Aramizdaki farklilik korkutuyor :(

Kürt diye belirtmenin ne anlami var anlamadım
Benim esimde kürt ben izmirliyim
Senin gibi evlenince rahat edermiyim diye sormadim kendime
Onu seviyormuyum diye sordum
Bencede evlenme o cocukla sen ya
Basiniyakma elin oglunun
RAhat edecekmis
Iki kurus calisip kazanmazsiniz anca poponuzun keyfine dusersiniz

Neden ön yargili oldunuz anlayamadım. Popomu büyütcem kaygim yok.hatta bizim aramizda o bile sorun. O calisma diyo ben kendim calisip evimizi aliriz diyorum.hem hic olmasa sigortam icin calisirim. 20 yasindayim evlilik dusunuyorum diye aklim 5 karis havada mi sandiniz anlayamadim

Yeni tanıştınız,
Evlilik,daire,mal mülk,beraber yaşamak gibi konular hemen konuşuluyor
Üstelik siz ne derseniz kabul ediyor,
Ve en önemlisi aşık değilsiniz ama takıldığınız konu kökeni mi...
Şaka mı bu?

"Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum" demişsiniz oldu gözlerim doldu. Kökeninden dolayı değil, bu cümlenizden dolayı evlenmeyin, adamın başını yakmayın

Aynisini yazdim bende.
Ne demek ya rahat edebilecegimi düşünüyorum
DAha 20 yasinda ama koca bulup popoyu birine yaslama rahat etme derdinde..
Ben anlamiyorum ya bu zihniyeti vallahi anlamiyorum.
Yakma cocugun basini evlenipte....

Neden ön yargili oldunuz anlayamadım. Popomu büyütcem kaygim yok.hatta bizim aramizda o bile sorun. O calisma diyo ben kendim calisip evimizi aliriz diyorum.hem hic olmasa sigortam icin calisirim. 20 yasindayim evlilik dusunuyorum diye aklim 5 karis havada mi sandiniz anlayamadim

SEnin bu yasta hangi üniversite ye gitsem egitimimi nasil tamamlasam diye dusunmen gerekiyor
Nasil koca bulurim da rahat ederim diye degil..
Hem onunla evlenirsem rahat ederim diye yazmissin zaten
Bi birak Allasen kimi kandiriyosun ya
Daha 20 yasimdasin ama cin olmadan adam carpmaya calisiyosun

1) Kürtler yaşam biçimine uymuyorsa kürtle görüşmeyeceksin.
2)Arkadaş asker kaçağı,askerlik yapmadığına göre yaşı da küçüktür dereyi görmeden ne bu acele.
3)Daha yeni tanıştığın biriyle evlilik muhabbeti ne alaka
4)Babasının bir dairesi var 6 kardeşler.Yani babasının kendi oturduğu daireden mi medet umuyor.Adam yaşıyor daha.
5)Aşık değilsin,aile yapın uymuyor,adamın elle tutulur hiçbir özelliği yok,maddi durumu yok,ailesiyle beraber yaşayalım diyecek kadar sorumsuz biriyle nasıl rahat edeceğini düşündün anlayamadım.
6)Bu rahat etme olayı ne şekilde oluyor.Çalış kazan rahat et.Milletten medet umma.Rahatlık sevgiyle,hoşgörüyle,kafa yapılarının uyuşmasıyla olur önce.
7)Hadi anneni babanı anladım da,amca hala teyze ne oluyor.

2senedir taniyorum ama 4-5 aydir ykin olarak konusuyorm.Evet asker kacagi. Ailede yakalanmadigi surece askere giden yok. Babasinin dairesi var.isteyen hakkini simdi alsin ayrilsin demis abileri para olarak alip ev ayirmislar evlendiklerinde. Suan kiradalar ev bos duruyo.40 senedir oturduklari evdeler dye tasinmiyolar.yarin obur gun biz o eve tasinsak babasinin evi yok ne farkeder adam olene kadr caliscak degil ya biz genciz çalışip aliriz.beraber kalma konusu da babamlar evden cikmak zorunda olup bizde kalsa kabul etmez misin dedi. Hastalik yaslilik olmadigi surece kabul etmem dedm.

Daha çok gençsiniz yani ben hayret ediyorum daha 20 yaşındaki kızların hemen evlilik düşünebilmelerine hemen nerede oturucaz, evleri varmış muhabbetleri. Evlenince İstanbul'da mı yaşayacaksınız, bu kişi daha askere gidecek 12 ay askerliği var bir kere sonra gelecek bir iş bulması lazım, eğitim durumu nedir hemen iş bulabilecek mi, İstanbul gibi yerde çalışıp ev almak kolay mı sanırım Üniversite de okumuyorsunuz siz nerede çalıyorsunuz hali hazırda yani düşünülmesi gereken onca konu varken daha şimdiden evlenince nasıl olur diye düşünmeniz mantıksız zamana bırakmak lazım. Daha ailesini bile tanımıyorsunuzdur zamanla olur bu işler çok erken düşünmeye başlamışsınız evlilik çocuk oyuncağı değil aceleye gelmez. Hem aşık da değilim demişsiniz aşk olmadan bir şeylere katlanmak zor bir süre sonra size güzel gelen davranışları sizi sıkabilir de.

SEnin bu yasta hangi üniversite ye gitsem egitimimi nasil tamamlasam diye dusunmen gerekiyor
Nasil koca bulurim da rahat ederim diye degil..
Hem onunla evlenirsem rahat ederim diye yazmissin zaten
Bi birak Allasen kimi kandiriyosun ya
Daha 20 yasimdasin ama cin olmadan adam carpmaya calisiyosun

Ben lisede okulu biraktim. 5-6 senedir calisiyorum. Acikogretimden okuyorum. Lise sondayim. Universiteyi de 6 sene aradan sonra normal okuyamam o da acikogretimden olcak. Evlenmeyi dusunuyorum tabi ki rahat eder miyim diye dusunucem. En azindan tek tarafli bencil dusuncelerim yok. Cocuga ev al araba al diye laflarim yok.calisip aliriz diye konusuyorum hep

Daha çok gençsiniz yani ben hayret ediyorum daha 20 yaşındaki kızların hemen evlilik düşünebilmelerine hemen nerede oturucaz, evleri varmış muhabbetleri. Evlenince İstanbul'da mı yaşayacaksınız, bu kişi daha askere gidecek 12 ay askerliği var bir kere sonra gelecek bir iş bulması lazım, eğitim durumu nedir hemen iş bulabilecek mi, İstanbul gibi yerde çalışıp ev almak kolay mı sanırım Üniversite de okumuyorsunuz siz nerede çalıyorsunuz hali hazırda yani düşünülmesi gereken onca konu varken daha şimdiden evlenince nasıl olur diye düşünmeniz mantıksız zamana bırakmak lazım. Daha ailesini bile tanımıyorsunuzdur zamanla olur bu işler çok erken düşünmeye başlamışsınız evlilik çocuk oyuncağı değil aceleye gelmez. Hem aşık da değilim demişsiniz aşk olmadan bir şeylere katlanmak zor bir süre sonra size güzel gelen davranışları sizi sıkabilir de.

Iste cocuk sirf benim icin gidiyo askere. 1sene sonra askerlik bitince anlasadim desem hakli olarak kizabilir. Gerci cok sukur hic bi tartismamiz bile olmadi

Asik olmadigin bir adamla ayni yataga isteyerek girebilecek misin??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

2senedir taniyorum ama 4-5 aydir ykin olarak konusuyorm.Evet asker kacagi. Ailede yakalanmadigi surece askere giden yok. Babasinin dairesi var.isteyen hakkini simdi alsin ayrilsin demis abileri para olarak alip ev ayirmislar evlendiklerinde. Suan kiradalar ev bos duruyo.40 senedir oturduklari evdeler dye tasinmiyolar.yarin obur gun biz o eve tasinsak babasinin evi yok ne farkeder adam olene kadr caliscak degil ya biz genciz çalışip aliriz.beraber kalma konusu da babamlar evden cikmak zorunda olup bizde kalsa kabul etmez misin dedi. Hastalik yaslilik olmadigi surece kabul etmem dedm.

Boğaza nazır yalı mı bu daire 6 kardeşten diğerleri para hakkını bile alıp ayrılıyorlar.Bak ne güzel demiş babası evden çıkmak zorunda kalıp.Elin atına binen tez iner.Herşey bitti de altı üstü,1 daireye mi kaldı olay.Ben sana bir sürü şey yazdım.Bi de baba bile kirada oturuyor.Sen kaç yaşındasın.Daha 4-5 aydır sevgilisin,adam askere gitmiyor.Sanki aile geleneğiymişte normalimiş gibi karşılıyorsun.Ailede yakalanmadığı sürece askere giden yok.Neden acaba?

Eminim yaşlarınız küçüktür.Sen de evde baskı görüyorsundur.Evden kurtulup rahat hayat yaşayayım istiyorsun.Bu küçük beyimizde sana vaatlerde bulunuyor,seni şımartıyor.Yoksa aklı başında olan bir kız,evinde ailesinde rahatı yerinde olan bir kız,aşık bile olmadığı,daha kendi ayakları üzerinde durmayan,birine neden ümit bağlasın.Aklını başına al.

9 senelik evliyim.Benim esim de dogulu ben batiliyim daglar kadar fark var ailesiyle ailem arasinda.ama esimle pek farkim yok ailesi bazen gaza getiriyor.ben cok sikintilar yasadim ilk geceden baslamak uzere cok hakaretler yedim ailesi tarafindan esim de bunlara hep sessiz kaldi. Onlardan farkli sehirdeyiz yalnizken iyiyz ama vi telefonlari yetiyir sinirlerimin harab olmasına. Eşim icin deger mi bilemiyorum zama gectikce degmezmis diyorum.cunku artuk hep onlari hakli görüyor. Ben ise herseyden sikayet eden biri konum7ndayim..yanimda kurtce konusuyorlar haliyle anlamiyorum bu da sikinti aleyhimde atiyorlar mi acaba diyorum.kultur farki cok onemliymis

20 yasinda evlilik dusuncesi... Bu ne aceledir ki? Sevgili olali da cok olmamis. Kulturel fark, beraber oturulur mu sorulari vs vs. Ask bitti demissiniz de ne cabuk bitmis oyle.
Simdi size olur der de bakalim 1 sene sonra yani bu kadar anlayisli olacak mi? Siz daha iliskinin basindasiniz, kendinize biraz daha buyumek icin zaman verin. Hayat, insanlar oyle sandiginiz gibi degil malesef. Burda yazilanlar bir kulaginizdan girip otekinden cikmaz insallah: cok kucuksunuz evlilik icin...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Ben lisede okulu biraktim. 5-6 senedir calisiyorum. Acikogretimden okuyorum. Lise sondayim. Universiteyi de 6 sene aradan sonra normal okuyamam o da acikogretimden olcak. Evlenmeyi dusunuyorum tabi ki rahat eder miyim diye dusunucem. En azindan tek tarafli bencil dusuncelerim yok. Cocuga ev al araba al diye laflarim yok.calisip aliriz diye konusuyorum hep
Ya yorum yapacaktim ama anlamazsinki gerçekten cok cahilsin
Sen satilik mal misin ki karsiliginda ev araba vs isteme gibi bi hakkin oldugunu zannediyorsun
Kendine bictigin deger bu mu
İşte senin gibiler 20 yasinda rahat ederim diye evlenip hemen bi de cocuk patlatiyor sonra gelip buralarda agliyo

Asik olmadigin bir adamla ayni yataga isteyerek girebilecek misin??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Rahat etmesi onemli rahat edecek

9 senelik evliyim.Benim esim de dogulu ben batiliyim daglar kadar fark var ailesiyle ailem arasinda.ama esimle pek farkim yok ailesi bazen gaza getiriyor.ben cok sikintilar yasadim ilk geceden baslamak uzere cok hakaretler yedim ailesi tarafindan esim de bunlara hep sessiz kaldi. Onlardan farkli sehirdeyiz yalnizken iyiyz ama vi telefonlari yetiyir sinirlerimin harab olmasına. Eşim icin deger mi bilemiyorum zama gectikce degmezmis diyorum.cunku artuk hep onlari hakli görüyor. Ben ise herseyden sikayet eden biri konum7ndayim..yanimda kurtce konusuyorlar haliyle anlamiyorum bu da sikinti aleyhimde atiyorlar mi acaba diyorum.kultur farki cok onemliymis

Istedigim tek cevaplar bunlardi. Buda telde konusurken kurtce konusuyo hemen tercume ediyo bana.ama hepside turkce bilen insn degil.evime misafir gelseler nasilsin diye soramiycam.

Ona kalsa gitmez askere. :) Abileri bile yapmamis askerlik. 6 erkek kardesten tek giden bu.Sirf benim icin yapiyo.bayramdan hemen sonra gidiyo.

Ve bunu normal karsiliyorsunuz hayret gercekten... Siz olayin derinine bakin Allah askina...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Ya yorum yapacaktim ama anlamazsinki gerçekten cok cahilsin
Sen satilik mal misin ki karsiliginda ev araba vs isteme gibi bi hakkin oldugunu zannediyorsun
Kendine bictigin deger bu mu
İşte senin gibiler 20 yasinda rahat ederim diye evlenip hemen bi de cocuk patlatiyor sonra gelip buralarda agliyo

Rahat etmesi onemli rahat edecek

Cahilligimi tercih ederim seni gibi ukalilik yapmamak icin. Evli misin degil misin bilemem ama umarim evlenirken sadece aşık miyim diye dusunursun. 20 yasinda geziyim toziyim 50ye gelince keske bi evimz olsa mi diyim. Omur boyu kirada da yasar insan ama ölüm var hastalik var.insanin basina ne gelcegi belli olmaz. Oldu ki ikimizde kaza gecirip yataga mahkum kaldik. Kim bakicak kimin evine sigabilcez. Sen mi gelip bakicaksin. Bu yuzden cahil diyosan iyi ki cahilimm

Neden gitmiyor askere?
Korkuyor mu kaçıyormu?

arkadaşın sorusu benimde aklıma geldi.bu ülkenin ekmeğini yiyip,vatan hainliği yapan insanlar var.sırf askere bunun için gitmiyorsa kusura bakmada allah korusun yarın öbürgün tvlerde haberini dinleriz!!!

arkadaşın sorusu benimde aklıma geldi.bu ülkenin ekmeğini yiyip,vatan hainliği yapan insanlar var.sırf askere bunun için gitmiyorsa kusura bakmada allah korusun yarın öbürgün tvlerde haberini dinleriz!!!
Umarim oyle bi aile degildir :s sebepsiz yere gitmiyolar.sehit haberi duyunca dagdakilere bela okuyolar. Hainler Allah islah etsin falan diye

Bu ülkede yaşıyorsa paşa paşa gidip askerliğini yapacak...

Aileden oyle gormus hepsi. Giden yok. Bi tek abisi yakalanip gitmis o da evliyken gitmis. Ama bu oyle degil. Bayramdan sonraki gun gidip muayene olucak.

Bu ailede bayrak düşmanlığı mı var da giden yok??
Bu da sırf sen istiyorsun diye gisecek değilmi,sende buna inanıyorsun yani..
Bak evladım çocuğum,bu vatanda bu bayrağın dalgalandığı her yer bizim vatanımızdır toprağımızdır..
Kürdü lazı çerkesi kim olursa olsun tıpış tıpış gidecek askere..

Back
X