- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
Bende çok korkuyorum.Kaynanizla daha bir arada yaşamadan nasıl bu kadar emin siniz size karisacagina? Böyle düşünüyorsanız o ile hiç gitmeyin o zaman. Hayır bu erkeklerle evlenirken bunların bir de ailesi var... Silemez ki :) böyle konulari okudukça oğlumun geleceğinden korkuyorum.
Ya hani hem evlenmek isteniliyor hem de erkeklerin ailesini silmesi bekleniliyor. Valla bende oğlumu ararım sorarim neredesin derim. Oğlum benim ya ne zorluklarla bakıyoruz. Biraz karşı tarafı da düşünmek gerek... Evlilik aynı zamanda ailelerle de oluyor. Daha şimdiden bu kadar ön yargiyla zaten aile ile anlaşılmaz...Bende çok korkuyorum.
Aynı evde yaşadım. Aşırı müdahaleci biri. Şunu yeme bunu yeme diyordu sürekli. Üstelik bir tane baharat var ben onu sevmediğim ve sevmediğimi belirttiğim halde yemeklere az az ekliyordu. Normal yemek yapacağı yerde kendi yörelerine özgü ağır yemekler yapardı çok zorlandım o aralar ya. Sanki küçük çocukmuşuz gibi sürekli bizi kontrol etmek istiyordu. Arada laf da sokuyordu. Ben kendisini çok seviyordum ama beni uzaklaştırdı kendisindenKaynanizla daha bir arada yaşamadan nasıl bu kadar emin siniz size karisacagina? Böyle düşünüyorsanız o ile hiç gitmeyin o zaman. Hayır bu erkeklerle evlenirken bunların bir de ailesi var... Silemez ki :) böyle konulari okudukça oğlumun geleceğinden korkuyorum.
Ya haftada birkaç gün gelip gider öyle olursa. Ve yediğimize içtiğimize karışıyor, yani özel alanımıza bile karıştığı oluyorduAynı ilçede sıkıntı olacağını sanmıyorum. Abartmamak lazım sanki.
O benim kayınvalidemde de var. Kendi yörelerine göre yapıyor yemek. Mesela ben tiroit hastasıyım salataya lahana koyma dediğim halde koyuyor ama bunlar bence çok takılacak şeyler değil. Yani sizi arayıp sorması da sorun olmamalı. Oğlunu merak ediyor olabilir. Şahsen benim oğlumun evleneceği kız böyle şeyler düşünse ben üzülürdüm. Daha evlenmeden nisanlinizla böyle şeyler konuşmak sizi yıpratır. Çünkü hiçbir erkek annesini atmazAynı evde yaşadım. Aşırı müdahaleci biri. Şunu yeme bunu yeme diyordu sürekli. Üstelik bir tane baharat var ben onu sevmediğim ve sevmediğimi belirttiğim halde yemeklere az az ekliyordu. Normal yemek yapacağı yerde kendi yörelerine özgü ağır yemekler yapardı çok zorlandım o aralar ya. Sanki küçük çocukmuşuz gibi sürekli bizi kontrol etmek istiyordu. Arada laf da sokuyordu. Ben kendisini çok seviyordum ama beni uzaklaştırdı kendisinden
Bilmiyorum belki de haklısınız ben abartıyorumdurO benim kayınvalidemde de var. Kendi yörelerine göre yapıyor yemek. Mesela ben tiroit hastasıyım salataya lahana koyma dediğim halde koyuyor ama bunlar bence çok takılacak şeyler değil. Yani sizi arayıp sorması da sorun olmamalı. Oğlunu merak ediyor olabilir. Şahsen benim oğlumun evleneceği kız böyle şeyler düşünse ben üzülürdüm. Daha evlenmeden nisanlinizla böyle şeyler konuşmak sizi yıpratır. Çünkü hiçbir erkek annesini atmaz
Kaynanizla daha bir arada yaşamadan nasıl bu kadar emin siniz size karisacagina? Böyle düşünüyorsanız o ile hiç gitmeyin o zaman. Hayır bu erkeklerle evlenirken bunların bir de ailesi var... Silemez ki :) böyle konulari okudukça oğlumun geleceğinden korkuyorum.
Arkadaşlar merhaba, nişanlıyım ve çok yakında kısmetse düğünümüz olacak. Nerede oturacağımızı konuşurken ben nişanlıma dedim ki, orta bir yerde oturmak daha iyi. Herkesle çok yakın olmadan. Zaten onun ailesinin oldugu şehirde yaşama planımız var. Ama annenlerin evine çok yakın oturmayalım başka ilçede oturalım dedim. Başta bana kızsa da sonra hak verdi. Çünkü kime sorsam aklın varsa oturabildiğin kadar uzak otur diyor. Bir de kaynanam gerçekten kayananlık yapıyor yani. Sessiz sakin biri olsa neyse. Başta planımız böyleydi fakat istediğimiz ilçelerdeki evlere baktık evler çok pahalı. Yani orada oturursak kıt kanaat geçinmek zorunda kalabiliriz. Diğer yandan ise amcasının satın aldığı ve kiraya vermeyi düşündüğü bir ev var. Nişanlım da dedi ki orada biz oturalım az bir kira da veririz, avantajlı olur yani. Ama bu ev ailesiyle aynı ilçede. Böyle olursa annesi çok müdahale edecek bize. Annenle arandaki mesafeni korursan, bize haftanın 2-3 günü gelmezlerse bizi kontrol etmezlerse olur dedim. Annesi çünkü bizi kontrol etmeye bayılır. Oda niye böyle diyorsun beni üzüyorsun diyor. Bende sen bu şehri seviyorsun burada mutlusun diye ben burada yaşamayı göze aldım, (başka şehire taşınma imkanımız vardı) ama eğer bu dediklerimi yerine getiremezsen arana mesafeni koyamazsan bu sefer de ben mutsuz olucam ve aramız açılacak dedim. Öte yandan da diğer ilçelerde gerçekten zar zor geçiniriz. Ne yapsam sizce? Aradaki mesafe nasıl korunabilir?
Diğer yandan ise amcasının satın aldığı ve kiraya vermeyi düşündüğü bir ev var. Nişanlım da dedi ki orada biz oturalım az bir kira da veririz, avantajlı olur yani.
İşte sırf bu yüzden uzak olmak istiyorum. Başta bende sizin gibi düşündüm yakın olalım dedim ama 1 buçuk ay kadar aynı evde yaşamamız bana yetti gerçekten. Gerçekten kendisinden o kadar soğuttu ki beni, o yüzden korkuyorum onunla aynı ilçede olmaktanacil beni dinle. Ben doğduğum büyüdüğüm çalışıp ayaklarımın üzerinde durduğum şehirden ayrıldım eşim için onun şehrine taşındım. Bu şehirde 2 yıldır iş bulamadım. çok pişmanım demek istemiyorum Allah beterinden saklasın ama tek sıkıntım KAYNANAM onlara çok yakınız başta ben yakın olmak istedim hiç gelmediğim büyük bir şehir kimseyi tanıyamıyorum ailem yanımda değil sen annem olursun dedim. bunu fırsat bilip her bir şeyimize karışır oldu çok kavga ediyoruz Allah uzak etsin kendisini hiç sevmiyorum. aklın varsa kuru ekmek ye ama uzak yere taşın ha bu ağır gelecekse eğer karakterinden ödün verme her lafına evet tamam deme sert ol gerekirse seni sevmesin. seni annen baban kocan sevsin yeter.
Ne alaka amcasının evine çökmek? Bedava kalmayacağız orada sonuçta. Amcasının teklifiydi biz kimsenin evine çökmedik ne biçim ithamlar bunlar?hem ailesine mesafeli olmak hem de amcasının evine çökmek istiyorsunuz.
hayat size nau nau derse şaşırmayın.
Aynen bende nişanlım için ailemi geride bırakıp taa buraya hiç bilmediğim bir şehire geldim iş bulmaya çalışıyorum meselaErkek ailesiyle ayni ilçede yaşamayınca ailesini silmiş mi oluyore kız ailesinden ayrı şehre gidecek ailesini hepten silmiş atmiş o zman öyle mi hem oğlum hem kuzum var Rabbim bağışlarsa ikisi de kendi ayakları üzerinde dursun bana bağlı olsun ama bağımlı olmasınlar. Anasından göbek bağı kesilmeyen kız/erkek evlenmesin, karşı tarafın da başını da yakmasın..
tabii canım bedava değil, az bi kira veririz demiş işte lütfeder gibi. sen de şart koşmuş olsan bile olur demişsin. bu çökmek olmuyor mu? kimin teklifi olduğunun önemi yok, hesap kitap işlerine çoktan girilmiş. bahse konu olan ev anne ile aynı ilçede. farklı ilçede oturmaya durumun el vermiyor. hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsun. anasını çok problem ediyorsan evlenmezsin olur biter. neyin mesafesini koysun adam aynı ilçede? bunu mantığın alıyor mu sahiden? adam daha şimdiden sana beni üzüyorsun bilmem ne diyor. en başından belli yani fragman. kadın oğlunun evine gelmek isteyecek, nasıl engel olacaksın? ne sanıyorsunuz ki evliliği...Ne alaka amcasının evine çökmek? Bedava kalmayacağız orada sonuçta. Amcasının teklifiydi biz kimsenin evine çökmedik ne biçim ithamlar bunlar?
Ya hani hem evlenmek isteniliyor hem de erkeklerin ailesini silmesi bekleniliyor. Valla bende oğlumu ararım sorarim neredesin derim. Oğlum benim ya ne zorluklarla bakıyoruz. Biraz karşı tarafı da düşünmek gerek... Evlilik aynı zamanda ailelerle de oluyor. Daha şimdiden bu kadar ön yargiyla zaten aile ile anlaşılmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?