Aramizdaki farklilik korkutuyor :(

meninatriste02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
102
5
38
35
İstanbul
Kızlar yeni tanıştığım biri var. ''Kusura bakmayın kullandığım cümleler icin''
Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek

Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek

Canim ben oncelikle insanlarin konu acarken meslek ve etnik koken belirtmesinden acaip rahatsiz oluyorum, hadi sen meslek belirtmemissin etnik koken bu defa!
Bunlar hep tartismaya acik konular hayat senin anladigim kadariyla yeni tanismissin hemen nasil gerceklesiyor bu evlilik muhabbetleri ailemle oturalim falanlar, yasin kucuk anladigim kadariyla hayat sana toz pembe geliyor ailenin istemedigi asik olmadigin birini kabul etme derim ben tabiki senin hayatin sen bilirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Boşver elalemi. Kendini düşün. Kendi istedgni yap. Kapıyı kapattgınzda ikiniz kalacaksınız. Hayırlısını iste Allah'tan. ama önce ne istediğini bil

Annen baban kabul ettikten sonra hatta anneni babani birak sen istedikten ve gercekten sevdikten sonra kim ne derse desin niye umursuyorsun ki. Sonucta bu hayati sen yasayacaksin nasil yasamak istiyorsan oyle yasarsin elalem ne der amcam halam teyzem ne der diye dusunme bence otur kendin karar ver

Amca, hala, teyze bir kenarda dursun. Onları düşünerek karar verilmez. Sonuçta o evin içinde siz yaşayacaksınız o insanla. O evliliği siz yürüteceksiniz.

Aile yapısı nasıldır bilemem, ama insan istedikten sonra uyum sağlar her duruma. Aileyle birlikte yaşama konusuna karşıyım. Bu durumu gerçekten aşabildiyseniz problem yok bence. Onun dışında aileyle her dakka iç içe olmayacaksınız çok sorun olacağını sanmıyorum. Ama bilirsiniz ki doğulu ailelerde aile bağları kuvvetlidir. Dıdısının dıdısı gelip sizde kalmak isteyebilir. Bu tarz durumlara hazırlıklı olmanız gerekir.

Kürt- türk mevzusuna hiç girmeyeceğim. Bana çok ters geliyor bu konular. Kürt asıllı bir adamla evliyim. Ne eşimi ne ailesini milyon tane türke değişmem. O konuya çok kafa yormayın bence.

Bence anneni babani umursa
gonul rizalarini alman gerek diye dusunuyorum
yoksa o evlilikler nedendir bilinmez hos gitmiyor
herseyde bi hayirda mutlaka vardir

Canim ben oncelikle insanlarin konu acarken meslek ve etnik koken belirtmesinden acaip rahatsiz oluyorum, hadi sen meslek belirtmemissin etnik koken bu defa!
Bunlar hep tartismaya acik konular hayat senin anladigim kadariyla yeni tanismissin hemen nasil gerceklesiyor bu evlilik muhabbetleri ailemle oturalim falanlar, yasin kucuk anladigim kadariyla hayat sana toz pembe geliyor ailenin istemedigi asik olmadigin birini kabul etme derim ben tabiki senin hayatin sen bilirsin

20 yasindayim. Aile farkliligini belirtmek icin yazdim.yoksa bende insanlari ayirmam. Yeni tanistigim derken selam verirdim sadece pek yakin degildik. Aşık degilim ama kiyamiycam vazgecmek istemiycegim bi insan.abileri evlenince hep beraber yasamislar snra ayri eve cikmislar aralarinda acik olan yok ama ben bastan konustum kapan diye israr etme dedim kabullendi. Asik olup ezilmektense bana sahip cikcak biri olsn istiyorm hayatimda

Sevginize, anlasmaniza,guvene dair pek birsey yazmamissiniz.
Hatta evlenirseniz nerde yasamayi dusundugunuzu bile anlamadim (bende bir sorun var sanirim)

Cocuk birseyler demis, siz kabul etmeyip kendi taleplerinizi soylemissiniz o da itiraz etmemis. Hatta askerlige de basvuracakmis. Daha ne yapabilir ki?

Sorun yokken ve her dedigniz kabul ediliyorken hala akliniza yatmiyorsa bence ayrilin. Boylece cocuk da kendisine gore bir hayat kurar.

Kürt- türk mevzusuna hiç girmeyeceğim. Bana çok ters geliyor bu konular. Kürt asıllı bir adamla evliyim. Ne eşimi ne ailesini milyon tane türke değişmem. O konuya çok kafa yormayın bence.

Bunu duyduguma cok sevindim. Umarim benim icinde oyle olur. Ailesini tanimiyorum ama kendisinin bana karsi hic kotu davranisi olmadi.

ok o zaman sorun yok.bende sanirim tam sorunuzu anlamadim
ama teyzeler felan amcalar biraz uzak yani karar vermen icin
fakat anneler ve babalar bi omur vermisken umursamazlik olmaz onlari
diye sooylemek istedim

Uzak ama ben hep anne babamdan iki aile arasnda yakinlik gordum. 20 senelik evliler. Amca ve teyzemler iftara birbirlerine gder gelirler. Dugunler bayramlar ayni sekilde. Benimsemisler kendilerini. Bende oyle olsun isterim. Kocamin tarafi diye ayirim yapmak cok cirkin geliyo bana.ama anlasamazlar diye korkuyorum.

yeni tannıştığınız biriyle hemen evlilik planları yapmaya başlıyorsunuz büyük cesaret doğrusu.

zaten tek sorun da bu değil anlattığınız kadarıyla, ailesiyle yaşama durumunuz var, kültürel olarak anlaşamayacağınızı düşünüyorsunuz ve en önemlisi aşık değilsiniz. e o zaman neden evlenmeyi düşünüyorsunuz? erkek mi kalmadı allah aşkına daha 20 yaşındaymışsınız niye önünüze çıkan ilk adamla evlenmek zorunda olasınız ki? aşık olduğunuz, sevdiğiniz, güvendiğiniz, tanıdığınız, ailenizin isteyebileceği, kültürel farklılıklarınızın daha az olduğu adam ya da adamlar mutlaka çıkacaktır karşınıza.

Uzak ama ben hep anne babamdan iki aile arasnda yakinlik gordum. 20 senelik evliler. Amca ve teyzemler iftara birbirlerine gder gelirler. Dugunler bayramlar ayni sekilde. Benimsemisler kendilerini. Bende oyle olsun isterim. Kocamin tarafi diye ayirim yapmak cok cirkin geliyo bana.ama anlasamazlar diye korkuyorum.

simdi ben nedesem bos aslinda
tanimiyorum ama az bucuk bisey hissettim
acikcasi sen olacagi gorur gibi olmussun diyim
yanlis yonlendirmekte istemem
hayirlisi olsun

Hangi dilden,dinden,ırktan olduğunun bir önemi yok önemli olan cidden insan olabilmesi. Ama kültür farkı seni yorabilir. Adetleri,gelenek görenekleri,düşünce yapıları,yaşayış şekilleri bunlar önemli. Ailesini de tanı bence kararını öyle ver.

Sende dogulu oldugunu soyluyosun memleketi niye kafanda soru isareti olarak kaliyo orasini anlamadim ?
Bende kürdüm batida dogup buyudum ama hic oyle bi gun doguda yasarsam zorluk cekecegimi dusunmuyorum.
Sonucta eger ailen dogu kulturune biraz da olsa alistirmissa sizi sıkıntı cekmezsin.
Ama iyi dusun mutlu olamiyacagini dusunuyosan hic bu yola girme .

yeni tannıştığınız biriyle hemen evlilik planları yapmaya başlıyorsunuz büyük cesaret doğrusu.

zaten tek sorun da bu değil anlattığınız kadarıyla, ailesiyle yaşama durumunuz var, kültürel olarak anlaşamayacağınızı düşünüyorsunuz ve en önemlisi aşık değilsiniz. e o zaman neden evlenmeyi düşünüyorsunuz? erkek mi kalmadı allah aşkına daha 20 yaşındaymışsınız niye önünüze çıkan ilk adamla evlenmek zorunda olasınız ki? aşık olduğunuz, sevdiğiniz, güvendiğiniz, tanıdığınız, ailenizin isteyebileceği, kültürel farklılıklarınızın daha az olduğu adam ya da adamlar mutlaka çıkacaktır karşınıza.

2 senedir taniyorum ama ozellikle bulusup cay icelim oraya gdelim buraya gdelim dedigim biri degildi. Karsilasnca naber nasilsindan ibaretti. Ailesi de anlattigi kadariyla iyiler. Bana ters dusen bisey yok ama aklimda hep bi memleketiyle ilgili kotu dusunceler olusunca korktum.yaklasik 4 aydir konusuyoruz ama sevgili degildik.sadece telefonda.simdide askere gdicek. Sartlarimdan biri de dogal olarak buydu.sevmesine seviyorum ama deli gibi asik degilim. Daha dogrusu aşkın öldüğü düşüncesindeyim.belki de bu yuzden aşk olmasa da evlenilebilir diye düşünüyorum

Sende dogulu oldugunu soyluyosun memleketi niye kafanda soru isareti olarak kaliyo orasini anlamadim ?
Bende kürdüm batida dogup buyudum ama hic oyle bi gun doguda yasarsam zorluk cekecegimi dusunmuyorum.
Sonucta eger ailen dogu kulturune biraz da olsa alistirmissa sizi sıkıntı cekmezsin.
Ama iyi dusun mutlu olamiyacagini dusunuyosan hic bu yola girme .

Ben ığdırlıyım ama azeriyim o erzurumlu.iste pek doğu kültürüyle büyümedim. Mesela amcamin gelinleri ve kizlari babalariyla ayni sofrada yemek bile gemezler ama bizde oyle bisey yok. Denize bile beraber girerz babamla.

Back
X