Emzirirken kilo veremedim ?

Hamileyken 10 kilo aldım . Hepsini verdim tabi 4 ay sürdü . Yavaş ve etkili kilo verdim. Bu süreçte istikrar ve sabır önemli . Ben şöyle düşündüm evet doğumdan sonra vücut değişiyor ama doğum yapıp kilo veren fit anneler var bende yapabilirim dedim ve günde 1500 kalorilik diyete başladım günde 1 saat yürüyüş yaptım bazen evde bazen dışarda oldu . Beslenme çok çok önemli . Ara öğün hazırlama dahi ve bebeğim izin vermiyordu çok ilgi isteyen bebeğim var . O yatınca ertesi gün yiyeceklerimi tabaklara ayarladım .çok zor diyetler sıkıcıdır ve bırakılır denemiştim en güzeli 1500 kalorilik diyet .
O sırada 16 kilo alan ben 😂 ve baklava bile yemedim hamileyken süt ürünlerini çok tükettim sadece o kadardı. 1500 kalorilik diyeti nasıl yaptınız acaba ne yediniz ?

O sırada 16 kilo alan ben 😂 ve baklava bile yemedim hamileyken süt ürünlerini çok tükettim sadece o kadardı. 1500 kalorilik diyeti nasıl yaptınız acaba ne yediniz ?
Öncelikle şunu belirteyim çok çabuk kilo alan bir insanım biz de genetik maalesef . Şimdi uyandım bir kahve içeceğim yanına ufak bir çikolata. Acıktığımda kahvaltı hazırlayacağım 3 dilim tam buğday ekmeği 60 gram beyaz peynir bir yumurta 1 tutam maydanoz 2 salatalık 10 adet çiğ badem Bir kase yoğurt bunları mutlaka tüketiyorum bunlar beni tok tutuyor uzun saatler daha sonra ilk içeceğim şey Ihlamur oluyor bu da iştah kapatıyor. Sonra ara öğün yapıyorum yoğurdun içerisinde tarçın 10 adet çiğ badem . Daha sonra acıktığımda öğlen yemeği yiyorum aslında ben öğlen acıkmıyorum onu da söyleyebilirim ama ilk acıktığımda örnek veriyorum 100 gram tavuk göğsü 2 yemek kaşığı yeşil mercimek yarım kase yoğurt bir dilim tam buğday ekmeği tüketiyorum. Akşam salata aynı şekilde yarım kase yoğurt 4 yemek kaşığı makarna lor peynirle yapıyorum bu arada. Yatmadan önce çayın yanına sevdiğim bir adet kurabiye 10 adet kabak çekirdeği . Hala yatmamışsam yatmadan önce bir meyve yiyorum. Özetle ben yatmadan önce bir tane kurabiye bile yesem gün içerisinde o kadar dengeliyorum ki kilo verebiliyorum ayrıca vücudum sımsıkı. Çünkü yediklerim kasa dönüşüyor. Çok uzun yıllar diyet spor bir sürü yöntemler denedim en çok ben de bu işe yaradı. Bundan daha kısıtlı Bir diyeti asla önermiyorum çünkü motivasyon düşürüyor ve pes ediyorum. Size tavsiyem misafirliğe gittiğiniz zaman mutlaka evde bir şeyler yiyip çıkın yani bu rutini bozmayın ben mesela misafirliğe gittiğimde çok bozuluyordu güzelim ya da dışarı çıktığımda ben de yanımda taşımaya başladım böylece bu sorunu da çözmüş oldum. Çünkü gittiğim yerlerde nedense kan şekerim düşüyor ben de onları yemek istiyorum ama bunun da bir çözümü varmış sıkıcı diyetler yapmayın. Sıkıcı diyetler gerçekten bir işe yaramıyor

Back