Araf'ta Kalmak Bu Olsa Gerek...

Ayni durumu yasamis biri olarak yaziyorum canim sana benim esim ve baba tarafinda genetik bir rahatsizkik var gozleriyle ilgili. Bizim isteme, tanisma zamanlarmizda babama bundan bahsettim. Aslinda ben kendimden emindim ama onunda rizasini almak istedim babamin bana verdigi cevap herseyi ozetler nitelikteydi... Kizim kimin ne olacagi belli olmaz annen dag gibi kadindi ama bi hastalik onu bizden aldi( bu arada annemi kanserden kaybettik ve ailelerinde yok) dedi yani isin ozu hastalikmis suymus buymus deil sen esinle ve ailesiyle anlasabilcekmisin, allah gostermesin basina oyle bir durum geldi herzaman birbirinizn yaninda olabilcekmisiniz? Sen bunlarin cevabina gore dusun istersen...

Kızcağız o kadar güzel anlatmış ki derdini. Yardımcı olmak varken neden hemen saldırıya geçer insanlar bilmiyorum.
Siroz genetik değildir diye eksik bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen evet siroz genetik olabiliyor bunun için tabi ki bir çok testler gerekiyor.

Konunun aslına dönersek, eğer ki kızım o kişiye karşı bir aşk ve sevgi beslemiyorsa, görücü usulü ve de mantık devreye girecekse bu evlilik için ben de olsam kızımı ve doğacak çocuklarını bile bile riske atmazdım (O hastalıklarla başa çıkmak ne kadar zordur bunu ancak yaşayan bilir..) Ama aşıksan ve gerçekten istiyorsan o zaman sonuçlarına da katlanırsın.
İlerde bizim öyle olmayacağımız ne malum deniyor ya, e o zaman ilerde nasılsa öleceğiz o zaman yaşamanın mantığı ne?

Kızcağız o kadar güzel anlatmış ki derdini. Yardımcı olmak varken neden hemen saldırıya geçer insanlar bilmiyorum.
Siroz genetik değildir diye eksik bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen evet siroz genetik olabiliyor bunun için tabi ki bir çok testler gerekiyor.

Konunun aslına dönersek, eğer ki kızım o kişiye karşı bir aşk ve sevgi beslemiyorsa, görücü usulü ve de mantık devreye girecekse bu evlilik için ben de olsam kızımı ve doğacak çocuklarını bile bile riske atmazdım (O hastalıklarla başa çıkmak ne kadar zordur bunu ancak yaşayan bilir..) Ama aşıksan ve gerçekten istiyorsan o zaman sonuçlarına da katlanırsın.
İlerde bizim öyle olmayacağımız ne malum deniyor ya, e o zaman ilerde nasılsa öleceğiz o zaman yaşamanın mantığı ne?

Allah razı olsun hece...

Sanırım benim derdim aşık olmamak. Haklısnız belkı de , aşık olaydım körkütük o vakıt endıse duymazdım bu konuda hiç. Bıle bıle lades derdım. Lakın sevıyorum kendısını, cok ıyı, cok masum , cok naif. Ama gözümü karartmıyor demek kı her seyı gözardı edecek kadar bu denli...

Cok tesekkur ederım hepınıze yorumlarınız ıcın...

canım merhaba, senin biri daha vardı ailecek görüştüğünüz onunla olmadı sanıyorumki bu yeni aday çıktı ortaya.benim aşkmı mantıkmı konumdada ikimizin derdide aşık olamamak idi.Hatırladım sende yazmıştın konu.a.ben aşk olmadığım için çok iyi olsa dahi sözlümden ayrıldım yüreğim gönlşüm el vermedi..o nedenle sende aşık olsan hiçbirşeyi gözün görmez..madem aşık değilsin babanda istemiyor boşver o zaman..devam et yoluna derim ben..

Kusura bakma canım ama daha saçma birşey duyduğumu hatırlamıyorum ayrılmak için .Ailende siroz,genetik hastalığı var da o yüzden terk ediyorum mu diyeceksin Allah aşkına ya.Baban seni çok doldurmuş ama kimin yarın ne olacağının garantisi var ki.Bir de şunu sorayım sizin ailenizde hiç hastalanan olmadı mı ,sülaledeki herkes sonsuza kadar hastalıksız yaşıyor mu.Bunu saldırı olarak algılama sadece seni bunu düşündürmeye çalışıyorum.Bence babanı biraz bilgilendir.Burada iş sana düşüyor.

Bu konuda hasas olanlar tepki vere bilir,
eyer Zadece görüştükleri biri, yani deliler gibi bir aşk yoksa, neden ılerde cocukların acısını göze almaliki? Anlayamıyorum yani, bu kadar hasas bakmamalisiniz.

Kusura bakmayin sevgili arkadaslar ama, Sucluluk duygusu vermeniz yanlış!
Herkezsin kendi düşüncesi! Sayıf insan vardır, güçlü insan vardı!

ben evlenirken şahsen herseyi göze almisdim! Alamayan biri için, bu kadar sinirleniyorsunuz ya haksızlık

Benim ablam şeker hastası ve hastaneden hepatit B mikrobu kapmış.Virus aktif değildi yine de evlenirken enişteme açıkça söyledi.
Adam yine de ablamla evlenmeyi kabul etti ve koruyucu iğnelerden oldu. Sonra ablam virüsü tümüyle yendi zaten tedaviler başarılı oldu çok şükür siroza çevirmedi.

Dolayısı ile sizin önce kendinize sormanız gereken erkek arkadaşınızı seviyor musunuz, asıl takılmanız gereken nokta bu..
Benim eşimin ailesinde de kanser, şeker hastalığı, hipertansiyon var, her ne kadar çocuklarımı zaman zaman düşünsem de evlenirken ben bunları hiç sorun etmedim, etmem de...
Değil yarınımızın bugünün bile garantisi yok ki...

herkes sağlık raporu iste demiş de
zaten evlenirken sağlık raporu alınıyor ya :52::52::52:
neyse şaka bi yana
şizofren hariç diğer hastalıklar kabülümdür sen de düşün taşın kafan rahatsa eyvallah

Evet alınıyor, ben sağlık raporunu aldığımda doktor o zamanlı nişanlım olan eşimle beni yanına çagırmıştı.
İkimizin sonuçlarını incelemiş, gülümseyerek " izin veriyorum evlenebilirsiniz" demişti kadın. Çok tatlıydı :9::9::9:

Sizin ailenizde hiç hastaık sahibi insan yok sanırım?
hani hepiniz saglık açısından sapasağlamsanız, babanızın aradığı gibi bir koca
adayı bulmanız çok zor. Hastalıkta Allah tan sağlıkta. :ssz:

Başında kendınız soylemıssınız.. Babam zaten ıstemıyordu Birde bunları duyunca bahanesı olmuş tabi.Bunun arkasına sıgınıyor.Karsınızdakı ınsanı degerlendırın.Sonra babanızla gorusun.Rızasını almak cok onemlı ama bu sekılde kararlarınıza etkılemesıne musade edersenız, Kendı ıstedıgınızle degıl babanızın ıstegıne uygun bırını bulmanız sızı mutlu edecek mı.. Gozunun ustunde kası var dıyede bahane bulabılır.Ki her baba mukemmel damada sahıp olmak ıster.Kusursuz bir tek Allah'tır.Hastalık ozgecmısıyle yargılamamıssınız zaten.. Bu konuda babanızın etkısı altında kalmayın tabi..Ama babanızın her soyledıgınıde goz ardı etmeyın.Bazen bızım goremedıklerımızı buyukler onceden gorur..Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ben erkek arkadaşının yerinde olsam seninle evlenmezdim , bence böyle bir konu açman sana yakışmamış .

Ne olursa olsun yanında olmayacaksan , hiç devam etme

Elbette kı hastalık da Allah'tan sağlık da.. Suan sapasağlam olabılırız lakın bu omrumuzun sonuna kadar boyle devam edecek dıye bır koşul yok, bu garantıyı kımse veremez .

Ben Allah'ın musadesı ıle dunyaya gelecek olan cocuklarımın saglıgından endıse edıyordum daha cok. Kaza ve kader Allah'ın ıradesı ıle külli irade sekıllenır evet ama cuzi irade denen birşey de var. Allah bıze yol ayrımlarını gosterır, bu O'nun külli iradesidir ... Hangi yola sapacağımız bizim cüzi irademizi gösterir. BU kader mevzuu oldukça karmaşık.
Şems-i Tebrizi'ye ait olduğunu düşündüğüm mısralar bunu gösteriyor;

Kaderden kaçamazsın,
Kaçmakta kaderdir...

Netıce olarak bu mesele de kapandı. Allah hepımızın hakkında hayırlısını nasıp etsın.

Back
X