ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış.
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim:)

Doğum doğal olarak, hiçbir müdahale yapılmadan başladığında bebekler doğmaya tam olarak hazırdırlar. Zaten doğumu başlatanın da bebek olduğu söylenir. Bebek sinyali gönderirir, doğumun hormonları anne tarafından salgılanmaya başlar ve rahim kasları kasılır. Rahim ağzı nazikçe yumuşar ve incelir. Çiçeklerin açılırken acı çektiğini düşündünüz mü? Tabii ki hayır. O zaman şimdi beni iyi dinleyin: kadınların rahim ağzı tıpkı bir çiçek gibi yumuşaçık ve nazikçe açılır. Rahimin doğal kasılmalarıyla doğum kanalında ilerleyen bebeği annesi de iterek dünyaya doğurur.

Böyle doğan bebeklerde, sezaryenle doğan bebeklere kıyasla solunum sıkıntıları daha az görülür. Normal doğumla dünyaya gelen bebekler, doğum kanalında yaşadıkları basınç sayesinde akciğerlerindeki amniyotik sıvıyı atarlar. Ve böylece ekstra bir medikal müdahaleye gerek kalmadan akciğer ve nasal yollarındaki tıkanıklıklar açılır.

Bebekler doğarken annelerinden koruyucu bakteriler alırlar. İlk bağışık sistemleri annelerinin vajinalarından ağızları yoluyla aldıkları bakterilerden oluşmaya başlar.

Normal yolla doğan bebekler daha kolay emerler.Anneleri doğumda epidural gibi ağrı kesici de almadıysa çok daha uyanık olur, memeyi kendileri bulurlar. Daha az yoğun bakıma ihyiyaç duyarlar. Ten tene temas daha kolaydır. Normal doğumla dünyaya gelen bebekler, doğar doğmaz annelerinin çıplak göğsüne konup, bu temasın onlarca faydasından yararlanabilirler. (Ten tene temas sezaryen sonrası da olur. Bebeğiniz doğar, kısacık ilk kontrolleri yapılır ve hemen sizin çıplak göğsünüze yatırılır. Üzeri örtülür ve ameliyat bitene kadar orada kalır. Sonra beraberce odanıza çıkabilirsiniz. Bunu yapan doktorlar var. Zor bir şey değil, sadece alışık değiller. Talep ediniz.)

Kızlar okuduğum bu bilgileri paylaşmak istedim, doğal doğum hakkında çok bilgisiz olduğumuzdan ve felaket tellalları gibi anlatılan hikayelerden dolayı korkumuz olduğunu düşünüyorum. Allahın zaten kadın vücudunu buna yönelik yarattığını, hiç bir acı veya sancıyı boşuna zulüm olsun diye vermediğine inanıyorum.
Bende de bi yusuf yusuf durumu var tabi :) ama bir aksilik olmazsa bir sağlık sıkıntısı olmazsa inşallah bana da normal doğum kısmet olur, bunun için psikolojimi hazırlıyorum ve dua ediyorum bol bol.

Tanıştığım bi teyze şöyle demişti "ham meyveyi sopayla sallaya sallaya düşürürsen o daha tam olgunlaşmadan yersin, ama olgunlaşan meyve zaten kendiliğinden düşer ve herşeyiyle tam kıvamındadır" :)) çok hoşuma gitti benzetme.
Annelerimizin teyzelerimizin annane babaannelerimizin imkansızlıklar içinde yapabildiği şeyi biz bu imkanlar içinde yapabiliriz diye düşünüyorum. Dr bir arkadaşım dahil pek çok kişiden sezeryan ol ne gerek var o kadar acı çekmeye gibi laflar duyuyorum sürekli, şaşırıyorum bu yaklaşıma. Allah zulüm olsun diye mi veriyo ki o sancıyı? Hikmeti olmasa böyle yaratırmıydı hiç.

Hadi hepinizi öptüm, hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah

Ama ben yine de korkuuom normalden :)))
Canım benim hakkımızda hayırlısı, çok korkarak girersen kendini kastığın için daha çok sancın olur zaten, bunu aşmak için ya doğum kurslarına gideceksin ya da kendini daha iyi hissedeceksen sezeryan olursun. Ben sadece bebek için daha sağlıklı olduğu için bilgi paylaşımı yaptım, Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin.

Ecrenvim naapıyosun canım maaşallah 33.haftadason, nasıl kuzuların durumu?

Eakgül nerdesin canım nasılsın? Boncuğun nasıl? Hastaneye karar verdinmi? Bende Ankara'da yapacağım için bende araştırıyorum

Canım benim hakkımızda hayırlısı, çok korkarak girersen kendini kastığın için daha çok sancın olur zaten, bunu aşmak için ya doğum kurslarına gideceksin ya da kendini daha iyi hissedeceksen sezeryan olursun. Ben sadece bebek için daha sağlıklı olduğu için bilgi paylaşımı yaptım, Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin.

Eakgül nerdesin canım nasılsın? Boncuğun nasıl? Hastaneye karar verdinmi? Bende Ankara'da yapacağım için bende araştırıyorum
Biliyom canim sagolasin insallah hayirlisi olur. Saglikla dunyaya gelsin de minikler :) ev toparlama nasil gidiyor sagligin sihhatin nasil seker

Biliyom canim sagolasin insallah hayirlisi olur. Saglikla dunyaya gelsin de minikler :) ev toparlama nasil gidiyor sagligin sihhatin nasil seker
Kız çok yoruldum be, topla topla bitmiyo, daha mutfak olayına girmedim onu hafta sonu yapcam, 2 hafta sonra eşyalar gidecek, uğraşıyom işte, en keyifli kısmı yavrumun kıyafetlerini toplamaktı:21::21:

Kız çok yoruldum be, topla topla bitmiyo, daha mutfak olayına girmedim onu hafta sonu yapcam, 2 hafta sonra eşyalar gidecek, uğraşıyom işte, en keyifli kısmı yavrumun kıyafetlerini toplamaktı:21::21:
Ev toplamak su hayatta sinir oldugum isler listesinde oyle zannediyorum ki 1.sirada gelir. 2.sirada da toplanilan esyalarin yerlestirilmesi var tabiki :D hele mutfagin ivir ziviri vuuuuu Allah yardim ede kuzucum :)) ya bizim kiyafetler 3 5 tane ama bazen acip bakiyom onlara amanin ne tatli ne guzel seyler yaw... insallah mevlam saglikla kucagimiza aldirir bebelerimizi canom:KK68:
kiz aklima ne geldi gecen gun. Esime diyom ya hu bey senin hic ultrasin resmin var mi bak bizim kizin var dedim. Erim ne dese:KK28: bizim kizin portakalda vitaminken resmin var bunlar ne ki:KK70: hakkat yaaa embriyo halinde bile resmi var kuzularimizin :-) ne enteresen yaw :-) insan bazen gercekten hayret ediyor:confused::-)

S smams canım benim tebrik ederim. Çok şükür kocaman oldu :) Artık doğum düşünceleri de sarmıştır seni. Rabbim sağlıkla versin inşallah. Darısı bizlere :))) İnşallah 40. haftayı da göreceksin :)

ecrennnn ecrennnn canım benim. Çok şükür ki üç tane meleğin oluyor. Ahhh ne çok aradık onları. Hiç 3 tane olacagını düşünür müydün :) Canım kafan hiç karışmasın ve için hep rahat olsun. Nasıl ki bebek bereketiyle geliyorsa annede sabır özveri ve diğer tüm şeylerde kendiliğinden geliyor. Kızınla maksimum yaşayacağın zorluk emzik , beşik , bez konusunda olabilir ki bunlar önemli değil. Bırak biberondan o da süt içsin ne olur yani? Zaten sen onu ablalıga alıştırıyorsun zihnine yerleşiyor ve zamanla oturacak. üçü de senin minik bebeğin olacak ve çok güzel geçineceksiniz. Yalnız yorulmayacaksın demiyorum çişe bile gidemezsin gibi :) Unutma Allah sabrını veriyor olacak canım benim.Çoook güzel bir hayat sizi bekliyor. Bak çok şükür kayınvalidende yardımcı sana :) Aynı sehirde olsak da keşke kızını ben parklara götürsem sende dinlensen canım benim..

halide25 halide25 canım benim telefonunda badoo isimli bir arkadaşlık sitesi programı gördüm. Kayıtlı. Kendi adına kullanıcı açılmış. kızlar falan boy boy. Tabi beynimden vurulmuşa döndüm. Çok kötü kavga ettik. eee kolay değil tabi beklemediğim bi durumdu hazmetmek zor. Ben yapmadım dan öte değil savunmasıda. Yapacak bişi yok şuan için göz ardı edeceğim çünkü ben sinirlendikce bebeğim de çok geriliyor.
Sen napıosun canım nasıl gidiyor hayat :)

Merserayy Merserayy Ohoooo eşyalan toplanmış merserayım geliyooo :))))) Canım benim hoşgeliyorsun sefalar getiriyorsun :) Yavaş yavaş toparlan dikkat et kendine. Bende nasipse normal doğum istiyorum. Çok korkuyorum o ayrı mesele tabi :) Doktorum sezeryan yada normal doğuma hastanın kendisinin karar veremeyeceğini keyfi bi durum olmadığını bebeğin 30 lu haftalar sonrası gelişim duruş boyut annenin çatı darlığı vs gibi durumlara göre karar verileceğini söyledi o yüzden o evreyi ben pek düşünemedim. Canım ben Çukurambar Koru Hastanesine karar verdim. Doğum odaları kişiye özel tekkişilik. Tertemiz. Eğer isterse ve normal doğum olursa eş doğuma giriyor. Odada TV den tut müzik tütsü vs hersey var. Sanki doğum yapıp da odaya çıkmışsın rahatlığı var. İnsan muamelesi görüyorsun özel hast. olduğu için. ben şuan da herşeyden çok memnunum inşallah doğumda da öyle olacak öyle hissediyorum :)

G gunesates canım sesin çıkmıyor nasılsın?

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Teyzoşlar bir sürpriz oldu bize
Kızımız ece'nin meğersem pipisi varmış :)))))
Cinsiyetimiz netleşti bugün, nasipse oğlumuz oluyor :)
Ben bir sürü pembe pembe kıyafetler almıştım baştan alacağım artık :)

heheh canım böyle süprizler olabılıyor allah sağlıkla sıhhatle kucagına aldırsın napalım alırsın artık yenıden kıyafet :)

S smams canım benim tebrik ederim. Çok şükür kocaman oldu :) Artık doğum düşünceleri de sarmıştır seni. Rabbim sağlıkla versin inşallah. Darısı bizlere :))) İnşallah 40. haftayı da göreceksin :)

ecrennnn ecrennnn canım benim. Çok şükür ki üç tane meleğin oluyor. Ahhh ne çok aradık onları. Hiç 3 tane olacagını düşünür müydün :) Canım kafan hiç karışmasın ve için hep rahat olsun. Nasıl ki bebek bereketiyle geliyorsa annede sabır özveri ve diğer tüm şeylerde kendiliğinden geliyor. Kızınla maksimum yaşayacağın zorluk emzik , beşik , bez konusunda olabilir ki bunlar önemli değil. Bırak biberondan o da süt içsin ne olur yani? Zaten sen onu ablalıga alıştırıyorsun zihnine yerleşiyor ve zamanla oturacak. üçü de senin minik bebeğin olacak ve çok güzel geçineceksiniz. Yalnız yorulmayacaksın demiyorum çişe bile gidemezsin gibi :) Unutma Allah sabrını veriyor olacak canım benim.Çoook güzel bir hayat sizi bekliyor. Bak çok şükür kayınvalidende yardımcı sana :) Aynı sehirde olsak da keşke kızını ben parklara götürsem sende dinlensen canım benim..

halide25 halide25 canım benim telefonunda badoo isimli bir arkadaşlık sitesi programı gördüm. Kayıtlı. Kendi adına kullanıcı açılmış. kızlar falan boy boy. Tabi beynimden vurulmuşa döndüm. Çok kötü kavga ettik. eee kolay değil tabi beklemediğim bi durumdu hazmetmek zor. Ben yapmadım dan öte değil savunmasıda. Yapacak bişi yok şuan için göz ardı edeceğim çünkü ben sinirlendikce bebeğim de çok geriliyor.

Merserayy Merserayy Ohoooo eşyalan toplanmış merserayım geliyooo :))))) Canım benim hoşgeliyorsun sefalar getiriyorsun :) Yavaş yavaş toparlan dikkat et kendine. Bende nasipse normal doğum istiyorum. Çok korkuyorum o ayrı mesele tabi :) Doktorum sezeryan yada normal doğuma hastanın kendisinin karar veremeyeceğini keyfi bi durum olmadığını bebeğin 30 lu haftalar sonrası gelişim duruş boyut annenin çatı darlığı vs gibi durumlara göre karar verileceğini söyledi o yüzden o evreyi ben pek düşünemedim. Canım ben Çukurambar Koru Hastanesine karar verdim. Doğum odaları kişiye özel tekkişilik. Tertemiz. Eğer isterse ve normal doğum olursa eş doğuma giriyor. Odada TV den tut müzik tütsü vs hersey var. Sanki doğum yapıp da odaya çıkmışsın rahatlığı var. İnsan muamelesi görüyorsun özel hast. olduğu için. ben şuan da herşeyden çok memnunum inşallah doğumda da öyle olacak öyle hissediyorum :)

Ayyy hicik oldum esine pissssss... ama yapmadim diyosa ve en onemlisi senin gonlun neye inaniyorsa oyle davran canimmm. Canini da sıkıp bebisi germe don lastigi gibi :)) bak benim coook sevgili gorumcecim memlekete geldi ve ben jic geriliyo muyum:eek: yoo bak nasi rahatim:KK17::KK17: nedenn cunku bebisi dusunuyorum :D
Gozunuz aydin canimmm bi oglusumuz daha oluyo:KK200: bin massallah massallahhh:nazar::nazar: Rabbim saglikli bir gebelik gecirip saglikla yavrumunuzu kucaginiza almayi nasip etsin insallah sekerr:KK200::anneadayı::nazar:

Sardi valla sarmazmi, oylemi olsun boylemi olsun dusunuyoz artik, ALLAH seninde bu haftalari gormeni nasip etsin insallah ve tum burdaki kizcelere.... ;))

Merserayim yakin olsak da yardim etsek toplanmana.cok dikkat et olur mu?normal dogum olmasini ben de cok isterdim kiymetli bebek riske atamam dedi dr ben de 7 yil beklemisim 6.tup bebek bisey diyemedim.ama hala icimde ukdedir keske diretseydim diyorum.simdi de ikiz diye sezeryan diyecekler.gerci bebekler de ters sagli sollu kafa kafaya vermisler sohbet eder gibi ayaklar asagida basindan beri boyleler.nasip insallah siz normal yaparsiniz.bebisler iyiler kuzum oglum acik ara onde yine 2266 civari kiz da 1950.boylari 42 43.cok sukur bi sıkıntı yok.senin yakisikli nasil?

eakgulum aynen canim hic dusunemezdim 3 cocugum olacagini rabbim nasip eder insallah.cok haklisin canim kardeslerini taklit etse ne olur ablaligi da ogrenecek insallah.cise gitmeye yemek yemeye bile vakit bulamiycam cok dogru ilk aylar kizimda da boyleydim.henuz bi yardimci da bulamadim.hayirlisi rabbi evlatlarimiza ve bize saglik versin de bakariz insallah dogan buyur.cok iyisin canim simdi kayinvalidemler cikariyor parka onlar gidince sana ihtiyacim olacak ama sen de oglusunla mesgul olacaksin kismetse.ayy demek ece saka yapti haaa.ben son aylarda bile durekli sorardim dr a eminsiniz degilmi ona gore alisveris yapiyorum diye.olsun erken farkedilmis onemli ayrinti simdi erkek ismi dusun dur minik pasani sevsinler.
bu arada da esine de uzuldum belki yanlislikla yuklenmistir telefona virus falan bulasmistir.icini ferah tut ama golgeni de hep hissettir.ben inanmiyorum yapacagina
Ayyy hicik oldum esine pissssss... ama yapmadim diyosa ve en onemlisi senin gonlun neye inaniyorsa oyle davran canimmm. Canini da sıkıp bebisi germe don lastigi gibi :)) bak benim coook sevgili gorumcecim memlekete geldi ve ben jic geriliyo muyum:eek: yoo bak nasi rahatim:KK17::KK17: nedenn cunku bebisi dusunuyorum :KK70:
Gozunuz aydin canimmm bi oglusumuz daha oluyo:KK200: bin massallah massallahhh:nazar::nazar: Rabbim saglikli bir gebelik gecirip saglikla yavrumunuzu kucaginiza almayi nasip etsin insallah sekerr:KK200::anneadayı::nazar:
cok tatlisin halide yaaa,gorumcenle bozukmusunuz kiyamam.sen ustesinden gelirsin canini sıkma kafani takma aynen biz yuvamizi bebeklerimizi dusunelim.

kizlar iki gundur kizim hasta yuksek atesi vardi yeni yeni dusuyor acillik olduk kulak ve bogaz enfeksiyonu.bugun daha iyi sukur.
Allah oncelikle saglik versin.cocuk hasta olunca tum duzen bozuluyor.
Halidem benim gorumcem yok bu arada

kizlar iki gundur kizim hasta yuksek atesi vardi yeni yeni dusuyor acillik olduk kulak ve bogaz enfeksiyonu.bugun daha iyi sukur.
Allah oncelikle saglik versin.cocuk hasta olunca tum duzen bozuluyor.
Halidem benim gorumcem yok bu arada

ayy canım benim yaaa kıyamam kuzuya :(:KK42:Çok çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin inşallah, tez zamanda iyileşip yaramazlıklarına kaldığı yerden devam etsin inşallah miniğimiz .
kız görümcen yok şanslısın vesselam :D Benimkini gönderem sana istersen çok hasret çekiyosan görümceye :D on kaplan gücünde maşallah bi görümüm var :D aramız maalesef hiç iyi olmadı yani hiç diyemedik bahçelerde börülçe oynar gelin görümce diye :D hayırlısı be gülüm, ben takmamaya çalışıorum inşallah yazın don lastiğine çevirmez bizi :KK45::63::KK17::-)

ayy canım benim yaaa kıyamam kuzuya :KK43::KK42:Çok çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin inşallah, tez zamanda iyileşip yaramazlıklarına kaldığı yerden devam etsin inşallah miniğimiz .
kız görümcen yok şanslısın vesselam :KK70: Benimkini gönderem sana istersen çok hasret çekiyosan görümceye :KK70: on kaplan gücünde maşallah bi görümüm var :KK70: aramız maalesef hiç iyi olmadı yani hiç diyemedik bahçelerde börülçe oynar gelin görümce diye :KK70: hayırlısı be gülüm, ben takmamaya çalışıorum inşallah yazın don lastiğine çevirmez bizi :KK45::63::KK17::-)
Sagolasin halidem,insan hastaliginda yaramazliklarini ozluyor evin nesesi gidiyor dun yine acildeydik gece yatarken dusuktu atesi sabah bir baktim 40.6 kostura kostura gittik bu kez fitil serum.tekrar cocuk dr una gidin kullandiklariniz fayda etmez dediler ogleden sonra tekrar gidicez duzelir insallah bebegim.
esimin bir erkek kardesi var sadece o yonden sansliyim diyeyim.anne babasi da cok iyi masallah.cok hasretim cok gonder bana da ben hakkindan geleyim.canim yaa seni uzmesine izin verme mumkunse hamilelikte gorusme neden geriyorlar seni hamile hamile uzuldum simdi.insallah iyi olursunuz ne diyeyim kaynana gorumce isleri zor malesef isin icinde esin yuvan olunca istedigin gibi davranamiyorsun.olsun halidem sen olursa olsun uzulme guzel bi tatil gecir.

Günaydın kızlar,
Eakgül canım valla ne sürpriz olmuş tebrik ediyorum, ama sen erken davranmışsın pembeler almaya canım, cinsiyeti erken söyleseler de tam netleşmesi 15-16 haftayı buluyo, olsun evin içinde giydirirsin nolcak sanki Allah sağlık versin benim oğluma arkadaş geliyo demekki. Canım eşinle ilgili sıkıntını sakincd konuş eşinle sakın kendini yıpratma, artık bi yavrunuz olacağını sorumluluklarınızın arttığını anlat, Allah huzur afiyet versin evinize canım.
Halidem o eski görümcelerden hala varmı yaa, artık yeni nesilin değişmiş olmadı gerekmiyomu? Sana kolay gelsin bacım vslka mümkün olduğunca az görüşmeye çalış canını sıkmasına müsaade etme.

Eceencim erkek bebrkler daha iri olurlar zaten kız bebeklere göre, hiç canını sıkma sağlıklı olsunlar yeterki,
Canım valla nolur kusura bakmayın da ben bu kıymetli bebek lafına gıcık oluyorum, kıymetsiz bebek mi var Allah aşkına, tüp bebekle hamile kalmak bir hastalık hali değilki drlar niye riske atamam deyip de insanları korkutuyorlar anlamıyorum, gerçekten bizim ülkede doğum üzerinde acayip bi sömürü var ve
Kafın doğum drları çok paragöz, öyle böyle değil yani.
Ben Türkiyede kalsaydım bu furyaya bende kapılırdım açıkçası ama burda gördüklerim ve yaşadıklarım fikrimi çok değiltirdi, (sakın yanlış anlaşılmasın batı hayranı bi insan değilim kesinlikle acayip milliyetçiyimdir) ama hamilelik ve doğum tamamen normal bir süreç olarak algılanır kadının doğasında vardır zaten doğurmak herkey kendi rutininde gider anlayışı hakim burda ve ben çok doğru buluyorum, tabiki 2-3 cümleyle anlatamıyorum bildiklerimi gördüklerimi. Ama kesin ve net şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de kadınlar çok pimpirikli olmuş naylon kadınlara dönüşmüş gibi geliyo bana, havadaki buluttan nem kapar olmuşuz, bunda drların etkisi çok büyük zaten, kim isterki kendini bebeğini riske atmayı.
Ben şimdi hastane ve dr arsştırıyorum, devlet hastaneleri rezalet gördüğüm kadarıyla, ama sırf otelcilik hizmeti nedeniyle de dünyanın parasını vermeyi doğru bulmuyorum, tabiki herkesin tercihi farklı herkesin hassas noktaları ve beklentileri farklıdır saygı duyuyorum.
Valla kafam çok karışık hala ne yapcağımı bilmiyorum, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Sagolasin halidem,insan hastaliginda yaramazliklarini ozluyor evin nesesi gidiyor dun yine acildeydik gece yatarken dusuktu atesi sabah bir baktim 40.6 kostura kostura gittik bu kez fitil serum.tekrar cocuk dr una gidin kullandiklariniz fayda etmez dediler ogleden sonra tekrar gidicez duzelir insallah bebegim.
esimin bir erkek kardesi var sadece o yonden sansliyim diyeyim.anne babasi da cok iyi masallah.cok hasretim cok gonder bana da ben hakkindan geleyim.canim yaa seni uzmesine izin verme mumkunse hamilelikte gorusme neden geriyorlar seni hamile hamile uzuldum simdi.insallah iyi olursunuz ne diyeyim kaynana gorumce isleri zor malesef isin icinde esin yuvan olunca istedigin gibi davranamiyorsun.olsun halidem sen olursa olsun uzulme guzel bi tatil gecir.
Canım çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum kızına

Günaydın kızlar,
Eakgül canım valla ne sürpriz olmuş tebrik ediyorum, ama sen erken davranmışsın pembeler almaya canım, cinsiyeti erken söyleseler de tam netleşmesi 15-16 haftayı buluyo, olsun evin içinde giydirirsin nolcak sanki Allah sağlık versin benim oğluma arkadaş geliyo demekki. Canım eşinle ilgili sıkıntını sakincd konuş eşinle sakın kendini yıpratma, artık bi yavrunuz olacağını sorumluluklarınızın arttığını anlat, Allah huzur afiyet versin evinize canım.
Halidem o eski görümcelerden hala varmı yaa, artık yeni nesilin değişmiş olmadı gerekmiyomu? Sana kolay gelsin bacım vslka mümkün olduğunca az görüşmeye çalış canını sıkmasına müsaade etme.

Eceencim erkek bebrkler daha iri olurlar zaten kız bebeklere göre, hiç canını sıkma sağlıklı olsunlar yeterki,
Canım valla nolur kusura bakmayın da ben bu kıymetli bebek lafına gıcık oluyorum, kıymetsiz bebek mi var Allah aşkına, tüp bebekle hamile kalmak bir hastalık hali değilki drlar niye riske atamam deyip de insanları korkutuyorlar anlamıyorum, gerçekten bizim ülkede doğum üzerinde acayip bi sömürü var ve
Kafın doğum drları çok paragöz, öyle böyle değil yani.
Ben Türkiyede kalsaydım bu furyaya bende kapılırdım açıkçası ama burda gördüklerim ve yaşadıklarım fikrimi çok değiltirdi, (sakın yanlış anlaşılmasın batı hayranı bi insan değilim kesinlikle acayip milliyetçiyimdir) ama hamilelik ve doğum tamamen normal bir süreç olarak algılanır kadının doğasında vardır zaten doğurmak herkey kendi rutininde gider anlayışı hakim burda ve ben çok doğru buluyorum, tabiki 2-3 cümleyle anlatamıyorum bildiklerimi gördüklerimi. Ama kesin ve net şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de kadınlar çok pimpirikli olmuş naylon kadınlara dönüşmüş gibi geliyo bana, havadaki buluttan nem kapar olmuşuz, bunda drların etkisi çok büyük zaten, kim isterki kendini bebeğini riske atmayı.
Ben şimdi hastane ve dr arsştırıyorum, devlet hastaneleri rezalet gördüğüm kadarıyla, ama sırf otelcilik hizmeti nedeniyle de dünyanın parasını vermeyi doğru bulmuyorum, tabiki herkesin tercihi farklı herkesin hassas noktaları ve beklentileri farklıdır saygı duyuyorum.
Valla kafam çok karışık hala ne yapcağımı bilmiyorum, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Sezeryan konusunda cok haklisin canim ben de sana katiliyorum.iste dr risk falan deyince bisey diyemiyosun allah korusun bisey olur da pisman olursam diye.hayirlisi artik.ikiz topiginde yurtdisindaki bi arkadas ikizlerini normal dogurdu hem bebisler yanlis hatirlamiyorsam 3 kilonun uzerinde idi.ne guzel masallah.keske burdaki dr larda normal dogumda israr etse bizi cesaretlendirse.bakalim bizim gidisat neyi gosterecek bebekler ters duruyor suan.
hastane konusunda da devlet hastaneleri hijyenik gelmiyor bana.ozel universite hastanesine gidiyorum ama cift kisilik ve tek kisilik odalar varmis.tek kisilik bos olursa girebilirmisim.buranin en yuksek ucretini oduyoruz muayenede.ama konforlu bi hastane degil malesef.medicana var o daha uygun muayenede ve 5 yildizli otel gibi ama yeni dogan yogun bakim servisi yok bide guvenebilecegim bi dr.gerci benim dr um dogumun plansiz aksam olursa pazar gunu olursa ben giremem dedi bastan.o da kafami karistiriyor ama erkrk dr a gorunmek de istemiyorum.kendi dr umu istiyorum haliyle benim kafam da cok karisik yani.hakkimizda hayirlisi olsun canim
Canım çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum kızına
cok tesekkur ederim allah razi olsun canim

Back
X