Arama yönlendirme nedir ne işe yarar

kendihalindebirisi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2025
178
155
18
Kızlar merhaba

Eşimle hatlarımızı başka bir operatöre taşıdık. İkimizin de aynı gün taşındı ama saat farkımız vardı. Onun 5 buçuk 6 arası hattı iptal oldu yenisini takmak gerekti,benim de 9 buçukta.
Fakat ona 17:50 de mesaj geldiğini gördüm telefonuna bakarken.

1.mesaj

-Sms Arşivleme servis ayarınız sonlandırılmıştır.

2.mesaj

-Yönlendirme servisiniz kapatılmıştır.

İkisi de SMS+ diye gelmiş herhangi bi operatör ismi yazmıyor

Bu iki mesaj ne demek oluyor bilgilendirir misiniz
Teşekkürler

Bir de şunu sorayım; aradığım kişi telefonunu yönlendirmeye aldıysa bana nasıl çalar ? Kapalı mı der meşgul mü çalar nasıl olur aydınlatır mısınız

Son düzenleme:
Kızlar merhaba

Eşimle hatlarımızı başka bir operatöre taşıdık. İkimizin de aynı gün taşındı ama saat farkımız vardı. Onun 5 buçuk 6 arası hattı iptal oldu yenisini takmak gerekti,benim de 9 buçukta.
Fakat ona 17:50 de mesaj geldiğini gördüm telefonuna bakarken.

1.mesaj

-Sms Arşivleme servis ayarınız sonlandırılmıştır.

2.mesaj

-Yönlendirme servisiniz kapatılmıştır.

İkisi de SMS+ diye gelmiş herhangi bi operatör ismi yazmıyor

Bu iki mesaj ne demek oluyor bilgilendirir misiniz
Teşekkürler

Bir de şunu sorayım; aradığım kişi telefonunu yönlendirmeye aldıysa bana nasıl çalar ? Kapalı mı der meşgul mü çalar nasıl olur aydınlatır mısınız
Arama yönlendirme” (call forwarding), gelen telefon aramalarının başka bir numaraya otomatik olarak yönlendirilmesi işlemidir. Örneğin:

• Telefonun meşgulse ya da cevap veremiyorsan, arama başka bir numaraya (örneğin iş telefonuna ya da başka bir kişiye) yönlendirilebilir.
  • Yurt dışındaysan ve kendi numaranla konuşmak istemiyorsan, çağrıları yerel bir numaraya yönlendirebilirsin.
  • Hatta, gizli kahraman moduna geçip aramaları direkt sekretere yönlendirme seçeneğin bile var!

Yönlendirme türleri genellikle şunlardır:

• Tüm aramalar: Gelen tüm aramalar yönlendirilir.
  • Meşgulken yönlendirme: Meşgul olduğunda aramalar başka bir numaraya gider.
  • Cevap verilmeyen aramalar için yönlendirme: Telefon çaldığında açmazsan yönlendirilir.
  • Erişilemediğinde yönlendirme: Telefon kapalıysa ya da çekmiyorsa devreye girer.
  • Yapay zekaya sordum

Arama yönlendirme” (call forwarding), gelen telefon aramalarının başka bir numaraya otomatik olarak yönlendirilmesi işlemidir. Örneğin:

• Telefonun meşgulse ya da cevap veremiyorsan, arama başka bir numaraya (örneğin iş telefonuna ya da başka bir kişiye) yönlendirilebilir.
  • Yurt dışındaysan ve kendi numaranla konuşmak istemiyorsan, çağrıları yerel bir numaraya yönlendirebilirsin.
  • Hatta, gizli kahraman moduna geçip aramaları direkt sekretere yönlendirme seçeneğin bile var!

Yönlendirme türleri genellikle şunlardır:

• Tüm aramalar: Gelen tüm aramalar yönlendirilir.
  • Meşgulken yönlendirme: Meşgul olduğunda aramalar başka bir numaraya gider.
  • Cevap verilmeyen aramalar için yönlendirme: Telefon çaldığında açmazsan yönlendirilir.
  • Erişilemediğinde yönlendirme: Telefon kapalıysa ya da çekmiyorsa devreye girer.
  • Yapay zekaya sordum
Peki yönlendirme yapan kişiyi aradığımda bana nasıl çalar ? Haberim olur mu yönlendirme yaptığından? Ulaşılamaz mı der meşgul mü çalar onu anlamadım

Şu mesajlardan bile bir şeyler çıkarmaya çalışacağınız adamla neden evlisiniz?

Numaranız başka bir operatöre kayıtlı olduğu için o operatör aramayı şu an geçtiğiniz operatöre yönlendiriyor.
Evliysek birbirimize karşı sorumluluklarımız var demektir. Benimle evliyse her hareketinin bir anlamı olmalı. Gizli iş yapmamalı. Evli kalmak istemiyorsa da söylesin.

Bir hareketini görmedim şimdi günahını almayayım da sadece kafama takıldı. Ama gelen mesaj yönlendirmesiydi sanki. Kapatıldı diyordu. Telefon yönlendirme olsaydı Sms adlı mı gelirdi ki.
Araştırdım Turkcell de Sms+ uygulaması varmış. Fakat biz daha yeni Turkcell e geçtik. Biraz karışık anlattım ama umarım anlamışsınızdır.

Peki yönlendirme yapan kişiyi aradığımda bana nasıl çalar ? Haberim olur mu yönlendirme yaptığından? Ulaşılamaz mı der meşgul mü çalar onu anlamadım
Bi ara kendi telefonumda denemişti bazen meşgul çalışıyordu bazende aradığınız numaraya ulaşılmıyor diyordu. Bende pek anlayamadığım için yönlendirmeyi kapattım.

Diyelimki iki hattın var. Ve biri kapalıyken diğerinin çalmasını istiyorsun. Kapalı olan telefonda şu numaraya yönlendir diye seçenek var. Diğer hattın numarasıni yazınca kapalıyken o çalıyor. Yada meşgulken yada sürekli yönlendirebiliyorsun. Tercihine kalmış. Yönlendirince belli olmuyor diye biliyorum.

Tamam teşekkür ederim 🌸

Arama yönlendirmede nasıl olur başka bilen varsa yorum bekliyorum kızlar ♥️
Telefon başka hatta yönlendirimişse normal şekilde çalar, arayan kişi yönlendirme vs olduğunu anlamaz. Fakat gelen aramaları operatör telesekreterine de yönlendirmek mümkün, öyle olunca zaten telesekreterin anonsunu duyarsınız.

Turkcell'in sms+ servisi bilgilendirme servisidir. Bahsettiginiz yönlendirme mesajida yine Turkcell'in otomatik telesekreter hizmeti hakkında.

Yani esinize ulasamazsaniz, telefonu calmazsa, çekmezse, cevaplamazsa vs sebekesi telesekreter servisine yönlendirir.

Sordugunuz yonlendirme mesajinin gelme sebebi bu.

Ayrica sebeke degisikligindede telefon yonlendirmesi acilmis oluyor.

Bazen erkeklere aciyorum.

Back
X