Araftayım ,fikirlerinize ihtiyacım var

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.058
3.994
773
50
Ankara
Merhaba hanımlar evimizde günlerdir gündem olan işin içinden çıkamadığımız bir konu var yardımcı olup fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.Halihazırda oturdugum evim kendimizin borçsuz ve 15 yıllık.Aldığımızda da müteahhit en kötü malzemeleri kullanmıştı dişimizi sıktık ama su an ya tadilat ya da satma konusuna karar vermeliyiz.Evimiz 6,5 ila 7 milyon arası ediyor
Bulundugumuz semtten çıkmak istemiyoruz.Buradan da 6,5 milyona iki artı bir alabiliyoruz zaten bize yeter büyük ev aramıyoruz.Ama handikap şu elimizde paramız yok vergisi tapusu nakliyesi toplandığında bu evin tadilatına vereceğimiz paraya denk geliyor hemen hemen.Şu anki evimizin iskanı yok kısa zamanda alınacak gibi görünmüyor.Ama su elktrik tapu gibi sorunlar yok yani onlar üzerimizde...Fakat ilerde satmak sorun olabilirmi (şu an binamizda satanlar oldu) bir sorunumuz bu.Bir de evin içinde eşya ile tadilat maddi manevi çok zor olacak değermi ?Elimizdeki belli miktarı verip ustüne taksitle bişeyler yapma imkanımız var ama kafam bidünya oldu.Karışık ve uzun olduysa kusura bakmayın lütfen

Evin komşuluk durumu nasıl yani nasıl insanlarla komşusunuz? Sokak mahalle güvenli mi? Tadilat yapsanız daha verimli olur mu? Bunlar şu an için çok önemli kararınız için.

Komşularım iyi zararsız insanlar herkes işinde gücunde..Sosyal profili düzgün biryer burası.Şikayetlerim yok değil ama.Mesela evimin dibinde bir oto yıkama var akşama kadar çok yüksek gürültü oluyor.Tam.6 yol ağzı tabir edilen biyer zaman zaman gürultü dayanılmaz oluyo.Ankarada balkon da yaşanir yazın harika gölge bir balkonum var ama bir arkadaşım gelse konuştuğumuzu duyamıyoruz.Öte yandan evim buyük kullanışlı burası 3+1 alırsak 2+1 alabiliriz ancak
Evin komşuluk durumu nasıl yani nasıl insanlarla komşusunuz? Sokak mahalle güvenli mi? Tadilat yapsanız daha verimli olur mu? Bunlar şu an için çok önemli kararınız için.

Hımm ben bu şartlarda bütçeyi biraz daha düşük tutup masraflara yetecek kadar düşüp daha sessiz yeni bir ev alırdım sanırım.

işte
Hımm ben bu şartlarda bütçeyi biraz daha düşük tutup masraflara yetecek kadar düşüp daha sessiz yeni bir ev alırdım sanırım.
hem karnım doysun ,hem pastam dursun diyoruz sanki .o yüzden karar veremiyoruz ya...Çok güzel evler var bizim evin altinda 4 milyona bile ...Ama semt degiştirmek gerekiyor.

Bunu satın yeni bir ev alın 2 kişi iseniz küçük ev yeter çocuk varsa 3+1 zorlayın kredi ile

Sağlam olmadığını düşündüğünüz hatta bildiğiniz bir evde yaşamayın. Ne yapıp edip sağlam bir eve çıkın. Gerisini konuşmaya bile gerek yok bence. Önce can sağlığı..

İskansız eve o kadar para veren var mı ? Benim için çok önemli bir detay iskan olması.

Ankara'da iskansiz evde nasil elektrik su aboneligi yaptirabildiniz? Cidden merak ettim?

Sağlam olmadığını düşündüğünüz hatta bildiğiniz bir evde yaşamayın. Ne yapıp edip sağlam bir eve çıkın. Gerisini konuşmaya bile gerek yok bence. Önce can sağlığı..
evimiz depreme dayanıklı inşaat kalitesinde sorun yok sorun iç işciliğinde mutfak dolabı,fayansı parkesi gibi

Batıkent sanirim:)

Ankara'da iskansiz evde nasil elektrik su aboneligi yaptirabildiniz? Cidden merak ettim?
İskansız evde şantiye elektriği ve suyu üzerinden hesaplanıyor, normalden 1,5-2 kat fazla fatura geliyor.
(3-4 sene önce ucuz bulduğumuz bir evi mutlulukla gezerken, merdivenlerde karşılaştığımız iyi kalpli bir amca bizi uyarmıştı da satın almadık.)

valla on yıl önce aldığımızda oturanlar vardı hiçbir sorun çıkmadı aldik.Ayrica Ankarada çok iskansız ev var

Sanirim santiye elektrigi ve suyu kullaniyorsunuz, bu sartlar altinda eviniz rayic bedele gitmez, gidemez cunku almak isteyen kredi cekemeyecek mesela, haliyle alici hedef kitleniz pesin alabilen insanlarla sinirlanacak.

Ben bu kosullarda tadilati tercih ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…