Aşılama aralık 2010 da aşılama yaptıracaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ceymi

Guru
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
1.070
538
323
Ankara
aralık ayında dördüncü aşılamamı yaptırcağım kendimi hazırlıyorum şimdiden aramızda başka benim durumumda olan arkadaşları buraya bekliyorum

listemiz
1)angelic aşılama tarihi 01 aralık test tarihi 14 aralık -bir dahaki sefere inşalah
2 )begümmm aşılama tarihi 06 aralık test tarihi 20 aralık veeee ikinci Hamileimizzzz:49:
3 )carmennn aşılama tarihi 8 aralık -bir dahaki sefere inşallah
4 )suuperisi aşılama tarihi 26 aralık
5 )ceymi aşılama tarihi 20 aralık bir dahaki sefere inşallah
6 )seldayavuzguray aşılama tarihi 15 aralık-bir dahaki sefere inşallah
7 )bitki aşılama tarihi 6 aralık- bir dahaki sefere inşallah
8 )saniye1983 aşılama tarihi 9aralık o artık hamiş:49:
9 )selen_k aşılama tarihi 10 aralık oda artık hamişşş:49:
10 )nurmelek aşılama tarihi 10 aralık
11 )miray15 9-10 aralık aşılama tarihi
12 )aleyna82 aşılama tarihi 13 aralık
13 )alll topiğimizin ilk Hamilesiiii :49:
14 )gulg aşılama tarihi 16 aralık
15 )zorxx aşılama tarihi 22 aralık
16 )ayy aşılama tarihi 20 aralık bir dahaki sefere inşallah
17 )ezgim112 aşılama tarihi 18 aralık test tarihi 31 aralık
18 )sevdalinka06 aşılama tarihi 24 aralık bir dahaki sefere inşallah
19 )deste 8 asilama tarihi 18 aralik-bir dahaki sefere inşallah
20 )aylin25 aşılama tarihi 6 ocak test tarihi 20 ocak

Son düzenleme:
slm ben daha once hıc asılama yaptırmadım ama aralık ayında bende yaptıracagım ılk defa nasıl bır ıslem cok merak edıyorum

slm ben daha once hıc asılama yaptırmadım ama aralık ayında bende yaptıracagım ılk defa nasıl bır ıslem cok merak edıyorum

çok basit bir işlem aslında iğne yada hapla yumurtalar belli bir boyuta getirilip uygun zamanda çatlatma iğnesi vuruluyorsun sonrada spermler rahim içine pipet gibi br kataterle gönderliyor acısız bir işlem

aralık ayında dördüncü aşılamamı yaptırcağım kendimi hazırlıyorum şimdiden aramızda başka benim durumumda olan arkadaşları buraya bekliyorum

Benimde eşimde varikosel vardı.Temmuz ayında ameliyat oldu.6.ayı aralık sonunda bitiyo ozamana kadar bende hamile kalmazsam aralık sonu ocak başı gibi bende yaptıracağım...

arkadaslar sıze hıkayemı anlatayım ben 2007 de evlendım zaten bekarken bılıyordum polıkıstık oversın dedıler hemen evlen cocugun olmaz dedıler neyse evlendık tabı ılk basta vajınısmus oldum sekız ay esımle beraber olamadım sonra kendılıgımden yendım bu hastalıgı bu seferde cocuk ıcın doktora gıtmeye basladım yasadıgım sehır cok kucuktu hemen hemen hepsıne gıttım doktorların hap ıgne derken hıc bır sonuc alamadım sonra laproskopı yaptılar bana yumurtalarımı deldı doktor ama tuplerın tıkalı dedı cok uzuldum uzun sure bıraktım tedavıyı ve sehır degıstırmeye karar verdım anladım kı orda olmayacaktı bu ıs kurulu duzenımı bıraktım tayın ıstedım buyuk sehıre geldım burda da yabancıyım doktorları bılmıyorum her onume gelene sordum sonunda bır doktor tavsıye ettıler gıttım ve ılk defa yumurtamın bu kadar buyudugunu gordum doktor rahım fılmı ıstedı cektırdım ama omrumun yarısı gıttı oldum oldum dırıldım yıryedı yasındayım bu yasıma kadar hıc boyle bır acı gormedım neyse kı cektırdıgıme degdı tuplerım temız cıktı kıstlerım de yok gıbı doktorum hersey normal dedı normal yollada hamıle kalabılırsın dedı ama ıslemı hızlandırmak ıstersen asılama yapalım dedı bızde tamam dedık nasılsa devlet karsılıyormus hepsını sımdı heyecanla adet olmayı beklıyorum ve sunu merak edıyorum rahım fılmı gıbı acı hıssedıyor mu asılamada ınsan

arkadaslar sıze hıkayemı anlatayım ben 2007 de evlendım zaten bekarken bılıyordum polıkıstık oversın dedıler hemen evlen cocugun olmaz dedıler neyse evlendık tabı ılk basta vajınısmus oldum sekız ay esımle beraber olamadım sonra kendılıgımden yendım bu hastalıgı bu seferde cocuk ıcın doktora gıtmeye basladım yasadıgım sehır cok kucuktu hemen hemen hepsıne gıttım doktorların hap ıgne derken hıc bır sonuc alamadım sonra laproskopı yaptılar bana yumurtalarımı deldı doktor ama tuplerın tıkalı dedı cok uzuldum uzun sure bıraktım tedavıyı ve sehır degıstırmeye karar verdım anladım kı orda olmayacaktı bu ıs kurulu duzenımı bıraktım tayın ıstedım buyuk sehıre geldım burda da yabancıyım doktorları bılmıyorum her onume gelene sordum sonunda bır doktor tavsıye ettıler gıttım ve ılk defa yumurtamın bu kadar buyudugunu gordum doktor rahım fılmı ıstedı cektırdım ama omrumun yarısı gıttı oldum oldum dırıldım yıryedı yasındayım bu yasıma kadar hıc boyle bır acı gormedım neyse kı cektırdıgıme degdı tuplerım temız cıktı kıstlerım de yok gıbı doktorum hersey normal dedı normal yollada hamıle kalabılırsın dedı ama ıslemı hızlandırmak ıstersen asılama yapalım dedı bızde tamam dedık nasılsa devlet karsılıyormus hepsını sımdı heyecanla adet olmayı beklıyorum ve sunu merak edıyorum rahım fılmı gıbı acı hıssedıyor mu asılamada ınsan

uzun bir hikaye ama güzel anlatmışsın cesaretinden dolayı seni kutluyorum bende ekim 19 da rahim filmi çektirdim çok zor oldu ama aşılama hiç böyle değilmiş sadece vajinal muayene gibi birşey bir tanıdığım yaptırdı bende yanındaydım cesaret oldu benim için

benim hikayeme gelince 30 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim hiç hayatımda adetim şaşmadı yani düzenli artık olmayınca başarısız sonuçlanan 3 yumurta takibinden sonra rahim filmi sol tüp tıkalı çıktı ama doktorum çok umutlu konuştu bunu engel olmadığını söyledi ve aşılama için yarın start veriyorum adetmin ikinci günü yarın hakkımızda hayırlısı olur hepimizin inşallah eylül ekim kasım derken ettik aralık hadi bakalım ilk kim hamile kalacak yeni bir sayfa yeni bir başlangıç hepimiz için

özel hastanedemi aşılama yaptırıcaksın yoksa devlettemi.biz emekli sandığına bağlıyız özel hastaneye gidiyorum devlet karşılarmı nasıl oluyor bu işlemler pek bilmiyorum yardımcı olabilirmisin?

Son düzenleme:
öncelikle aramıza hoşgeldin hepimizin değişik hiayeleri var gerçekten öncelikle şunu söylemek isterim aşılama hiç acıtmayan bir işlem emin olabilirsin rahim filmine gelirse bende çektirdim o ilacı verdikleri an hiç bitmeyecek gibi geliyor ama sonrasında hiç bir şikayetim olmadı ve rahim filminin aynı zamanda tıkalı kanalları açma özelliğide var sana moral olacaksa 2007 de ilk aşılamamı yaptırdım ve 3 yaşında bir kızım var morallari yüksek tutmak lazım şimdi aralık ayını bekliyorum

uzun bir hikaye ama güzel anlatmışsın cesaretinden dolayı seni kutluyorum bende ekim 19 da rahim filmi çektirdim çok zor oldu ama aşılama hiç böyle değilmiş sadece vajinal muayene gibi birşey bir tanıdığım yaptırdı bende yanındaydım cesaret oldu benim için

benim hikayeme gelince 30 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim hiç hayatımda adetim şaşmadı yani düzenli artık olmayınca başarısız sonuçlanan 3 yumurta takibinden sonra rahim filmi sol tüp tıkalı çıktı ama doktorum çok umutlu konuştu bunu engel olmadığını söyledi ve aşılama için yarın start veriyorum adetmin ikinci günü yarın hakkımızda hayırlısı olur hepimizin inşallah eylül ekim kasım derken ettik aralık hadi bakalım ilk kim hamile kalacak yeni bir sayfa yeni bir başlangıç hepimiz için

inşallah emekleriniz boşa çıkmaz peki aşılaman iğne mi hapla mı olacak?

özel hastanedemi aşılama yaptırıcaksın yoksa devlettemi.biz emekli sandığına bağlıyız özel hastaneye gidiyorum devlet karşılarmı nasıl oluyor bu işlemler pek bilmiyorum yardımcı olabilirmisin?

canım istersen ben cevaplayım ben üniversite hastanesinde yaptırdım ilk aşılamamı sadece doktor muayene ücreti ve iğnelerin bir kısım ücretini ödüyorsun ama bu çok değişken kaç gün kullanacağına ve hangi iğneyi kullanacağına bağlı yani ortalam 400-500 gibi bir rakam aşılama işlemin para vermedim ama iğne değilde hapla olursa hpta 5-10 lira gibi birşey sen özel hastanede yaptırdığın için aşılama işleminede para alabilirler çünkü ben ikinci aşılamamı bu yaz yaptırdım özel bir hastanede hapla benden 500 lira aşılama işlem parası aldılar

canım ben tıp fakultesınde yaptıracagım ozellerı tam bılmıyorum ama oncekı doktorum ozelde ıdı paralı demıstı sanırım cok degıl 400 500 cıvarında

evet ılaclar para ıle ben ıgne ıle asılama olacagım eczaneye sordum ortalama 400 falan fark verecekmısım bırde bır alet varmıs onuda bızalacakmısız 50 tl cıvarında ımıs ıste devlette de yaptırsak bu cıvarlarda bır fıyat ortaya cıkıyor

ya arkadaslar ben bır sey daha soracagım ozellıkle rahım fılmı cektırenlere ben rahım fılmı cektırmedeen once zaten adetım bıtelı uc gun olmustu dorduncu gun cektırdım ve ıkı gun sonra asırı derecede kanamam oldu ıkı gun surdu hatta parca parca bır seyler dustu neyse ben sımdı adet tarıhımı eskı tarıhine goremı hesaplayacagım yoksa o rahım fılmı cekıldıkten sonrakı kanama tarıhıne gore mı hesaplayacagım bılen varsa yardımcı olsun lutfen

ya arkadaslar ben bır sey daha soracagım ozellıkle rahım fılmı cektırenlere ben rahım fılmı cektırmedeen once zaten adetım bıtelı uc gun olmustu dorduncu gun cektırdım ve ıkı gun sonra asırı derecede kanamam oldu ıkı gun surdu hatta parca parca bır seyler dustu neyse ben sımdı adet tarıhımı eskı tarıhine goremı hesaplayacagım yoksa o rahım fılmı cekıldıkten sonrakı kanama tarıhıne gore mı hesaplayacagım bılen varsa yardımcı olsun lutfen

bence işlemden dolayı olmuştur kanaman hatta benim bir arkadaşım rahim filmi çektirdi bayağı bir kanaması olmuştu benim öyle bir şikayetim olmadı ypan kişinin elinede bağlı biraz galiba sen adet tarihini dikkate al bence

merhaba kızlar, bende inşallah önümüzdeki hafta 3. aşılamamı olucam. ilk ikisi clomen ileydi, şimdi gonal f kullanıyorum. bugün 5. iğnemi oldum ve kontrole gittim. ancak doktor yumurtalarımın pek gelişmediğini söyledi. benimde eşimin sperm sayısı çok düşük oyüzden aşılama yaptırıyoruz. ama aşılamadan pek bir sonuç çıkmıyacağınında farkındayız. tüp bebek raporu çıkarabilmek için mecburen yaptırıyoruz işte. aranızda gonal f kullanan varmı, benim hiçbir fikrim yok bu iğnelerle ilgili. 75 üniteyle başladık, pazartesi dozunu artırırız dedi doktor. bide vurması çok zor oluyor yaw :)

bende böyle bir sorun olmamıştı canım. ama ben yeni bir makineyle çektirmiştim, normal röntgen çektirir gibiydi, hiç acı falan olmamıştı. eski yöntemde böyle şeylerin olabileceğini okumuştum ve çok korkmuştum. eğer aranızda rahim filmi çektirmeyen varsa kesinlikle bu yöntemle çektirsin, biraz pahalı ama hiç acı hissetmiyor insan.

merhaba kızlar, bende inşallah önümüzdeki hafta 3. aşılamamı olucam. ilk ikisi clomen ileydi, şimdi gonal f kullanıyorum. bugün 5. iğnemi oldum ve kontrole gittim. ancak doktor yumurtalarımın pek gelişmediğini söyledi. benimde eşimin sperm sayısı çok düşük oyüzden aşılama yaptırıyoruz. ama aşılamadan pek bir sonuç çıkmıyacağınında farkındayız. tüp bebek raporu çıkarabilmek için mecburen yaptırıyoruz işte. aranızda gonal f kullanan varmı, benim hiçbir fikrim yok bu iğnelerle ilgili. 75 üniteyle başladık, pazartesi dozunu artırırız dedi doktor. bide vurması çok zor oluyor yaw :)

merhabalar bende ilk aşılamamı iğneyle oldum gonal f 10.günde çatlatma iğnesi yapıldı ve sonuç şu an 3 yaşında bir kızım var daha sonrak aşılamalarımı klomenle yaptık olmadı şimde yine gonal f başlayacağım umarım ikimizde güzel sonuçlar alırız

merhabalar bende ilk aşılamamı iğneyle oldum gonal f 10.günde çatlatma iğnesi yapıldı ve sonuç şu an 3 yaşında bir kızım var daha sonrak aşılamalarımı klomenle yaptık olmadı şimde yine gonal f başlayacağım umarım ikimizde güzel sonuçlar alırız

inşallah canım, pek bi ümitsizim ama elden birşey gelmiyor işte. kısmet...

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 aydır bu sayfayı takip ediyorum, ilk defa yazıyorum.
Benim hikayem şöyle, 3,5 yıllık evliyim, geçen ay doğum kontrol hapını bıraktık ve bebek yapmaya karar verdik.
Gerekli testler için doktora gittik, benimkiler temiz çıktı, eşimin sperm testinde ise hem hareket hem de morfoloji sorunu çıktı, ardından ürologa gittiğimizde varikosel oluğunu öğrendik. Doğum kontrol hapı sonrası ilk reglim gecikti ve doktora gittiğimde polikistik over olduğunu öğrendim. Farlutal kullanmaya başladım, dün farlutan’ın son günüydü, regliyi bekliyorum. Benim özel sağlık sigortam var ve aşılamayı karşılıyor. Eşim varikosel ameliyatı olmadan önce, hazır sigortamda karşılarken aşılamayı denemeye karar verdik. Reglimin ilkgünü doktoruma haber vericem ve iğnelere başlicaz. Bu arada rahim röntgeni çektirmedim. Regli sonrası çekildiği için bu ay çektirirsem bu ayki aşılama şansımı kaçırıcam. Tezcanlı davrandığımın farkındayım ama sigortamın değişme durumu var ve bu şansı kaçırmak istemiyorum. Çok allak bullak durumdayım. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Nasıl bir anda bu kadar çok çocuk istediğime de hayret ediyorum :)

Back
X