Aradaki mesafe nasıl korunur?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar merhaba, nişanlıyım ve çok yakında kısmetse düğünümüz olacak. Nerede oturacağımızı konuşurken ben nişanlıma dedim ki, orta bir yerde oturmak daha iyi. Herkesle çok yakın olmadan. Zaten onun ailesinin oldugu şehirde yaşama planımız var. Ama annenlerin evine çok yakın oturmayalım başka ilçede oturalım dedim. Başta bana kızsa da sonra hak verdi. Çünkü kime sorsam aklın varsa oturabildiğin kadar uzak otur diyor. Bir de kaynanam gerçekten kayananlık yapıyor yani. Sessiz sakin biri olsa neyse. Başta planımız böyleydi fakat istediğimiz ilçelerdeki evlere baktık evler çok pahalı. Yani orada oturursak kıt kanaat geçinmek zorunda kalabiliriz. Diğer yandan ise amcasının satın aldığı ve kiraya vermeyi düşündüğü bir ev var. Nişanlım da dedi ki orada biz oturalım az bir kira da veririz, avantajlı olur yani. Ama bu ev ailesiyle aynı ilçede. Böyle olursa annesi çok müdahale edecek bize. Annenle arandaki mesafeni korursan, bize haftanın 2-3 günü gelmezlerse bizi kontrol etmezlerse olur dedim. Annesi çünkü bizi kontrol etmeye bayılır. Oda niye böyle diyorsun beni üzüyorsun diyor. Bende sen bu şehri seviyorsun burada mutlusun diye ben burada yaşamayı göze aldım, (başka şehire taşınma imkanımız vardı) ama eğer bu dediklerimi yerine getiremezsen arana mesafeni koyamazsan bu sefer de ben mutsuz olucam ve aramız açılacak dedim. Öte yandan da diğer ilçelerde gerçekten zar zor geçiniriz. Ne yapsam sizce? Aradaki mesafe nasıl korunabilir?

Erkek ailesiyle ayni ilçede yaşamayınca ailesini silmiş mi oluyor😳 e kız ailesinden ayrı şehre gidecek ailesini hepten silmiş atmiş o zman öyle mi😳😳 hem oğlum hem kuzum var Rabbim bağışlarsa ikisi de kendi ayakları üzerinde dursun bana bağlı olsun ama bağımlı olmasınlar. Anasından göbek bağı kesilmeyen kız/erkek evlenmesin, karşı tarafın da başını da yakmasın..
Farkındaysanız o seçimi kendi yapmış. Başta da dedim böyle dusunuyorsaniz ailenizin yanında kalın diye... Ama böyle küçük hesaplar bence yanlış. Benim şahsi fikrim bu... Ben oğlumun benim hakkımda böyle düşünen biriyle evlenmesini istemem.

Kadin, annesi arayip sormasin mi demiş, silsin mi demiş? Ben anne babamdan mecburen farkli ulkedeyim(Turkiyedeyim) ailemi mi sildim? Alti ustu uzak oturmak istiyor. Kvsini taniyormuş ki boyle dusunuyor. Kvdem sessiz sakin dese ön yargi yapiyorsun yazardik. Sirf oğlunuz var diye yorum yapiyorsunuz yani.

Neyse...Konu sahibi eş adayiniz anneci bir tipse isterseniz başka şehirde oturun huzur bozacak şey bulunur. Çok karisan birinin yakininda olmak iyi değil ama başka çaresi yoksa da eş adayiniza güveniyorsaniz oturun. Anneye engel olabilecek biri varsa erkektir, yok eşim annesine asla bir sey diyemez sinir koyamaz diyorsaniz çekeceginiz vardir.
Sırf oğlun var diye yorum yapmıyorum ,🤣 kendim de kayınvalidemle aynı yerde oturuyorum. Konu sahibine de açıkça böyle düşünüyorsanız hiç gitmeyin o şehre dedim... Oğlan anneleri düşmanlığı nedir anlamadım 🤣 oğlumu tabi ki düşünürüm. Valla şu an onun için ne fedekarliklar yapıyorum bir zahmet gelin kız da tolere etsin. Bende kendi ailemden uzaktayım.

Kiz ne yapsin kendi ailesinden farkli sehirde? Ben de sizin gelecekteki gelininiz icin korktum.
Valla eğer oğlumdan beni uzaklaştırmaya çalışırsa kendisi de korksun. Kaldı ki ben kayinvalideme böyle bir şey yapmıyorum... O yüzden gelinimin de yapacağını zannetmiyorum. Kendi ailesinden farklı bir şehirde yaşamayabilir. Böyle dusunuyorsa hiç aynı şehir de yaşamaya bile gerek yok dedim zaten konu sahibine.

Nisanliniza bu sekilde acikca konusmaniz bence cok akillica oda akilli olsun gormuyormu annesinin yaptiklarini amcasinin evinde otumak pisman edebilir akraba isi sonucta karisabilirler aileye nekadar uzak oladar iyi ayni semt olabilir siz nisanlinizi islemeye devam edin sonucta uzakta olsa oglu gereken mudahaleyi yapmadikca kaynana herseye hep karismak ister huzuru uzaktanda bozabilir. Sizde susmayin saygi cercevesinde verin cevaplari kendinize karistirtmayin

Bana da aynısı söylendi. Aynı ilçede yaşama diye ben de başka ilçe diye direttim. Bence doğru olan da bu ne kadar yakın o kadar samimiyet demek.
Çok bir arada olmayın ama eş istiyorsa ve siz istemezseniz o durumlarda çok kavga çıkar.

Kaynanizla daha bir arada yaşamadan nasıl bu kadar emin siniz size karisacagina? Böyle düşünüyorsanız o ile hiç gitmeyin o zaman. Hayır bu erkeklerle evlenirken bunların bir de ailesi var... Silemez ki :) böyle konulari okudukça oğlumun geleceğinden korkuyorum.
İi de aileni sil demiyor ki ana kuzusu olma diyor konu sahibi.

Şimdi sadece 2 ilçe mi var biri kayınvalidenizin oturduğu diğeri sizin istediğiniz başka bi yerden ev bakın. Hem farkında mısıNız tüm sorularınızın cevabı zaten yazdıklarınız da bu kadar ön yargıyla orda otursanız zaten her şey gözünüze batar ve üstelik amcasının evinde oturacaksınız ister inanın ister inanmayın amca bile sizin aile işlerinize karışacak kıt kanaat geçinin ama huzurunuz yerinizde olsun

Kayınvaliden bu kadar sikintiliysa ve nisanlin mesafeyi yada köprüleri ayarlayabiliyorsa bence korkmana gerek yok. Malesef iş erkekte bitiyor. Kayınvalidelerinde anne olduğunu çocuklarını bir arada görmek istediğini unutmamak gerekli bence anne gibi gör he hı de geç benimkide cahil kadın oğluna çok düşkün benim hatam olsa beni suçlar eşimde süper annecidir ama dişimi gösterdim aynı apartmandayiz evime kafasına göre gelip gidemez. Diğer geline yapar o da onun sorunu zaten anlatmak istediğim yavaş yavaş mesafe koyarsan hem nişanlını çok arada birakmazsin hemde istediğin olur biraz sabır işi evlilik malesef

Arkadaşlar merhaba, nişanlıyım ve çok yakında kısmetse düğünümüz olacak. Nerede oturacağımızı konuşurken ben nişanlıma dedim ki, orta bir yerde oturmak daha iyi. Herkesle çok yakın olmadan. Zaten onun ailesinin oldugu şehirde yaşama planımız var. Ama annenlerin evine çok yakın oturmayalım başka ilçede oturalım dedim. Başta bana kızsa da sonra hak verdi. Çünkü kime sorsam aklın varsa oturabildiğin kadar uzak otur diyor. Bir de kaynanam gerçekten kayananlık yapıyor yani. Sessiz sakin biri olsa neyse. Başta planımız böyleydi fakat istediğimiz ilçelerdeki evlere baktık evler çok pahalı. Yani orada oturursak kıt kanaat geçinmek zorunda kalabiliriz. Diğer yandan ise amcasının satın aldığı ve kiraya vermeyi düşündüğü bir ev var. Nişanlım da dedi ki orada biz oturalım az bir kira da veririz, avantajlı olur yani. Ama bu ev ailesiyle aynı ilçede. Böyle olursa annesi çok müdahale edecek bize. Annenle arandaki mesafeni korursan, bize haftanın 2-3 günü gelmezlerse bizi kontrol etmezlerse olur dedim. Annesi çünkü bizi kontrol etmeye bayılır. Oda niye böyle diyorsun beni üzüyorsun diyor. Bende sen bu şehri seviyorsun burada mutlusun diye ben burada yaşamayı göze aldım, (başka şehire taşınma imkanımız vardı) ama eğer bu dediklerimi yerine getiremezsen arana mesafeni koyamazsan bu sefer de ben mutsuz olucam ve aramız açılacak dedim. Öte yandan da diğer ilçelerde gerçekten zar zor geçiniriz. Ne yapsam sizce? Aradaki mesafe nasıl korunabilir?
Eş ailesiyle aynı ilçede uyumak zor bence, ki kaynanalikta yapıyormuş. Bizimde eşimin ailesiyle aynı ilçede 40-50 dk mesafelik bir evimiz var ama eşim emekli olmadan gitmeyiz diye düşündük uzağa taşındık. Herkes yapamaz bence, ben yapamam mesela sadece eş ailesi de değil kendi ailemle aynı ilçe de istemem. Ki öyle problemleri olan bir aile de değiliz.

Merhaba, mesafe koymak km bazında uzağa gitmek ile olacak birşey değil ,isterseniz ülkenin öbür ucuna gidin müdahale etmek isteyen bunu bir telefonla bile yapar. Aynı ilçedeyken birbirinize gider gelirsiniz, farklı ilçedeyken gelir 15 gün yatılı kalır.
Lakin sorun bu değil, sorun ''gerçekten kaynanalık yapıyor '' dediğiniz kadının oğluyla evleniyor olmanız,imza iki kişi arasında atılsa da evlilikler iki kişi arasında yaşanmıyor.
Uzak durarak ,görmezden gelerek yok saymaya çalışarak sorunlardan kurtulamazsınız.
Nişanlılık zaten bu süreçleri yönetebiliyor muyuz diye var. Yerinizde olsam bu aileyle yaşayabilir miyim,eşim bir sorun olduğunda adil davranabilir mi, kayınvalidemle oturup konuşsam yapıcı davranır mı,aramızdaki sorunlar çözülebilir şeyler mi gibi gibi sorulara kafa yorarım.
Kaçmak çözüm değil.

İi de aileni sil demiyor ki ana kuzusu olma diyor konu sahibi.
Daha bir şey yaşanmadan konu sahibi kendine göre bir gelecek görüyor. Olan yine konu sahibine olur çünkü daha şimdiden nişanlısıyla arası bozulmuş. Zaten nişanlısı da bence ana kuzusu değil mantıklı olanı yapıyor. Neyse bu konuda hepimizin dusunceleri farklı.

Sırf oğlun var diye yorum yapmıyorum ,🤣 kendim de kayınvalidemle aynı yerde oturuyorum. Konu sahibine de açıkça böyle düşünüyorsanız hiç gitmeyin o şehre dedim... Oğlan anneleri düşmanlığı nedir anlamadım 🤣 oğlumu tabi ki düşünürüm. Valla şu an onun için ne fedekarliklar yapıyorum bir zahmet gelin kız da tolere etsin. Bende kendi ailemden uzaktayım.

Hiç gitmeyin o sehre demediniz ailesini silsin istiyorsunuz dediniz, yetmedi bana da erkek annesi düşmani dediniz şuan.

Bir tek cocuk sizde yok, insanlar da kizlarini buyuturken bin bir fedakarlik yapiyor. :) Kimse kizini kvnin dibine gidip eziyet ceksin diye buyutmuyor. Siz sorun yaşamiyor olabilirsiniz, yaşayan insanlar var. Sorun yaşanacaksa biraz uzak oturmak istemesi normal ki aralarinda sorun oldugunu yazmiş zaten kadin bu düşmanlik ve aile sildirmek değil.

Hiç gitmeyin o sehre demediniz ailesini silsin istiyorsunuz dediniz, yetmedi bana da erkek annesi düşmani dediniz şuan.

Bir tek cocuk sizde yok, insanlar da kizlarini buyuturken bin bir fedakarlik yapiyor. :) Kimse kizini kvnin dibine gidip eziyet ceksin diye buyutmuyor. Siz sorun yaşamiyor olabilirsiniz, yaşayan insanlar var. Sorun yaşanacaksa biraz uzak oturmak istemesi normal ki aralarinda sorun oldugunu yazmiş zaten kadin bu düşmanlik ve aile sildirmek değil.
Sanırım yazdığımı okumuyorsunuz ya da isinize gelmiyor :) ilk yorumlarda yazdım o ile gitmeyebilir siniz diye. İlden kastım şehirdi. Evladın kızı erkeği olmaz ama genel olarak bir erkek annelerine dusmanlik var. Konu sahibinin kendi hayatı... Eziyet çekeceğine inanıyorsa zaten evlenmesin. Ama daha evlenmeden böyle planlar yapiliyorsa art niyet sadece tek taraflı değildir. Yarın eşiyle bir sorun yaşadığında bunlarin hepsi karşısına gelir. Hayat ne yazık ki sadece sevdiğim adamla evlenirim bitsin değil. Ailesiyle de evleniliyor. Baştan zaten böyle sorunlu başlayan ilişkilerde ilerlemiyor.

Sanırım yazdığımı okumuyorsunuz ya da isinize gelmiyor :) ilk yorumlarda yazdım o ile gitmeyebilir siniz diye. İlden kastım şehirdi. Evladın kızı erkeği olmaz ama genel olarak bir erkek annelerine dusmanlik var. Konu sahibinin kendi hayatı... Eziyet çekeceğine inanıyorsa zaten evlenmesin. Ama daha evlenmeden böyle planlar yapiliyorsa art niyet sadece tek taraflı değildir. Yarın eşiyle bir sorun yaşadığında bunlarin hepsi karşısına gelir. Hayat ne yazık ki sadece sevdiğim adamla evlenirim bitsin değil. Ailesiyle de evleniliyor. Baştan zaten böyle sorunlu başlayan ilişkilerde ilerlemiyor.

Yazdiginizi okuyorum ilk yazdiklarinizdan bahsediyorum ve hiçte eşimin ailesiyle evlenmedim. Herkes bunu kabul ederek evlilik surdurmuyor.😬
Konu sahibinin baştan konuşmasi iyi olmuş, kvnin huyunu görmüş cunku kafasinda kurmuyor sonuçta. Evlenene kadar ses cikartmayip sonra konuşmanin anlami yok, bunun icin arasi bozulacaksa evliyken de bozulur. Neyse bu kadar benden

Yazdiginizi okuyorum ilk yazdiklarinizdan bahsediyorum ve hiçte eşimin ailesiyle evlenmedim. Herkes bunu kabul ederek evlilik surdurmuyor.😬
Konu sahibinin baştan konuşmasi iyi olmuş, kvnin huyunu görmüş cunku kafasinda kurmuyor sonuçta. Evlenene kadar ses cikartmayip sonra konuşmanin anlami yok, bunun icin arasi bozulacaksa evliyken de bozulur. Neyse bu kadar benden
Doğrudur siz öyle düşünüyorsanız. Bana göre evlilik ailelerle de oluyor. İyi günler size ☺️

Sizi biraz fazla doldurmuşlar sanki bu kv konularında.
Aynı ilçede oturmak gayet uygun.
Sonuçta altlı üstlü değilsiniz.
Bence biraz fazlaca tepki veriyorsunuz.
Ya biraz da kendi şahit olduklarım beni ürküttü açıkçası. Kadın o kadar müdahale ediyor ki bir yerden sonra boğuluyorum resmen.

Back
X