- 28 Kasım 2013
- 2.188
- 855
- 398
Canım o beyaz su dediğin süt, bende dr 6.ayda gelmişti az az, birde doğuma yakın gelmeye başladı, Allaha çok şükür bol sütüm var ve sağıp sağıp buzluğa atıyorum daha sonra ihtiyaç olur diye, aklında bulunsun doğumdan sonra bol bol sıvı al canım, ben günde 5 lt ye yakın su içiyorum ve vücudu da acayip toparlıyo su, yediklerin sütün kalitesi için önemli, bol bol tatlı ye helva ye diyenlere aldırma tatlı susatıp üstüne su içtikleri için tatlıdan dolayı arttığını zannediyolar belki de bünyeye göre değişiyodur bilemem. Ama geçen gün az su içtim 3 lt falan o gece sütüm neredeyse yetmicekti zor doyurdum oğlumu. Gece de bol içiyorum her kalkışımda.
Kızlar göğüs acıları için tecrübeli birkaç srkadaş şunu söyledi, doğuma giderken bildiğin kuru soğanı ortadan ikiye kesip orta kısımlarını göğüslerinize bol bol sürcekmişsiniz kesinlikle yara olmuyomuş, ama emzirmeden önce mutlaka ıslak bezle silcekmişsiniz. Bizim için artık çok geç tabi umarım sizin işinize yarar. 36 gün oldu hala iyileşmedi göğüslerim benim, o ayva çekirdeğini uyguladım en son, ama zeytinyağıyla değil gülsuyuyla yapılıyor diye öğrendim ben, benim göğüslerimi çok yaktı acıttı, bir daha süremedim. Velhasıl benim göğüs maceram devam ediyo.
Bu srada oğlum çok iyi çok şükür Halide canım sarılık için şekerli suyu banada söylediler ben yine de vermek istemefim niyeyse. Dra sordum sadece anne sütüyle besliyosan geçmesi biraz zaman alır ama iyi emiyoss kakasını çişini yapıyosa bir sorun yok dedi bende tamsm dedim, çok az kaldı benim dd bebeğimde.
Canım senin doğum 20 eylül öü? Benimki de 19 eylül, bizde pazartesi aşı olduk ay çok kötü oldum oğlum ağladı ben ağladım içim parçalandı. Calpol aldım bendd söa ihtiyaç olmadı ateşi çıkmadı çok şükür.
Bizde haberler böyle kızlar.
Eakgül canım benim hazırlıklarım bitmek üzere sanırım , o da ayrı bi heyecandı şimdi bambaşka herşey. Çok güzel, kucağıma alıp yüzüne bakmaya doyamıyorum uyurken izlemeye doyamıyorum, Allah isteyen herkese versin bizimkileri de bize bağışlasın inşallsh
merhaba merserayım, gögüsün acırken sağmak emzirmek çok zor olmalı. Allah acil şifalar versin inşallah. benim doktorum herseyde olduğu gibi bu duruma da "normal, çekeceksin" dedi. bu tavrı beni bazen çileden çıkarıyor herşeye normal dedi şimdiye kadar bir konu hariç. Bebek hareketleri....
Bu konu kafamı çok karıştırıyor. Millet bebeğinin hareketleri için karete yapıyor falan diyor ama ben hiç sert darbe almıyorum. Hatta elimi koymasam derinin kalkıp indiğini bile anlamam. Eşime göre durduk yere sorun çıkarıyorum o hissediyormuş ben hissetmiyormuşum. Geçen perşembe kontrolumuz vardı bebek 1600 gr 41 cm kadar. Doktor hareketleri say dedi. 4 gün kdr saydım yarın yine kontrole gideceğiz Allah korusun kas hastalığı falan yoktur umarım.
Hastane çantamı da hazırlarsam büyük ölçüde herşey bitmiş durumda. Zaman geçmiyor. Kritik zamanlar otur iş yapma diyor insanlar. Tek başıma evde sadece oturmak çok güç. O yüzden iş falan yapıyorum valla.
Bakalım yrn doktor ne diyecek.. Aklım hep o konuda