arada kalmaktan bıktım...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba hanımlar.
ben 9 yıllık evliyim.
evlendiğimde Kızkardeşim üni okuyordu.
babam olmadığı için eşimle 2 miz anneme kardeşime maddi manevi destek olduk.
bekarken de çalışıp ben okuttum.onunla her daim gurur duydum.O da hiçbirzaman güvenimizi boşa çıkarmadı.
Şimdi saygın bir mesleği var.
Maddi olarak hiç bir beklentimiz olmadı.
hattâ aman parası gitmesin diye o bekarkenbile hiç bir ttalepte bulunmadık bende eşimde.
1 yaş benden küçük.ama ona hiç kıyamadım.üni deki son senesi bitti göreve başladı.Sınıf arkadaşı onu sevdiğini söylemiş.
bize danıştı tanıştırdı
bizde efendi birine benziyor deyip Onay verdik.bunlar 5 6 ay içinde evlendi.
bir nevi görücü usulu...
Düğünden önceleri herşey çok iyiydi Damat bize karşı iyiydi.eşime karşı da...
ama düğün günü başladı daha.bizi kuaförden alıp salona gidecekken,Eşim evde hazır onu da alalım dedik
Hayır alamayız kendi gelsin vs dedi bi sürü söylendi.Sonuç almaya gitmedik.
Düğünden sonra adetten dir gelin damat yemeğe gelir aile büyüklerine( el öpmesi de denir )
Bize hiç gelmediler.Sebebini kardeşime sorduğumda .Eşimle annemin arası biraz açıktı annem bize gelmiyordu (annem hatalı bunu kardeşimde bende biliyor ve kabul ediyoruz)
Damat demişki annenin gitmediği eve ben gitmem....
Zamanla annemle eşimin arası düzeldi
annem geliyor istediği zaman.
istediği gibi de kalıyor...
Kızkardeşimde geliyor...
Onlar evleneli 2 yıl oldu.
oğlum sünnet oldu gelmedi
ben ayağımı sakatladım gelmedi
Ev aldık kardeşimi evin yakınlarına kadar getirdi gelmedi asla
sünnet cemiyeti oldu gelmedi...
Ve inanın ortada hiçbir sebeb yok.Hani paragöz yardım isteyen ima eden insanlar değiliz.Damadın ailesi öyle lakin...
Kardeşim çok kavgalar etmiş ama düzelmiyor abla dedi....
Bense 2 yıl 3 aydan sonra ilkkez kardeşimşn evine gittim.başka şehirde yaşıyor.
Oraya gidince bize iyi davranıyor.Anneme gelince de iyi davranıyor.
Fakat eşim çok kızgın.Kızımızı alana kadar çok iyiydi bize diye....
gecen gun Kardeşime ısrar etmiş ne zman gelecekler bize iftara diye...Dışarda uer ayırtacakmış...Pehh
daha önceden de ne zaman geliyorlar bşze diye sorup duruyordu.Ben gittim kardeşim bana dedi asıl istediği eniştem di...yahu eşim ondan 9 10 yaş büyük.Ortada hiç bişey yokken bize olan tavrı eşim asla gitmem sen git bak karışmıyorum der hep.Bir yandan da annemin ısrar ve baskıları...Taraf tutuyor annem.Kendi evi var ama onlarla yaşıyor.Eşimin haklı olduğunu da biliyor.
Kardeşim abla eniştem haklı,hata bizimkinde ama artık hiçç açmıyprum konuyu diyor.
geçen istemeden kayınvalidemin yanında eşime gidelim dedim.eee olmaz o onun ayağına gidemez dedi kaç yaş büyük o gelecek diyor,eşim zaten hiç yanaşmıyor haklı da.
Annemde az önce mesaj atmış iftara gelin...Kardeşini sevindirin...Yahu ya ben
..Beni kim sevindirecek.Kaç bayram geçti hep damat ailesinde ler....annemde onlarla.Son gün gelirler bana....o da damat yok....
Şu dünyada başka kardeşim yok.Bana yazık değilmi?
karışık oldu lütfen kusura bakmayın...Bu konu beni çok geriyor çok hemde....
ne yapmalıyım ben...

ay çok zor.eşiniz haklı kardeşinize babalık yapmış.ben de enişteme çok düşkünümdür.damadın hareketleri tuhaf.önce dışarıda hep beraber çay kahve için.kardeşiniz değil de anneniz davet etsin sizi.sonra onlar da gelsinler oraya.belki bir iletişim kurabilirler.belki yeni damat kıskanıyordur eşinizi eski damat evin oğlu olmuştur diye.Allah yardımcınız olsun

Esiniz hakli gibi görünüyor su durumda. Damat bey ile eainiz arasimda bir sıkıntı olmuş muydu ki o surecte..
allah yardimciniz olsun. Gelmelerini bekleyin bence..

HAYIR HİÇBİR SIKINTI OLMADI ARALARINDA...EŞİM KESİNLİKLE GİTMEZ....
ODA GELMİYOR FALAN İŞTE...ÇAY BAHÇESİ FALAN YALAN YANI.
DAMADI BEN ARAMAM ÇÜNKÜ BUNU KARDEŞİM ISTEMIYPR NASILSA RAHAT GELİYORUM ABLA GELMEME KARIŞMIYOR DİYE

Gelen gelsin gelmeyende ne hali varsa gorsun boşver..ama esin haklı kardeşinin eşi gelmeli.. sen iftara git kardesinde sana gelsin..ama eşini zorlama asla..damat bey çok tuhafmis

Kardeşinizle istediğiniz gibi gorusuyorsaniz kurcalamayin.
Gelmezse gelmesin. Eşiniz de gitmezse gitmesin. Çok onemsemeyin, siz değil onlar düşünsün.

uzulmeyin .
siz abla olarak her seyi yapmışsınız .
bazen hakliyken neden hakkimizin gerektigi gibi davranmiyoruz, neden alttan aliyorsunuz .
ben yillardir ama yillardir ailemi omuzladim7 yildir . hem evliyim hem de elim onlarda idi. ama hic gozukmemis kimse beni dusunmemis . inanin bunu dha gecen ay anladim . :( :( :(

eger adam size gelmiyorsa siz de gitmeyin . hem siz buyuksunuz hem analik babalik etmissiniz . dmadinizin yaptığı yanlis ayıptir ya.

esinize bakin ne diyorsa onu yapin.

Anneniz de sanki duygusal baski yapiyor . Neden kardesinizi sevindirwceksiniz bu sizin asli goreviniz mi? ?

Eşinizin ve annenizin görüşmediği dönemlerde anneniz diğer damadına eşinizi çekiştirmiş olabilir veya" kayınvalidem bile görüşmüyor ben neden görüşüyorum" falanda diyebilir..
Çok daha kötüsü ve saçması eşini kıskanıyor olabilir.
Var böle gereksiz tipler..
O sizi yok sayıyorsa sizde onu görmezden gelmelisiniz.
Kardeşinizde buna bir zaman sonra dur diyecektir eminim.

Ay havalara bak küçük eniştenin.
Kıskanç elti konuları gibi, bi çeşit kıskanç ve havalı, kibirli bacanak vakası olabilir mi?
Çok saçma ya elle tutulur bi sebep yok anladığım kadarıyla, annenize yaranmak için mi yaptı ki başlarda?
Neyse, siz kardeşinizle iyisiniz ya önemli olan bu, ayrıca görüşebilirsiniz.
Ama duvar ören insanlar için hep köprü olmak zorunda değilsiniz, adam olsun da "Abla, abi" diye gelsin yanınıza.
Ağırlığınızı koyun. Annenize de söylersiniz aynen buraya yazdığınız gibi "Bi kere de birileri bizi sevindirsin!" diye.

Bakın ben okul okumadım.Ablasın dediler okutmadılar.Olsun
çalışıp kardeşimi okuttum.iyi yerlere geldi de...
Hiçbir maddi talebim olmadı.
evine ilkdefa gittiğimde yemeğe gçtürelim dediler evde yaparız dedim gitmedim.

dışarı çaya gittik oğlumla bana en uygun şeyi sipariş ettim.Sırf minnet etmeyim damada gerek yok diye.
hani birşey yapsak biliriz suçumuzu değil mi....
Eşim de çok haklı biliyorum.Ama bu konu cidden üzüyor beni.tamam biz bıraltık açmıypruz konuyu da.
ama damat hep soruluyor ne zman gelecekler dşye.Sanki mecburuz ayağına gitmeye

M
Ay havalara bak küçük eniştenin.
Kıskanç elti konuları gibi, bi çeşit kıskanç bacanak vakası olabilir mi?
Çok saçma ya elle tutulur bi sebep yok anladığım kadarıyla, annenize yaranmak için mi yaptı ki başlarda?
Neyse, siz kardeşinizle iyisiniz ya önemli olan bu, ayrıca görüşebilirsiniz.
Ama duvar ören insanlar için hep köprü olmak zorunda değilsiniz, adam olsun da "Abla, abi" diye gelsin yanınıza.
Ağırlığınızı koyun. Annenize de söylersiniz aynen buraya yazdığınız gibi "Bi kere de birileri bizi sevindirsin!" diye.

Anlam veremedik ki zaten neden böyle yaptığına...Annem baskı yapıyor çok üzülüyorum böyle yapmayın diye

Olabilir bilemiyorum ki....E="YenidenBaslasin, post: 46959371, member: 756423"]Saygin meslek yazmissiniz ya,biraz havali ve kendini sizden ustun goruyomus gibi geldi bana.[/QUOTE]
Olabi

Tuhaf ve ötesi inanın.
OTE="Bana_masal_anlatma, post: 46959289, member: 633273"]Gelen gelsin gelmeyende ne hali varsa gorsun boşver..ama esin haklı kardeşinin eşi gelmeli.. sen iftara git kardesinde sana gelsin..ama eşini zorlama asla..damat bey çok tuhafmis[/QUOTE]
Tuh

M

Anlam veremedik ki zaten neden böyle yaptığına...Annem baskı yapıyor çok üzülüyorum böyle yapmayın diye

"Üzülüyorsan o bizi dağıtan damadına söyle, adam olsun da bi kere o gelsin ablası ile abisine" diyemiyor musunuz?
Ben mi çok gaddarım bu tip şeylerde anlayamıyorum.

"Üzülüyorsan o bizi dağıtan damadına söyle, adam olsun da bi kere o gelsin ablası ile abisine" diyemiyor musunuz?
Ben mi çok gaddarım bu tip şeylerde anlayamıyorum.

Dedim tabi....O da öyle işte cahil kızım o zamanla olgunlaşacak diyor.30yaşında adamın neyi cahil Allahaşkına

Kardeşime de desim hani neden gelmiyorlar gelsinler dediğinde
Sen kaç kere gittin demeli sin dedim.
cevabı Abla artık kavga etmek istemiyorum

kusura bakma da evine gelmeyen adamın evine niye gidiyorsunuz siz ?
üstelik eşiniz haklı iken.. eşinizi adam yerine koymayan adamın evine eşinizi de çiğneyip gitmemeniz lazım..
kardeşinizle de dışarda görüşün.. ben olsam öyle yapardım..

Back
X