ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Göğsüm daha iyileşmedi canım, sarılıkla hala uğraşıyoruz tam atlatamadı. Anne karnındaki hareketlerle şimdi nasıl diye düşünüyorum, valla benim oğlum bu hafta huy değiştirdi, iki haftadır sakin ve huzurluydu, şimdi gaz sancıları başladı çok huzursuz uyuyo her an uyanacakmış gibi sürekli mızırdandığı için ben bi türlü uykuya dalamıyorum, çok yorgun uykusuz ve bitkinim,
Canım benden sana tavsiye, hamilelik süreci ve bebeğin gelişimini takip etmek çok keyifli biliyorum ama, doğumdan sonrasına hazırlamanı tavsiye ederim kendini, oğlumu kucağıma almanın emzirmek altını değiştirmek yıkamak onunla konuşmak dünyada hiçbirşeye değişilmez, çok mutluyum Allaha sonsuz şükürler olsun, tüm bunların yanı sıra dıkıntılı bir süreç de yaşıyorum, sezeryandan sonra toparlanmak zaman alıyo göğüs acıları ayrı bir illet, duygusallık bşr yandan, sürekli ağlıyorum. Ben bu sğrece hazırlamamılım kendimi ve normal doğuma çok şartlandırmıştım kendimi sezeryan sonrası hakkında çok bilinçsizdim psikolojik olarak hazırlasaydım kendimi bu kadar sıkıntı çekmezdim belki

Halidecim üzülme sakın sütüne etki eder, benim oğlumda bir gece hastanede kaldı bende kaldım yanında tabi, ama yine nüksetti sarılık, şimdi idrar yolları enfeksiyonu varmı diye bakcaklar, ondan da olabilirmiş, kan ve idrar verdik cumartesi gitcez tekrar dra.
Bol su ve hoşaf benim sütümü bollaştırdı canım ekstra bişey içmeme gerek kalmadı.
Şimdi nasılsın Şeymacım nasıl?
Benim sezeryan yerim hala acıyo, hala zorlanıyorum yatıp kalkarken, sağ tarafıma yatmaya yeni başladım sol tarafa hala yatamıyorum 3 hafta oldu.

Canım arkadaşım her geçen gün acıların bitecek. Hatta bu günlerde bitmiş bile olabilir ?
Tosun oğlunu severim senin annesiiiii :) Doğum sonrasına kendimi nasıl hazırlayacağım ki canım. Acı çekeceksin mi diyim kendime :) ben sezeryan olacağım galiba yani normal doğum fikrinde hep bir yerde tıkanıyorum. Eşim de sezeryana gün alacaksın ama önce bebek gelecek normal olacak görürsün diyor :) Normal doğum anında bir komplikasyon olacak diye korkuyorum bu korkuyu yenemiyorum. Doğum sonrası beni en çok kalabalık korkutuyor. Doğum yapan arkadaşlarım var Kv leri onlardan çıkmıyor. Bizde de öyle olur mu diye tırsıyorum :D

Canım benim gögüsüm mantar patlamış gibiöbek öbek ve simdiden çok sızlıyor. Ya bir sorun var yada bu gögüsle emzirme işi bana da zor olacak. 1 saat sütyen taksam tüm gün sızı çekiyorum. Hayırlısı bakalım.

Sen sezaryan hiç istemedin o yüzden mi ağrın çok oldu acaba? Ağrı eşiğin düşüktür belki canım.
Acil şifalar dilerim ve öperim

Canim carsamba gjnu saglik ocagina gittik erzurumdan dondukten sonra. En son 28ocakta erzurumda saglik ocaginda tattilmisti.burda saglik ocagjnda gittihimizde 10gun gecmisti. 10gunde kilo almis kuzum 300gram.doktor iyi dedi. Erzurumda doktor bizden de idrar tahlili istemisti ama kan degerinde dususe gectihini gorunce biz vermemistik idrar tahlili. 20ekimde saglik ocagina vikicaz.1aylik olucak insallah kuzum.asisi varmis. O zamana kadar hala az biraz sarilik olursa hastaneye cikmayi dusunuyorum.
Benim de göğüslerim aciyo.annem goguslerin kayniyo o yuzden aciyo diyo. Hem kaynama acisi var.hem de sol gogsumde catlak acisi var. Dedigin gibi duygusallik hassasiyet hat safhada.
Dun gece de sanki seymamin kakasinda kan gordum. Sonra takip ettim.diger kakalarinda yoktu oyke bisey.hemsire olan ablam diskisini yaparlen zorlandiysa olabilir dedi. Ben de cok vesveselenmek istemedim.sonradan da bisey olmadi ya.. allahim kotu seylerden saklasin bizi.
Ben hic yatmadim sezeryan sonrask.o yuzden hic agrilarimi hatirlamiyorjm kuzum.cok sukur saga sola da yatabiliyorum.kanamam cok aktif olmasa da devam ediyor.insallah sen de tez zamanda hemencecik toparlarsin canim benim. Oglunu da seni de öpüyorum

Kızzzz halideee :) napıyon bacım :)
şeymacık nasıl? o kan muhtemel dediğin gibidir canım tekrar gelmedi inşallah.

ecrennnn ecrennnn canim nasilsin. Ankaraya geldiniz mi?
Canim ben de haber verecektim ki sen sormussun simdi sagolasin.bilgi vereyim sana ve arkadaslara.kizim gectigimiz sali gunu 4 saat suren ameliyata girdi ankarada acik kalp ameliyati.dr iyi gecti elimizden geleni yaptik deligi kapatabildigimiz kadar kapattik demis esime.sonraki gun de cok atesi cikmis.esim dr la bi daha gorusemedi dr cooook yogun.ven gidemedim cocuklari birakip salya sumuk agladim tabi.yarin oglen yola cikicaz kizimi gormek icin.normalde 3-5 gun yogun bakim 1 gun odadan sonra cikariyorlar ama hemsire bi muddet daha burda gibi demis.cok uzuldum kuzum dogdugundan beri yogun bakimlarda ne zaman bitecek cilesi.yuzde yuz oraninda oksijen aliyor makineden.hala sondayla besleniyor kalbi yormamak icin biberon vermiyorlar.3630 la ameliyata girdi yeni dogmus bebek kilosunda adeta.2060 dogmustu.sondayla da 50 cc veriyorlar kalp yorulmasin diye.3 aylik oldular.
Oglum cok gazli cok agliyor cok kusuyor az kilo aliyor .buyuk kizim iyi sukur.
Sık yazamiyorum ama aklim sizde kizlar halide merseray nasil gidiyor annelik?eakgul az kaldi dimi yelo sen nasilsin?

Selam kizlarr,
Gaz sorunu icin aci elma yagi diyorlar. Bebisin ayaklarina masaj yapin aci elma yagi ile.insallah faydali olacaktır.
Gecen gun benim aile doktorum emzirme ile ilgili dedi ki: bi gogsunu emzirdin .uykuya daldi bebek. Uyandiginda o emzirdigin gogsu 5 dakika ver.sonra oteki gogse gec.
Sebebini sordum.dedi ki ilk gelen sut daha az besleyici sutmus. Sonradan gelen kalorili sutmus. O yuzden o emzirilwn memede kalan sut bizim icin degerli dedi.
Siz de boyle yapabilirsiniz
Ha ben yapabiliyo muyum. Yapamiyorum cunku sol gogsumle ilgili sikintim var. Yaradan oturu onu vermek aci veriyor bana. Ve 5dk emzirip cekemiyorum. Gogsumun agrısi sirtima vuruyo :KK43:
Bu arada acayip depresif feziyorum evde. Sac bas dağınık ust bas desen pijama esofman... bebis uyuyo. Onu yatagina kiyar koymaz ev isi yaomaya kosturuyirum.o arada uyaniyo tekrar..alt degis emzir gaz uyut yeniden ev isi...
Esim yardimci oluyor ama tempo beni hasat ediyo... Rabbime bin sukur bugunlere geldik.belki of bile dememeliyim ama bazen acayip yorgun ve halsiz ve uykusuz oldugumda of diyebiliyorum. Rabbim affetsin inşallah. ..
Bu arada sezeryan olan hatunlar kanama durumunuz nasil. Benden cok gelmiyo kan ama az az hala devam ediyor... 40 gunw tamamlanacak mi yoksa devam eder mi ki???

Canim ben de haber verecektim ki sen sormussun simdi sagolasin.bilgi vereyim sana ve arkadaslara.kizim gectigimiz sali gunu 4 saat suren ameliyata girdi ankarada acik kalp ameliyati.dr iyi gecti elimizden geleni yaptik deligi kapatabildigimiz kadar kapattik demis esime.sonraki gun de cok atesi cikmis.esim dr la bi daha gorusemedi dr cooook yogun.ven gidemedim cocuklari birakip salya sumuk agladim tabi.yarin oglen yola cikicaz kizimi gormek icin.normalde 3-5 gun yogun bakim 1 gun odadan sonra cikariyorlar ama hemsire bi muddet daha burda gibi demis.cok uzuldum kuzum dogdugundan beri yogun bakimlarda ne zaman bitecek cilesi.yuzde yuz oraninda oksijen aliyor makineden.hala sondayla besleniyor kalbi yormamak icin biberon vermiyorlar.3630 la ameliyata girdi yeni dogmus bebek kilosunda adeta.2060 dogmustu.sondayla da 50 cc veriyorlar kalp yorulmasin diye.3 aylik oldular.
Oglum cok gazli cok agliyor cok kusuyor az kilo aliyor .buyuk kizim iyi sukur.
Sık yazamiyorum ama aklim sizde kizlar halide merseray nasil gidiyor annelik?eakgul az kaldi dimi yelo sen nasilsin?
Canim Rabbim acil sifalar versin. Insallh tez vakitte iyilessin kucuk hanim. Zor zamanlar haklisin aglamakta uzulmekte ama sabir gerek. Rabbim kuzuna şafi ismi ile sifa versin inşallah. Sana ve esine de guc versin.imtihanınizi kolaylastirsin insallah Mevlam canim

Merhaba kızlar
Halidecim merhsba, çok az girer oldum buraya girsemde okuyup çıkıyorum yazscak güç bulamıyorum kendimde çoğu zaman, canım bende aynı durumdayım saç baş darmadağınık zaten çok da şişko ve çirkin hissediyorum kendimi bende depresifim maalesef eşim yanımda değil haftasonları git gel yapıyor, ailemin yanındayım çok şükür ev işi derdim yok hepsini onlar hallediyor Allah razı oldun. Yine de mutsuzluğumu engelleyemiyorum kendimi çok yalnız hissediyorum çünkü, annemle ayrı tellerden çalıyoruz zaten hasta kendiyle zor ilgileniyo, bir de ben sezeryan yerimin sol tarafını iki hafta üstüste incittim hala acısı geçmedi, göğüslerim hala iyileşmedi, sağlık açısından pek iyi hissetmiyorum kendimi, dediğin gibi bende scılarım için of diyorum bazen ama yavrum herşeye değer biliyorum. Bugün ilk aşısını oldu öyle ağladı ki içim parçalandı bende ağladım tabi, sonra dedimki ne acı varsa ben çekiyim ona bişey olmadın acı çekmedin oğlum yeter. Kanamam benim de az az devam ediyo 40'a kadar sürebilir hatta geçebilirmiş de.
Erkek bebeklerde gaz sancısı daha çok oluyomuş, elma yağını bende uyguluyorum ve ayaklarını sıcak tutmaya çalışıyorum
Ecrencim Allah yardımcın oldun acil şifalar versin kızına inşallah
Eakgül canım sen nasılsın?
Çocuk olunca pek yazamaz olduk buralara, yorgunluk uykusuzluktan
Hepinizi öpüyorum kızlar

Gunaydin kizlar,
Allahima cok şükür ki bebeklerinizden bahsediyorsunuz. Hamile oldugumu ve arkadaslarimin meleklerinin dogdugu aklima geldikce gozlerim yasariyor.

Ben iyiyim ara ara tüm gün süren mide yanmalarim oluyor. Ama ne yanma.... Söküp atasim geliyor. Doktor cekeceksin diyor bildigin ona da ayar oluyorum. Kizlar goguslerimin ucundan beyaz su gibi birsey geliyor kuruyunca koyu beyaz oluyor uclar. Sütyen takarsam da oyle bir sizliyor ki gözümden yaş geliyor. Bebek bu memisleri nasil emecek veya emince bu aci tavan olursa ben nasil emzircem bilmiyorum.

Hazirliklarimiz devam ediyor. Oda takimi falan geldi silinecek cogu kiyafet isi bitti. Bebek sekeri konusunda lavanta kesesi yaptirdik minik sirin kutu aldik ( bildiginiz kiz isi ama eşim biblo olmasin dedi ) bir de küçük siselerde kolonya varya ondan yaptirim diyorum.

Ates olcere hala karar veremedik ne hikmetse.

Benden havadisler böyle. Sizleri ozluyorum.. Mis kokan bebelerinizi teyzesi icin de opun..

Merserayy Merserayy canim ev ev ustunde olmuyor annende olsa zor. Senin acilarin ve yorgunlugun daha da tahammulsuz olmana sebep veriyor olabilir. Sabret canim cok az kaldi.

halide25 halide25 canim nasilsin. Cok mu gazli senin kuzus da? Ayagini sicak tut canim. Öperim

Selam kizlar, nerserayim tam da ablattigin gibi hissediyorum kendimi. Atlatiriz insallah tez zamanda bu psikolojiyi ve kilolari..
Bugun hastaneye gittik. Hepatit asisi yapildi. Atesi cikabilir dedi hemsire. Calpol aldik ates düşürücü olarak. Simdilik beklemedeyiz sikinti yok.
eakgull eakgull canim cok sukur cok gazli degil benim kiz. Amaaa gazi oldu mu da yikiyo ortaligi. Ama sakin cok sukur. Bizi cok yormuyo. Sarilik degeri 15di. Bugun kan tahlili istedi doktor
Cok sukur 8e dusmus. Doktorumuz daha da dusecek dedi.
Sekerli su veriyorum kizceme. Sariliga iyi gelir dediler. Doktprlar anne sutu haricinde vermeyin bisey diyolar ama ben sekerli su veriyorum. Insallah iyi geliyodur.
Sizlerle yazışmayi ozluyorum ama @Merserayy imin dedigi gibi okuyup çıkıyorum anca. Yazamiyorum cok.
@eakgull canim hayirli olsun tum hazirliklarin. Ben de 40 mevludune seker yaptiricam insallah.
Hepinize kocaman sevgiler optuk sizleri de bebiklerinizi de :)

merhaba kızlarr benı hatırlarsınız belkı halide25 halide25 özellikle senı cok merak edıyordum okumaya cok fırsat bulamadım ama bebegını kucagına almıssın anladıgım kadarıyla Merserayy Merserayy senınde gozun aydın rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ecrennnn ecrennnn rabbım bebeklerıne acıl sıfalar versın benı soracak olursanız rabbımın ıznıyle oglumu kucagıma aldım zor zamanlar gecırırken en buyuk destekcılerımden bırıde burada tanıdıgım arkadaslarımdı zor bır dogumdan sonra yenı yenı toparlandık bgn oglum 34 gunluk oldu bunları yazmakda varmmıs burda gerıye donup baktıgımda sonucları bekledıgımız gunler gelıo aklıma bu sayfa umarım bıze ugurlu geldıgı gıbı herkese ugurlu gelsın kib gorusmek uzere....

allah razi olsun arkadaslar.kizim cuma gunu konyaya sevkedildi simdi buradaki yogun bakimda yatiyor durumu stabil.
halidecim merseraycim dogumdan sonraki ilk aylar bebegin hayata annenin annelige adaptasyonuyla geciyor haliyle biraz sıkıntilar oluyor ama 6 aydan sonra ek gida ve sonrasinda emekleme yurume donemleri inanilmaz zevkli geciyor en guzel donemleri 2 yasa kadar ondan sonra cocuk moduna giriyorlar malesef.o yyzden biraz daha sabir ese aileye bebise allah yardimciniz olsun kolay gelsin
ozlem hayirli ugurlu olsun cok sevindim rabbim hayirli saglikli imanli guzel ahlakli evlat eylesin canim.
emelcim aldiklarini gule gule kullanin saglikli gunlerde insallah.

Merhaba kizlar
Valla sizin yazdiklarini okuyunca korkuyorum.Bende daha şimdiden bitmeyen mide yanmalari yuzunden uykusuzluk huzursuzluk hic bitmeyen wc ihtiyaci yuzunden gece yuz defa kalkip gidip gelmece falan boyle geciyo.Keske daha rahat olsak da bol bol uyusak.Gerci bi yandan da hazirlik oluyor uykusuz gunlere galiba
Once de dedim bu emzirme işi beni cok korkutuyor ben herhangi bir krem de kullanmiyorum almadim da.Anladigim kadariyla o meme ucu catlayacaksa her türlü catliyor onceden mudahalenin de bir anlami yok.Ben zeytinyagi ve ayva cekirdegi deneyecegim doguma yakin.eger onlarin faydasi olmazsa kreme gecmeyi dusunuyorum
Allah evlatlarinizi size bagislasin bizlere de hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Benim bebeğim içinde duà edermisiniz çok zor durumdayım 3 aylik hamileyim sağlığına kavuşması için

Selam kizlar, nerserayim tam da ablattigin gibi hissediyorum kendimi. Atlatiriz insallah tez zamanda bu psikolojiyi ve kilolari..
Bugun hastaneye gittik. Hepatit asisi yapildi. Atesi cikabilir dedi hemsire. Calpol aldik ates düşürücü olarak. Simdilik beklemedeyiz sikinti yok.
eakgull eakgull canim cok sukur cok gazli degil benim kiz. Amaaa gazi oldu mu da yikiyo ortaligi. Ama sakin cok sukur. Bizi cok yormuyo. Sarilik degeri 15di. Bugun kan tahlili istedi doktor
Cok sukur 8e dusmus. Doktorumuz daha da dusecek dedi.
Sekerli su veriyorum kizceme. Sariliga iyi gelir dediler. Doktprlar anne sutu haricinde vermeyin bisey diyolar ama ben sekerli su veriyorum. Insallah iyi geliyodur.
Sizlerle yazışmayi ozluyorum ama @Merserayy imin dedigi gibi okuyup çıkıyorum anca. Yazamiyorum cok.
@eakgull canim hayirli olsun tum hazirliklarin. Ben de 40 mevludune seker yaptiricam insallah.
Hepinize kocaman sevgiler optuk sizleri de bebiklerinizi de :)

Cok şükür canim sarilik sorunu bitmis :) annelige de alismissindir sira senin bakima geldi :) ben dogurmadan sac bas daginigim :) dogumdan sonraki halimi tahmin edemiyorum :)

Halidem ben mevlut için minik kuranlardan aldim. Hem her eve lazim hem boşa gitmez ( hastane sekerini cogu kisi atiyor ) hem de maneviyati cok yuksek.
İnsallah o gunleri goruruz :)

merhaba kızlarr benı hatırlarsınız belkı halide25 halide25 özellikle senı cok merak edıyordum okumaya cok fırsat bulamadım ama bebegını kucagına almıssın anladıgım kadarıyla Merserayy Merserayy senınde gozun aydın rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ecrennnn ecrennnn rabbım bebeklerıne acıl sıfalar versın benı soracak olursanız rabbımın ıznıyle oglumu kucagıma aldım zor zamanlar gecırırken en buyuk destekcılerımden bırıde burada tanıdıgım arkadaslarımdı zor bır dogumdan sonra yenı yenı toparlandık bgn oglum 34 gunluk oldu bunları yazmakda varmmıs burda gerıye donup baktıgımda sonucları bekledıgımız gunler gelıo aklıma bu sayfa umarım bıze ugurlu geldıgı gıbı herkese ugurlu gelsın kib gorusmek uzere....

Ben bu sayfanin cok ugurlu olduguna ve buraya yazan herkesinde bebegi olduguna inaniyorum. Cok sukur bu gunlere. Guzel saglikli gunlerde buyut bebegini canim.

Merhaba kizlar
Valla sizin yazdiklarini okuyunca korkuyorum.Bende daha şimdiden bitmeyen mide yanmalari yuzunden uykusuzluk huzursuzluk hic bitmeyen wc ihtiyaci yuzunden gece yuz defa kalkip gidip gelmece falan boyle geciyo.Keske daha rahat olsak da bol bol uyusak.Gerci bi yandan da hazirlik oluyor uykusuz gunlere galiba
Once de dedim bu emzirme işi beni cok korkutuyor ben herhangi bir krem de kullanmiyorum almadim da.Anladigim kadariyla o meme ucu catlayacaksa her türlü catliyor onceden mudahalenin de bir anlami yok.Ben zeytinyagi ve ayva cekirdegi deneyecegim doguma yakin.eger onlarin faydasi olmazsa kreme gecmeyi dusunuyorum
Allah evlatlarinizi size bagislasin bizlere de hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Canim o bulantilar ve mide yanmalari sag olsun beni de hic birakmadi. Aksam 6 dan sonra sivi tuketimini birakirsan gece de tuvalet sorununu cozersin canim. Meme ucuna valla anlamadim ben krem de kullaniorum ama ucundan beyaz su geliyor ve sizliyor. Doktorum da normal dedi gecti. Cekecegiz galiba. Allah beterinden saklasin. Bebelerimiz saglikla gelsin insallah cumlemizin..

Benim bebeğim içinde duà edermisiniz çok zor durumdayım 3 aylik hamileyim sağlığına kavuşması için

Canim benim Allah yardimciniz olsun. Saglik sihhatle guzel gebelik , dogum ve bebis versin insallah. Cok mucadelelerden gectik Allahim bize en hayirlisini nasip etsin.

Canim o bulantilar ve mide yanmalari sag olsun beni de hic birakmadi. Aksam 6 dan sonra sivi tuketimini birakirsan gece de tuvalet sorununu cozersin canim. Meme ucuna valla anlamadim ben krem de kullaniorum ama ucundan beyaz su geliyor ve sizliyor. Doktorum da normal dedi gecti. Cekecegiz galiba. Allah beterinden saklasin. Bebelerimiz saglikla gelsin insallah cumlemizin..
Canım o beyaz su dediğin süt, bende dr 6.ayda gelmişti az az, birde doğuma yakın gelmeye başladı, Allaha çok şükür bol sütüm var ve sağıp sağıp buzluğa atıyorum daha sonra ihtiyaç olur diye, aklında bulunsun doğumdan sonra bol bol sıvı al canım, ben günde 5 lt ye yakın su içiyorum ve vücudu da acayip toparlıyo su, yediklerin sütün kalitesi için önemli, bol bol tatlı ye helva ye diyenlere aldırma tatlı susatıp üstüne su içtikleri için tatlıdan dolayı arttığını zannediyolar belki de bünyeye göre değişiyodur bilemem. Ama geçen gün az su içtim 3 lt falan o gece sütüm neredeyse yetmicekti zor doyurdum oğlumu. Gece de bol içiyorum her kalkışımda.

Kızlar göğüs acıları için tecrübeli birkaç srkadaş şunu söyledi, doğuma giderken bildiğin kuru soğanı ortadan ikiye kesip orta kısımlarını göğüslerinize bol bol sürcekmişsiniz kesinlikle yara olmuyomuş, ama emzirmeden önce mutlaka ıslak bezle silcekmişsiniz. Bizim için artık çok geç tabi umarım sizin işinize yarar. 36 gün oldu hala iyileşmedi göğüslerim benim, o ayva çekirdeğini uyguladım en son, ama zeytinyağıyla değil gülsuyuyla yapılıyor diye öğrendim ben, benim göğüslerimi çok yaktı acıttı, bir daha süremedim. Velhasıl benim göğüs maceram devam ediyo.

Bu srada oğlum çok iyi çok şükür Halide canım sarılık için şekerli suyu banada söylediler ben yine de vermek istemefim niyeyse. Dra sordum sadece anne sütüyle besliyosan geçmesi biraz zaman alır ama iyi emiyoss kakasını çişini yapıyosa bir sorun yok dedi bende tamsm dedim, çok az kaldı benim dd bebeğimde.
Canım senin doğum 20 eylül öü? Benimki de 19 eylül, bizde pazartesi aşı olduk ay çok kötü oldum oğlum ağladı ben ağladım içim parçalandı. Calpol aldım bendd söa ihtiyaç olmadı ateşi çıkmadı çok şükür.
Bizde haberler böyle kızlar.

Eakgül canım benim hazırlıklarım bitmek üzere sanırım , o da ayrı bi heyecandı şimdi bambaşka herşey. Çok güzel, kucağıma alıp yüzüne bakmaya doyamıyorum uyurken izlemeye doyamıyorum, Allah isteyen herkese versin bizimkileri de bize bağışlasın inşallsh

Back
X