Gebeliğe Hazırlık Aralıklı oruç

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

saybll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
78
28
88
33
Kızlar Merhaba,kilo vermek için aralıklı oruç yöntemini kullanıyorum.Başarılı olduğum tek sistem bu oldu benim için.Ama aynı zamanda gebelik istiyoruz.Aralıklı oruç diyeti sürecindeyken hamile kalan varmı aramızda?

Kızlar Merhaba,kilo vermek için aralıklı oruç yöntemini kullanıyorum.Başarılı olduğum tek sistem bu oldu benim için.Ama aynı zamanda gebelik istiyoruz.Aralıklı oruç diyeti sürecindeyken hamile kalan varmı aramızda?
Ben kaldım hem kilolarımdan kurtuldum ki pcos vardı hem insülin direncim gitti hemde bebişim oldu 😊

Ben kaldım hem kilolarımdan kurtuldum ki pcos vardı hem insülin direncim gitti hemde bebişim oldu 😊
Ayyy çok sevindim.Umut oldunuz bana.Genel olarak hamilelik isteyenler için önerilmiyor o yüzden çok endişeliydim.İçimi rahatlattınız🥰

Ayyy çok sevindim.Umut oldunuz bana.Genel olarak hamilelik isteyenler için önerilmiyor o yüzden çok endişeliydim.İçimi rahatlattınız🥰
Merhaba ben 28 yasindayim yaklasik liseden beri aralikli oruc seklinde besleniyorum. Cocuk dusunmeye basladigimda bunu arastirdim ne zaman yedigin onemli degil ne yedigin onemli. Aliskanlik olmus bende kalori hesabi yapmak ve yedigim seyin icerigini yazmak. Yani gunluk almam gereken protein yag ve karbonhidrati surekli dengede tutmaya calisiyorum. Kacirdigim zamanlar olmuyo degil tabi robot degiliz sonucta ama ne yedigime onem verdigim surece hic bir problem yasamadim. 😊 Ama cocuk dusunuyosunuz benim gibi diyetinizin yaninda mutlaka ve mutlaka vitamin almaniz gerek. Su sebeple soyluyorum sadece yediklerimle gereken mineral ve vitaminleri alamadigimi fark ettim. D3 K2 B12 folik asit ve C vitaminleri gunluk kullaniyorum. Kan degerlerim cok iyi. Sacim kasim dokulmeyi kesti. Tirnaklarim saglikli kirilmadan uzuyor. Sirt bel agrilarim gecti.( +pilates) Bu surecte 1 defa kimyasal gebelik gecirdim. 15 aydir deniyoruz. Ama beslenme seklimin bununla alakali olmadigini ogrendim. Yani demem o ki dengeyi buldugunuz surece ureme sagliginiza artisi olucaktir. Aralikli oruc beslenme sekli uzun sureli aclik oldugu icin vucut sadece yagi parcalamakla kalmiyo ilk olarak hasarli hucreleride parcaliyo. Bu sebeple hicbir sıkıntı yasamazsiniz kanimca. Ama ara sora kan ve hormon tahlili yaptirarak durumunuzu kontrol edin. Insallah en kisa surede evladiniza kavusursunuz 💕🙏

Tam tersine zararı değil faydası olur.. Bu sık sık ama az ye olayı yanlış bir yol.. insan yedikçe insülin direnci harekte geçiyor ve yükseliyor buda kilo olmaya neden oluyor.. Ancak araklıli oruçta tam tersi olduğu için hem verdiğiniz kiloları kolay kolay geri almazsınız .. Bunu yaparken birde canan Karatay diyeti yapıldı mi , tamamdır o iş hem sağlıklı hemde fıstık gibi olunur 😁

He birde gece erken uyumaya çalışın.. Gece uyurken vücudumuz leptin hormonu salgılar, leptin hormonu insülin direncine karşı birebir dir..

Rahat olun hiç bir şekilde engel değil yağ yakımı hızlanıyor aksine. Hamile kalmadan aylar öncesinde başladım hamile kalmak için değil tabi hem sağlığıma kavuştum hediyesi olarak evladıma kavuştum şuanda emziriyorum halen devam 6.aydan itibaren başladım çok sağlıklı zinde ve hafif hissediyorum karbonhidratı da düşürdüm istikrarla devam. İnanın vücudunuz için sürekli yemek değil aç kalmak daha doğru sonuçta genimizde var. Atalarımız günde 6 öğün yiyip gezmiyorlardı değilmi😊

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlarr.Motive oldum sayenizde 😍

Back
X