniz... strese girmektense birazicik caniniz SIKILSADA oturup bi guzel konusmaniz lazim ailenizle bu boyle gitmez....

Back
X