Bir kere bence öncelikle aileniz size gelmeden önce mutlaka telefon açmalı,haberli gelmeli.. Hele ki sizi evde bulamayınca tavır alıyorlarsa bunun bir kuralı olmalı di mi? Her gün onları acaba bugün gelirler mi diye evde mi bekliceksiniz?eyvahedigeldismile
Sizi sık sık çağırmaları konusuna gelince; yerinizde olsam tek başıma yanımda eşim yokken gider konuşurum,ayrı bir ailem olduğunu,onların yaptığını kendi kayınvalidem yapsa ne kadar çok bozulacağımı o yüzden anne babam olarak onlardan birazcık özen istediğimi belirtirdim..guclubacismile
Yine de anlamıyorlarsa çağırdıklarında müsait değilsek bir bahane uydurur gitmezdim. Şu gelme gitme işleri belli bir rutine girmezse çok problem olduğunu düşünürüm her zaman ben..
annendir haklıdır hergün görmek istiyor olabilir ama sizin de bir aile olduğunuzu unutmasın...
sen mesela gündüz gidebilirsin çalışmıyorsan..her seferinde eşini sürüklemen yersiz çünkü yakın oturuyormuşsunuz..
arada sırada eşinlede gidersi akşamları...10 günde 1 falan mesela..
annen çok ısrar ederse eşinin yorulduğunu bahane edip biz uygun olduğumuzda birlikte gelmeye çalışıyoruz zaten diye kırmadan söyleyebilirsin..
konusmak mumkun degıl...hemene tratısmaya donusur ...tavır almadılar dıye dusunuyoru ama artık sız gelın demelerı de bır tavır dımı..
biz bu durumun tam tersini yaşıyoruz:) eşimin ailesi senin ailen gibi davranıyo. daha doğrusu davranıyorDU. eşim annesiyle konuşa konuşa sorunun büyük kısmını çözdü. burda eğer bi tarafta annem bi tarafta eşim dersen kaybedeceğin kişi eşin olur. annen her zaman seni sever çünkü sen onun canındansın kızsa da affeder. ama eşin bi süre sonra yeter artık diyebilir. anne baba tabiki atılmaz zaten onları tamamen unut demiyorum ama bence artık kendi ailen olduğunu fark et ve bunu eşine hissettir. ayrıca eşin çok sabırlıymış 6 sene diyosun hiç de az değil
zaten konusamamak en buyuk sorun.konusurum ama tarrısmaya donusur hemen.bundan korktugum ıcın konusmam.mesela esım yarın ızınlı.ama doktora gıdecek.yaklasık ıkı saat mesafede.annem bugun bana yarın gel dıyecek.gıtsem aksam esın gelsın senı alsın dıyecek.saat kac olursa olsun.esıme soylıycem.ben gelemem baban getırsın dıyecek.adım gıbı emınım.sımdıden yarının stresı basladı sankı.madem anneniz sizi görmek istiyor evden çıkmadan telefon edecek.
eşinnide gelmesibi istiyorsa ona göre program yapacak mesela cumartesi mi tatil size o gün sizi kahvaltıya yada akşam yemeğine çağıracak damadının sevdiği yemekleri yapacak.
benim eşim söyler hep annene gidelim kalalım diye. annemle evlerimizin arası yürüyerek 10 dk. arabayla 5 dk. çok yakınız. ama ailem eşimi hoş tutar o da gitmek ister herkes için aynıdır. kayınvalidemiz emrivaki yapsa sıkıştırsa bizde istemeyiz. ailenizle açıkça konuşun. eşinde gelsin dediklerinde gelmek istediği zaman gelir zorlayamam dersiniz. sizi anlarlar. beni arada bırakıyosunuz diye söyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?