- 18 Ağustos 2024
- 360
- 623
- 18
Sadece kalanla kendime harcama yapayım hesap kitap derdi olmasn diye yaptm ama eşim verdikçe daha fazlasını istediNiye paranizi veriyorsunuz? Faturalari bolusun, herkes onu odesin. Kirayi ve cocuklarin kresini benim kocam oduyor, telefon, internet araba kredisini ben oduyorum mesela. Kalan para ilede ortaklasa ev alisverisi yapiyoruz. Biri kendine birsey alacaksa otekine danisiyor. Ikimizde kenara para atiyoruz. Birsey alinacaksa, bende bu kadar var sende ne kadar var diye kabaca hesap yapip ona gore aliyoruz. Siz niye maasinizi ona gonderiyorsunuz ki? Anlamsiz bir hareket.
Boşanacaz büyük ihtimalleO kadar emek verip çalışıp paranızı kazanıyorsunuz, üstüne üstlük çoğunu eşinize verip destek oluyorsunuz. Ona rağmen kişisel harcamalarınız eşinize batıyorsa ve işi boşanmaya kadar getiriyorsa geçinmeye gönlü yok bence.
Kendi parasını kazanan, kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsınız. Kimseye muhtaç değilsiniz. Eğer sürekli para konusunda sizi böyle yıpratacaksa bırakın boşansın. Boyun eğmeyin.
YÖnetemediğimdenn değil de yıllarca tek yaşadım tüm hesap kitap bendeydi bunalmıştım artk evlenınce hiç bir şeyle uğraşmayim dedim ve eşime bana ihtiyacım olanı ver gerisine karışmaym dedim ama uzaktan bakıyorm ne almş vermş diyeSiz ve o eve ortak parayı ayırıp kalanı herkes kendi niye harcanıyor.Evinvreisi erkek değişti kanunda konu buysa.Artık ne diyoruz hayat ekip işi.Her insan ailede işçi.Bunu iyi manada yazdım.Bide niye siz parayı idare etmiyorsunuz o ediyor o daha mı zeki.Bence gördüğüm evliliklerde böyle parayı bir tarafa teslim etmek ama ayrı gayrı yok diyenlerin çoğu eşi tarafından bir güzel soyuldu.Kusura bakmayın hayat işte gercekler ve sözler.Aslinda ideal olan ayrı vs olmadan aklı başında iki tarafın parayı ortak biriktirmesi ve arada para çalışan kişi çünkü belki yaşamak ister devamlı biriktir biriktir 80 yaşına kadar istemeyedebilir yani para olarakda aynı görüşte olmamız gerekir.Böyle ideal çiftler çok az genelde para erkekte birikir ve oneye karar verdiyse doğrusu odur olan tehlikeli suistimale açık ve yanlış bir görüş hakim.Esinizin size dedikleri çirkin bu kadar boşanmaya gidecek kadar para derdinde ise sizi bu kadar parayı yonetemeyen bir afedersiniz beceriksiz olarak görüyorsa gidip bir atm ile nikah kiyabilirdi .Kısacası parasal tüm işleri ben anlamam diye eşe bırakmak önerdiği mız bir evlilik teması değil
Kabul etmiyor mu? Vay bee hale bak. Kazan çalış brikime katkı yap sonra vermiyorum diyor.Kabul etmiyor parada vermem diyor oysa evlenirken bir sürü altın verdim kendisine
MaalesefKabul etmiyor mu? Vay bee hale bak. Kazan çalış brikime katkı yap sonra vermiyorum diyor.
Harcamaz demedim harcayamaz kolay kolay bu ekonomik şartlarda kira ödeyerek bu şekilde para harcanırsa borç batağından çıkamaz. Yoksa ben de harcarım herkes harcar ama ayağını yorganına göre uzatmak da gerekli kenara makul bir miktar para koymak da.Neden harcamasın? Ben harcarım mesela.
Aynen bu yüzden evliliğimden hiçbir şey anlamadm tadına varamadımPara birazda harcamak için kazanılır ondan sık bundan sık yaş geciyor napayım ben 90 daki parayı.Para yaşlaninca lazım değil para her zaman lazım.Genede ölümün olduğu bir dünyada hiç yemeen hiç gezmeden hiç giymeden hiç keyif varmadan mirascilarim çatır çatır yesin diye kendimi çok sıkamam .İllaki tedbir olacak illaki kazandığımız kadar da harcayacağız illaki biriktirmek çok kötü birşey değil Fakat herşeyin aşırısı zarar.Biriktirmeninde.Biriktirirsin biriktirirsin tam yemeye basliyim hayatın tadını çıkarayım dersin ölürsün.Yani yeni arabasi kilifindan çıkmadan yemeyip icmeyip gezmeyip öleni bile gördüm.O nedenle herşeyde bı denge olmalı.Bide birini seviyorsan böyle ufak tefek yada içinden gelmiş bı kere harcamış yani çocuk degilki eş bu ne demek boşanma kumarmi oynadınız nedir yani birde sizde kazanıyorsunuz.Kazandigim paranın hesabını mali müşavire veririm eşime degil böyle olmaz.Ortaklik var tamam ama gönlümden hiçbir karar veremeyeceksem tüm kararlar ona ait olacaksa nerde kaldi bu ekip olayı O patron ben işçi o zaman
Borçla harcama yapmıyorm eşimin maaşı bnden iyi birikim dışında yaptığım tüm Harcamalar kalan paradan böyle tutumlu bir adam sizce böyle borç harc harcamama izin verir mi onun derdi hepsini biriktirelm benim aldığm kıyafetler ona gereksiz gelirHarcamaz demedim harcayamaz kolay kolay bu ekonomik şartlarda kira ödeyerek bu şekilde para harcanırsa borç batağından çıkamaz. Yoksa ben de harcarım herkes harcar ama ayağını yorganına göre uzatmak da gerekli kenara makul bir miktar para koymak da.
Görünen köy klavuz istemez haklısnzBosanirmisiniz bosanmazmisiniz bilemem eşiniz sizi istediği çizgiye cekermi boşanma lafı korkusuyla para bende olacak tavrıyla onuda bilemem.Para yonetiminizi kimseye bırakmayin ki bana kazık attin demesin kimse size .Siz essiniz kredi veren banka değil .Altinlarinizida almış para vermem diyormuş üzülen siz olursunuz bu hikayede
O işler öyle olmuyor , kalın kafalı eşinize söyleyin lütfen iyi bir avukat çatır çatır alır ... Kanun var nizam var ne demek vermem , açın davayı avukatınız haklarınızı insan hakları beyannamesi gibi yüzüne okusun . Bakalım o zamanda böyle konuşabilecek mi ? Bu arada pek boşanacak gibi durmuyorsunuz ama unutmayın ki bu hayata sadece bir kere gelme hakkınız var ...Kabul etmiyor parada vermem diyor oysa evlenirken bir sürü altın verdim kendisine
Bakıcaz ben yarın terk etcem evi zatenEşiniz mesleği gereği kuralcı disiplinli ve sizi de EMİR ERİ gibi görüyor anladığım kadarıyla
Boşanıp boşanmamak size kalmış fakat maaşınız için evliliği sürdürüyor ise , bu evlilik değil ortaklıktır
Ailem arkamda değil ve seviyorum onunda sevip sevmediğinden emin değilim çünkü dengesiz anlayamıyorumO işler öyle olmuyor , kalın kafalı eşinize söyleyin lütfen iyi bir avukat çatır çatır alır ... Kanun var nizam var ne demek vermem , açın davayı avukatınız haklarınızı insan hakları beyannamesi gibi yüzüne okusun . Bakalım o zamanda böyle konuşabilecek mi ? Bu arada pek boşanacak gibi durmuyorsunuz ama unutmayın ki bu hayata sadece bir kere gelme hakkınız var ...
O ev boşta kiraya da vermedik başka şehirden aldk şuan kendimz kirada oturuyoruz evi terk edip anlaşmalı olarak boşanp tayin isteyip direk istediğim yerde düzen kurmak istiyorumevi falan terketme neden terkedesin? eşine para vermeyi bırak, isterse dava açsın. hem ev adamın üstüne hem şimdiye kadar maaşını almış hem de evi terk edeceksin başka bir eve kiraya falan çıkacaksın hiç mantıklı değil adam da evde sefa sürecek bekar hayatı yaşayacak, saçmalama lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?