ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Günaydın canım :) Karpuz bu sene 2 kez yememişimdir. Ne zmm alcak olsam karpuz 20 kg görünce ben bunu nasıl yiyim diye bırakır almam. Açıkcası marketten bişi taşımakta ölüm gibi. Arabasız zor oluyor. Senin yazıyı okuyunca eşime dedim o da akşam çok büyük var alayım mı dedi yine kalsın dedim. Dolaba sıgmaz valla. Du bakalım halletcem inşallah.

Dün ben sağlık ocagına gittim. Kan da magnezyuma bakamayız dediler ama demir vs bakarız dediler. Pazartesi çıkacak sonuç. Magnezyum için bir tablet yazdı haftada iki kere suda erit dedi ama diğer vitaminleri yazamam dedi. Fazlası zarar ve dengesini doktorun kuruyordur dedi. Sonuçlarla kendi doktoruma soracağım.
Tetanoz aşısını vuralım dedim. Zaten neden vurulmasını istemiyor hastalar anlamıyorum falan dedi. Kötü bir örnek ama geçenlerde kadının biri doğuma giderken takside doğum yapmış. Sonu da kötü olmuş. Allah korusun ya...

Vurdular bakalım banada. ateş kusma yatma batma falan olmadı bende. iğnenin girdiği yer hafif sert hepsi bu. Sonraki dozu da 28 eylülde vuracaklar kısmetse.

decavit yerine bana doktor imom verdi. hem böbrekleri yormaz hem de içeriği daha iyi dedi. O yüzden decaviti 3-4 kez kullandım galiba. Ben balık hiç yemem omega da ayrıca almadım. Onu da muhakkak sormam lazım. Fazlası zarar diye bu doktor bana bişi vermiyor. İmom un içinde Omega , c vitamini , demir , b3 , çinko , b6, b2,b1, folik asit, iyot, d vitamini, b12 falan var. Günde 1 tane içince günlük ihtiyacı karşılıyormuş.

Sırt resmini istemem :))) Kafasını zor anlıyorum sırtını hiç anlamam valla :)
Temvel kari nolucak :D kizzz herifine aldir ye karpuzu mutlaka. Suyun her seyin normal olsun guzelik :) ignen de hayırlı olsun. Valla benim ilk tetanozda kolum acayip uyusmustu. Masallah sana e mi :) hareketler nasil içerde hissedebiliyo musun cok.? Erkekler cok yaramaz oluyolarmis içerde kizlara gore. Belki senin pasa da sagli sollu tekmelerle seni hasat ediyordur :)
Vitamin iyi besleniliyosa gerek yok diyolar ama ne kadar bealenirse beslensin bence mutlaka takviye gerekiyo. Senin haftalarinda ben de kullanmiyodum magnezyum calsiyum ama yok bacum gerekliymis. Cunku sabahlari parmaklarimk kapatamiyorum agriyor eklem yerlerinin tamami.dizler ayni sekilde.oturup kalkmak sikinti. Ha sikayef eder miyum ya da ediyor miyum? Haşa ne haddimeee... bu kadar zaman sobra hamile kalabilmisim bu kadarxik da olsun ama de mi :)) Allah saglikla yavrularimizi kucagimiza aldirsin insallah da bu gunleri gulerek analim inşallah :KK200::KK46::nazar:

Canım toplu alışverişim 500-600₺ falan tuttu ama daha önce bahsetmiştim, Almanya'da arkadaşlarım bana baby shower partisi yapmışlardı ve o zaman çok hediye gelmişti, ben sadece yenidoğan ve ilk bir aya yönelik alışveriş yaptım, park yatak çocuk arabası puset falan da 3 yaşında yiğenim var onlar verdiler, velhasıl çok bir masrafım olmadı çok şükür, herşeye de dalmadım ihtiyaç duydukça alıyım elimde patlamasın aldıklarım dedim.
Bu sabah erkenden yıkadım kurudu çamaşırlar ve az önce ütüleme işi de bitti, bugün çantasını hazırlayacam inşallah
Kendim için 2 pijama takımı aldım dagi'den, bebeğin hiç eksiği yok şuanda benim sadece gecelik sabahlık ve terlik eksiğim var, onun dışında herşey hazır çok şükür.
Nst'ye her hafta giriyorum kontrol günlerim salı günleri bu salı da girerim kesin, yarın 36.haftam bitiyo, yavaş yavsş mutlu sona yaklaşıyoruz ama biraz tırsmıyo da değilim:KK17:

Kasılmalar normalmiş de geceleri ağrıyla uyanıyorum, afedersin o bölgemin tüm kemikleri sızlıyo, bu da normalmiş vücut kendini doğuma hazırlıyo çatı genişlemeye başlıyo Allahın hikmeti ve lütfu işte

Ecrencim kızın kardeşiyle yaşamaya alışcak zamanla biraz sabır arkadaşım, oğlunun iyi olmadına sevindim, inşallah minik kızın da ameliyata gerek kalmadan çıkar hastaneden, ameliyat gerekirse de Allah şifa versin tez zamanda bu günler de geçecek inşallah hiç merakt etme, ne güzel 3 kiloya yaklaşmış Rabnim tez zsmanda kucağına slıp evine götürmeyi nasip etsin inşallah
Kiz ben senden korkmaya basladim. Her neti acmamda acaba Merserayy Merserayy im dogum yaptim mi yazacak diye aciyom :)
Benim de dun adet sancisi gibi sancim oldu. Sol kasigim agridi. Ablam nst ye gir dedi ama gitmedkm hastaneye. Bil su ictim. Gecmesini bekledim ki yarim saat sonra gecti. Ama bendeki tirsmayi gormen lazimdi. Zaten herifi hicc demiyom eli ayagi birbirine dolasti. Bi lavaboya gittim geldim ki üstünü basini giymis hadi diyo hastaneye gidelim. :) deli ya bu adam. Tamam ben manyagim o ayri da bu adam da en az ben kadar deli :D canim benim nasil urkmusse gece diyo ben senin yaninda uyuyim.malum ben koca yatakta bagimsizlik ilan ettim kizimla koyun koyuna yatiyom :D o da zavallim kanepede. Iste urkrugunden diyo dur yaninda uyuyim da sende korkma :D iki ciplak nasil ki bi hamama yakisiyosa biz de iki manyak bi evde takiliyoz iste..
Isleri bitirmisin hadi gozun aydin bacim. Sen jet hizisina sahipsin bin massallahhhh :))) bi basliyicam dedin bi de bitti :) Hadi bakalim sirada kucuk beyin saglicakla gelmesi var. Gozlerimizj ve kollarimizi actik bekliyoruz seni sevgiyle askla hasretle kucuk beeeyyy:nazar::KK46::nazar::KK200::nazar::KK33::KK73::KK36::KK9::rolleyes:

esma73 esma73 5+5 de baslamisti bulantilarim

Merserayy Merserayy canimmm hayirli olsun guzel gunlerde kullanin cicilerinizi :) mutlu sona yaklasiyoruz bu cok heyecan verici :) cok şükür bu gunlere

halide25 halide25 canim dur sana daha var telas yapmayin :))) guzel kuzunla uyu ama babayi hepten atma yataktan. Ben şimdi sarilmak falan istesemde sarilamiyorum gobis izin vermiyor. Hareketleri hissediyorum canim disardan cok belli olmuyor dikkatli bakmak gerekiyor. Ben görüyorum da eşim direk göremiyor. Saglik ocagi kan sonuclarim cikti hemen demire basla falan dedi demir ve kansizlik cikmis iste. Simdiye akli nerdeyse doktorun. Dunyanin parasini aliyorlar gerisi tirt :)

Kiz ben senden korkmaya basladim. Her neti acmamda acaba Merserayy Merserayy im dogum yaptim mi yazacak diye aciyom :)
Benim de dun adet sancisi gibi sancim oldu. Sol kasigim agridi. Ablam nst ye gir dedi ama gitmedkm hastaneye. Bil su ictim. Gecmesini bekledim ki yarim saat sonra gecti. Ama bendeki tirsmayi gormen lazimdi. Zaten herifi hicc demiyom eli ayagi birbirine dolasti. Bi lavaboya gittim geldim ki üstünü basini giymis hadi diyo hastaneye gidelim. :) deli ya bu adam. Tamam ben manyagim o ayri da bu adam da en az ben kadar deli :KK70: canim benim nasil urkmusse gece diyo ben senin yaninda uyuyim.malum ben koca yatakta bagimsizlik ilan ettim kizimla koyun koyuna yatiyom :KK70: o da zavallim kanepede. Iste urkrugunden diyo dur yaninda uyuyim da sende korkma :KK70: iki ciplak nasil ki bi hamama yakisiyosa biz de iki manyak bi evde takiliyoz iste..
Isleri bitirmisin hadi gozun aydin bacim. Sen jet hizisina sahipsin bin massallahhhh :))) bi basliyicam dedin bi de bitti :) Hadi bakalim sirada kucuk beyin saglicakla gelmesi var. Gozlerimizj ve kollarimizi actik bekliyoruz seni sevgiyle askla hasretle kucuk beeeyyy:nazar::KK46::nazar::KK200::nazar::KK33::KK73::KK36::KK9::rolleyes:
:KK70::KK70::KK70:
Kız öldürdün beni gülmekten, benim herif de öyle, acayip pimpirikli, Allahtan ben rahat bi insanımda dengeliyoz, bende onun gibi olsam çevreye yaydığımız enerji nasıl olurdu bilmiyom, herkes bizi kovardı yanından :-)

Canım ben tez canlıyımdır bi başladımmı bitiririm yarım bırakmam işimi,
Yarın da kendi çantamı hazırlıcam herşey hazır zaten sadece çantaya yerleşcek.
Sonrada doğum beklicez ama daha erken en azından 20 gün daha bekle oğlum diyorum.
Yarın kontrolüm var bakalım dr ne dicek.

Mide bulantısı ne zaman başladı eakgull eakgull
Benim 8.hafta biterken başladı 20.haftaya kadar sürdü. Heyecanını anlıyorum bende böyle gün sayıyodum her belirtiyi yaşamak istiyodum, ama çok da imrenme bulantıya bence, ben bütün ömrüm böyle geçecek zannediyodum artık. Çok şükür geçti o günler. İnşallah sen daha az çekersin bulantıyı

Benim 8.hafta biterken başladı 20.haftaya kadar sürdü. Heyecanını anlıyorum bende böyle gün sayıyodum her belirtiyi yaşamak istiyodum, ama çok da imrenme bulantıya bence, ben bütün ömrüm böyle geçecek zannediyodum artık. Çok şükür geçti o günler. İnşallah sen daha az çekersin bulantıyı
Ben transferden sonra 3 gün mide bulantılarım oldu çok zordu bende atlattım mi diye düşünüyorum haftaya kalp atışlarını duyacaz inşallah dua edin rabbim sağlıkla kucağına almayinasip etsin bebeğini

keseyi görmek için doktora gittiğimde o öyle dedi yumurtaliklarin aşırı şişmişdedidoktoruna sor dedi Hemsireylekonuştumrahatsız olmadığın sürece sıkıntı Yok dedi amabenim sancılarım varkarnım şiş internettenbaktım tanısı ohssmus

Merserayim halidem eakgulum tesekkue ederim kizlar alinti yapamadim yeloyelo sen de aklimdasin tesekkur ederim.
bu hafta pes ettim oglum asiri gazli surekli onunla ugrasiyorum 3. Gaz damlasina basladik toprak isittik altina koyduk nafile 2 saat kesintisiz uykusu yok haliyle bizde de yok annem cuma gidecek cumartesi kv ler gelecek guya kizim gelene kadar tek bakarim diyordum buyuk konusmamak lazimmis buyuk kizim da 1 haftadir kabiz.o yuzden cagirdim mecbur bugunumuze sukur.
Kizlar bebislerinizin esyalarini gulu gule kullanin insallah.merseray az kalmis allah yardimcin olsun.halidem agrin olmus dikkat et canim eakgulum biraz ye kuzum zaten cok zayifsin.
bu arada 18 kilo almistim 33 hafta bitene kadar 62 olmustum simdi 47-48 oldum yani bebis cok yoruyor arkadaslar evde yardimciniz olsa da su icmeye bile vakit bulamiyorum demem o ki bol bol uyuyun iyi beslenin kiloyu takmayin.hepinize kolay gelsin guzel yurekli arkadaslarim

esma73 esma73 5+5 de baslamisti bulantilarim

Merserayy Merserayy canimmm hayirli olsun guzel gunlerde kullanin cicilerinizi :) mutlu sona yaklasiyoruz bu cok heyecan verici :) cok şükür bu gunlere

halide25 halide25 canim dur sana daha var telas yapmayin :))) guzel kuzunla uyu ama babayi hepten atma yataktan. Ben şimdi sarilmak falan istesemde sarilamiyorum gobis izin vermiyor. Hareketleri hissediyorum canim disardan cok belli olmuyor dikkatli bakmak gerekiyor. Ben görüyorum da eşim direk göremiyor. Saglik ocagi kan sonuclarim cikti hemen demire basla falan dedi demir ve kansizlik cikmis iste. Simdiye akli nerdeyse doktorun. Dunyanin parasini aliyorlar gerisi tirt :)
Aman bu doktorlar da bi acayip :P :63:
Neyse demiri kullan mutlaka kan pompaliyosun bebise cok ihtuyacin olacak :) amann neydim anacim herifi attik yataktan rahat rahat takiliyoz :KK48:

:KK70::KK70::KK70:
Kız öldürdün beni gülmekten, benim herif de öyle, acayip pimpirikli, Allahtan ben rahat bi insanımda dengeliyoz, bende onun gibi olsam çevreye yaydığımız enerji nasıl olurdu bilmiyom, herkes bizi kovardı yanından :-)

Canım ben tez canlıyımdır bi başladımmı bitiririm yarım bırakmam işimi,
Yarın da kendi çantamı hazırlıcam herşey hazır zaten sadece çantaya yerleşcek.
Sonrada doğum beklicez ama daha erken en azından 20 gün daha bekle oğlum diyorum.
Yarın kontrolüm var bakalım dr ne dicek.
Ayy sen dogur da sira bize gelsin anacim:KK48:
Bu aralar ilk gunler gibi zaman niyeyse gecmek bilmiyor. Hos bugun benim hafta dönümüm. 33.gaftamiz bugun bitti. 33+0 olduk bugun. Allah nasip ederse 34ten gjn almaya baslicaz ama sanki ilk zamanlardaki gibi agir aksak gecmeye basladi gunler:KK48:
Ben de her gun bi odayı halletmeye calisiyorum ama kafam surekli karisiyor. Malum erzurumda dogum olacak ekimde insallah. Ve benim gitmeden kisliklari da cikarip duzenlemem lazim her yeri. Temizlik yaptiricam haftaya halilari vericem yikansin diye.
Amannn is bitmiyor anacim bakalim insallah hepsi siraula hallolur:KK200:

Merserayim halidem eakgulum tesekkue ederim kizlar alinti yapamadim yeloyelo sen de aklimdasin tesekkur ederim.
bu hafta pes ettim oglum asiri gazli surekli onunla ugrasiyorum 3. Gaz damlasina basladik toprak isittik altina koyduk nafile 2 saat kesintisiz uykusu yok haliyle bizde de yok annem cuma gidecek cumartesi kv ler gelecek guya kizim gelene kadar tek bakarim diyordum buyuk konusmamak lazimmis buyuk kizim da 1 haftadir kabiz.o yuzden cagirdim mecbur bugunumuze sukur.
Kizlar bebislerinizin esyalarini gulu gule kullanin insallah.merseray az kalmis allah yardimcin olsun.halidem agrin olmus dikkat et canim eakgulum biraz ye kuzum zaten cok zayifsin.
bu arada 18 kilo almistim 33 hafta bitene kadar 62 olmustum simdi 47-48 oldum yani bebis cok yoruyor arkadaslar evde yardimciniz olsa da su icmeye bile vakit bulamiyorum demem o ki bol bol uyuyun iyi beslenin kiloyu takmayin.hepinize kolay gelsin guzel yurekli arkadaslarim
Gaz icin aci elma yagi diyolardi canim. Belki kullanmisindir ama hatirlatam dedim sana yine.
Bu arada yalniz kalmaman iyi olmus. Gerci belkj biraz kafa dinlemek istersin ama cocuklarla xor tabi. Olsun gelsinler ve sana yardimci olsunlar insallah her sey guzel olacak cankm benim :KK200::KK200:

canım salgın var galiba ablamın kızı da ateşli hasta. Dikkat et kızına mikrop kapmasın kuzuşuma.
Sen de yemene içmene dikkat et gaz yapan şeyler yememeye çalış bebeğe sütle geçmesin. Gerçi gazlı olunca sen ne yersen ye ondan gaz olur galiba. Hemen geçsin insallah..
18 kilo ikiz gebeliğe bence normal canım ben sanırım 12 kilo dan fazla almayacağım veya son aylar mı tam kilo alacağım bilmiyorum. Formumu koruyorum :D Yemek yemek eziyet valla benim için.

Seni ve kuzularını öperim canım,
kendine iyi bak,

Aman bu doktorlar da bi acayip :p :63:
Neyse demiri kullan mutlaka kan pompaliyosun bebise cok ihtuyacin olacak :) amann neydim anacim herifi attik yataktan rahat rahat takiliyoz :KK48:

Demirime başladım canım. Sabah 6.30 gibi içiyorum 8,30 gibi de kahvaltı yapıyorum. Aç karnına içmek gerekiyormuş sanırım birde süt falan içmemek gerekiyormuş bende o yüzden demir emilimi olsun iki saat bekliyorum.

Halidem bu arada dizlerim ağrımaya başladı :D 60 yaşında hissediyorlar bacaklarım kendisini. Birde sabahları ellerim çooook uyuşuyor. Haftaya salı gidince söyleyeceğim bakalım doktoruma. Gerçi adam herşeye normal diyor :)

Şimdi herifini attın yayılarak yat bakalım 2 sene sonra o yataga sende sığmazsın :D Tepikler bebişkonnn :)

Demirime başladım canım. Sabah 6.30 gibi içiyorum 8,30 gibi de kahvaltı yapıyorum. Aç karnına içmek gerekiyormuş sanırım birde süt falan içmemek gerekiyormuş bende o yüzden demir emilimi olsun iki saat bekliyorum.

Halidem bu arada dizlerim ağrımaya başladı :KK70: 60 yaşında hissediyorlar bacaklarım kendisini. Birde sabahları ellerim çooook uyuşuyor. Haftaya salı gidince söyleyeceğim bakalım doktoruma. Gerçi adam herşeye normal diyor :)

Şimdi herifini attın yayılarak yat bakalım 2 sene sonra o yataga sende sığmazsın :KK70: Tepikler bebişkonnn :)

Kiz o diz agrilari bende sanirkm 6.aydan sonra basladi. Oturup kalkmak iskence. Ayaktaysam dimdikine durmak istiyom hic oturmak istemiyom :D
Parmaklarimda da agri baslayip diz agrisi dayanilmaz olunca magnezyum calsiyum takviyesi almaya baslamistim.sor istersen senin muhtesem toktoruna :)
Benim de randevum haftaya carsamba. Insallah hayur haberlerle geliriz ikimizde.
Ben de iki gundur evi duzenliyorum. Dolaplarin icini falan. Haftaya persembe halilari yikamaya verip cumartesi de temizlik yaptirmayi dusunuyorum. Bugün de vitrinin icini makineye koydum yikandi.
Dun koltuklarin yerini degistim benege gore duzenliyorjz evi. Allahimiza sukurler olsun ki bugunlere ulastik.
Bu arada newjoyun bu takimini erzjruma gittigimizde gormustuk. O kadar sik o kadar zarif parcalar var ki bayiliyosunnnn. Hos ben de yapmadim oda minik hanima.insallah yasi buyuyunce alicam ki herseyi bilsin hanfendi :)
:KK200:

m-urundetay.aspx

bu salincagi aldim sekerler. Hem aba kucagi gibi tam sekilde yatiyor.hem mama sandalyesi hem de salincak. Alan arkadaslarim cok memnunlardi. Ben de aldim :) inslalah saglicakla kullanmak nasip olur

Eklentiler

• 20150903_122821.webp
    20150903_122821.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 77
Kiz o diz agrilari bende sanirkm 6.aydan sonra basladi. Oturup kalkmak iskence. Ayaktaysam dimdikine durmak istiyom hic oturmak istemiyom :KK70:
Parmaklarimda da agri baslayip diz agrisi dayanilmaz olunca magnezyum calsiyum takviyesi almaya baslamistim.sor istersen senin muhtesem toktoruna :)
Benim de randevum haftaya carsamba. Insallah hayur haberlerle geliriz ikimizde.
Ben de iki gundur evi duzenliyorum. Dolaplarin icini falan. Haftaya persembe halilari yikamaya verip cumartesi de temizlik yaptirmayi dusunuyorum. Bugün de vitrinin icini makineye koydum yikandi.
Dun koltuklarin yerini degistim benege gore duzenliyorjz evi. Allahimiza sukurler olsun ki bugunlere ulastik.
Bu arada newjoyun bu takimini erzjruma gittigimizde gormustuk. O kadar sik o kadar zarif parcalar var ki bayiliyosunnnn. Hos ben de yapmadim oda minik hanima.insallah yasi buyuyunce alicam ki herseyi bilsin hanfendi :)
:KK200:

Kolay gelsin şekerimm.. Ev ayağa kalkınca geri oturmuyor valla.. Tek yapma sakın. Benim buyuk temizlik bitti çok şükür birde bebek doğmadan 15 gün önce alırım kadın yeter sanırım.Benim ayak parmaklarım da şişme uyuşma oluyor. Muhteşem doktorumdan önce sağlık ocagı haftada 2 kez 1 tablet magnezyum kullan dedi canım pztsi ilk içtim bugünde içeceğim nasipse.

Gidelimde görelim kuzuları. Benim şeker yükleme var hiç gerek yok bence ama mecburen yaptıracağız.

Herşey bebeğe göre düzenleniyor dimi :) Çok şükür halidem bin şükür..
canım bebek odasına bayıldım ya...caploonba denen markada da çok güzeller. İnşallah rabbim sağlıkla hayırla alıp kullanmak nasip eder. Sağlıklı hayırlı evlatlar versin insallah.

Bizim evde boş oda var 1 yatak bir dolap olsun alayım istiyorum ama nasip canım

m-urundetay.aspx

bu salincagi aldim sekerler. Hem aba kucagi gibi tam sekilde yatiyor.hem mama sandalyesi hem de salincak. Alan arkadaslarim cok memnunlardi. Ben de aldim :) inslalah saglicakla kullanmak nasip olur

Çok güzel canımmm :) Güzel günlerde kullanın emiiiii :)

mrb kızlar allah nasip ederse ekim ayında ikinci tedavimin stardını vericem
halide25 halide25 salıncağını çok beğendim
@eakgül canım senin bulduğun odada harika gerçekten bende çok beğendim
bu topikte bulunan diğer arkadaşlarda ecren merseray yeloyelo kızlar banada dua edin bende yakın zamanda bu tarz sohbetler edeyim sizlerle inş

Back
X