Aradaki 10 yaş..

30-40 yaş arası hic evlenmemiş erkekler bana her zaman sorunlu gelir:) ınce eler sık dokur ve ömür törpüleridir
Kuzenim 18'inde istediği üni.ye gidemedi, 19'da sıradan bir üni.ye gitmektense iki yıllık okuyup geçeyim diye hacettepe'de yüksekokula başladı, 21'de bitirdi aynı sene odtü'ye geçti hiç dersi sayılmadı hazırlık + düşük ort. İle mezun olmamak için 1 yıl okulu uzattı 6 sene okudu 27'de bitirdi.

28'de burs kazanıp İngiltere'de MBA yapmaya gitti. 29-30 gibi denetim'de çalışmaya başladı (ki çok yoğun tempoda gece yarılarına kadar ofiste SPK'ya rapor yazdıkları dönemleri olurdu) bir yandanda SMMM staja giriş ve staj sonu sınavlarına çalıştı kazandı.
Orada tecrübe kazandıktan sonra ayrılıp büyük bir şirkette orta düzey yönetici olarak geçip hayatını düzene soktuğunda yaşı 35'i buldu.
Size göre sıkıntılı bir erkek mi? Çok istiyordu ama fırsatı olmadı... Bir kerede çok sevdiği bir kızın peşinde 4 senesini heba etti. Kız bunla ne sevgili oluyordu, ne tamamen ipini salıyordu garibimde evlenicem çok seviyorum falan diye gezdi 4 sene.
Herkesi aynı kefeye koymayın yani. Herkesin hayatı farklı ilerliyor, kadın erkek fark etmeksizin.

Kuzenim 18'inde istediği üni.ye gidemedi, 19'da sıradan bir üni.ye gitmektense iki yıllık okuyup geçeyim diye hacettepe'de yüksekokula başladı, 21'de bitirdi aynı sene odtü'ye geçti hiç dersi sayılmadı hazırlık + düşük ort. İle mezun olmamak için 1 yıl okulu uzattı 6 sene okudu 27'de bitirdi.

28'de burs kazanıp İngiltere'de MBA yapmaya gitti. 29-30 gibi denetim'de çalışmaya başladı (ki çok yoğun tempoda gece yarılarına kadar ofiste SPK'ya rapor yazdıkları dönemleri olurdu) bir yandanda SMMM staja giriş ve staj sonu sınavlarına çalıştı kazandı.
Orada tecrübe kazandıktan sonra ayrılıp büyük bir şirkette orta düzey yönetici olarak geçip hayatını düzene soktuğunda yaşı 35'i buldu.
Size göre sıkıntılı bir erkek mi? Çok istiyordu ama fırsatı olmadı... Bir kerede çok sevdiği bir kızın peşinde 4 senesini heba etti. Kız bunla ne sevgili oluyordu, ne tamamen ipini salıyordu garibimde evlenicem çok seviyorum falan diye gezdi 4 sene.
Herkesi aynı kefeye koymayın yani. Herkesin hayatı farklı ilerliyor, kadın erkek fark etmeksizin.

Dün yorumları okumamıştım bazı üyeler ne kadar yaş takıntılıymış. Ufak bir ek yapayım, hayat ninelerimizin, dedelerimizin hayatı gibi değil: ortaokulu bitir aile işlerine yardım et askere git gel köyde ekmeğin, tarlan hazır bir hayat yok artık. Ekmek aslanın ağzında. (Eskiden lise mezuniyeti dahi yüksek tahsil sayılıyormuş annemin dayısı lise mezunu ve banka şefliğinden emekli)

Biraz kariyer yapıp en azından hayatının geri kalanını rahat yaşamak isteyenler için yollar çok çetrefilli (elbette kolaylıkla ulaşan şanslılar ve altın kaşık ile doğanlar var ama konu dışı küçük bir azınlık)

Yukarıya yazmamışım kuzenim yüksekokulu bitirdikten sonra odtü’de okurken boş gezmedi bu arada; aynı anda iki yıllık diploması ve lisans bölümüyle ilgili ama daha ufak ofislerde büro işlerinde çalıştı.

Aynı dönemde lisanstan sonra burs kazanıp yurtdışına y.l.’ye gitmek istediği için ortalamasını hep yüksek tutmaya çalışıyordu. Lisansa başladığında İngilizcesi de yoktu devlet lisesi mezunuydu. Bir yandan ofislerde çalışırken bir yandan bilmediği bir dili öğrenmeye ve bu dille aldığı derlerle ortalama yapmaya çalışıyordu. O kadar zorlandı ki hayatına zaman kalmıyordu nerdeyse yakından şahidim.

Çabalamadı mı şimdi bu çocuk? Hemde öyle bir çabaladı ki ama altın kaşığı yoktu ve anca yetişebildi hayata. Hala çokça takdir edilir çünkü kimse ondan öyle bir performans beklemiyordu hepsini kendi çabasıyla yaptı.

O yüzden boş gezenler ayrı ama insanlara yaşından dolayı yafta vurmayın; ne erkek ne kadın ama özellikle hemcinslerimizin evde oturmayı ve ev hanımı olmayı tercih etme yada ev geçindirme sorumluluğu olmadığı için daha ortalama bir işe sahip olduğunda mutlu olma gibi şansları var ve bu yolla çok mutlu mesut yaşayan hanımlar da mevcut o yüzden erkeklere bu konuda daha insaflı olmak gerektiğini düşünüyorum. Onların öyle bir seçenekleri yok; hayata tutanmak zorundalar.

Ben genel anlamda kadının erkekten en fazla 3 yaş erkeğin de kadından en fazla 3 yaş büyük olmasından yanayım. 10 yaş koca bi jenerasyon. Fakat bu her ilişkide böyle olacak diye bir kaide yok. Ayriyetten bana yorumların bazıları çok tuhaf geldi. “Erkek geç olgunlaşır” cümlesi tamamen masaldır. 35inde ne çocukları gördüm. 25’inde ne olgunları... olgunluk yaşta olmuyor. Belli bir yaştan sonra gayet sorumluluğu olan erkek de olgunlasıyor.

Benim erkek arkadaşım da benden 22 yas buyuk. Her seyi onunla yasadim yaşıyorum ama cok pişmanım. Hic bir sey sana yakin yastakiler gibi olmuyor.

Merhaba birisiyle tanıştım.
Dış görünüşü,eğitimi, ilgi alanları kısacası çoğunlukla uyumluyuz.güzel muhabbet ediyoruz. Daha önce görüştüğüm insanlardan üstün bir karakteri var. sabırlı sakin anlayışlı. Hayallerimiz, yaşam tarzımız aynı.ruh ikizi gibiyiz .
Tek sorun aramızdaki yaş farkı. Bu benim için asla sorun olmaz. Sadece ilerde ciddi adımlar atmaya başlarsak aileye bunu nasıl kabullendirebilirim. Bunu ailesine kabullendirmişler var mı aranızda?
Bence bu yaş farkı olayı sizin ve karşınızdaki insanın ruhuna kişiliğine bağlı olarak değişebilir. Ben mesela sanırım çocuk ruhlu biriyim bilmiyorum ama eşim benden 4 yaş küçük gayet iyi anlaşıyoruz. Eşimden önce kendimden 7 yaş küçük ilişkim bile oldu.. Hiç kendi yaşıtım veya kendimden büyük biriyle olmadım minimum 2-3 yaş küçük oldular hep benden. Ben çıtır seviyorm heralde :D :D :D

Back
X