Aralık annelerinin doğum izinleri

zlhmhmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
91
0
86
İstanbul
Mrb arkadaşlar aralık 2010 da doğum yapacak öğretmen arkadaşlar doğum iznini nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz.2.dönemi ücretsiz izne ayrılmadan kapatmak hakkında herhangi bir fikri olan var mı?Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

malesef pek öle kapatma şansımız yok gibi görünüyo.
ben 32. haftada izne ayrılıcam nasipse.
ve mart başı işe başalmam gerek
rapor faaln alsam zorlasam ancak nisana kadar olur heralde.
ama ücretsiz izin alınırsa olur heralde
aam ben ücretsize çıkmıcam

ben 2,5 hafta sonra 32. haftamda izin alıcam. şubat tatili bitiminde iznim bitiyo, ücretsiz izin kullanıcam ben de, 2. dönem hiç gitmememyi düşünüyorum, yaz seminerine kadar.

ben 37.haftamda bırakmayı planlıyorum o da bayram tatiliyle başlayacak inşallah bi problem çıkmazsa ve sonrasında mart ortası gibi başlamak gerekiyor ama rapor alınabilir sanırım 20+20. dönemi kapatmayacak ama en azından 4-5 aylık olacak. yarım gün ayrı kalmak gerekecek 1-2 ay daha:(

arkadaşlar benim doğumum bi aksilik çıkmazsa aralığın sonu gibi görünüyor.dr sezeryandan sonra 3 aylık rapor veriyor ya acaba doğumdan sonraki 8 haftalık hakkımı kullanıp sonra bu 3 aylık raporu alabiliyor muyuz onu merak ediyorum bu şekilde en azından 2 dönemi kapatmış oluyoruz.

malesef pek öle kapatma şansımız yok gibi görünüyo.
ben 32. haftada izne ayrılıcam nasipse.
ve mart başı işe başalmam gerek
rapor faaln alsam zorlasam ancak nisana kadar olur heralde.
ama ücretsiz izin alınırsa olur heralde
aam ben ücretsize çıkmıcam

denizim seninle haftamız günü gününe aynı,daha önce de konuşmuştuk hatırlarsan...
ben de ne zaman hak kazanıyosam o zaman ayrılmayı düşünüyorum izne...
şimdi 32. hafta derken 31 hafta 0 günlükten itibaren 32. hafta sayılıyo ya, işte o gün mü hak kazanıyoruz izne çıkmaya?....
bizimki galiba 7 kasıma denk geliyo..yanlış mı hesaplıyorum yoksa?
bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum...bilmiyorumkismile

denizim seninle haftamız günü gününe aynı,daha önce de konuşmuştuk hatırlarsan...
şimdi 32. hafta derken 31 hafta 0 günlükten itibaren 32. hafta sayılıyo ya, işte o gün mü hak kazanıyoruz izne çıkmaya?....

cnm 32. haftanı doldurman gerek die okudum ben nette. o da 32+0 dan sora başlıo sanırım....

cnm 32. haftanı doldurman gerek die okudum ben nette. o da 32+0 dan sora başlıo sanırım....

32. haftayı doldurmanız gerekiyo eğer çalışmak istiyorsanız 32. haftada çalışabilir raporu alıp 3 hafta kalana kadar çalışıyorsunuz kalan 5 haftayı doğumdan sonraya kullanıyorsunuz ben öyle yapmayı düşünüyorum.ondan sonrada ücretsiz izin alıp bebeğimin en azından 6 aylık olmasını istiyorum.:Saruboceq:

Ben de 37. haftaya kadar çalışmayı istiyorum. 5 haftayı doğumdan sonrasına aktarınca mart ayının başında iznim bitmiş oluyor. Sonrasında da ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Haziranda okul bitince, seminer döneminde okula başlamayı planlıyorum.
Hayırlısı bakalım...

arkadaşlar benim doğumum bi aksilik çıkmazsa aralığın sonu gibi görünüyor.dr sezeryandan sonra 3 aylık rapor veriyor ya acaba doğumdan sonraki 8 haftalık hakkımı kullanıp sonra bu 3 aylık raporu alabiliyor muyuz onu merak ediyorum bu şekilde en azından 2 dönemi kapatmış oluyoruz.

canım sezaryen yada normal doğum izin şeklini etkilemiyo bilgin olsun bende araştırdım normalde yapsan sezaryande yapsan 8 hafta izin var...2004 yılı öncesinde etkiliyodu ama şimdi bir etkisi yok :sinifsinif:

2. dönem hiç başlamasak ne güzel olur. Bebişlerimiz eylüle kadar 9 aylık olurlar. Ücretsiz izin almayı düşünenler acba 40 günlük rapor hakkını kullanmayı düşünüyor musunuz yoksa direk ücretsiz izin mi alacaksınız?

2. dönem hiç başlamasak ne güzel olur. Bebişlerimiz eylüle kadar 9 aylık olurlar. Ücretsiz izin almayı düşünenler acba 40 günlük rapor hakkını kullanmayı düşünüyor musunuz yoksa direk ücretsiz izin mi alacaksınız?

Ben 40 günlük rapor almayacağım. Bu bana hak değil de haksızlık gibi geliyor. Ücretsiz izin hakkımız zaten var. 1 ay fazladan maaş almak bana doğru gelmiyor.
Herkesin kendi düşüncesi; ama ben doğru bulmuyorum.

canım ya hiç bilmiyorum. ben 31+1 olunc gider alırım diyodum ama baksan kızlar 32+0 olmak gerekiyo diyolar.
offfffffffffffffffffffffffffffffffff

bir de kızlar bişi sorucam
ben özel muayehaeye gidiyorum. yani doktorum bana bu raporu veremz heralde.
ben bu izne çıkmak için raporu devlet hastanesinden herhangi bi akdın doğumcudan alamam mı.
benim 32 haftamdayım demem yeterli olurmu. yoksa buna dair bi kağıt falan mı ister.

bir de kızlar bişi sorucam
ben özel muayehaeye gidiyorum. yani doktorum bana bu raporu veremz heralde.
ben bu izne çıkmak için raporu devlet hastanesinden herhangi bi akdın doğumcudan alamam mı.
benim 32 haftamdayım demem yeterli olurmu. yoksa buna dair bi kağıt falan mı ister.

Denizcim dr un 32.haftadan sonra sana çalışabilir raporu vermesi gerekiyor.senin çalışabilmen için devlet yada özel olabilir.herhangi bir dr verir heralde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ben 40 günlük rapor almayacağım. Bu bana hak değil de haksızlık gibi geliyor. Ücretsiz izin hakkımız zaten var. 1 ay fazladan maaş almak bana doğru gelmiyor.
Herkesin kendi düşüncesi; ama ben doğru bulmuyorum.

Ben bunu birinden daha duydum ozamanda karşı çıkmıştım.ben bu rapor olayını haksızlık olarak görmüyorum.devlet bize doğumdan sonra sadece 8 hafta izin veriyor.oysa bir anneni sağlıklı bir çocuk yetiştirebilmek için en az 6 ay çocuğunu emzirmesi gerekiyor.ben
sınıf öğretmeniyim ve köyde çalışıyorum.yasal izinlere göre bebeğim 2 aylıkken okula başlamam gerekiyor.yani köye gitmem gerekiyor peki nerde kaldı 6 ay boyunca anne sütü.ayrıca avrupa birliğine girebilmek için herşeye tamam diyoruz ama avrupada doğum izni 2yıl onu niye hala örnek almıyoruz.
yanlış anlama lafım sana değil izin konusunda bizi madur edenlere

kızlar bende özel hastaneye gidiyorum internette devlet hastanesine gitmek gerektiği yazıyo aceba sorun olurmuki doğum izninibilmiyorumkismile özel hastaneden almak

Benimde dün randevum vardı doktorumla izin tarihini konuştuk. Bende hep 31.1 de başlıyor zannediyordum ama öyle değilmiş 32 haftayı doldurmak gerekiyormuş. Yani 32.0 da ben 11.10.2010 tarihinde 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıcam. 37. hafta bayramdan hemen sonra başlıyor. Bir hafta kardayım.sempatiksalakcinni

kızlar bende özel hastaneye gidiyorum internette devlet hastanesine gitmek gerektiği yazıyo aceba sorun olurmuki doğum izninibilmiyorumkismile özel hastaneden almak

ben ilk doğumumda da 32. haftada ayrılmıştım izne ve bursada özel hastaneden rapor almıştım. şimdi de ankarada özel bi hastaneye gidiyorum ve ordan rapor alıcam.

Benimde dün randevum vardı doktorumla izin tarihini konuştuk. Bende hep 31.1 de başlıyor zannediyordum ama öyle değilmiş 32 haftayı doldurmak gerekiyormuş. Yani 32.0 da ben 11.10.2010 tarihinde 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıcam. 37. hafta bayramdan hemen sonra başlıyor. Bir hafta kardayım.sempatiksalakcinni

32+0 kesinleşti o zaman...
denizim bizim 32+0 haftamız 7 kasıma geliyo canım.hesapladım ben...

Back
X